HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#441 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:58

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:56

campus a felső oktatásnak volt/van?

#442 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:09

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:47

A HTML oktatáshoz természetesen elég egy Jegyzettömb is.  :D Azzal kezdjük hatodikban. :up: Aztán "fejlődünk" legalábbis kellene FP-re. A Dreamweavert nem is említem... :D

Hát, nem téríteni akarok, de ha már először html -t tanulnak, akkoérdemesebb egy karakteres szerkesztőt keresni. pl.: www.pspad.com  CTRL+SPACE -re előjön a code insight ( css, html, php, stb. van benne ), kódszínezés van benne, és magyarul is tud. Az ilyen WYSWYG szerkesztők nem feltétlenül jók.

#443 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:58

campus a felső oktatásnak volt/van?

Asszem igen, de hátha... :) Dobok nekik egy emilt. Olyan lesz mint a csalás az ultiban: Ha egyszer bejön már +érte. :cool:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#444 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:13

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:09

Hát, nem téríteni akarok, de ha már először html -t tanulnak, akkoérdemesebb egy karakteres szerkesztőt keresni. pl.: www.pspad.com  CTRL+SPACE -re előjön a code insight ( css, html, php, stb. van benne ), kódszínezés van benne, és magyarul is tud. Az ilyen WYSWYG szerkesztők nem feltétlenül jók.

A feszületet nyugodtan engedd le, nyitott vagyok... :kocc:  :D
Egyébként nagyon köcce, ezt a progit még nem ismertem, mindjárt ki is prószálom.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#445 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:20

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:13

A feszületet nyugodtan engedd le, nyitott vagyok... :kocc:  :D
Egyébként nagyon köcce, ezt a progit még nem ismertem, mindjárt ki is prószálom.

Nagyon szívesen :)

#446 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:42

A hitvitát mellőzzük, ezt kell megoldani!
Szóval honnan lesz fp-m?

#447 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:44

Nekiálltam a WLESS pályázat megírásának...
Ezt aki megint összeírta  :omg:  :box2:  :doom: meg a többi.

Néhány szösszenet a pályázatból a teljesség igénye nélkül.
Az természetes, hogy kb 3 oldalanként megkérdezik a suli nevét, címét, telszámát.

Idézet

III.2 A beruházás megnevezése, leírása, célja
III.3 Probléma-leírás: milyen probléma megoldására, ebből adódóan milyen fejlesztés megvalósítására készült a pályázat - elérni kívánt oktatási, képzési, szakmai célok

Ez szerintem majdnem ugyanazt jeletni.

Idézet

III.5 Célcsoport: a pályázattal érintett jelenlegi tanulói létszám bemutatása 
A célcsoport jellemzői
Hátrányos helyzetű tanulók oktatása esetében a hátrányos helyzet jellemzői
III.9 A végzős tanulók továbbtanulási esélyeinek bemutatása

:think:

Idézet

-    Használt IP cím tartomány(ok)
o    IP cím:
o    Network maszk:
-    Szabad IP címek a rádiós eszközök számára:
-    Üzemel-e DHCP szerver (Igen/nem/nem tudom):
-    IP cím tartomány a vezeték nélküli kliensek számára
o    Fix vagy DHCP:
o    IP cím (ek):
o    Network maszk

Ehhez mi közük?  :think:

Jah, és az eszközök közbeszerzéssel kerülnek majd ki az intézményekbe. A hálózatkiépítési, beüzemelési költségek nem tudom, hogyan fognak megtérülni. :(

Szerk: jah és ez a "network maszk" különösen szép szóösszetétel/kifejezés.

Szerkesztette: 1soproni 2005. 08. 17. 12:45 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#448 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:54

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:42

Szóval honnan lesz fp-m?

Nem vita volt, csak  javasoltam egy alternatívát. De a frontpage -et nem lehet letölteni az ms oldaláról? A tisztaszoftveres kulcsot megeszi.

http://www.microsoft.com/office/frontpage/...trial.mspx#EAAA itt lehet leszedni a trialt.

Szerkesztette: e-lias 2005. 08. 17. 13:00 -kor

#449 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:20

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:30

Ami - valljuk be - elég szomorú. Engem legalábbis mindig aggasztott, hogy pl. szövegszerkesztés helyett megtanítják az MS Word használatát, táblázatkezelés helyett az Excelt, operációs rendszerek címszó alatt pedig a windowst kattintgatják. :(

Assszta testvér! Ezt eddig csak magamtól hallottam  :respect:  Ahol eddig ezt elhintettem minimum hülyének néztek, vagy elmondtak mindenféle baromnak.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#450 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:41

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:54

Nem vita volt, csak  javasoltam egy alternatívát. De a frontpage -et nem lehet letölteni az ms oldaláról? A tisztaszoftveres kulcsot megeszi.

http://www.microsoft.com/office/frontpage/...trial.mspx#EAAA itt lehet leszedni a trialt.

Átvált nem aktiválos + nem trial verzióba?

#451 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:49

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 14:20

Assszta testvér! Ezt eddig csak magamtól hallottam  :respect:  Ahol eddig ezt elhintettem minimum hülyének néztek, vagy elmondtak mindenféle baromnak.

Végre valamiben egyetértünk :cool: Én általában hangot adok a véleményemnek, de attól még sehol sem lesz forradalom.

#452 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:52

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:56

:) Végülis le lehetne töltögetni Live Linuxokat pl. innen http://www.origo.hu/.../indexfull.html és ki lehetne írni CD-re aztán hajts. Csak hát a lustaság nálam 2x játszik, mert először az idő míg lejönne a cucc, plusz felírni lemezre. Ehelyett inkább Q3-azok., Warbladezek... :eek:

Miért töltögetném/írogatnám? Az Ubuntu elküldi ingyen, szép csomagolásban, egy install és egy live cd-vel. :smoker:

Idézet

The Ubuntu team will send you Ubuntu CDs at no charge, for you to install and share. We will cover the cost of shipping the CDs to you as well. If you would like to receive Ubuntu CDs, please create a new account and tell us where to send the CDs and how many CDs You would like to receive.

forrás: Ubuntu CD Distribution Database

#453 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 15:07

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:54

Shipping costs are $4.95US per each kit ordered.
Nekem ezt írja, akkor fizetnem kell ennyit? Akkó' mé' ingyenes?

#454 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 15:08

Idézet: melon - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:52

Miért töltögetném/írogatnám? Az Ubuntu elküldi ingyen, szép csomagolásban, egy install és egy live cd-vel. :smoker:

forrás: Ubuntu CD Distribution Database

Ja igen, ezt említetted is! THX.

#455 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 20:32

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:42

Szóval honnan lesz fp-m?

Sziasztok!

Bárhonnan! :)

Idézet a www.tisztaszoftver.hu honlat GYIK-ből:
Milyen termékek díjmentes használatát biztosítja a Tisztaszoftver Program a középiskolák részére?
Minden munkaállomásra biztosítja az alábbi szoftverek jogtiszta használatát:

*      Windows XP Professional frissítés (vagy bármely korábbi Windows verzió)
    *      Office 2003 Professional (vagy bármely korábbi Office Professional verzió)
    *      Office Media Content
    *      ügyfélhozzáférési licenc (Core CAL)

A második sor a lényeges. Keríts egy olyan Office Prof-ot amiben van FP és telepítsd fel. :) Valamelyik rlgebbiben van. Ha nem tartalmazza egyik sem akkor nincs rá lehetőség.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#456 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 20:38

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:44

Nekiálltam a WLESS pályázat megírásának...

Én még csak ott tartok, hogy kiderítsem, jogosult vagyok-e pályázni. De szabin az illetékes és a helyettesítője nem tud semmit.
Holnap telefonálhatok újra...
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#457 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 20:49

Idézet: akaido - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 9:04

Na ez az ami "ölég" érdekes kettősség. Pont a jövő héten lesz a Microsoft Tanártovábbképzése http://www.tantov.jedlik.hu/, amin 6 év óta részt veszek. Kellene egy hasonló Linuxos összeröfögés, hogy a számtech tanerők a Linuxszal is +barátkozzanak. "PiciPuháék" ezt a marketing, PR részt nagyon jól adják elő évek óta, nem véletlenül ők diktálják a "trendet"(persze ezzel lehet vitatkozni). OK-Ok, a Linuxban több distrib. van, tehát a "melyiketpreferáljuk" kérdés is felmerülne. Sztem mindenképpen magyar nyelvű Linnek kellene lennie, tehát UHU, Sulix, SuSe, Mandrake. Ezeknek a graf. kezelőfelülete is elég gyorsan megszokható lenne(feltételes mód!) :rolleyes: .

Én is képviseltetem magam. Nyár végi pihenésként. Összeüthetnénk egy AD-HOC hálózatot pár sör erejéig. :) :beer:  :kocc:

#458 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 20:58

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 21:49

Én is képviseltetem magam. Nyár végi pihenésként. Összeüthetnénk egy AD-HOC hálózatot pár sör erejéig. :) :beer:  :kocc:

Én az ideit kihagyom. Kezd unalmas lenni. Mintha minden évben ugyanaz lenne a téma. Talán egyszer a sulinetes rendszergazda táborba kellene elnézni. Arról vannak tapasztalatok?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#459 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 08:43

Link
Ezt láttátok már? Kár, hogy az oldalon levő linken nincs semmi :( Csak egy üres oldal.

#460 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 15:42

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 20:49

:D Szerdától leszek a rendszergizdai szekcióban, akkor mehet a  :alcohol:  :party:  :reszeg:

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.