HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#681 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 20:51

Idézet: Volu - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 21:45

Zárja be a tanár a géptermet, ha nincs ott. A diákok órakezdésig pedig várjanak a folyosón. Akinél ezek után tanóra alatt szedik szét a gépet és nem veszi észre, az meg is érdemli  :rolleyes:

Na ez így elméletben szép is. De hiába van benne a házirendbe ha senki se tartja be.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#682 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 20:54

Idézet: bon - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 21:44

Szép...

lemaradt: a legszebb a dologban, hogy ez bizony az egyik zsúrkocsis projektor volt..

#683 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:23

Nekünk van egy 1320n-esünk és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ellenben én teljesen le vagyok hidalva, ugyanis nekünk egy 6,75 millás összeg jött ki, amit nagyon nem hiszek el. Egyébként alapfokú művészetoktatási intézmény vagyunk. A poén pedig az, hogy az összes gép, amit ténylegesen használunk, minimum kétgigás p4 vagy cerka, szal nem is igazán tudjuk kihasználni ezt a beszerzést, feltéve hogy tényleg ennyit költhetünk. Sokkal jobbak volnának célszoftverek, projektor, komolyabb hangkártyák, hálózati eszközök...
Az ilyen gépszétkapások ellen két megoldást tudnék kitalálni. Az egyik, hogy beszereztek IP-kamerákat, és figyelni a helyet, de ez drága, a másik ami olcsóbb és egyszerűbb, hogy a házon a csavarokat popszegeccsel helyettesíteni.

Szerkesztette: SumQuiSum 2005. 10. 31. 21:27 -kor

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#684 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 07:59

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:23

Nekünk van egy 1320n-esünk és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ellenben én teljesen le vagyok hidalva, ugyanis nekünk egy 6,75 millás összeg jött ki, amit nagyon nem hiszek el. Egyébként alapfokú művészetoktatási intézmény vagyunk. A poén pedig az, hogy az összes gép, amit ténylegesen használunk, minimum kétgigás p4 vagy cerka, szal nem is igazán tudjuk kihasználni ezt a beszerzést, feltéve hogy tényleg ennyit költhetünk. Sokkal jobbak volnának célszoftverek, projektor, komolyabb hangkártyák, hálózati eszközök...
Az ilyen gépszétkapások ellen két megoldást tudnék kitalálni. Az egyik, hogy beszereztek IP-kamerákat, és figyelni a helyet, de ez drága, a másik ami olcsóbb és egyszerűbb, hogy a házon a csavarokat popszegeccsel helyettesíteni.

Ez most 3 év nagyértékű hw eszköz beruházásra fordítható összege. Vagyis most elköltöd, követekző 2 évben nuku Ft lesz csak. Ha nem költöd el, akkor szintén nuku Ft :)  Projektor és lan valahogy kimaradt belőle.

#685 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:17

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 7:59

Ez most 3 év nagyértékű hw eszköz beruházásra fordítható összege. Vagyis most elköltöd, követekző 2 évben nuku Ft lesz csak. Ha nem költöd el, akkor szintén nuku Ft :)  Projektor és lan valahogy kimaradt belőle.

A projektort hiányolom én is, de azt nagyon!
Lehet, hogy inkább +reszkírozok egy szervert, és kevesebb munkállomást rendelek. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim: Melyik gépet ajánljátok? Van-e hozzá op. rendszer? Ha ehhez win2003 szervert adnak az tartományban kezeli-e a WinNT munkállomásokat? Válaszokat előre is köszönöm.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#686 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 18:41

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:17

Lehet, hogy inkább +reszkírozok egy szervert, és kevesebb munkállomást rendelek. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim: Melyik gépet ajánljátok? Van-e hozzá op. rendszer? Ha ehhez win2003 szervert adnak az tartományban kezeli-e a WinNT munkállomásokat? Válaszokat előre is köszönöm.

Mivel nálunk HP szerverek vannak így azt tudom ajánlani. Nagyon megvagyunk velük elégedve. Konkért tipust: HP ML350 (nekünk is iylen van csak még G3-as és nem G4-es) Mi csak egy időlimites Win2003-at kaptunk hozzá, de rátettük a tisztaszoftver keretében kapot win2003-at. Természetesen kezeli a winnt munkaállomásokat ha tartomány vezérlőnek telepíted. Ja a memóriáját bővíteném, amennyiben "csak" 512mb-ot adnak hozzá.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#687 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:05

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 19:17

Szerver szoftver nem jár a szerverekhez!
Win nt-ket persze, hogy kezeli.

Én a dell gépeket szeretem, a listában szereplő is elég jó masina. Egy hátránya van: sata vinyó van benne, alaplapon 2 sata vezérlő, tehát további vinyókhoz kell bele venni/tenni sata vezérlőt

#688 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:13

Most futottam át a szerver listát, mit ne mondjak, mindegyiknél hiányosak az infók eléggé.
Ez alapján nem lehet választani.  :(

#689 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:58

Köszönöm a tanácsokat! :respect:  Sajnos win2003 servert nem kaptunk mivel ált. isk. vagyunk. Gondolom a MS-től EDU licencben lehetne kedvezményesen venni. Azért gondolkodom MS szerverben mert sajnos a Linuxhoz és a Novellhez csak felületesen konyítok.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#690 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 08:58

Idézet: akaido - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:58

Azért gondolkodom MS szerverben mert sajnos a Linuxhoz és a Novellhez csak felületesen konyítok.

Ha érdekel a dolog, hamar bele lehet tanulni ;)
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#691 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:44

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:21

Ez kicsit bonyolultabb, a www.kir.hu-n lehet bejelentkezni, ha az intézmény vezető a mester jelszóval belépve csinál ehhez felhasználót. Szóval a felső vezetésnél keresgélj.
Sőt, asszem 1 hét van csak az egészre!

Nincs egy felesleges mesterjelszavatok? A miénket elhagyta a vezetőség  :omg:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 11. 02. 09:45 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#692 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:50

Szar ez a kir. Nem találom sehol a bérleti szerződés kinyomtatásának lehetőségét, és a súgó sem működik. Elég gáz. Nem nézik meg a dolgokat, mielőtt élesre kieresztik?

#693 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:55

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:44

Nincs egy felesleges mesterjelszavatok? A miénket elhagyta a vezetőség  :omg:

Idézet

Probléma esetén kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a
96 / 510 - 000 vagy a 40 / 200 - 446 telefonszámokon.

Hívd fel őket _te_ és kérj új jelszót, azt valszeg megküldik az intézmény náluk regisztrált címére.
A vezetőséget meg rá kell nevelni arra, hogy minden informatikai dokumentumból legyen egy másolatod.

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#694 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:03

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 20:37

PC-nél szerintem a FEFO Scienic 1005 Model-2/XP PC  gépe a nyerő 128900-Ft ért.

hat szerintem vicc ez az egesz!

megneztem a ket FEFO-s gepet, mind2ben 256DDR, kezdodjon mar egy gep min 512DDR-vel, es minek bele a 160GB-s SATA winyo? mikor fogja azt kihasznalni pl egy titkarno, vagy egy diakok altal hasznalt gep?

akkor mar inkabb ez (nem neztem meg meg mindent)

Idézet

Cikkszám: ACP-PK2-P400-1BA-MIC
Megnevezés: Albacomp Activa-Standard Panther 400 PC
Bruttó ár: 179 585 Ft
Leírás: Intel 915GL chipset, Intel Pentium 4 630 3.0GHz/800/2MB, alalapra integrált audió+VGA+LAN, 512MB DDR memória, 80GB 7200rpm SATA HDD, FDD, 16xDVD/48xCD-ROM, torony ház, OEM Windows XP Home Edition SP2 Hungarian

de h ebben is mi kerul 180ezerbe? nincs is benne egy normalis VGA!

az osszes gepet, amit eddig neztem a hajamba kenhetem!
Ha megkapnank ezt a penzt es kihagynank a FEFO-t, az IBM-et sokkal jobb es tobb gepet kapnank!

(ezekkel mire megyunk majd 3 ev mulva? - kb olyan lesz mint most a DOS oktatas - semmi esely arra h ezekre a vasakra majd az uj oprendszereket dobaljuk! - es azt is kerdezem h miert kell hozza windows xp home? azt miert nem lehet kulonvalasztani? mivel sok iskolaban linux van az oktatasban - es ugye ezek elore telepitett szar oprendszerek lesznek, aminek megint nem latom ertelmet, mert ugyis 1 particio lesz es ugysem ugy ahogy mi szeretnenk! szívás!)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#695 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:04

Ez a kir menüje, szerintem hiányos. Nálatok is ilyen? (Szerintem a bérleti szerződés nyomtatása hiányzik.)

Csatolt fájl:

#696 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:12

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:03

megneztem a ket FEFO-s gepet, mind2ben 256DDR, kezdodjon mar egy gep min 512DDR-vel, es minek bele a 160GB-s SATA winyo? mikor fogja azt kihasznalni pl egy titkarno, vagy egy diakok altal hasznalt gep?

Ha megkapnank ezt a penzt es kihagynank a FEFO-t, az IBM-et sokkal jobb es tobb gepet kapnank!

(ezekkel mire megyunk majd 3 ev mulva? - kb olyan lesz mint most a DOS oktatas - semmi esely arra h ezekre a vasakra majd az uj oprendszereket dobaljuk! - es azt is kerdezem h miert kell hozza windows xp home? azt miert nem lehet kulonvalasztani? mivel sok iskolaban linux van az oktatasban - es ugye ezek elore telepitett szar oprendszerek lesznek, aminek megint nem latom ertelmet, mert ugyis 1 particio lesz es ugysem ugy ahogy mi szeretnenk! szívás!)

Valamelyik gépnél láttam, hogy a proci 280GHz -s :D 200K körül van az ára. Ennyiért halálra megéri, soha többé nem kell server :D

Idézet

Megnevezés:
  Dell OptiPlex GX520 MiniTower PC
Leírás:

Intel® Pentium® 4 Processor with Hyper-Threading Technology 521 (280GHz,800MHz FSB, 1MB L2 cache,

Szerkesztette: e-lias 2005. 11. 02. 10:13 -kor

#697 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:17

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 8:58

Ha érdekel a dolog, hamar bele lehet tanulni ;)

Már el is kezdtem, ha felületesen is. :) Az otthoni gépemre egy Novell Desktop Linuxot felpakoltam. :)

#698 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:19

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 21:29

De azért mindenképp csúnya, hogy óra alatt kibelezik a gépeket...

nalunk is kibeleztek, oran, ugy h be volt csavarozva...

memoriat vittek el, gazdasagis vetetett velem 1et, majd az info munkakozosseg kifizette!

majd vettunk kis lakatokat es atalakitottuk a hazakat, most mind le van lakatolva, felszamozva es bazi nagy kulcsomoval megyek szerelni :)
de azota semmi (kopp kopp kopp)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#699 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:20

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:04

Ez a kir menüje, szerintem hiányos. Nálatok is ilyen? (Szerintem a bérleti szerződés nyomtatása hiányzik.)

A kosár hiányzik.

Csatolt fájl:

#700 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 10:23

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 10:03

Annyiban 1értek, hogy ebből a 128ezres ( FEFO gép) tételből kb. hasonló 2 gépet lehetne összehozni, vagy egy kétszer ennyire erőset.

Valszeg szervert nem rendelek, mert "vísítás" van a tanári felől, hogy nyomtató is kellene. Továbbra is szerver nélkül fogunk ügyködni, és mint ""jó""  :confused:  :eek:  rendszergizda a felhasználók igényei (is) fontosak.

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.