HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2541 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:25

Sikerült ugyan eltávolítanom a rejtett megosztást,de a gép újra indítása után ismét megkaptam a rejtett megosztást...
Ez ellen mit lehetne tenni?

#2542 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:39

Idézet: Prometheus - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:25

Sikerült ugyan eltávolítanom a rejtett megosztást,de a gép újra indítása után ismét megkaptam a rejtett megosztást...
Ez ellen mit lehetne tenni?

Ez természetes, nem kell vele foglalkozni. Vannak oylan programok aminél hasznos lehet az admin megosztás.

Szerkesztette: bon 2007. 08. 09. 10:40 -kor

A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2543 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:03

de ha nagyon akarod akkor a gugli megoldja a megoldast, de tenyleg nem ajanlott a kiszedese. (bar, egyedi gepnel en ki szoktam szedni - egyedi gep = ami scak a netre van rakotve, es nincs lanra, igaz ugyis le van tiltva a cifs akkor, de fo a biztonsag)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2544 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 16:07

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:39

Ez természetes, nem kell vele foglalkozni. Vannak oylan programok aminél hasznos lehet az admin megosztás.

De a felhasználónak az nem igazán jó,hogy teljes mértékben meg van osztva az egész lemez...
Nem az én hatásköröm a user,de megértem őt.
Bárki látja,és módosíthat rajta,mert valakinél nem is admin jelleggel volt megosztva.
Engem is érdekel a dolog,mert tudni akarom,hogyan lehet ezt 100%ban letiltani.
Probálkozok a guglin :)
De ha vki tudja a megoldást azt köszönöm!

#2545 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 16:16

Idézet: Prometheus - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 17:07

De a felhasználónak az nem igazán jó,hogy teljes mértékben meg van osztva az egész lemez...
Nem az én hatásköröm a user,de megértem őt.
Bárki látja,és módosíthat rajta,mert valakinél nem is admin jelleggel volt megosztva.
Engem is érdekel a dolog,mert tudni akarom,hogyan lehet ezt 100%ban letiltani.
Probálkozok a guglin :)
De ha vki tudja a megoldást azt köszönöm!

Csak admin férhet hozzá a megosztáshoz, ebben biztos lehetsz.

http://www.petri.co....tive_shares.htm

Egyébként sok felügyeleti program és egyéb windows szolgáltatás használja ezt a megosztást, tehát ha valami hibába ütközöl a későbbiekben, gondolj erre is.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2546 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 07:30

ms ttk - valaki jön?

#2547 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 07:33

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 8:30

ms ttk - valaki jön?

Engem ne keress!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2548 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 09:09

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 7:33

Engem ne keress!

Én sem megyek most sem :s

#2549 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 11:21

hot info rufusztól:  szeptemberben postázzák a office2007-et mennyiségi licence-szel, ill. a vista-t oem+házi aktiválós szerver megoldással

#2550 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 11:48

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 12:21

hot info rufusztól:  szeptemberben postázzák a office2007-et mennyiségi licence-szel, ill. a vista-t oem+házi aktiválós szerver megoldással

Nagyon király  :)  :)  :)  Már nagyon várom. Vista-ból nem tudod, hogy melyiket?
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2551 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:06

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 10:21

igen lassan haladnak akkor vele..

fyi
amugy hazi kms serverre nembiztos h szukseg lesz, hacsak a gepeket nem akarod netre kotni, ha igen,ott meg van sulinetes kms server(ami mar reg aktiv) :) (errol erdemes lenne kerni hivatalos allasfoglalast az ms-tol,mert az elokeszuletek jo par honapja mennek)
es ha minden igaz business verziot fog kapni mindenki, mivel csak attol felfele lehet ad-be leptetni ( home premium se:( )

#2552 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:37

Idézet: bon - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 10:11

Érdeklődtem a Tisztaszoftvernél Vista és Office 2007 ügyben, nem túl biztató szerintem:

Tisztelt xx!

Ez évben elérhető lesz Tisztaszoftver Program keretében a Windows Vista, valamint az Office 2007.

A szoftverek bekerülésének feltételeiről  a két szerződő félnek meg kell egyeznie, ez ügyben a tárgyalások még folynak.

A programon belül elérhető verziókról, ill. a terjesztés, megrendelés menetéről sajnos még nem tudjuk Önt tájékoztatni, mert erről nem született döntés. A szerződés megkötéséig, a pontos információk átadásáig, és az ügymenet megismeréséig kérjük szíves türelmét!

Köszönettel:

Petrics Patrícia
    ügyintéző

Téged legalább tájékoztattak! én 3 levelet írtam nekik ez ügyben és még csak el sem olvasták! Kösi az infot! Nyár már elmult akkor hiszem el a Vistát ha a polcon fog röhögni!
Takygyerek a világjáró......

#2553 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 18:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 7:30

ms ttk - valaki jön?

4 gépem nem indul. Tápegységeket fogok szerelni, plusz Leltároznom kell. Ebben az évben kihagyom (2006-ban se voltam)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2554 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 18:57

Nálunk már beindult a munka, sajnos idén is rámsozzák és a kollégámra az órarend készítést.  :mad: Ighelyettes ül mellezünk és diktálja amit bekell vinni a gépbe, mivel info ismerete nulla. Szintén hasonló az új igazgatónk ismereti is (legalábbis amit idáig leszűrtem az eddigi 3 hét alatt amióta megkezdte a munkát). Leltáron már túl vagyok, szerencsére.

#2555 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:26

Nekem még Hawaii van ennyit megengedhetek magamnak egy komplett vadi uj gépterem felszerelése után 3.án nagyüzem és minden kész minden szuperül müxik! Ritka az ilyen nálunk!

#2556 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:35

Idézet: akaido - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 19:34

4 gépem nem indul. Tápegységeket fogok szerelni, plusz Leltároznom kell. Ebben az évben kihagyom (2006-ban se voltam)

Mondjuk a "legjobb" időpontra teszik mindig. Pont ekkor indul a nagyüzem. Ha nem vagyunk, megáll az élet. Mindenki jön vissza szabiról, és amit évvégén elhallgattak (pl kifogyott a toner) azokat mind most sorolják. Hogy lehet, hogy mindig nyár végére fogynak ki a tonerek? :D
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2557 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:47

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 20:35

Mondjuk a "legjobb" időpontra teszik mindig. Pont ekkor indul a nagyüzem. Ha nem vagyunk, megáll az élet. Mindenki jön vissza szabiról, és amit évvégén elhallgattak (pl kifogyott a toner) azokat mind most sorolják. Hogy lehet, hogy mindig nyár végére fogynak ki a tonerek? :D

Nálunk sose hallgatják el ha kifogy valahol a toner, rögtön rohannak hozzánk, hogy cseréljük ki. Éppen múlt héten töltöttem fel a készleteinket. Ja a toner-ről jut eszembe nálunk volt egy csúnya esett, a tanár kicserélte az egyik irodai nyomtatóba a tonert egy üresre. De lebukott, mivel arra nem számolt, hogy pont a cseréje előtt pár nappal lett új rakva bele és rögtön gyanús volt, hogy hova tűnt a festék. Bizonyítani könnyű volt, mert a toneren (HP) és a dobozán van egy szám és nálunk ez nem egyezett meg így elkezdtük keresgélni és a tanárhoz vezettek a nyomok.

A tonerről és a nyomtatóról jut eszembe elfelejtettük szervízeltetni az egyik nagyteljesítményű nyomtatót, pedig muszáj lesz. Örülni fognak neki, nem lesz olcsó mulatság (szerintem)

Szerkesztette: bon 2007. 08. 22. 19:49 -kor

#2558 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 20:01

Idézet: bon - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 19:47

Nálunk sose hallgatják el ha kifogy valahol a toner, rögtön rohannak hozzánk, hogy cseréljük ki. Éppen múlt héten töltöttem fel a készleteinket. Ja a toner-ről jut eszembe nálunk volt egy csúnya esett, a tanár kicserélte az egyik irodai nyomtatóba a tonert egy üresre. De lebukott, mivel arra nem számolt, hogy pont a cseréje előtt pár nappal lett új rakva bele és rögtön gyanús volt, hogy hova tűnt a festék. Bizonyítani könnyű volt, mert a toneren (HP) és a dobozán van egy szám és nálunk ez nem egyezett meg így elkezdtük keresgélni és a tanárhoz vezettek a nyomok.

A tonerről és a nyomtatóról jut eszembe elfelejtettük szervízeltetni az egyik nagyteljesítményű nyomtatót, pedig muszáj lesz. Örülni fognak neki, nem lesz olcsó mulatság (szerintem)

Még jó hogy nálatok csak a toner tünt el! Én egy komplett nyomtatót kerestem egy hónapig mire meglett hogy hol van! Aztán egész nyáron hiányzott egy LCD monitor!  :think: Érdekes mód ma ott volt a helyén mikor mentem abba a terembe! Egyik "kollégával" Ugy vagyunk hogy  :box2:  :pokeas:  :ninja: Amig én oda nem kerültem övé volt ez a munkakör hát no komment!

#2559 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 20:10

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 19:35

Általában nyárra viszi haza a diri vagy a titkárnő a cuccost.  :Đ
Ebben az évben nálunk nagy takarékossági hullám várható. Kíváncsi leszek papír lesz-e egyáltaljánországban... de inkább csak az én hullám lesz majd annyi meló vár rám: (sz)ámítástechnikát okítani, városi alkalmazói vesenyt szervezni, rendszergizdáskodni két épületben, megtanulni a Linux szervert(mert hogy nőtt egy Debian), osztályfőnökösködni, és még testnedvelést(bocsi) :)  is tanítani, és mindezt kompetencia alapon. Ezzel csak a nagyját soroltam.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2560 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 20:17

Idézet: akaido - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 20:10

Általában nyárra viszi haza a diri vagy a titkárnő a cuccost.  :Đ
Ebben az évben nálunk nagy takarékossági hullám várható. Kíváncsi leszek papír lesz-e egyáltaljánországban... de inkább csak az én hullám lesz majd annyi meló vár rám: (sz)ámítástechnikát okítani, városi alkalmazói vesenyt szervezni, rendszergizdáskodni két épületben, megtanulni a Linux szervert(mert hogy nőtt egy Debian), osztályfőnökösködni, és még testnedvelést(bocsi) :)  is tanítani, és mindezt kompetencia alapon. Ezzel csak a nagyját soroltam.

Jo de alap lenne hogy szól! Nekem csak a rendszergazdai és technikusi teendőket kell ellátni! De azért néha pályázatírás alkatrészek garis dolgok után futkosás sofförködés is beesik néha! Nem irigyellek hogy ennyi melod van! EDIT: Egy Debiant énis akarok növeszteni! Jo lenne megtanulni! Elvégre csak nem Windows rendszer! Havonta ujra kell a Szerverünket inditani mert annyit bir ki a Win egyhuzamba!

Szerkesztette: Takygyerek 2007. 08. 22. 20:22 -kor

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »