HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2801 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:53

nálunk a nyomtató már nem extra, de a belevaló toner az az  :D

itt is ez van.
van a tanariban harom nyomtato (vagy ketto, nem is emlekszem, hogy menyni van), abbol egy mukodik.

meg az egyik sz.tech terembe egy lezer, azon viszont nem nyomtatgatnak ossze-vissza mindent, ugyhogy egesz jol birja.

nomeg van egy szines lezer, persze az teljesen le van tiltva a tanaroknak, igy még nem kelett patront venni bele (két éve van meg)
(ez szigoruan arra van, mikor nagy peldanyba kell szineset nyomtatni)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2802 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:27

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:46

Szervusztok!

Ismet esedekes a Kir-Stat 2007 telepitese.
A frissito modult mar felraktam, es mukodik is, a kerdes a kovetkezo (amit telefonon senki sem tudott megmondani toluk):
- lehet-e halozatos formaban hasznalni? Azaz az egyik geprol az egyik munkatars az egyik modult tolti fel, a masik geprol a masik munkatars a masikat?

Ha igen hogyan ?

Koszonom!

Tuti nem tud hálózatos üzemmodót.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2803 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:42

a kir az az exceles cucc?

#2804 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 14:30

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:42

Az a statisztikas marhasag, amiben urlapokon kell kitolteni rengeteg adatot, majd a vegen 2-3 napot vacakolni azzal, hogy jok-e a bevitt adatok egy generalt hibalista alapjan ...

#2805 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:10

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 9:42

Többek között ezen a rendszeren intézük még anno a nagyértékű hardver beszerzést is.
Ma épp sírtam az iskolatitkárnak a Szöveges Értékelővel kapcsolatban, erre Ő meg a KIR-t hozta fel mint púpot a hátára, és nagyon finoman fogalmazva de nem dícsérte a KIR-t. Szerinte simán KIiRtani kéne...
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2806 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:14

Idézet: akaido - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 18:10

Többek között ezen a rendszeren intézük még anno a nagyértékű hardver beszerzést is.
Ma épp sírtam az iskolatitkárnak a Szöveges Értékelővel kapcsolatban, erre Ő meg a KIR-t hozta fel mint púpot a hátára, és nagyon finoman fogalmazva de nem dícsérte a KIR-t. Szerinte simán KIiRtani kéne...

Én is utálom a STAT programot! De tiszta szivemből! 2-3 hét csak az mire kijavítják az összes a program által  mutatott hibát! És az egésznek semmi de semmi értelme!
Takygyerek a világjáró......

#2807 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:23

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 18:14

Én is utálom a STAT programot! De tiszta szivemből! 2-3 hét csak az mire kijavítják az összes a program által  mutatott hibát! És az egésznek semmi de semmi értelme!

A tanárok adatait nem is töltöttük ki mindet, mert egy kollegáról 7 oldalnyi lenne a nyomtatandó adat. Nesze neked lekáderezés! :) Még jó, hogy a cipőméretet nem kérdezik lábszaggal vagy anélkül...
Plusz ott lenne az online napló is...

Szerkesztette: akaido 2007. 09. 26. 18:24 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2808 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:50

Még egy kérdeésem lenne, mit szolnátok ehhez:
- 30 laptop (winxp) egy teremben + vezeteknelkuli halo (router, amiben ki van kapcsolva a router funkcio) + szerver

- a gondom az, hogy ha domain-be akarom beleptetni oket, akkor lehet-e vezeteknelkuli haloval ???
a kerdes, az, hogy a konfiguralhato vez-nelkuli halok user-hez kotottek-e, vagy meg lehet-e adni default halot, amihez mar akkor is csatlakozik, ha meg nem lepett be senki ?

Ha nem, akkor a szerveren (linux+samba) milyen modon lehet fajlmegosztas celjabol megkulonboztetni kb 150 user-t ???? :)

Koszonom

#2809 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 19:01

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 19:50

- 30 laptop (winxp) egy teremben + vezeteknelkuli halo (router, amiben ki van kapcsolva a router funkcio) + szerver

- a gondom az, hogy ha domain-be akarom beleptetni oket, akkor lehet-e vezeteknelkuli haloval ???
a kerdes, az, hogy a konfiguralhato vez-nelkuli halok user-hez kotottek-e, vagy meg lehet-e adni default halot, amihez mar akkor is csatlakozik, ha meg nem lepett be senki ?

Ha nem, akkor a szerveren (linux+samba) milyen modon lehet fajlmegosztas celjabol megkulonboztetni kb 150 user-t ???? :)

Koszonom

Én nem tartom jó ötletnek a laptop és wifi-t ha jól értem "fix"-en telepítve. túl sokba kerül. Annyiért már gey komolyabb asztali gépet lehet kapni. A wifi-vel meg az a bajom, hogy közel se olaan gyors mint a kábel meg nem is olyan stabil, na meg 30 gép kiszolgálásához szerintem már karcsú a legtöbb váltózat. Nekünk egy viszonylag komoly Cisco Access Point van ami már 4 gépel nagy távolságról (gyenge jelerőség volt) elég nehezen boldogult 1 időben. A serverrhez meg annyit füznék, hogy én örültem, hogy sikerült az ilyen terem szerverektől megszabadulni nálunk.

A domain-hez, az első bejelentkezéshez kell a kábeles kapcsolat, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Domain-el megoldható a felhasználok központi adattárolás és egyéni bejelentkezés és így megy a felhasználok megkülönböztetése.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2810 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 19:30

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 19:50

Koszonom

WLAN és domain = káosz

Van egy terem nálunk ahol 19 gép csatlakozik 2 AP-re, katasztrófa...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2811 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 19:52

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 18:50

Koszonom

Ilyen komoly feladatra WiFi nem valo! Ahogy elöttem leírták a kolégák sem a sebessége sem a stabilitása ezt nem engedi meg! Nálunk egy Mikrotik Routerboard szórja szét a NETet a külső épüleekbe 3 kmes körzetben! megpróbáltam a WiFi másik oldalárol tartományba belépni de az istennek nem volt hajlandó belépni! Belső hálózatunk is van 15 notebookhoz belső AP-s WiFi de az se olyan jo ilyen feladatokra! Ott már tartományba belépett viszont 2-3 ujraindítás után már nem volt hajlandó a tartományi jelszavam elfogadni! Én is inkább a vezetékes megoldást választanám!

#2812 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 05:46

Wifi védelmében: egy teremnyi gépre nem jó.
Pár géphez viszont teljesen jó!  Nálunk 3-4 noti megy róla, tartományi tagok, belépnek rendesen, teljesen gond nélkül mennek. 1 régi, jobbfajta smc router van feltéve, ap módban. Egész épületben működik.

#2813 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:11

egy-két géphez (pontosaban egy-két tanár laptojahoz) itt is rendesen megy, netgear ap van.

Takygyerek: ezt meg lehet csinalni helyi szerverekkel, amik a kozpontirol szinkronizalnak, vagy igy probaltad?

#2814 Felhasználó inaktív   chros69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 07:26

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 4:46

Wifi védelmében: egy teremnyi gépre nem jó.
Pár géphez viszont teljesen jó!  Nálunk 3-4 noti megy róla, tartományi tagok, belépnek rendesen, teljesen gond nélkül mennek. 1 régi, jobbfajta smc router van feltéve, ap módban. Egész épületben működik.

Koszonom mindenkinek a valaszt, majd atolvasom megegyszer oket, es elgondolkodom rajtuk ... :)
Mindenkepp laptopok lesznek, mar meg is rendeltek oket ...

pgyafi: ezek szerint megy a domainbe leptetes WIFI-rol is. Tehat nem felhasznalo fuggo a bekonfigolt wifi halo, vagy a win-ben meg lehet adni default halot a bejelentkezes elottre is?

koszonom

#2815 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 08:40

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 7:11

egy-két géphez (pontosaban egy-két tanár laptojahoz) itt is rendesen megy, netgear ap van.

Takygyerek: ezt meg lehet csinalni helyi szerverekkel, amik a kozpontirol szinkronizalnak, vagy igy probaltad?

Nem értem mire gondolsz! Egy szerverünk van ami tartománykiszolgáló meg file meg SQL meg belső FTP egyben! Egy szerver szolgálja ki az összes mindenséget! NET szétosztásra raktam feél egy Debiant mert Win alatt az szeretett összeomlani meg nem találtam hozzá müködő problémamentes proxy-t! Külső helyek WiFi-n keresztül erösítős Ovislink AP/kliens/bridbge en keresztül mennek 90-60% jelerőséggel! De nincs ott külön szerver!

#2816 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 09:41

arra gondoltam, hogy mivel a wifin nem lehet átnyomni tobb megát másodpercenként, ezért erre vna az a megoldas, hogy helyi tartományvezérlőt kell lerakni, ami x idpnkélnt szinkronizál a kozponti szererrel.
igy a bejelentkezes nem terheli a wifit.

#2817 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:25

local administratorok letrehozasa ad-ben szereplo usernevekkel/jelszoval? csinalsz egy logon.cmd-t, amit 1x lefuttatsz es  ha felcsatlakozott a wifis halora,akkor latja, ha nem, nem. wifi innentol fogva meg mar sztem nem okoz problemat.
ha csak filemegosztasra akarod hasznalni, sztem ez a legegyszerubb modszer, jogosultsagok meg ugyanugy megmaradnak.

vagy felreertelmeztem valamit?

#2818 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:57

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 9:41

arra gondoltam, hogy mivel a wifin nem lehet átnyomni tobb megát másodpercenként, ezért erre vna az a megoldas, hogy helyi tartományvezérlőt kell lerakni, ami x idpnkélnt szinkronizál a kozponti szererrel.
igy a bejelentkezes nem terheli a wifit.

Jaaaaa értem mire gondolsz! Én meg ugy voltam vele hogy felmértem a feladatokat amire szükség van a Wifi kliens oldalán és úgy döntöttem nem teszem tartományba a gépeket! NETezni lehet tartomány nélkül is! Mást ugyse használnak!

#2819 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 14:08

Idézet: chros69 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 8:26

pgyafi: ezek szerint megy a domainbe leptetes WIFI-rol is. Tehat nem felhasznalo fuggo a bekonfigolt wifi halo, vagy a win-ben meg lehet adni default halot a bejelentkezes elottre is?

koszonom

Persze, hogy megy. A notit eleve vezetékesen belépteted tartományba. A notira mindig tartományi userrel lépsz be. Azt annyi. Az  XP pár sikeres belépés után cache-eli a ~"user belépést" ha nincsen elérhető hálózat. Szóval anélkül is be tudsz lépni a gépre, utána létrejöhet wifi kapcsolat és "magukra találnak".

#2820 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 16:51

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 14:57

Jaaaaa értem mire gondolsz! Én meg ugy voltam vele hogy felmértem a feladatokat amire szükség van a Wifi kliens oldalán és úgy döntöttem nem teszem tartományba a gépeket! NETezni lehet tartomány nélkül is! Mást ugyse használnak!

jah, ha nincs igeny, az mas...

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »