HWSW Informatikai Kerekasztal: Far Cry (X-Isle) (III.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Far Cry (X-Isle) (III.)

#801 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 08. 21:52

Persze, hogy felmegy az 1.4-es patch, csak éppen utána nem indul el a játék. Ez a bibi.

Ami meg a sebzést illeti benne volt a readme.txt-ben is, hogy változtattak rajta, azt csak nem álmodtam. Igaz nem most néztem, hanem 2 éve, mivel most el se indult patchelve nem volt lehetőségem újra meggyőződni róla.

Idézet

Mumiának megfizethető kategória

Pontosan én vagyok az aki meg szokta venni azokat a játékokat amik nagyon érdekelnek. Szóval igen, ez is eredeti.

Egyébként 2. próbálkozásra meg rendesen működött a pálya nem villogtak a tereptárgyak, szóval most már átléptem ezen a problémán.

#802 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 08. 22:52

Persze, hogy felmegy az 1.4-es patch, csak éppen utána nem indul el a játék. Ez a bibi.

Akkor nálad van valami más baj. Eredetivel pláne működnie kéne.

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 08. 22:52

Ami meg a sebzést illeti benne volt a readme.txt-ben is, hogy változtattak rajta, azt csak nem álmodtam. Igaz nem most néztem, hanem 2 éve, mivel most el se indult patchelve nem volt lehetőségem újra meggyőződni róla.

Íme a changelog. Csak a multiplayeres sebzésen módosítottak és csak kicsit. Hidd el, singleplayerben nem változott a nehézség.

Egyébként úgy veszem ki az irományaidból, hogy valami ki nem mondott fenntartásod van a patch ellen. Pedig hidd el, nem dísznek adják ki őket. Én is sok sz0p4's árán tanultam meg, hogy játékot mindig csak legújabb peccsel érdemes játszani. Nem akarlak semmire rákényszeríteni, de érdemes megfontolni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#803 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 20:53

Mi az, hogy ki nem mondott fenntartás? Megmondtam, hogy nem indul el, mi mást mondhatnék, és mivel láthatod más is írta, hogy neki sem ment patchelve nem tudom mit mondhatnék még.

#804 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:07

Jó. Értem. Azért a helyedben már rég kipróbáltam volna mindent: friss telepítés, újraindítás, futtatás rendszergazdai jogokkal, videodriver beállítások/check/reinstall, stb. Inkább szenvedjen az ember az elején, mint a felénél vagy az utolsó pályán derüljön ki, hogy x@r az egész, nem megy tovább, kifagy, aztán feleslegesen ölt bele X órát. Kivéve, ha nincs patch, vagy egyértelműen a rossz "release" miatt nem telepíthető fel és nincs jobb, de úgy amúgy is lutri minden gáma.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#805 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 09. 21:20

Ha egyszer működött gond nélkül patch nélkül, mégis miért kezdtem volna el szenvedni? Első dolgom az volt, hogy feltettem a játékot aztán patch-et, nem működött, utána megpróbáltam patch nélkül, működött.

Mégis honnan a fenéből kellett volna tudnom, hogy a 15. pályán villogni fognak a textúrák? Amire egyébként nem is biztos, hogy megoldás a patch, de amúgy is megoldódott a probléma, valószínű csak egyszeri zavar volt. Ha nekem kimondatlan fenntartásom van a patch-el, akkor neked valami kimondatlan patch fetisizmusod van :-D

Patch nélkül működik, patch-el nem működik. Innentől egyértelmű hogy a patch-et fogom leszedni és nem a videókártya drivert birizgálni :-D Már csak azért sem, mert kb mekkora esély van rá, hogy egy olyan játékot érintő változatás legyen egy 2010. évi driverben, aminek már a legújabb patch-e is az 5. évét tapossa? Lehet szimplán a 64bites windows 7-el nem fér össze, oda is van írva a changelogba, hogy 32bit only.

Idézet

Inkább szenvedjen az ember az elején, mint a felénél vagy az utolsó pályán derüljön ki, hogy x@r az egész

Én meg inkább játszok minthogy szenvedjek ha megy, szenvedni ráérek akkor ha nem működik, ha működik minek? Ráérek akkor szenvedni, ha valóban javíthatatlanul elromlik valami, ha meg nem romlik el megspóroltam egy csomó szenvedést.

Egyébként örülnék neki, ha menne a patch mert 1.0-ban még hdr se működik, de annyira nem érdekel, hogy nekiálljak telepítgetni. Még jó hogy nem azt mondod, hogy win reinstallt csináljak csak azért, hogy működjön a nyomorult patch aminek a 90%-a amúgy is csak multi részt érinti :-D

#806 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 21:58

Na megnyugodhatsz, mégis feltettem a patch-et, mert a river pályán elkezdett kidobálni desktopra. És most el is indult, bár a töltési idő kb 5x-ére nőtt, a játék indulása előtt meg kb 2 percig kell bámulni a fekete képernyőt, szóval valszeg előzőleg is működött volna csak nekem nem volt türelmem kivárni.

Egyébként meg tévedtél, mert működnek az 1.0-s mentések. Most már csak egy godmódra van szükségem, mert az autós részt lehetetlen megcsinálni, úgy hogy száguldozik a hp mint a hülye, én meg 1 lövéstől meghalok.

#807 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 13. 22:58

Egyébként meg tévedtél, mert működnek az 1.0-s mentések. Most már csak egy godmódra van szükségem, mert az autós részt lehetetlen megcsinálni, úgy hogy száguldozik a hp mint a hülye, én meg 1 lövéstől meghalok.

Minden fórumon azt lehetett olvasni, hogy nem kompatibilis. Ezek szerint urban legend. Nem próbáltam működnek-e a különböző verziós mentések.

A River pálya vulkános részén járhatsz. Max hp-val kezdj neki, a dzsippel át lehet ugratni egy helyen. Ne állj meg egyetlen mp-re se, míg a sok rpg-s benga ki nem feküdt. Nem megcsinálhatatlan. Nem vagyok a legjobb FPS gémer, de 1.4-es peccsel is kivittem vagy 4x max. fokozaton, meg a többin is nem 1x különböző verziókkal.

#808 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 08:38

Nem az a rész volt, az megcsinálható viszonylag egyszerűen. Hanem a swamp pálya azon részén amikor valerie vezet neked meg lőnöd kell. Azt nem lehet megcsinálni god mode nélkül. Túl gyorsan megy, és egy lövés és halott vagyok, nem lehet mit kezdeni. God módban átmentem rajta, 4x haltam volna meg, ha nincs god mód. Mert ha csak épphogy nem jutok a végére még ok, de ez esélytelen. Ha nem tanulom be, hogy honnan jönnek az ellenfelek és nem lövök oda már előre amikor elő fog bukkanni vagy nem találom el elsőre akkor a 2. lövésre már nincs időm mert addigra halott vagyok.

Egyébként a vulános rész az a dam pálya. A river pálya a swamp előtt van, ott hajóval kell menni leginkább.

#809 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 09:13

Igaz. Kevertem a pályákat. Rég nyomtam utoljára. Amikor Valerie vezet, az baromi könnyű rész. A hangárból kijön egy dzsip, azt x4rrá kell lőni, mielőtt kiérne. Aztán asszem helikopterek jönnek. Azokat már nagyon messziről lőni kell intenzíven. Közben az őrtornyot tartályostól kell szétlőni és felrobban. Ez a rész úgy megcsinálható simán max. fokozaton, hogy hp-t sem veszítesz.

#810 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 15. 10:13

Igaz. Kevertem a pályákat. Rég nyomtam utoljára. Amikor Valerie vezet, az baromi könnyű rész. A hangárból kijön egy dzsip, azt x4rrá kell lőni, mielőtt kiérne. Aztán asszem helikopterek jönnek. Azokat már nagyon messziről lőni kell intenzíven. Közben az őrtornyot tartályostól kell szétlőni és felrobban. Ez a rész úgy megcsinálható simán max. fokozaton, hogy hp-t sem veszítesz.

Megmutathatod, én kb 1000x próbáltam meg. Jön a hangárból az autó, arra azt találtam ki, hogy még mielőtt elindulna odadobok egy gránátot hogy pont amikor kijön felrobbanjon. Géppuskával esélytelen mert ha azzal lövöm, mire meghalna én 5x meghalok, nem tudom te hogy csinálnád azzal.

Utána a tót megkerülve van egy másik autó, azt még a tó túloldaláról le kell lőnöm rakétával és ha az nem talál be, akkor vagy meghalok vagy negyed életem marad, mert mire a 2. lövést el tudom ereszteni már annyira lelőnek. Utána jön a helikopter azt géppuskával le lehet szedni, ha szerencsém van 1x se talál el és nem veszítek hp-t de ez kizárólag szerencsén múlik semmi máson. Utána jön oldalról a dombról egy autó, ott előre kell lőni amikor még nem is látom odalövök egy rakétát ahol ki fog jönni, és néha még így is van ideje arra, hogy 1 lövéssel eltaláljon és 1/4 hp odalegyen. Utána jön az alsó útról egy másik 4x4-es szintén ugyanaz a helyzet mint az előzőnél előre oda kell lőni ahonnan fel fog bukkanni amikor még nem is látom és reménykedni, hogy amíg a rakéta odaér nem tud bevinni 1-2 lövést. Ha ez megvan, akkor jön egy tényleg egyszerű rész ahol egy kapunál áll két ember, de ha rakétával lelövöm a mellettük álló autót mindkettő megfekszik mielőtt lőtávolba kerülnének.

Na ezután jön a lehetetlen rész amikor jobbra az őrtoronyban van 1 sniper, azt 10ből 1x lehet úgy lelőni hogy ne tudjon lőni, ha viszont lő mivel sniper 1 lövéstől véged. És ha még ezen is túljutok, akkor a kanyar után hirtelen ott terem előttem 3 katona, akiket kb egyszerre kéne lelőni ahhoz, hogy tovább lehessen jutni. Kb eddig jutottam el god mode nélkül itt mindig meghaltam, az első embert nincs időm becélozni mielőtt meghalok nemhogy hármat.

#811 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 16:37

Nem azt mondom, hogy mindig elsőre (volt persze, hogy 1. alkalommal sikerült, de volt, hogy csak 19. próbálkozásra), de meg lehet csinálni. Valamennyi szerencse kell hozzá. Ennél a Damn és Vulcano pálya sokkal durvább.

Innen le tudsz tölteni egy videót, ahol a csávó 67 perc alatt nyomja végig az egész játékot. Ezt a részt a 54:50-től nézheted meg. Simán meg lehet így csinálni Realisticen is. Régen fent volt a YouTube-on is, de szerzői okok miatt leszedték. Pedig semmi jogsértés nincs benne. Full gameplay, zene nincs alatta.

Itt egy másik videó. A lényeg itt is látszik. Ahogy olvasom jól csinálod pedig. A snipertornyos és a 3 legvégső csávót lehetőleg tartályostól intézd el, még mielőtt megjelennek, lődd őket. Lehet az időzítésed rossz: noha jól csinálod a járművek elleni harcot, de nem végzel velük időben és későn tudsz az emberekre reagálni. A videókon látszik az időbeosztás.

Ha ezek után nem tudod megcsinálni, vagy bugos nálad a játék :-D vagy béna vagy hozzá és inkább pasziánszozz helyette :Đ Pedig ahogy olvasom a topikot, egyszer már végigvitted Realisticen.

Szerkesztette: Wile E 2010. 06. 15. 16:38 -kor

#812 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 15. 17:37

Itt egy másik videó. A lényeg itt is látszik. Ahogy olvasom jól csinálod pedig. A snipertornyos és a 3 legvégső csávót lehetőleg tartályostól intézd el, még mielőtt megjelennek, lődd őket. Lehet az időzítésed rossz: noha jól csinálod a járművek elleni harcot, de nem végzel velük időben és későn tudsz az emberekre reagálni. A videókon látszik az időbeosztás.

Ha ezek után nem tudod megcsinálni, vagy bugos nálad a játék :-D vagy béna vagy hozzá és inkább pasziánszozz helyette :Đ Pedig ahogy olvasom a topikot, egyszer már végigvitted Realisticen.

Rotflmao, megnéztem ezt a videót, én ha ennyit késlekedek az első két autónál mint ez már rég halott vagyok, holott én full páncélzattal állok neki. Aztán a helikoptert is kb harmad ennyi idő alatt intézem el. A harmadik autót ki se engedem onnan ahonnan kijön, ha kijön másodpereceken belül halott vagyok, ez meg simán kiengedi, a 4. autót is jóval előbb intézem el mint ez. Aztán a kapun is simán átmegy nem is sérül holott ha én nem lövöm le rakétával a kocsit ami oldalt áll mire odaérek már halott vagyok (igen, próbáltam, hogy csak géppuskát használok itt) Aztán utána meg nem is néz előre hanem hátrafelé lő, lehet pont ez a trükk? Ha hátat fordítasz az ellenfélnek nem tudnak lelőni vagy mi?

A lényeg, hogy totálisan lol, itt vagy valami cheat van, vagy nálam van bug, de engem kivégeznek 3mp-en belül a felbukkanó ellenfelek ha addig nem intézem el őket. A dam ehhez képest walk in the park.

Szerk: Kicsit tovább néztem a videót, itt szerintem valami ai beli különbség van, mert én ha ilyen közel engedném magamhoz a katonákat rég észrevesznek. Ez meg 20m-re áll tőle szembe és még nem lő rá. Mintha valami láthatatlansági cheat lenne.

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 15. 19:52 -kor

#813 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 06. 15. 20:46

vagy nálam van bug, de engem kivégeznek 3mp-en belül a felbukkanó ellenfelek ha addig nem intézem el őket.

A második videót is megnézted? Egyre biztosabb, hogy nálad lesz valami (peccsel kapcsolatos) bug, mert simán úgy meg lehet csinálni, ahogy a videókon van. Nem csalnak bennük, én is így vittem végig egy csomószor. Ezt a részt nem szánták nehéznek a fejlesztők. Szerintem menj vissza a River előtti pálya utolsó mentéséhez. Csináld végig azt pályát, majd a Rivert kezdd elölről, immáron teljesen 1.4-es pecs alapokon.

Tudom, az idegeidre megyek ezzel, de ezért mondom, pecs nélkül nem érdemes nekikezdeni. Nem az én kedvemért kell feltenni, hanem mert érdemes elejét venni a sz0p4'soknak, hogy aztán ne kelljen kínlódni és (lelki feladással egyenértékű) god módokkal szórakozni és azon filózni, a késői pecselés miatt van-e bug, elölről kezdeni. Utólag már csak találgatni lehet, segíteni nem.

A FC 1.0 (5 CD-s) és 1.1-es (késői DVD-s) verzióinak megjelenésekor még csak max. (alapból rendesen 32bites) WinXP volt, SM2, DX9, <512MB VRAM, egymagos (/nem támogatott HTT-s) lassabb procik, nuku HDR/HDR+AA, max 1-2GB RAM. Aztán mikor (netán 64bites) Vista/W7 alatt futtatod (más driver modellel), SM4-es kártyán (új driver), több magon (igaz ezek nincsenek kihasználva), 4GB+ RAM társaságában, stb. franc tudja mi zavar be a játéknak. Ha tényleg eredeti, írjál az UBI-nak. Innen részemről passzolom.

#814 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 15. 21:30

Pont a második videót néztem. Most már nem érdekel, végigvittem a játékot, azt az egy részt god módban, de nem számít. Régebben végigjátszottam már legalább 1x realisticen, igaz az olyan régen volt, hogy nem is emlékeztem erre a pályára egyáltalán. Egyébként nekem késői dvd-s verzióm van mégis 1.0.

Nem baj a plusz kihívás, de az a rész tényleg lehetetlen volt így.

Szerkesztette: Mumia 2010. 06. 15. 21:30 -kor

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó