Megint a mostani munkámról egy kérdés (www.bnwia.hu): a problémám az, hogy a google nem járja be rendesen és nem is indexeli az aloldalakat. BBClone statisztikai rendszert használok, ezzel minden létező adatot meg tudok jeleníteni, hogy mikor jött a googlebot, hány oldalt nézett meg, milyen hosszú ideig időzött egy-egy oldalon illetve hogy refreshelt-e (ilyet is csinált néhányszor). Nos, a bbclone szerint a google már 8-szor is járt az oldalon, nemegyszer több oldalt (igaz, nem az összeset valami miatt) felkeresve. Viszont a google-ben még mindig csak a főoldal szerepel, az aloldalak nem. Pedig most kifejezetten próbáltam google-re optimalizálni:
- mod_rewrite működik, tehát egyszerű URL-eket használok
- ugyan flash az intro is és az oldal menü is, de direkt már az intro oldalon van egy html-es link az átugrásra, egy oldaltérképre (ahol az összes oldal hivatkozása fel van sorolva rendesen) és egy egyszerűsített változatra (flash menü helyett kép map hotspotokkal - mondjuk ezt nem tudom, mennyire "szereti" a googlebot)
- az összes oldal alján ott van a fent említett oldaltérképre a hivatkozás, tehát csak 1 klikknyi távolságra, mégsem "találja" meg
- regisztráltam a google sitemaps-en és ott feltöltöttem egy szerintem jól működő xml-t, amit el is fogadott
Ilyenekre gondoltam, mint lehetséges hiba, de inkább a Ti véleményeteket is kikérném:
- a mod_rewrite nem működik a googlebotnál rendesen, mivel nem vagyok benne biztos, hogy base href dolgot jól kezeli (ez szükséges, hogy a rewrite jól működjön)
- a mod_rewrite-os URL-ek igaz, hogy egyszerűek, de nem végződnek html-re, hanem
http://www.bnwia.hu/o/oldalrovidnev alakúak. Ez baj lehet?
- annak ellenére, hogy flash-ben tudnia kéne a getUrl típusú linkeken továbbjutnia a google-nek, úgy tűnik, mégsem teszi talán
- a doctype hiánya nem hiszem, hogy bezavar. volt egy rövid időre benne, de az IE valami miatt nem kezelt rendesen egy táblázatot (igaz, ez az én minősítésem is, de akkor is

)
Kicsit tanácstalan vagyok.