HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák II.

#961 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:55

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 11:39

Fizikailag a home látja a servert. Azzal nincsen baj, tudnám tallózni is. Az alhálómaszk rendben van. Az antivírus kliens telepítője nem látja a gépet. Ez az, amit nem értek.

Én is kezdek kifogyni az ötletekből. :(

Telepísd felügyelet nélkül majd a serveren a progi könyvtárába lennie kell egy GRC.DAT fájnak azt másold be a dokumentum and setting\all users\application data\symantec\Symantec AntiVirus Corporate Edition\7.5-ös könyvtárba.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#962 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 15:52

Tudja valaki mi a menete annak, hogy egy xp -s gépet belétessek szamba tartományba? A linux -os teendők és az xp -sek is érdekelnek. Köszi!

#963 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 08:48

Idézet: bon - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 14:55

Telepísd felügyelet nélkül majd a serveren a progi könyvtárába lennie kell egy GRC.DAT fájnak azt másold be a dokumentum and setting\all users\application data\symantec\Symantec AntiVirus Corporate Edition\7.5-ös könyvtárba.

Köszi! Műxik :) Király. Bár prof -ként sem látta telepítésnél a servert. Szóval valami gáz van, de így működik.  :respect:

Közben a tartományos dolgot is megoldottam.

#964 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 09:47

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 22:13

Windows SharePoint Services-t használ valaki sikeresen? Hogyan érdemes telepíteni? Először legyen tartományvezérlő a gép, és utána telepítsem, vagy fordítva?
lóvéból...

Állandóan a "Nincs felhatalmazása ennek a lapnak a megtekintésére" üzenetet kapom az IIS-től...
Localhoston is, meg távolról is, rendszergazdaként is, és egyéb userként is.
Mit csináljak?

Szerkesztette: 1soproni 2005. 12. 23. 09:47 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#965 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 10:48

hello

ha megvagyok egy xp full telepitessel (tisztaszoftver), es egy felhasznalot belottem - pl asztalikonok, beallitasok, akkor:

1. hogy tudom atmasolni a felhasznalo profilt, pl diak, tanar es rgazda fiokokra
2. hogy tudom kinullazni az XPt mielott leghostolom , azaz h ha felrakom masik gepre akkor aktivalni kelljen, ujbol - halozatot/gepnevet allitani! (ugye ilyenkor pl office, photoshop serialt nem kell meg1x beirni!?

udv
Keksz
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#966 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 11:51

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 10:48

hello

ha megvagyok egy xp full telepitessel (tisztaszoftver), es egy felhasznalot belottem - pl asztalikonok, beallitasok, akkor:

1. hogy tudom atmasolni a felhasznalo profilt, pl diak, tanar es rgazda fiokokra
2. hogy tudom kinullazni az XPt mielott leghostolom , azaz h ha felrakom masik gepre akkor aktivalni kelljen, ujbol - halozatot/gepnevet allitani! (ugye ilyenkor pl office, photoshop serialt nem kell meg1x beirni!?

udv
Keksz

A tisztaszoftver-ben adott xp-t alapból nem kell aktiválni tehát akitválással főlősleges foglalkozni. Kinulázni nem szoktam ghostolás előtt, hanem a miután "helyreállítottam" felraktam a ghostolt rendszert másik gépen lefutatok egy új Sid-et generáló programot pl ezt:
http://www.sysinternals.com/Files/NewSid.zip
Számítógép nevet kézzel szoktam átirni. Az office és photoshop serialt nem kell újra megadni. De sajnos az office esetében minden új felhasználónál telepítenni akar ami néha nem szokot sikerülni neki. Erre az esetre csináltam egy kis első indítás előtt lefuttatandó Bat fájlt ami kicsit átirja a regisztry-t.  :) és máris nem akar telepítenni. Sőt mivel egyénileg beállított office eszköztárak vannak így azt is beállítja a bat fájl az office beállítás mentő varázsló segítségével, ezen kivül még kirak néhány ikont is az asztalra. De az office beállítások egy része megcsinálható központi házirendből is a szükséges eszközök letölthetők az MS honlaőjáról.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#967 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 12:02

Megoldás lehet még a profilok tárolása a serveren is.
De nekem ezzel voltak negatív tapasztalataim, mivel a profil nálunk helyenként igencsak nagy volt mivel tartalmazta az asztal-t is ott meg előszeretettel tárolnak a felhasználók több száz mb adatott. Meg kiirta, hogy a profil elérte a maxímális méretett meg hasonlók. Sőt nálunk problémát okozott az is, hogy a Profilok olyan meghajtón voltak tárolva a serveren amin kvótázás volt beálltva és állítólag ez is az egyik okozója volt a problémáimnak. Azóta hanyagolom ezt.

#968 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 14:06

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 10:48

...

Barátod a sysprep nevű segédprogram, ami az XP install CD-n lévő support részben található (talán egy deploy.cab állományban?). Ajánlott olvasgatásra még a deploy.chm nevű állomány is, sok érdekeset lehet így csinálni. Én úgy szoktam megadni a sysprep.inf-ben, hogy a minitelepítőben csak a gépnevet kéri be, minden mást megadok előre, számomra így a leggyorsabb a termek telepítése.

#969 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 15:34

Hello

nem tudja vki h mi lehet a baj?

tok zsir uj gepek (nagyertekube jottek - Albacomp Panther 400), sata winyo, winxp sp2 (windows update elotte lement teljesen), office 2003, 1-2 prg es virusbuster mint virusirto - de regebbi gepeken is ezek a programok mentek!!!
(a gepekben integralt hang, video (intel) es lan)

olyan prg-k vannak fent amik masik gepen SF-vel siman mennek, de ez azt csinalja, hogy elinditom, megadom kivetelezett mappanak a virusirtot es kivetelezett programoknak az osszes virusirtos fajlt, amit pl automatikusan is elindit, meg mar most ott tart a dolog h minden exe-t ami a virusirto konyvtaraba volt, majd msconfig -gal mar ki is vettem a virusbustert az automatikus inditasbol, azaz el sem indul, de a gep azt dobja h bejon a windows, eltelik kb 1 perc es ujraindul!!! majd reboot kozben amikor megy a csik az xp logo alatt, akkor is ujraindul, ezt megcsinalja kb 2-3x mire elindul a gep! majd kikapcsoljuk SF-et, kicsit allitgatunk rajta, de NEM MEGY!!!

szoval valami olyan prg lehet a ludas, ami a gep betoltese utan hallgat, aztan 1-2 percre ra kapcsol be, es akkor ujraindul az egesz gep! majd jon a folyamatos reboot sorozat, majd ha bejon 1x is a windows akkor sulyos hiba utan allt helyre hibauzenet! ha SteadFast nem fut, akkor a rendszer tokeletes!!!

vki tud segiteni?

udv
K
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#970 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 23:14

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 15:34

Hello

nem tudja vki h mi lehet a baj?

tok zsir uj gepek (nagyertekube jottek - Albacomp Panther 400), sata winyo, winxp sp2 (windows update elotte lement teljesen), office 2003, 1-2 prg es virusbuster mint virusirto - de regebbi gepeken is ezek a programok mentek!!!

olyan prg-k vannak fent amik masik gepen SF-vel siman mennek, de ez azt csinalja, hogy elinditom, megadom kivetelezett mappanak a virusirtot es kivetelezett programoknak az osszes virusirtos fajlt, amit pl automatikusan is elindit, meg mar most ott tart a dolog h minden exe-t ami a virusirto konyvtaraba volt, majd msconfig -gal mar ki is vettem a virusbustert az automatikus inditasbol, azaz el sem indul, de a gep azt dobja h bejon a windows, eltelik kb 1 perc es ujraindul!!! majd reboot kozben amikor megy a csik az xp logo alatt, akkor is ujraindul, ezt megcsinalja kb 2-3x mire elindul a gep! majd kikapcsoljuk SF-et, kicsit allitgatunk rajta, de NEM MEGY!!!

szoval valami olyan prg lehet a ludas, ami a gep betoltese utan hallgat, aztan 1-2 percre ra kapcsol be, es akkor ujraindul az egesz gep! majd jon a folyamatos reboot sorozat, majd ha bejon 1x is a windows akkor sulyos hiba utan allt helyre hibauzenet! ha SteadFast nem fut, akkor a rendszer tokeletes!!!

vki tud segiteni?

udv
K

Olyan nem lehet, hogy a chipsettel nem fér össze valahogy?
Vedd fel velük a kapcsolatot, nekem elég segítőkésznek tűntek.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#971 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 09:21

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 16:34

Szerintem itt a gond; keress/kérj újabb sf verziót.

#972 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 08:14

B.U.É.K. Mindenkinek!

#973 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:34

cdrom letiltás policyből -  valaki vágja?
(win2k3+xp)

#974 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:13

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:34

cdrom letiltás policyből -  valaki vágja?
(win2k3+xp)

Közben megtaláltam, de nem sokat ér:
Cd-ről nem lehet telepíteni, de ha felmásolja a gépre akkor már megy.

#975 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:28

es ha a drive-ot tiltod? :confused:

computer management-ben, storage - removable - libraries - [cdmeghajto tipusa]
jobbklikk - tulajdonsagok, security

Szerkesztette: ion 2006. 01. 03. 18:30 -kor

#976 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:31

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:28

Nálunk is ez a módszer mükődk

#977 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:20

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 19:28

Minden belépő user lokál admin lesz (deepfreeze van), így ha rájön, ezt is vissza tudja állítani.

#978 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:31

meghajtó táp és adat kábel lehúz, gép lezár így próbléma megoldva.

Admin jogon kívül nincs megoldás? Milyen progi miatt kell admin jogot adni?

#979 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 08:43

Idézet: bon - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 23:31

meghajtó táp és adat kábel lehúz, gép lezár így próbléma megoldva.

Admin jogon kívül nincs megoldás? Milyen progi miatt kell admin jogot adni?

Eddig nem volt a gépekben cd/dvd. Mondván minek. Persze rászoktak a pendrive-okra.
Az új gépekben meg van. Ha már van, akkor bizonyos usereknek engedélyezett a használata.

Mivel deepfreeze van minden gépen, így a tanulo azt telepít/töröl/tölt le/csinált bármit amit akar. Meg azzal játszik amivel akar. + megkapták a lokál admin jogot policyből, hogy tudjanak telepíteni.  Kikapcs után minden helyreáll. Hosszú évek alatt ez a megoldás vált be. Tanulók sem anyáznak - mert a CS meg a quake megy :), gépek is mindig rendben vannak.

#980 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:41

de ha van deepfreeze, es telepitgethetnek, akkor az a cdrom mar olyan mindegy.... nem? :)

egyebkent meg azt irod, hogy vannak "bizonyos userek", akik hasznalhatnak a cd-t az uj rendszerben.
felhasznaloi csoportok nincsenek, vagymi?

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.