HWSW Informatikai Kerekasztal: Diablo II. (2.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Diablo II. (2.) Lord of Destruction

#2881 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:24

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 8:18

Mondjuk én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a főként lightning sebzésű sorcim tökéletes mf-elésre.

Ja. Felteve, hogy az ember csak a fomonsztakat akarja runolni. Elso shakomat is ugye act3ban gyalogolva talaltam. ocu-t towerben. asszem 2ot is. jarethnek act1en gyalogolva jott szembe egy gul.

#2882 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:31

Idézet: shoushin - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:24

Ja. Felteve, hogy az ember csak a fomonsztakat akarja runolni. Elso shakomat is ugye act3ban gyalogolva talaltam. ocu-t towerben. asszem 2ot is. jarethnek act1en gyalogolva jott szembe egy gul.

Naigen, ezért lesz egy minimális FO is használva, meg a csicsó is Holy Freeze-es lesz. Általában a fenntebb felsorolt lényeket runoltam eddig (mondjuk Nihit és Summonert csak a kulcsok óta), de közben nem fejvesztve teléztem hozzájuk, hanem a nagyobb szörnycsoportokat és főként az uniqe/superior lényeket is útba ejtettem.

Ami azt illeti, rúnát szinte bárki dobhat, ha emlékszel még a Zod projektedre ( ;) ), akkor ott Act3-ban útban Mefi felé esett Lo rúna.

#2883 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:37

No, felteve, hogy a keplet, jo...
Mikor erdemes inkabb synergyre tenni es mikor inkabb masteryre Blizzard eseten:
Akkor kell synergyre tenni, ha a baloldal a nagyobb, es akkor masteryre, ha a jobb oldal a nagyobb.

[75 + 25*cold mastery] ? [5 * EnemyColdRes + 25*synergyszintek]

0as cold res eseten mire eljut az ember 30ra a blizzard synergy-jein van mar 1-1 pont (tegyuk fel, hogy nincs tobb). Ekkor a jobb oldal 3*25 = 75, tegyunk a cold masteryre, mert az jo. A kovetkezo szinten mar erdemes lenne synergyre tenni, aztan mastery, synergy, mastery, stb, stb. Csak mondjuk nyilvan az ember elobb maxolja ki a blizzardt, minthogy a synergyre tenne... Masreszt felteteleztem, hogy 0 az enemy cold res. Ha mar 53 az enemy cold res, akkor a keplet szerint meg 20as cold mastery eseten is inkabb a cold masteryt kellene piszkalni. :)

Ugyanez Frozen Orbra:
hasonlo modon synergyre, ha a baloldal, masteryre, ha a jobb oldal a nagyobb.

[10*mastery] ? [270 + 2*ColdRes + 10*synergy]

Asszem lathato, hogy itt mar mese nincs, Cold mastery ezerrel.... Bal oldalnak akkor lesz eselye, ha synergy es coldres 0, mastery meg 28... persze a synergy mindenkepp legalabb 1, es ha a mastery mar 28, akkor a synergy se egy lesz hanem inkabb 9....

Ha valakit erdekel a levezetes elkuldhtem neki, vagy azt is kitehetem.

#2884 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 08:42

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 8:31

Naigen, ezért lesz egy minimális FO is használva, meg a csicsó is Holy Freeze-es lesz. [...] közben nem fejvesztve teléztem hozzájuk, hanem a nagyobb szörnycsoportokat és főként az uniqe/superior lényeket is útba ejtettem.

Az a gond, hogy minimalis FO nem sokat er imho. Legalabbis igen sokat kell akkor belole hasznalni. Ammeg hosszadalmas, manaigenyes.
Masik resze, hogy most nem lesz mh, nem fogod latni, hogy hol vannak unique/superior lenyek. :p

Idézet

Ami azt illeti, rúnát szinte bárki dobhat, ha emlékszel még a Zod projektedre ( ;) ), akkor ott Act3-ban útban Mefi felé esett Lo rúna.

Lehet azt elfelejteni? :D Jobol is megart a sok.. az meg aztan nem ketperces projekt volt. Elejen nagy lelkesen belefogtam, aztan jonehanyszor, de a vegen mar elegge olyan erzes volt, mint amikor tul sok edesseget eszik az ember es mar nem kivanja. :p Itt meg meg abbahagyni se lehetett ha mar odaig eljutott az ember, alias meg pluszban tomtek az emberbe az edesseget. :)

Szerkesztette: shoushin 2005. 08. 06. 08:43 -kor

#2885 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:09

:think:  Nézzük milyen "harci-helyzetek" állhatnak elő:

1. MF-elek, szembe jön egy lightning immunis csoport - through tele
2. MF-elek, szembe jön egy lightning immunis unique lény a minionjeivel - FO -val lassítom a bandát, a csicsó meg egyedül leveri (managondok nem lesznek, Insight lesz a csicsónál remélhetőleg).
2. MF-elek, szembe jön egy lightning és cold immunis unique lény - vagy through tele, vagy veszek act2-ben Drognantól egy +2 Lower Resistes wandot (-37%), és a nyakába átkozok (Tresh Socket-el szoktam ezt csinálni)
3. Questelés, (bár általában nem egyedül szoktam) bajt Travincalban okoznak a Council tagjai, azok némelyike lightning immunis, ezeket egyedül (mondjuk áthúzáskor) tényleg nehezen veszem
4. Baalrun, itt nincsenek lightning immunis lények, így no problemo

Bármilyen egyéb játékban ahol többen is vagyunk, ott kifejezetten jól jön a lightning sebzésem, a legtöbb sorci tényleg cold és/vagy fire. De senkit se akarok én ilyen sorcira beszélni (csak rámutatni, hogy más utak is járhatóak), így legalább mindenki nekem adhatja a "felesleges" lightning skillereket.  :D

#2886 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:10

Idézet: shoushin - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 23:23

Ha synergy helyett a cold masterybe teszunk, akkor a valtozas az eddigi 500 helyett 650 lesz, mert 50 helyett 45% lesz -> 65%-a megy be.

bocs, de a matematika tiltakozik bennem:

50-5=45, ez oké. de 100-45 az szerintem csak 55, nem pedig 65.
vagy valamit már megint nagyon nem tudok. :confused:

szerk: sikerült az éveket rosszul összeszámolnom :nevet:

Szerkesztette: vaakuum 2005. 08. 06. 09:41 -kor

"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#2887 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:25

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 9:10

bocs, de a 18 évfolyam matematika tiltakozik bennem:

50-5=45, ez oké. de 100-45 az szerintem csak 55, nem pedig 65.
vagy valamit már megint nagyon nem tudok. :confused:

reszletkerdes. :p jo elszamoltam, azzal akeplettel akkor is tobb jott volna ki a masteryvel, mint a synergyvel. De azon most tul vagyunk. :)

#2888 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:36

Idézet

2. MF-elek, szembe jön egy lightning immunis unique lény a minionjeivel - FO -val lassítom a bandát, a csicsó meg egyedül leveri (managondok nem lesznek, Insight lesz a csicsónál remélhetőleg).

hm. lassitasra ott a merc auraja. Elso idokben pedig a merc se fogja birni megfelelo cumo nelkul. Ezt most azert tudom, mert most cuccotlanul eleg halando szegenykem.
masik resze, hogy a glacial spike-kal freeze-elhetsz, amivel tobbet tudsz segiteni a mercnek.

Idézet

4. Baalrun, itt nincsenek lightning immunis lények, így no problemo

Ez teny. Sot! Mintha Act5ben lightninggal lehet a legjobban haladni, ugyanis amely szornyek adatait megneztem azok kozott a legtobbnek a lightning resistje a legkisebb.
Majd ha lesz idom megnezem a tobbi act szornyeinek lightning resistjeit is.

Idézet

Bármilyen egyéb játékban ahol többen is vagyunk, ott kifejezetten jól jön a lightning sebzésem, a legtöbb sorci tényleg cold és/vagy fire. De senkit se akarok én ilyen sorcira beszélni (csak rámutatni, hogy más utak is járhatóak), így legalább mindenki nekem adhatja a "felesleges" lightning skillereket.  :D

:p

#2889 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:26

tapasztalatom az, hogy a cold mastery nem veszi le az immunitást...
csináltam 99-es sorcot, cucc nélküli, 30000 élet, ugyanennyi mana, minden skill maxon....hell tormentorral nem bírtam...persze biztosan meg lehet ölni vele, de nekem nem ment, annyira gyxorsan regenerálódott...direkt nem ittam közben, így majdnem agyonvert, míg nekem a legjobb eredményem, hogy félig levittem az életerejét.
Természetesen fire és cold immunis volt, így sem a blizzard, sem az FO nem hatott rá semmit a 20-as cold mastery ellenére sem. Ezért mondom, hogy szerintem az immunitást nem veszi le a mastery.

#2890 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:47

Idézet

ezzel tisztaban vagyunk. Mire akarsz kilukadni?

Szerkesztette: shoushin 2005. 08. 06. 11:47 -kor

#2891 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:47

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:26

[...]

Ez így van, írják is az Arreat Summiton:

Idézet

Cold Mastery will not work against monsters that are Immune to Cold. So even if you have Enemy Resistance -105%, they will still be Cold Immune and you will still be unable to damage them.

#2892 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:49

ja. amugy mokas, hogy az immune-nal rendelkezo szornyikeknek tipikusan nem 100%, hanem 120-130-140%nyi resistjuk van. :)

#2893 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 12:19

Idézet: shoushin - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:47

Mire akarsz kilukadni?

ÖÖÖ, mint a kisgyerek, aki szeret mindent magától megtapasztalni...nekem nagyon hasznos volt ez a szimuláció, mert bár ezt én is tudtam, valahogy nem esett le...
viszont méginkább biztos lettem benn, hogy a kedvenc karim a barbár  :D

#2894 Felhasználó inaktív   layka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 06. 12:20

jelentkeznek csapatjatekra, habar mar fel eve nem diabloztam (elegge beragtam anno a sok botozasra es tarsaira - errol mar sokat irtatok itt, mar amennyire visszaolvastam). ez a patch azonban megint felkeltette a figyelmemet... latom, hogy nem sokat fogok aludni es melozni az elkovetkezendo hetekben  :D

szoval a reset utan szamithattok ram!

#2895 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 12:48

fuuu.. el tudjatok kepzelni, hogy megint annihilusok nelkul leszunk kenytelenek jatszani? meg soj, meg ilyenek fognak hianyozni.... es jon megint a 4 perf topazos pancel a suicid hajlamu sorciknak... :p

#2896 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 13:05

Idézet: shoushin - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:48

fuuu.. el tudjatok kepzelni, hogy megint annihilusok nelkul leszunk kenytelenek jatszani? meg soj, meg ilyenek fognak hianyozni.... es jon megint a 4 perf topazos pancel a suicid hajlamu sorciknak... :p

Na, ezért mondtam tegnap, h speciel én naon nem vagyok heppi a resettől...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2897 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 15:08

Idézet: shoushin - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 11:48

Csinaltam MEZTELENUL (csak ov tele fullrejuv potionokkal) Hell Baal runt. (allitolag van aki hell ac5-ot vegigvitte meztelenul fogadasbol).
Egyszer haltam be osszesen. (merc nelkul nem sikerult volna).
Ennyit a runaszavak nelkul halottak vagyunk temarol. Kicsit tovabb tart (jo fel ora) es kicsit jo reflexek kellenek.

PS aki nem hiszi joinoljon, csinalhatjuk egyutt, rajtam nem lesz csak ov.

#2898 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 15:38

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 16:08

Csinaltam MEZTELENUL (csak ov tele fullrejuv potionokkal) Hell Baal runt. (allitolag van aki hell ac5-ot vegigvitte meztelenul fogadasbol).

Háááát, való igaz, hogy mindenki másra izgul! Én speciel ruhában szoktam, még itthon is :D

de ha a monszták nagy része cold immun, akkor mi van? a merc egyedül nem bír el megfelelő resist és def nélül azokkal a szárnyas macákkal, akik lövöldöznek...merthogy nekem azok mind cold immunok lettek az egyik alkalommal, és naná hogy black soulokkal buliztak odalenn.
És mindkét típus előszeretettel nyomul csoportban..  :mad:

#2899 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 15:58

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 15:08

azt azert tisztazhatnad, hogy mit csinaltal a hell baalrunban. megvartad, amig mas letelezik es akkor mentel le? es mi vart odalenn? volt burning soul is?
vagy teljes egeszeben egyedul mentel le? voltak masok is a jatekban?

jo reflexek? fenet. jovobelatas kell oda mar... :-/ kigyok bone spear-je, burning soulok villama olyan dolgok, amik gyorsak es azert meztelenul nem fogsz tulelni egyet se.

Fel ora? ez majd annak a kontextusaban nyer ertelmet, ha mondod, hogy ment a baalrun.

amugy meg szerintem megha valaki player 1ben csinalja vegig act5-ot (nincs meg elore a wp-k, nem segit neki senki a mercen kivul, megcsinalja az osszes questet (na jo, nihlataktol eltekintunk, de baaltol nem)) az joooonehany ora lesz. Anci a masik resze, ott meg tp-t se nyithat ugye restart nelkul.

vagy mefi / diablo / baal akarmelyiket hogy akarod leolni felszereles nelkul azt nem tudom. Talan meg lehetne, de az kinszenvedes kategoria. Szemely szerint szeretem a kihivast, de ha az atmegy kinszevedesbe, struggle-be, azt mar ruhellem. (azt meg ne mondja senki, hogy bena vagyok, az utobbi napokban hell-es jatekokban jonehanyszor en vittem a primet - glacial spike + fireball + meteor / frozen orb varazslatok rapid valtogatasaval, ha kezdett komolyodni a helyzet)

Szerkesztette: shoushin 2005. 08. 06. 16:08 -kor

#2900 Felhasználó inaktív   shoushin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 16:00

Idézet: vaakuum - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 15:38

de ha a monszták nagy része cold immun, akkor mi van? a merc egyedül nem bír el megfelelő resist és def nélül azokkal a szárnyas macákkal, akik lövöldöznek...merthogy nekem azok mind cold immunok lettek az egyik alkalommal, és naná hogy black soulokkal buliztak odalenn.

?
fireball?
vagy most pure cold sorci esetre gondolsz? hat tele through, vagy new game vagy van neki extra segitsege.

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.