HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#1821 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:30

Sziasztok!
Kérek szépen mindenkit akinek van kedve, véleményezze az oldalam.
Elöljáróban 2 dolog:
A) nem tudom hogy rögtön az oldalt hozzam-e be vagy legyen üdvözlő oldal aminek lenne 1 előnye.
B) lécci a második linkkel is próbáljátok ki, hogy fullscreen indul-e, mert nekem IE alatt nem akarta, de tudni kell hogy az IE böngészőm 3 hétig nem is ment, most is fagy, szal lehet csak nálam xar. DE lehet én szúrtam el, bááár Firefox alól semmi baja...

Tehát:
http://gyurrci.uw.hu
ill
http://gyurrci.uw.hu/index2.html
Melyik jobb?

Minden építő kritikát szívesen fogadok!* köszi  ;)

*a prog.hu-n már megkaptam hogy undorító és legalja közül az utolsó, ez így teljesen oké is, de hogy miért azt nem írták meg, pedig AZ érdekelt volna.  :)  Amúgy prog.hu... Tehát "csúnya színek" csak ott vannak. Hogy lehet egy szín csúnya? (ahogy írta valaki...) Max nem stílusos valahova. Na jó elnézést... ez nem idevaló, cak ha már ocsmány, lécci írjátok meg miért.  ;)  És bocsi az itteni progosoktól és persze akinek nem inge...

#1822 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:01

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 17:30

Sziasztok!
Elöljáróban 2 dolog:
A) nem tudom hogy rögtön az oldalt hozzam-e be vagy legyen üdvözlő oldal aminek lenne 1 előnye.
B) lécci a második linkkel is próbáljátok ki, hogy fullscreen indul-e, mert nekem IE alatt nem akarta, de tudni kell hogy az IE böngészőm 3 hétig nem is ment, most is fagy, szal lehet csak nálam xar. DE lehet én szúrtam el, bááár Firefox alól semmi baja...

Tehát:
ill
Melyik jobb?

*a prog.hu-n már megkaptam hogy undorító és legalja közül az utolsó, ez így teljesen oké is, de hogy miért azt nem írták meg, pedig AZ érdekelt volna.  :)  Amúgy prog.hu... Tehát "csúnya színek" csak ott vannak. Hogy lehet egy szín csúnya? (ahogy írta valaki...) Max nem stílusos valahova. Na jó elnézést... ez nem idevaló, cak ha már ocsmány, lécci írjátok meg miért.  ;)  És bocsi az itteni progosoktól és persze akinek nem inge...

- Nekem FF alatt nem indul az oldal.
- Untitled Document
- de jó ahogy a szörnyike vagy mi a csuda bekapja a képernyőt.

#1823 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 21:13

Nekem FF 1.5.0.1 van és nekem jó. DE ezek szerint azért akadhat gond.
Untitled ? :blink:  Hooopsz, :) köszi kijavítom!!

#1824 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 23:46

vizuálisan csapnivaló; ez alatt a koherencia hiányát, és az átgondolatlanságot értem.

egyszerüen összecsapott munka; nincs benne sem rutin, sem átgondolt tervezés.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1825 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 08:27

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 21:13

Nekem FF 1.5.0.1 van és nekem jó. DE ezek szerint azért akadhat gond.
Untitled ? :blink:  Hooopsz, :) köszi kijavítom!!

Na most nekem is elindult FF alatt. Vártam 2 percet. De elindult. Ez is gond lehet, hogy a kisebb sebességü netkapcsolattal már nehéz az oldalt megnézni.

#1826 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:06

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 17:30

Sziasztok!
Elöljáróban 2 dolog:

Tehát:
ill
Melyik jobb?

Azért sem jó, mert teljesen össze vissza vannak benne a dolgok. pl a galériában. Meg minek külön indítani a menüt? Azt az ezer éves szörny garfikát sem értem igazán, hogy minek. A színek meg hát.... Rendben, hogy szürke, de azért ez szerintem sok. A vonalzónak mi értelme?

Át kéne kicsit gondolni, hogy mit is akarsz megmutatni, és után egy design -on elgondolkodni.
Na meg 3 frame -ben van az oldal.

Sajnálom, de jobb megfogalmazás nem jutott eszembe, csak, hogy nem jó, nagyon nem. (legalább is szerintem)

szerk.: Meg ha már nyitó oldal, akkor ileene egy kicsit megdeignolni, mert ez így a semminél is rosszabb.

Szerkesztette: e-lias 2006. 02. 07. 14:07 -kor

#1827 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 18:36

Srácok, miért ír be az adattáblába két rekordot ez?
$ip = $_SERVER['HTTP_X_HOST'];
$ipserver = gethostbyaddr($_SERVER['HTTP_X_HOST']);
$browser = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

// a kepfelbontas meghatározása
if (isset($_GET['width']) AND isset($_GET['height'])) {
    $resolution= $_GET['width'].'x'.$_GET['height'];
} else {

echo "<script language='javascript'>\n";
  echo "  location.href=\"${_SERVER['SCRIPT_NAME']}?${_SERVER['QUERY_STRING']}"
           . "&width=\" + screen.width + \"&height=\" + screen.height;\n";
  echo "</script>\n";
}

$kapcs = mysql_connect($host, $user, $pass);
mysql_select_db($name, $kapcs);
$sql = "INSERT INTO $table VALUES ('', '$browser', '$ip', '$ipserver', now(), '$resolution')";

mysql_query($sql, $kapcs);

Az első rekordban a resolution üres, a másodikban ott figyel az 1280x1024. Miért írja be az első rekordot? :think:
Weblap: Terragen Images

#1828 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 07. 19:05

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 18:36

Srácok, miért ír be az adattáblába két rekordot ez?

Az első rekordban a resolution üres, a másodikban ott figyel az 1280x1024. Miért írja be az első rekordot? :think:

Miért ne írná? Az INSERT utasítás mind a kétszer lefut, nem csak akkor, amikor megjönnek az értékek a GET paraméterekben. :think:

#1829 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 19:31

Igazából még mindig nem értem, miért fut le kétszer (a Delphihez szokott logikámnak ez új), de megoldottam így:
$ip = $_SERVER['HTTP_X_HOST'];
$ipserver = gethostbyaddr($_SERVER['HTTP_X_HOST']);
$browser = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

// a kepfelbontas meghatározása
if (isset($_GET['width']) AND isset($_GET['height'])) {
   $resolution= $_GET['width'].'x'.$_GET['height'];
   $kapcs = mysql_connect($host, $user, $pass);
    mysql_select_db($name, $kapcs);
    $sql = "INSERT INTO $table VALUES ('', '$browser', '$ip', '$ipserver', now(), '$resolution')";
    mysql_query($sql, $kapcs);
} else {

echo "<script language='javascript'>\n";
 echo "  location.href=\"${_SERVER['SCRIPT_NAME']}?${_SERVER['QUERY_STRING']}"
          . "&width=\" + screen.width + \"&height=\" + screen.height;\n";
 echo "</script>\n";
}

:rolleyes:

Szerkesztette: tempjoel 2006. 02. 07. 20:16 -kor

Weblap: Terragen Images

#1830 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:58

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 18:49

most neked az a bajod, ha vki megadja a dtd-t, vagy ha nem?

nem igazán jön le :)

Az, ha nem adja meg.

Meg ha valaki szabványos oldalt ír, és quirks módú doctype-ot ad meg...

(a kettő valamennyire fedi egymást)
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#1831 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:22

anne about xhtml

Idézet

Don't use entities. Don't use &mdash;, &nbsp;, &copy; et cetera (this includes MathML entities). Do you actually think an XML parser is going to download the external DTD and parse it? You know we are talking about XHTML here, right? A browser is not going to download a 2 MB file and parse it, every time it visits a page. You can not rely on the DTD. (You may even omit it, it is almost useless.)

érdekes, olvassátok, reagáljatok rá.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1832 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:49

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 8:22

anne about xhtml

érdekes, olvassátok, reagáljatok rá.

Mivel az angol tudásom hagy még kívánnivalókat maga után, ezért nem teljesen értem a cikket. Valami olyasmit hámoztam ki belőle, hogy: Ugyan ne töltessük le a látogatóinkkal a dtd -t, mert az nem etikus. (és persze erősen ellenjavallt.)
Ezzel alapvetően egyet értek, uganyi én sem szeretem az ilyet. És nem használok olyan doctype -ot.

#1833 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 17:04

igen, csinald utf-8ba a html-t, a php-t az adatbázist, es jószerivel elfelejtheted a htmlentities -t, hol itt a gond?  :cool:

xml fejléc, strict mode és társai meg nagyon kellemes lenne, ha a legelterjedtebb böngésző nem azzal reagálna rá hogy 'save as'...

addig maradnak az ehhez hasonlatos rinyálások, hogy "jajderossz nekünk itt a gennyes félHtml-félXml mocsárban"

mellesleg: a dtd-nek meg ez lenne a szerepe, igenis toltse le es ertelmezze aszerint a markup-om, vagy haljon meg bután

#1834 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 17:07

na de attól hogy UTF8 a cucc, a & még mindig paraméterválasztó az URL-ekben, és a validator még mindig sirna, hogy &amp;-ként kell beirni a többi entitás miatt.

#1835 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 08. 17:18

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:07

na de attól hogy UTF8 a cucc, a & még mindig paraméterválasztó az URL-ekben, és a validator még mindig sirna, hogy &amp;-ként kell beirni a többi entitás miatt.

Úgy is kell, a beépített entitásokról (&amp;, &apos;, &gt;, &lt;, &quot;) nem beszélt a srác, csak a DTD-ben megadottakról.

#1836 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 17:46

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:18

Úgy is kell, a beépített entitásokról (&amp;, &apos;, &gt;, &lt;, &quot;) nem beszélt a srác, csak a DTD-ben megadottakról.

jaértem. azthittem ezzel is baja van, és csak helytakarékosság miatt nem irta le... :Đ

más: miért olyan a boxmodel amilyen?

necnek már elsirtam a bajom, hogy ha 100% széles oldalt akarok gyártani, és bele akarok tenni egy 33% széles boxot, de ugye mint jó designer és esztéta, paddolni akarom a tartalmat, akkor BELE KELL tennem az egészet egy ujabb divbe (és annak adni margin/padding), különben a padding hozzáadódik a 33%-hoz, és igy a végére a site szélesebb lesz, mint lennie kell.

és ez igy nem jó.

szerintem.

#1837 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 04:49

Leginkább e-liasnak: nem tölti le a böngésző a DTD-t, szóval nyugodtan bele lehet írni a doctypebe, sőt érdemes is(HTML-nél mindenképp), mivel az IE nem fogja standards compliance mode-ban rendereli az oldalt enélkül. Tehát pl a saját hülye box modelljét fogja használni. Sőt, az IE7 ugyanilyen borzalmasan rosszul fogja renderelni a DTD nélküli doctype-os oldalakat!(XHTML-nél mindegy, de azt hiszem nincs is DTD nélküli XHTML doctype, persze erre nem vállalok garanciát :)
Magyarul: írjátok bele a DTD-t, semmilyen hátránya nincs, csak előnye. Le a quirks mode-dal :)

XHMTL és application/xhtml+xml-ről meg nincs értelme beszélni. Szívesen átírom az oldalaimon a MIME type-ot ilyenre, de aztán senki se sírjon, hogy az IE meg se nyitja... Majd talán ha az IE7 méltóztatik normálisan viselkedni ilyen téren, akkor egy 3-4 év múlva át lehet állni rá...

#1838 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 04:51

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 17:46

necnek már elsirtam a bajom, hogy ha 100% széles oldalt akarok gyártani, és bele akarok tenni egy 33% széles boxot, de ugye mint jó designer és esztéta, paddolni akarom a tartalmat, akkor BELE KELL tennem az egészet egy ujabb divbe (és annak adni margin/padding), különben a padding hozzáadódik a 33%-hoz, és igy a végére a site szélesebb lesz, mint lennie kell.

és ez igy nem jó.

szerintem.

Hmm, ebbe most belegondoltam, és igazad van. Beszélj a W3C-vel :)
Legjobb lenne persze, ha meg lehetne adni ilyet is: width: 33%-21px+6em; :)

#1839 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 07:38

Idézet: Levente - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 4:49

Leginkább e-liasnak: nem tölti le a böngésző a DTD-t, szóval nyugodtan bele lehet írni a doctypebe, sőt érdemes is(HTML-nél mindenképp), mivel az IE nem fogja standards compliance mode-ban rendereli az oldalt enélkül. Tehát pl a saját hülye box modelljét fogja használni. Sőt, az IE7 ugyanilyen borzalmasan rosszul fogja renderelni a DTD nélküli doctype-os oldalakat!(XHTML-nél mindegy, de azt hiszem nincs is DTD nélküli XHTML doctype, persze erre nem vállalok garanciát :)
Magyarul: írjátok bele a DTD-t, semmilyen hátránya nincs, csak előnye. Le a quirks mode-dal :)

XHMTL és application/xhtml+xml-ről meg nincs értelme beszélni. Szívesen átírom az oldalaimon a MIME type-ot ilyenre, de aztán senki se sírjon, hogy az IE meg se nyitja... Majd talán ha az IE7 méltóztatik normálisan viselkedni ilyen téren, akkor egy 3-4 év múlva át lehet állni rá...

Én a cikk alapján mondtm, amit mondtam. Én transitional -os doctype -ot használok, de hogy miért, meg nem mondom. Egyszer próbálkoztam strict es oldal helyrerakásával (vagyis hogy FF és IE alatt is normálisan nézzen ki), küszködtem vele egy sort. Ki kéne tapasztalnom azt is. Csak nincs hozzá energiám. Akkor inkább xhtml -re állok majd rá. Szóval én próbálok minnél felhasználó és böngészőbarátabb oldalt kódolni, de ez egyenlőre nálam kimerül az IE hülyeségeinek megoldásaival.

#1840 Felhasználó inaktív   Suicide 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 07:42

Idézet: Levente - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 5:51

Legjobb lenne persze, ha meg lehetne adni ilyet is: width: 33%-21px+6em; :)

Na igen. Ezen már én is sokat bosszankodtam, hogy nem lehet ilyen módon méretezni a dolgokat. Pedig  szvsz ez lenne a legjobb. Sőt, továbbmegyek, az se lenne rossz, ha css-en belül lehetne hivatkozni egy másik elem méretére és az alapján megadni az aktuális méreteket.

pl.:

div.egyikbox { width: 25% }
div.masikbox { width: 33%-div.egyikbox+21px;  }

Na ez milyen lenne?

W3C mongyon le! :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92