HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#2921 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:13

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 7:56

Iskolába Enterprise változat, Ottohnra Business, ezt írta a tisztaszoftver oldal amikor még ment.

:respect: Bevallom, hogy első örömömben hiányosan olvastam el a kapott csomag dokumentációját, ugyanis most utána olvasva, abban is az általad vázoltak szerint műxik a dolog.

Idézet

Otthoni felhasználás

A Tisztaszoftver Program keretében a dolgozók továbbra is jogtisztán használhatják otthoni személyi számítógépeiken az alábbi termékeket:

* a Windows operációs rendszer legújabb változatának frissítése (upgrade-je), melyet jelenleg a Windows Vista Business jelenit meg;

• az Office irodai programcsomag legújabb változata, mely jelenleg az Office 2007 Enterprise termékváltozat.

Az otthoni felhasználásra is vonatkozik a korábbi verziók használatának joga.

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2922 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:33

Idézet: akaido - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 7:54

A közoktatásnak szóló igénylő lapon is az Enterprise(KMS) verzió megnevezés szerepel, bár a csomag része az XP Prof, az Office 2003 és 2007 is. Akkor először XP föl, majd Vista frissítés? "Korrekt" lenne...
Innentől kezdve mit javasoljak a kollegáknak, és magamnak?

Érdekes nekem otthonra csak Business verziót lehetett igényelni! Intézményi igénylőlapon van Enterprise! Olyanom még nincs De a Business bárhonnan aktiválható! Enterprise valszeg csakk Sulinet-Közhálón keresztül aktiválható! De mi van akkor ha egy sulinak nem közhálója van???
Takygyerek a világjáró......

#2923 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:40

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:33

Érdekes nekem otthonra csak Business verziót lehetett igényelni! Intézményi igénylőlapon van Enterprise! Olyanom még nincs De a Business bárhonnan aktiválható! Enterprise valszeg csakk Sulinet-Közhálón keresztül aktiválható! De mi van akkor ha egy sulinak nem közhálója van???

Jogos! Az intézményi igénylőlapon szerepel így! A tisztaszoftver oldalán azonban ez az egy pdf szerepel, tehát nincs otthoni--> (vagy nem találom):

Idézet

Közoktatási Telepítõkészlet Megrendelõ Lap
Intézményi telepítéshez
S2 nyomtatvány letöltése
fájl típus: PDF
méret: 148 KB

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#2924 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:56

mi a fenert nem tudnak alt. iskolaknak is (akar ugy, hogy kulon lehessen igenyelni) szervert adni?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2925 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:00

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:33

így van, az iskolai telepítőbe bele vannak írva a sulinetes aktiválós szerverek címei,
ezeket természetesen csak sulinetből lehet elérni;
ahol nem sulinet van, ott majd megoldják a netet adók a dolgot, vagy valamit kitalának (ez már nem az ms problémája - hangozzt el a nyári ttk-n)

#2926 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:01

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:56

mi a fenert nem tudnak alt. iskolaknak is (akar ugy, hogy kulon lehessen igenyelni) szervert adni?

mert nagyon sok ált. iskola van és nem fért bele a keretbe  (mondták a tavalyi ttk-n :cool:  )

#2927 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:05

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:01

mert nagyon sok ált. iskola van és nem fért bele a keretbe  (mondták a tavalyi ttk-n :cool:  )

ezért lenne jo az, hogy nem automatikusan osztogatni (kozepiskolaknak sem akkor mar), hanem kulon keljen igenyelni.
vagy akkor meg ha itt nem, akkor sehol sem, ez eléggé nagy kicseszés az ált. iskolákkal...

#2928 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:20

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:00

így van, az iskolai telepítőbe bele vannak írva a sulinetes aktiválós szerverek címei,
ezeket természetesen csak sulinetből lehet elérni;
ahol nem sulinet van, ott majd megoldják a netet adók a dolgot, vagy valamit kitalának (ez már nem az ms problémája - hangozzt el a nyári ttk-n)

Nem voltam TTK-n  :( De igazad van ez nem MS feladata! Viszont valami telefonos bizergát lehetne intézni ami pl az XP-nél is volt! És megvan oldva a probléma!

#2929 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:26

basszus, most beszeltem ezzel a varazsbetu program fejlesztojevel, eléggé nem segitokesz az urge...
mondom neki a tényállást (az a gond, hogy a program a regisztrációját user specifikus helyen tarolja, igy minden usernel be kell regelin) kérdem tole, hogy mondja meg, ohgy melyik regisztri kulcsba van, mert akkor azt be tudom vesni a gepbe, erre aszondja, hogy nem arulja el, meg, hogy nem szep dolog megkerulni a regisztraciot. aszondja, hogy cisnaljak egy publikus usert amivel lehet hasznalni, erre mondom neki, hogy az baromira nem megoldas, es nem fogok általanos usert letrehozni...

ugyhogy akkor regmon filemon lesz a baratom, és kideritem magam a dolgot... ennyit a 100e-ért megvett programrol...

#2930 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:27

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 11:20

Nem voltam TTK-n  :( De igazad van ez nem MS feladata! Viszont valami telefonos bizergát lehetne intézni ami pl az XP-nél is volt! És megvan oldva a probléma!

Ha KMS akkor nehezen lehetne telefonon intézni. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2931 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:29

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:33

...van akkor ha egy sulinak nem közhálója van???

Szívás szerintem
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2932 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:32

megkersz valakit, ohgy had vpn-ez be addig, és beregeled ugy...

#2933 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:48

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:27

Ha KMS akkor nehezen lehetne telefonon intézni. :D

Szerintem akarás kérdése lenne az egész! Valahogy meg lehetne oldani! Mondjuk titkos jelszó minden iskoának vagy nemtudom!

#2934 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 16:43

No én is kérdeznék valamit, mert nincsen kedvem sokat szórakozni vele. :D SDT tananyagszerkesztőnek mi szükséges, hogy menjen proxy mögött? Tudom vannak valami portok amiket kéne engedni, de mi a fenének?  Még csak azt sem írják TCP-e vagy UDP vagy valami. Tudja valaki hogyan működik ez a kacat program?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2935 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:43

No én is kérdeznék valamit, mert nincsen kedvem sokat szórakozni vele. :D SDT tananyagszerkesztőnek mi szükséges, hogy menjen proxy mögött? Tudom vannak valami portok amiket kéne engedni, de mi a fenének?  Még csak azt sem írják TCP-e vagy UDP vagy valami. Tudja valaki hogyan működik ez a kacat program?

Én nem nyitottam meg semmi extra portot az SDT tananyagszerkeztőnek. több gépre raktam már fel de idáig senki se panaszkodott, hogy gondja van vele.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2936 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:44

Idézet: bon - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 18:30

Én nem nyitottam meg semmi extra portot az SDT tananyagszerkeztőnek. több gépre raktam már fel de idáig senki se panaszkodott, hogy gondja van vele.

Most nézegetem én is network monitorral, és elég érdekes. Szerveren még megy aztán ISA mögött meg nem hajlandó authentikálni. Net pedig simán megy.  :think:

#2937 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 19:28

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:01

Ezért lett nekünk Debian szerverünk...

#2938 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 19:34

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:05

ezért lenne jo az, hogy nem automatikusan osztogatni (kozepiskolaknak sem akkor mar), hanem kulon keljen igenyelni.
vagy akkor meg ha itt nem, akkor sehol sem, ez eléggé nagy kicseszés az ált. iskolákkal...

Max. 1etértek. De hát univerzális válaszunk is van rá: Az attól függ...honnan nézzük, mert pölö Ugandából vagy Szudánból az éhezők viskójából nézve ez telejesen másodlagos problem. (Bocs az erőltetett példálózásért)

#2939 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:51

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:43

itt is megy minden gépen (pontosabban még nem szoltak, hogy nem menne, ugye a ketto nem ugyanaz), igaz, van nat is melle, de kiprobalom, hogy mit csinal, ha csak proxy van (talán kiszedi winbol a beállításokat?)

#2940 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 07:52

Idézet: akaido - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 20:34

Max. 1etértek. De hát univerzális válaszunk is van rá: Az attól függ...honnan nézzük, mert pölö Ugandából vagy Szudánból az éhezők viskójából nézve ez telejesen másodlagos problem. (Bocs az erőltetett példálózásért)

ez tényleg nagyon erőltetett...
ennyi erővel öröljunk annak, hogy pl. 56ks modemmel netezhetunk a sulibol, mert ugandában csak ez van :omg:

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.