HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1511 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 13:34

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 8:36

Más, velemi újat csinálgatok: http://www.e-lias.hu/terv/portfolio/

még nincs teljesen kész. De az arculat ez marad.

na, az eddigi dolgaid közül a legszebbre sikeredett. vannak, amiket másképp csinálnék, de nekem is megvannak a magam hülyeségei ugye, Neked miért ne lehetne. hajrá. :)
Angels, they fell first but I’m still here...

#1512 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:06

Idézet: Murmuro - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:34

na, az eddigi dolgaid közül a legszebbre sikeredett. vannak, amiket másképp csinálnék, de nekem is megvannak a magam hülyeségei ugye, Neked miért ne lehetne. hajrá. :)

Köszi!
De azért elmondhatnád, mit csinálnál másképp.

#1513 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:01

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 14:06

De azért elmondhatnád, mit csinálnál másképp.

Pl.:
- nem hagynám csak úgy lógni a levegőben az oldal alját (footer); vagy zárd le egy grafikai elemmel, vagy érjen a böngésző aljáig, vagy legyen egy külön footersáv
- a kicsi képekre lehessen kattintani, nagyban megcsodálni
- nem scrollozható beépített layerrel dolgoznék, hanem hagynám hogy a tartalom mennyiségétől függően szabadon nyúljon az oldal (ez az a struktúra, megengedheti magának)
- változhatna a kép a cím alatt
- ha a "hamarosan"-t nagy betűvel írtad, a kapcsolatnál miért kicsik a betűk, és fordítva; a kapcs. betűi egy pixellel lehetnének nagyobbak, a hamarosan meg lehetne ugyanakkora.

mielőtt bárki megkövez, szigorúan szvsz a fentiek. :)
Angels, they fell first but I’m still here...

#1514 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 18. 21:18

offtopic, de ti vagytok a legjobb célközönségem:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...=0#entry3424005
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1515 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 22:17

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 12:51

Nekem opera 8.5 -el nem csúszik el. :think:

Ha IE-nek álcázom magam, nálam sem. ;)

#1516 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 01:55

Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 17:14

Most már van doctype. :)

És hol? :)
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#1517 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 07:48

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. okt. 18., kedd - 23:17

Ha IE-nek álcázom magam, nálam sem. ;)

Olvastam valamit, hogy az opera alapból IE -nek mondja magát. No majd megszakértem, ha eldöntöm, mi legyen a lappal.

Murmuro: Köszi, megfontolok pár dolgot. A footerről csak annyit akarok, hogy természetesen a lap alja zárja, csak még nem tudtam vele azóta foglalkozni.

#1518 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 19:12

Sokat vaciláltam hogy ide illik-e a kérésem vagy nem de végül leírtam  :)  Nincs valakinek a www.statgep.hu -ra egy felesleges meghívója? Annak nagyon hálás tudnék lenni aki tud adni.  :respect:
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#1519 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 12:36

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 7:48

...A footerről csak annyit akarok, hogy természetesen a lap alja zárja, csak még nem tudtam vele azóta foglalkozni.

FooterStick a te barátod :)

#1520 Felhasználó inaktív   Samm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 12:52

E-Lias: Nekem csak az a fura, hogy a menuben a függőleges vonalak is linkek. Kivéve az elsőt. Azt még midennképp javítanám.
Majd nem gondolok ilyeneket, ha nem csinálsz olyanokat, hogy ilyeneket gondoljak!"

#1521 Felhasználó inaktív   Riko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 15:53

Az én weboldalam:

Online média

CSS design és menü...
folyamatosan frissül és tervezek egy új menüt is..

#1522 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 16:26

hu, ez a GDI promo szöveg nagyon lol, rég olvastam már ekkora demagóg baromságot :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1523 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 18:07

nemszóltam

Szerkesztette: 3V0 2005. 10. 23. 18:17 -kor

macbook air 2014

#1524 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 21:37

Idézet: Riko - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 16:53

Az én weboldalam:

Online média

CSS design és menü...
folyamatosan frissül és tervezek egy új menüt is..

hajrá
-- Legyen egy jó napod! --

#1525 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 07:23

Idézet: Nec - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 13:36

FooterStick a te barátod :)

Köszi! Hasznos cucc!!

Samm, majd megnézem, elvileg nem kéne linknek lennie, de lehet, hogy elírtam valamit.

#1526 Felhasználó inaktív   calabash 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 24. 09:15

Sziasztok!

Véleményeteket szeretném kérni a következő weboldallal kapcsolatban: sai.uw.hu! Mi jó benne, mi rossz, mit lehetne javítani?
Kösz!

#1527 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:23

A menüblokkok között szerintem túl nagy a távplság. A dátumot is máshol kéne kiíratni szvsz.

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%....hu%2Findex.php

Egyébként szép, és rendezett kódja van

#1528 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 02:04

Megint a mostani munkámról egy kérdés (www.bnwia.hu): a problémám az, hogy a google nem járja be rendesen és nem is indexeli az aloldalakat. BBClone statisztikai rendszert használok, ezzel minden létező adatot meg tudok jeleníteni, hogy mikor jött a googlebot, hány oldalt nézett meg, milyen hosszú ideig időzött egy-egy oldalon illetve hogy refreshelt-e (ilyet is csinált néhányszor). Nos, a bbclone szerint a google már 8-szor is járt az oldalon, nemegyszer több oldalt (igaz, nem az összeset valami miatt) felkeresve. Viszont a google-ben még mindig csak a főoldal szerepel, az aloldalak nem. Pedig most kifejezetten próbáltam google-re optimalizálni:
- mod_rewrite működik, tehát egyszerű URL-eket használok
- ugyan flash az intro is és az oldal menü is, de direkt már az intro oldalon van egy html-es link az átugrásra, egy oldaltérképre (ahol az összes oldal hivatkozása fel van sorolva rendesen) és egy egyszerűsített változatra (flash menü helyett kép map hotspotokkal - mondjuk ezt nem tudom, mennyire "szereti" a googlebot)
- az összes oldal alján ott van a fent említett oldaltérképre a hivatkozás, tehát csak 1 klikknyi távolságra, mégsem "találja" meg
- regisztráltam a google sitemaps-en és ott feltöltöttem egy szerintem jól működő xml-t, amit el is fogadott

Ilyenekre gondoltam, mint lehetséges hiba, de inkább a Ti véleményeteket is kikérném:
- a mod_rewrite nem működik a googlebotnál rendesen, mivel nem vagyok benne biztos, hogy base href dolgot jól kezeli (ez szükséges, hogy a rewrite jól működjön)
- a mod_rewrite-os URL-ek igaz, hogy egyszerűek, de nem végződnek html-re, hanem http://www.bnwia.hu/o/oldalrovidnev alakúak. Ez baj lehet?
- annak ellenére, hogy flash-ben tudnia kéne a getUrl típusú linkeken továbbjutnia a google-nek, úgy tűnik, mégsem teszi talán
- a doctype hiánya nem hiszem, hogy bezavar. volt egy rövid időre benne, de az IE valami miatt nem kezelt rendesen egy táblázatot (igaz, ez az én minősítésem is, de akkor is :))

Kicsit tanácstalan vagyok.  :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1529 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:56

a guglinál a megjelenés kb 2 hetet vesz igénybe.

ps: azt már láttam, hogy swf-ben is mutatott találatot, de hogy a geturl részeken minden további nélkül átnavigálna? kétlem. ha nyers url-t használok, esetleg, a változókkal imho nem birkózik meg, hogy is tenné.

#1530 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:14

Idézet: kAy - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 8:56

a guglinál a megjelenés kb 2 hetet vesz igénybe.

ps: azt már láttam, hogy swf-ben is mutatott találatot, de hogy a geturl részeken minden további nélkül átnavigálna? kétlem. ha nyers url-t használok, esetleg, a változókkal imho nem birkózik meg, hogy is tenné.

2 hét már letelt, és ahogy írtam: meg is jelent az indexben, de csak az az egy oldal. bbclone szerint máshol is járt, de még így sem mindenhol. A geturl - legalábbis a fenti menüben - nem változókkal van megoldva. Viszont most jutott eszembe, hogy lehet, hogy az nem tetszik neki, hogy nem abszolut az URL az swf-ben, hanem relatív hivatkozás. És mivel a base URL-em ez: http://www.bnwia.hu (tehát trailing slash nélkül), ezért az swf-ben és máshol az oldalon /o/oldalrodvidnev ill /kategoria/id1/id2 alakúak. Viszont azt is olvastam valahol, hogy az abszolut hivatkozás (tehát pl.: http://www.bnwia.hu/o/fooldal) alacsonyabb rank-et kaphat, mert úgy tűnik, mintha külső oldalra hivatkozna. Meg aztán hogy nézne ki szétrobbantani az oldalt csupa abszolút hivatkozással.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.