Idézet: Fresi - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 23:47
nah akkor kérnék egy kis építő jellegű kritikát
azt előrebocsátom, hogy nem célom weblapkészítőnek menni, csak hobbi szinten érdekel
itt az oldal
a postokat olvasva elég régimódi oldal lett belőle, frame-s

de ez volt egyszerűbb és gyorsabb
ismert hibák:
explorer alatt állandóan berakja a vízszintes görgetősávot is, opera alatt jól megy, mással nem néztem
a gombos résznél néha berakja a függőleges gördítősávot mind operánál, mind explorerrel
pár gépelési hiba
Hmmm, bár eléggé megkéstem (fenemód nem ez volt az utóbbi napokban a legfontosabb dolgom

), de mondanék pár dolgot.
A frames (keretes) rendszerrel semmi bajom, ha otthon magadnak, vagy pl. egy adminisztrációs felületnek készül, de ez attól eltérő, egy iskolai honlap.
Hidd el, el lehet hagyni a keretes rendszert, ez inkább megszokás dolga, hogy még mindig ragaszkodnak páran a keretekhez. A sima html oldalak készítésekor úgynevezett egyszerűségre hivatkozva, hogy ne töltődjön be ugyanaz az oldalrész többször is. Itt ugyebár említeni lehet a menüoldalt, és a két másik, kissé felesleges köszöntő oldalt.
A menüben használt flash számomra azért nem szerencsés, mert ha már flash, akkor vagy egyben kellett volna megcsinálni, vagy maradni egy rolloveres menünél (nem tudom miért ódzoknak az emberek a sima text menütől)
Az oldalon nagyon nagy karakterek jelennek meg, szerintem feleslegesen és a hozzá keveredő színek sem a legszerencsésebbek. A jobboldalon található három keret eltérő színére gondoltam, ebből az alsó az, amelyik egyezik a baloldali menüével.
Mint említetted, főleg IE alatt ment az oldal fejlesztése, ezért mondom, hogy pl. Firefox alatt nagyon csúnyán elcsúszik a felső keret, alig látható a benne foglalt szöveg.
Az oldal szerkezet, kinézete erősen 4-5 évvel ezelőtti hangulatot sugároz. Bár bevallom, anno az én oldalam is frames volt nagyon sokáig (2002 januárjában még tettem fel cuccot rá).
Huhh, megrohantak az emlékek, mert megnéztem gyorsan, hogy él-e még.
Él, bár igaz, csak IE alatt megy rendesen a fránya dhtml-es menürendszer miatt

(
http://free.x3.hu/delawer/start.html ) Nem azért raktam fel, mert jajj de csodás, és jajj de frankó oldal, hanem hogy lásd, igen én is használtam kereteket. De ha lehet, akkor már nem ajánlom senkinek
Szerkesztette: Delawer 2005. 03. 17. 13:10 -kor