HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#1581 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:39

Idézet: kisqpi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 9:46

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, most kezdtem a nagybetűs életet, egy budapesti gimiben. A helyzet siralmas, pénz nincs, stb, stb (gondolom hasonló a helyzet).
Visszaolvasgattam a fórumba, és láttam, hogy valaki keresi a Netware 4.11-es első CD-t. Ha még aktuális, lehet elő tudom túrni, mert itt kb. 1997 óta Novell van.
Sajnos a fejem búbjáig ér a sz*r, és éppen egy normálisan működő mailszervert szeretnék összehozni. Az új szerver működik már csak a migrálás van hátra mailboxról maildirre. Ha valaki tud valami normális scriptet vagy progit erre, az ne tartsa vissza :D

Sok sikert a munkátokhoz!

Üdv.: Kós Tamás

Szia!

Üdv a csapatban!
Te kérdezted linuxlistán is? :)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1582 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:42

Idézet: kisqpi - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 8:46

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok,
[...]

Sok sikert a munkátokhoz!

Üdv.: Kós Tamás

Üdv!

És ez még csak a kezdet. :)

#1583 Felhasználó inaktív   kisqpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:47

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 10:42

Üdv!

És ez még csak a kezdet. :)

Jaja. LDAPról nincs valakinek valami doksikja? nagy hasznát venném, többek közt szeretném megtaulni a dolgot..

#1584 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:50

Idézet: kisqpi - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:47

Jaja. LDAPról nincs valakinek valami doksikja? nagy hasznát venném, többek közt szeretném megtaulni a dolgot..

Épp samba+ldap párossal kínlódok. Kezd összeállni.
Bedobok ide is egy kérdést, meg az Xp topicba is:
Adott két gép. Mindkettőn Xp Home. Bejelentkezés jelszavas. Mindkét gépen ugyanaz a usernév és a jelszó. Be akarok jelentkezni egy hálózati mappára. Az egyik gép minden további nélkül sikeresen belép. A másik gép feldobja a név/jelszó bekérő ablakot. Ha megadom a bejelentkezésekor használt nevet/jelszót, akkor beenged. Miért kérdezi meg a második gép? Mit nézzek meg?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1585 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 12:26

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 7:20

Szóval agyon védett pdf-ből így lett word doksim:

1. http://www.verypdf.com/pwdremover/ 
  PDF Pa**word remover 2.0

2. http://www.jawspdf.com/
jaws pdf editor 3.0        (ez azért kell, mert az előző progi trial volta miatt beletesz egy-két dolgot; ezzel elmentve azok nem lesznek benne..)

3. http://www.verypdf.com/pdf2word/
pdf2 word  2.0        (elég jól megcsinálta; a táblázatokkal volt egy kis gondja:  leszedte a szöveget a táblázatból, majd magát a táblázatot meg betette háttérképnek)

Mindegyik trial, de X alkalomig használható.

ABBYY PDF Transformer szintén egy korlátozásokkal, 15 napig használható PDF átalakító, ami oda-vissza .doc-ot .pdf-é, de akát html-t is pdf-é alakít.

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 12. 12:27 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1586 Felhasználó inaktív   kisqpi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 09:38

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:50

Épp samba+ldap párossal kínlódok. Kezd összeállni.
Bedobok ide is egy kérdést, meg az Xp topicba is:
Adott két gép. Mindkettőn Xp Home. Bejelentkezés jelszavas. Mindkét gépen ugyanaz a usernév és a jelszó. Be akarok jelentkezni egy hálózati mappára. Az egyik gép minden további nélkül sikeresen belép. A másik gép feldobja a név/jelszó bekérő ablakot. Ha megadom a bejelentkezésekor használt nevet/jelszót, akkor beenged. Miért kérdezi meg a második gép? Mit nézzek meg?

Ha lenne esetleg valami használható leírásod az LDAP-ról, azt megköszönném, szerver nem kell, mert az van.. inkább azt kéne mgoldani, hogy lekérdezzek bizonyos alapvető dolgokat....

#1587 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 15:25

Általános iskolánk nyert némi pénzmagot egy HEFOP-os pályázaton. Ennek a zsének egy részéből 11 PC-t
(asztali és laptop) fogunk venni, de nincs rajtuk Windows op. rendszer. Mondtam a főnöknek, hogy a Linux is jó lehet, de...pl. kollegák is kapnak majd belőle, és legalább a vindózról van némi fogalmuk, így maradna az MS alapú op. r.
Na szóval mivel ezek úgymond szűz gépek leszenek milyen Licenc konstrukcióban gondolkodjak, ha WinXP-re kell fájni a fogamnak?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1588 Felhasználó inaktív   LMS 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 13. 15:49

Idézet: bon - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 11:07

Üdv

Segítség kellene. Tud e valaki valami konkrét információt adni (weboldal) az Educatio-LMS rendszerről. Ez elvileg olyan mint a sdt.sulinet.hu. Csak éppen semmit se találok rolla. De viszont kiadták utasításba, hogy bekéne jelentkezni rá.

Ennyit találtam rolla: link

Educatio-LMS
Belépési azonosítót elvileg a TIOK vagy TISZK vezetőkön keresztük kaphattok (kaptatok). Részletes oktatóanyag a portálról letölthető a Tanár => Támogatás funkciónál.

Ha többet is akarsz tudni róla, akkor csak kérdezz nyugodtan.

#1589 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 16:24

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 16:25

Általános iskolánk nyert némi pénzmagot egy HEFOP-os pályázaton. Ennek a zsének egy részéből 11 PC-t
(asztali és laptop) fogunk venni, de nincs rajtuk Windows op. rendszer. Mondtam a főnöknek, hogy a Linux is jó lehet, de...pl. kollegák is kapnak majd belőle, és legalább a vindózról van némi fogalmuk, így maradna az MS alapú op. r.
Na szóval mivel ezek úgymond szűz gépek leszenek milyen Licenc konstrukcióban gondolkodjak, ha WinXP-re kell fájni a fogamnak?

Iskoláknak a Tisztaszoftver keretein belül ingyenesen járnak a következő MS szoftverek:
- win xp prof.  UPGRADE
- ms office 2003
http://www.tisztaszoftver.hu

Az xp-hez az upgrade alapot az iskolának kell biztosítania. Jelenleg a legolcsóbb megoldás a win xp home OEM (~20e+áfa/gép). Minden más megoldás jóval többe kerül.

#1590 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 16:24

Iskoláknak a Tisztaszoftver keretein belül ingyenesen járnak a következő MS szoftverek:
- win xp prof.  UPGRADE
- ms office 2003
http://www.tisztaszoftver.hu

Az xp-hez az upgrade alapot az iskolának kell biztosítania. Jelenleg a legolcsóbb megoldás a win xp home OEM (~20e+áfa/gép). Minden más megoldás jóval többe kerül.

Köszi a választ. Ez a gond igen, hogy a jogtiszta alap nincs, mert op. r. nélkül jönnek a gépek. Arra gondoltam, hogy hátha van még olyan "oktatási licenc", ami mondjuk 10 gép felett kedvezményt ad. Valamikor 2000 környékén még volt valami hasonló.

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 13. 17:13 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:19

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 18:12

Köszi a választ. Ez a gond igen, hogy a jogtiszta alap nincs, mert op. r. nélkül jönnek a gépek. Arra gondoltam, hogy hátha van még olyan "oktatási licenc", ami mondjuk 10 gép felett kedvezményt ad. Valamikor 2000 környékén még volt valami hasonló.

Igen van, de az xp home oem-nél jóval drágább.

#1592 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 07:02

Idézet: kisqpi - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 10:38

Ha lenne esetleg valami használható leírásod az LDAP-ról, azt megköszönném, szerver nem kell, mert az van.. inkább azt kéne mgoldani, hogy lekérdezzek bizonyos alapvető dolgokat....

Bonyolult lekérdezéseket nem végzek. A többire phpldapadmin :) Tud magyarul is. (Debianban csomagként megtalálod.)

#1593 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 12:56

Sziasztok, van arra valahogyan lehetőség, hogy logoljam egy adott szerverre bejelentkezett felhasználók tenykedését? :) Egészen pontosan arról lenne szó, hogy szeretném logolni, hogy ki mikor milyen fájlhoz fért hozzá, esetleg milyen alkalmazást indított el... remélem van erre valhogyan lehetőség, tudtok erre valami megoldást (beépített windows szoftver előny lenne). THX

Szolti

#1594 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 16:23

A héten kiiktattam az utolsó windows alapú szerveremet is :)
A fenti problémára nem tudok megoldást.

Szerkesztette: 1soproni 2006. 09. 15. 16:25 -kor

#1595 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 11:17

Szolti: elvileg van a winben ntfs-en naplózás.
biztonság fül, speciálison belül
be tudod állítani, hogy mit naplozzon, meg kinek (csoport, meg user neveket adhatsz meg)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1596 Felhasználó inaktív   kisqpi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 18. 13:08

Remélem jól telt a 7vége. Nekem sajna gyorsan, és mire beértem reggel 7:30-ra akkor jött a derült égből a gömbvillám:
A Novell Open Enterprise Server (Linux alapú) átváltott zombira. Ez nálam annyit jelent, hogy elérünk mindent, de nem tudunk a hálózatra menteni... Kvóta van beállítva (nem én raktam rá), leszedni meg nem tudom, mert azt írja a ConsoleOne, hogy nincs szabad hely. A WinXP és az alatta levő Linux is tudja, hogy b'zdmeg van még 110GB(!) hely. Lövésem nincs, és a tököm is tele. Jogosultságok rendben, mondom a kvóta vhogy odakerült, de nem is egy helyre, hanem mindenhova. Ha csináltam kb. 6GB helyett (ConsoleOne-ból) akkor is azt írta, hogy nincs szabad terület(0Kb)...
Arra gondoltam, hogy tegnap volt egy éve, hogy vették ezt a szoftvert 100 userre, most kb már 600 van, szal lehet valami, korlátozás (esély tényleg minimális rá)?

U.i:HELP ME!  :(  :eek:

#1597 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:38

Idézet: charlie - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 11:17

Szolti: elvileg van a winben ntfs-en naplózás.
biztonság fül, speciálison belül
be tudod állítani, hogy mit naplozzon, meg kinek (csoport, meg user neveket adhatsz meg)

:omg:  köszi szépen :)

#1598 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:13

Idézet: bon - Dátum: 2006. szept. 4., hétfő - 21:58

Nekem is lenne egy-két kérdésem mindenkihez.

Van e rá igény az iskolában, hogy tanórán tilthatsák a netet a tanárok.
Ha van rá igény. Tanár vagy a rendszergazdi csinálja?
Milyen módon? Windows-os megoldás érdekel.

Sziasztok!

Már jó régen írtam ide... :( Még az eleljén ugye, van aki emlékszik...

Szóval Inet tiltás Windows módra:
  ---www.janaserver.de
Mondjuk ez simán nem elég, kell egy tanári gép is, amin keresztül megy a net, akkor ez egy ingyenes proxy, amit nem csak rendszergazdai jogosultságokkal lehet engedélyezni/leállítani. (Persze a konfig az marad admin priv.)

Ha részletesebben érdekel, akkor szólj. (a netpostás címem, megszűnt, helyette van gmail-es :))

Üdv adminok!
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#1599 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:17

valaki régebben igértte nekem azt, hogy freebsd vagy linux - vagy a fene emlékszik rá - tűzfallal vagy proxyval megoldható webes netkorlátozo cuccot rendbetesz és stb...
szal, ki mondta ezt, vagy kinek van ilyenje (mivel mostanában lesz ujraépítve az egész háló, minden féle fajta megoldás érdekel, mind win, mind linux, *bsd, stb-vel (ISA ekünk nem jár, az kilőve!)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1600 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 09:31

Idézet: charlie - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 10:17

valaki régebben igértte nekem azt, hogy freebsd vagy linux - vagy a fene emlékszik rá - tűzfallal vagy proxyval megoldható webes netkorlátozo cuccot rendbetesz és stb...
szal, ki mondta ezt, vagy kinek van ilyenje (mivel mostanában lesz ujraépítve az egész háló, minden féle fajta megoldás érdekel, mind win, mind linux, *bsd, stb-vel (ISA ekünk nem jár, az kilőve!)

Én linux-szal megoldottam. Írd meg a mailcímedet, aztán küldöm hozzá a kellékeket!

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.