HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1481 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:26

van egyáltalán 1,5 megás sulinet? pesten?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1482 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:30

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 10:23

Lassan a modemes net beelőz minket  :D
Szerk: chello-ra gondoltam én is, de aggaszt, hogy korlátos. Nem tudom, hány giga megy el 1 hónapban...

upc-nek van korlátlan nagyongyors csomagja ha jol emlékszem, bár az már a bérelt vonal kategóriát surolta (100e :( )

szvsz hivd fel oket, lehet, hogy van egyedi csomagjuk ami talán korlátlan vagy nagobb korlát... (a sulinetes router nem mér forgalmat? grafikont csinál, akkor talán a forgalmat is meg lehet nézni/tudakolni valahol/valahogy...)

#1483 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:02

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 16:53

hogy érted, hogy lassú? maga az oldal lassú?

Sokat kell várni egy-egy oldal betöltődésére, aztán pedig minden oldalváltáskor. Gyakorlatilag 10-15mp adatforgalmi szünet után hirtelen bejön az oldal. Terheletlen hálózatnál ugyanilyen lassú, nem sávszélességfüggő a dolog, de csak az OTP-nél és más online banki oldalaknál tapasztaltam.

Szerkesztette: kapasz 2006. 06. 06. 17:06 -kor

Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#1484 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:48

Idézet: kapasz - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:02

Sokat kell várni egy-egy oldal betöltődésére, aztán pedig minden oldalváltáskor. Gyakorlatilag 10-15mp adatforgalmi szünet után hirtelen bejön az oldal. Terheletlen hálózatnál ugyanilyen lassú, nem sávszélességfüggő a dolog, de csak az OTP-nél és más online banki oldalaknál tapasztaltam.

Használsz proxyt? Tűzfal szabályok? Gondolom https-en keresztül megy a dolog. Arra kéne áskálódni.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1485 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 17:17

Üdv mindenkinek.

Ma kaptunk a tisztaszoftver keretében frissebb kiadású server progikat (SQL 2005, Class Server 4.0 - hun, Windows 2003 R2 - Hun). Az lenne a kérdésem, hogy Befrissítettem az egyik serverünkön futó win2003-at R2-re, ez még ment is de a 2. CD-je ami túlajdonképpen a lényeg lenne nem birom felrakni mert nem fogadja el a teleptő serialt. Más se kapot újabb serialt a progihoz?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1486 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 21:17

mivel lehet(ne) megoldani azt, hogy lehessen mérni azt, hogy egy felhasználo (tartományban levő user) x idő alatt mekkora adatforgalmat bonyolit? (grafikonnak nem muszáj lennie, megvagyok én nélküle is)

nem zárkozom el semmi megoldás elől..

meg, bdc-t mikor érdemes beállítani, és érdemes e a tartományvezérlőt külön választani az adattárolos géptől? (meg milyen gép legyen ha win2003-mal nem csinál mást, csak nyomtatot oszt meg, meg tartományvezérlő + ami ahoz kell?)

#1487 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 07:32

Idézet: bon - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 18:17

Üdv mindenkinek.

Ma kaptunk a tisztaszoftver keretében frissebb kiadású server progikat (SQL 2005, Class Server 4.0 - hun, Windows 2003 R2 - Hun). Az lenne a kérdésem, hogy Befrissítettem az egyik serverünkön futó win2003-at R2-re, ez még ment is de a 2. CD-je ami túlajdonképpen a lényeg lenne nem birom felrakni mert nem fogadja el a teleptő serialt. Más se kapot újabb serialt a progihoz?

Én még a cd-ket se kaptam meg.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1488 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 18:18

mi se kaptunk mág cd-t csak széria számot... (számokat)

kérdésemre válasz?

#1489 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 18:50

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 19:18

mi se kaptunk mág cd-t csak széria számot... (számokat)

kérdésemre válasz?

A mázlista, nekem cd-m van de serial számom nincs az R2-es win2003-hoz pedig nagyon szeretném már felrakni.

Nekem az adatforgalom mérésére az isa 2004 naplója bevált. ha szükséges access-el a log fájl tovább szürhető.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1490 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 07:27

uhhm ha lehet ISA-t nem szeretnék haszmálmi..
olyasmire gondoltam mint az IPFM, csak nem ip hanem user szerint...
(ISA nekünk nem jár, vagy el van veszve?)

#1491 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 13:49

nekünk nem jár (hivatalosan) ISA...

#1492 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 16:36

milyen programmal lehet azt megoldani, hogy egy gép képét, több másikon is (interaktivitás nélkül) meg lehessen jeleníteni? (tehát gyak. a tanári gép képt kéne lássák a saját monitorukon a diákok, mivel a projektor nem minden esetben jo)
végülis a VNC megfordítása kéne...

#1493 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 16:40

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:36

milyen programmal lehet azt megoldani, hogy egy gép képét, több másikon is (interaktivitás nélkül) meg lehessen jeleníteni? (tehát gyak. a tanári gép képt kéne lássák a saját monitorukon a diákok, mivel a projektor nem minden esetben jo)
végülis a VNC megfordítása kéne...

Tudtommal a Teacher Net progi tud ilyet, magát a priogit viszont nem ajánlom mert nálunk volt gond a mükődésével.

demo

#1494 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:01

Idézet: bon - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 17:40

Tudtommal a Teacher Net progi tud ilyet, magát a priogit viszont nem ajánlom mert nálunk volt gond a mükődésével.

Én ajánlom! Nagyon sok progit kipróbáltunk erre, egyik rosszabb volt, mint a másik. A sulinet távmanagementhez jár egy valami nagynevű hasonló program, azt lehet kérni ingyen. Mi 2 napig bírtuk, majd full gyalu és visszatértünk a teacher nethez. Volt sok gondunk vele, de most már megy rendesen.

A következőkre használjuk: tanár saját gépén bári képernyőjét tudja nézni egészen normálisan, ha kell bele is tud avatkozni. Arra, hogy minden képernyőn ugyanaz legyen, arra rendes projektort használunk.
Persze csodákat nem szabad várni ezektől, 1024x768@32- es képernyőhöz kell a rendes mai vas és minőségi 100-as hálózat.

#1495 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:35

bon: ingyenes alternativát nemismersz? azért köszi, hétfon letöltöm és meglesem

pgyafi: szoval akkor Ti nem arra használjátok azt a progit, hogy a diákok monitorán jelenjen meg a tanerő gépének képe?

Nálunk nem probléma a "mit csinál a gyerek" szitu, ugyanis a falon körbe vannak az asztalok és azokon a gépek, tehát ha a tanár leül a helyére (vagy beáll középre) akkor mindent lát (márha nem vaksi...)
háló meg vas nemgond azok most ujak és mennek (bár, elég gányul szerelték össze bizonyos részét, valamit meg elég céltalanul, szoval ha én kábeleztem meg raktam volna össze nem igy csináltam volna...)

#1496 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:44

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 19:35

pgyafi: szoval akkor Ti nem arra használjátok azt a progit, hogy a diákok monitorán jelenjen meg a tanerő gépének képe?

Nálunk nem probléma a "mit csinál a gyerek" szitu, ugyanis a falon körbe vannak az asztalok és azokon a gépek, tehát ha a tanár leül a helyére (vagy beáll középre) akkor mindent lát (márha nem vaksi...)
háló meg vas nemgond azok most ujak és mennek (bár, elég gányul szerelték össze bizonyos részét, valamit meg elég céltalanul, szoval ha én kábeleztem meg raktam volna össze nem igy csináltam volna...)

Azzal csak régebben próbálkoztunk, mikor még nem volt projektor. Akkoriban p1-p2 gépek voltak, ez a funkció használhatatlan volt. Ha kell, kipróbálom, mennyire megy most (winxp, xp1700-2200+, 256mb, 100háló).

#1497 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:57

ok, köszi

#1498 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:17

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 19:35

Nem ismerek ingyenest alternatívát. Mi nem is használjuk mivel voltak gondok vele. A serverből eltünedeztek időnként a klinesek, meg ha jól emlékszem kiemelt felhasználó kelett hozzá, nálunk meg nem azok a diákok. Nálunk egy időben a tanár az utolsó sorba ült és úgy figyelte a diákokat, hogy mit csinálnak. de erről leszoktak, pláne, hogy az egyik terembe idöközbe bekerült egy interkatív tábla és az meg a tanári gépre van rákötve.

#1499 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:32

ha kiemeltklnt már futott akkor nemlehet, hogy csak vmi fájl akart irni a program files mappában (vagy a winbe, ha oda rak valami konfigfájlt)?

#1500 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 19:36

Idézet: charlie - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 20:32

ha kiemeltklnt már futott akkor nemlehet, hogy csak vmi fájl akart irni a program files mappában (vagy a winbe, ha oda rak valami konfigfájlt)?

Passz, nem foglalkoztam vele. kb két évig fent volt de nem igen használták. Amikor meg nem tettük fel akkor természetsen meg használni akarták. De végül letettek rolla.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.