HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2041 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 02. 16:46

Csináltam egy .htaccess fájlt előbb ezzel:

Idézet

AddCharset UTF-8 .html .txt
,

majd ezzel a tartalommal:

Idézet

AddCharset UTF-8 .html .txt .php

Mindkét esetben letiltott az oldal. Mi okozza ezt, ill. hogyan lenne működőképes? :think:
Weblap: Terragen Images

#2042 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 18:25

Idézet: kAy - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 15:34

aminek - lássuk be - semmi keresnivalója az oldalban, hiszen nem illik bele az összképbe :)

teljesen összevissza sitebuild közepén van egy "szépen" megcsinált css menü, a többi meg táblás, inline scriptes, <body bgcolor = akármis...

szóval a forrás okádék. (a design sem tetszik, de már leszoktam arról, hogy vizualitást fikázzak; kivéve ha valami konkrét dolog mulik rajta)

persze a menü sem valid; span-be nem teszünk divet.

<div id="page">

<div id="menu">
  <ul id="centerMenu">
      <li><span><div class="button_a"><a href="alap.php?id=fooldal"><div id="menutitle">Főoldal</div></a></div></span></li>
  </ul>
    </div>
</div>

Ez bizony igaz.
Egyszerűen néha fáradt vagyok kemény kritikát írni, és úgy érzem, nem is érem el azzal mindig, amit szeretnék...
Legalább a fejlődési irány legyen jó.
-- Legyen egy jó napod! --

#2043 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:31

Higgyétek el, nem mindenki születik úgy, hogy vágja a html, php, mysql, js és társait. Tudom hihetetlen, de így van. Sőt, még egy titkot elárulok: van, aki csak hobbiként űzi ezt a műfajt, amolyan kedvtelésből, a szabadideje rovására, teljesen más polgári foglalkozás mellett (mögött). Bizony.  :)

#2044 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 20:49

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 20:31

Higgyétek el, nem mindenki születik úgy, hogy vágja a html, php, mysql, js és társait. Tudom hihetetlen, de így van. Sőt, még egy titkot elárulok: van, aki csak hobbiként űzi ezt a műfajt, amolyan kedvtelésből, a szabadideje rovására, teljesen más polgári foglalkozás mellett (mögött). Bizony.  :)

Nem is bántottalak :)

off
Sajnos nagyon fáradt vagyok...

#2045 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:04

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. ápr. 2., vasárnap - 21:49

Nem is bántottalak :)

off
Sajnos nagyon fáradt vagyok...

kAy okádékja kicsit erős volt. Egy profi színvonalához mérten biztos jogos ez a minősítése a lapomnak, de az én "múltamhoz" képest abszolút nem az. A második, egyúttal teljesen autodidakta módon kreált site-om. Attól még egy Volkswagen is lehet jó autó, hogy nem Lamborghini. :smoker:

#2046 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 22:31

jajj, ne sértődjünk meg rajtam :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2047 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 09:53

:) Szerintem ne is azon legyen a hangsúly, hogy kAy, vagy bárki milyen hangnemben kritizál meg bárkit.
A legtöbben valóban jobbító szándékkal igyekeznek segíteni szerintem.
Ki milyen módszerrel persze:)

Én pl. figyeltem tempjoel előző munkáját, illetve pár hozzászólását és ha lassan is, de elmozdulást látok egy fejlődő irányba. Mivel bevalottan nem ezzel foglalkozik, a fejlődése jó.
kAy, vagy Nec pl. sokkal magasabb szinten műveli a dolgokat és érthető, ha más szemmel nézik ezeket az oldalakat. :)
Annyit tudni kell, hogy érdemes odafigyelni rájuk (is) és kiszűrni, főleg kAy szövegéből, hogy miért is mondott olyat, amit:)

Tudom nehéz megfelelni néha egy ilyen "leszólás" után a követelményeknek, de az se jó, ha mindenre azt mondanánk: "Jól van, ügyes vagy" :)

Szóval, ha már tempjoel-nél maradunk, érdemes annyit figyelembe venni, hogy ő lelkes kezdőként van itt, de még nincs olyan közel ahhoz, hogy igazán szép munkát alkosson :) Szerintem ez nem is nagyon bántó, és ő is fogja tudni, hogy mit miképp javítson majd leközelebb.

Ajánalni tudnék, nem csak az ő számára egy linket, amit már a tutorial.hu-n is ajnlottam:
http://css.maxdesign.com.au/index.htm

Aki csak most ismerkedik pl. a css-el, illetve aki már mélyebben benne van, mindenképp érdekes és fontos dolgokat olvashat itt :)

Szóval fel a fejjel, kAy alapvetően jót akart :)

#2048 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 10:44

én ugy vagyok vele, hogy a durva kritika a leghatásosabb, elgondolkoztatja az embert. legalábbis én anno kaptam egy nagyon massziv lehuzást, de végül a javamra szolgált.

másrészt sok szempontból maximalista vagyok, és azt vallom, ha valaki csinál valamit, csak jól érdemes csinálnia.

ezeket kérem figyelembe venni megsértődés előtt :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2049 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 11:53

Szerintem sem kell felkapni a vizet holmi negatív kritikán. Attól tényleg nem lesz jobb, ha mindenki azt mondja, hogy überfasza, mikor nem.
Kenik és vágják a dolgokat az erősen és a kevésbé kritizálók, érdemes megfogadni a tanácsot. Tapasztalatból mondom. Megmutatnám, hogy én milyen oldallal kezdtem a pályafutást, de szerencsére már nincs meg sehol :D

Szerk.: Word -öt sose használtam szerencsére.

Szerkesztette: e-lias 2006. 04. 03. 11:54 -kor

#2050 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:18

Ez volt az első site-om.
Ez pedig a mostani.

Szerintem egyértelmű a fejlődés. Az első egy szimpla html, csipetnyi (szinte nulla) php-val és js-el. A második már bőven tartalmaz(ott) php-t, mysql-t. Azért a múltidő, mert eredetileg egy saját fejlesztésű, és hibátlanul működő galériamotor volt benne (bücke is vok rá), de lecseréltem a Coppermine-ra. A mostani lapomban a szövegformázásokat, menüt css-el oldottam meg, ez is új nekem.
Az érdemi kritikát veszem. Én is látom, hogy a menü jobban is belesimulhatna az oldalba, a spanok és divek lelkivilágával újabban ismerkedem. A site dizájnja nem volt elsődleges szempont (sokkal inkább a tartalom), bár a háttereket, gombokat (a fórumban is) én rajzolgattam.
Nem vagyunk egyformák. Van, akinek a seggberúgás, van, akinek a vállveregetés használ inkább. Sajgó seggel nem olyan jó site-ot buildelni. ;)
Nincs harag. :smoker:

#2051 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:27

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:18

Ez volt az első site-om.
Ez pedig a mostani.

Szerintem egyértelmű a fejlődés. Az első egy szimpla html, csipetnyi (szinte nulla) php-val és js-el. A második már bőven tartalmaz(ott) php-t, mysql-t. Azért a múltidő, mert eredetileg egy saját fejlesztésű, és hibátlanul működő galériamotor volt benne (bücke is vok rá), de lecseréltem a Coppermine-ra. A mostani lapomban a szövegformázásokat, menüt css-el oldottam meg, ez is új nekem.
Az érdemi kritikát veszem. Én is látom, hogy a menü jobban is belesimulhatna az oldalba, a spanok és divek lelkivilágával újabban ismerkedem. A site dizájnja nem volt elsődleges szempont (sokkal inkább a tartalom), bár a háttereket, gombokat (a fórumban is) én rajzolgattam.
Nem vagyunk egyformák. Van, akinek a seggberúgás, van, akinek a vállveregetés használ inkább. Sajgó seggel nem olyan jó site-ot buildelni. ;)
Nincs harag. :smoker:

Tök jó hátterek :) Csak kár, hogy csak 1024-esek...

#2052 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:28

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 10:53

Ajánalni tudnék, nem csak az ő számára egy linket, amit már a tutorial.hu-n is ajnlottam:
http://css.maxdesign.com.au/index.htm

Hálás köszönet ezért a linkért, lesz mit a héten böngésznem :up:

#2053 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:30

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:27

Tök jó hátterek :) Csak kár, hogy csak 1024-esek...

Nemcsak 1024-esek, van mindenféle, de a legtöbb 1280-as. :)

Ui.: Bocsi, azt hittem a Terragenesre gondoltál. A másik tényleg 1024-es. :)

Szerkesztette: tempjoel 2006. 04. 03. 13:36 -kor

#2054 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:36

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:30

Nemcsak 1024-esek, van mindenféle, de a legtöbb 1280-as. :)

Ui.: Bocsi, azt hittem a Terragenesre gondoltál. A másik tényleg 1024-es. :)

De oda minden kép alá 1024 van írva  :think:

#2055 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:37

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 14:36

De oda minden kép alá 1024 van írva  :think:

Igen, közben szerkesztettem az előző postomat. :)

#2056 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 13:39

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 13:37

Igen, közben szerkesztettem az előző postomat. :)

Ja, már látom :)

Amúgy nekem itt alakulgat az oldalam: http://team.sg.hu

#2057 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:14

van egy kis gondom egy űrlappal, íme a kódrészlet:

<p align="center" style="line-height:100%; margin-top:0; margin-bottom:0;"><font size="2"></font></p>
<p align="center"><b><font size="2" color="#333333">&Uuml;zenet sz&ouml;vege:</font></b></p>
<form name="form1" target="_blank" method="post" action="mailto:gaborsz@vivamail.hu" style="color:rgb(51,51,51); border-color:rgb(50,117,162);">
    <p align="center"><textarea name="formtextarea1" rows="11" cols="34" style="color:rgb(51,51,51); background-color:rgb(53,120,165); scrollbar-base-color:rgb(7,73,117);"></textarea></p>
    <p align="center"><input type="submit" name="formbutton1" style="font-style:normal; font-weight:bold; color:white; background-color:rgb(2,87,142); border-width:1; border-color:rgb(51,51,51); border-style:solid;"></p>

ez ugye elvileg elküldené az űrlap tartalmát az adott emailre, de nem teszi :(  az üzenetet látszólag rendben továbbítja, de a cél email címre csak egy üres levél érkezik szöveg nélkül
ez mitől lehet?
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2058 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 03. 20:51

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:14

van egy kis gondom egy űrlappal, íme a kódrészlet:

<p align="center" style="line-height:100%; margin-top:0; margin-bottom:0;"><font size="2"></font></p>
<p align="center"><b><font size="2" color="#333333">&Uuml;zenet sz&ouml;vege:</font></b></p>
<form name="form1" target="_blank" method="post" action="mailto:gaborsz@vivamail.hu" style="color:rgb(51,51,51); border-color:rgb(50,117,162);">
    <p align="center"><textarea name="formtextarea1" rows="11" cols="34" style="color:rgb(51,51,51); background-color:rgb(53,120,165); scrollbar-base-color:rgb(7,73,117);"></textarea></p>
    <p align="center"><input type="submit" name="formbutton1" style="font-style:normal; font-weight:bold; color:white; background-color:rgb(2,87,142); border-width:1; border-color:rgb(51,51,51); border-style:solid;"></p>

ez ugye elvileg elküldené az űrlap tartalmát az adott emailre, de nem teszi :(  az üzenetet látszólag rendben továbbítja, de a cél email címre csak egy üres levél érkezik szöveg nélkül
ez mitől lehet?

Én erről még nem is hallottam, hogy form actionként mailre lehet küldeni - így. Meg ebből a scriptből honnan tudja a szerver, hogy milyen smtp-n át küldje stb?

#2059 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 05:42

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 21:51

Én erről még nem is hallottam, hogy form actionként mailre lehet küldeni - így. Meg ebből a scriptből honnan tudja a szerver, hogy milyen smtp-n át küldje stb?

az outlookban beállított e-mail fiókot használja, anélkül, hogy megnyitná a levelezőprogit
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#2060 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 04. 07:26

Idézet: Syner - Dátum: 2006. ápr. 4., kedd - 5:42

az outlookban beállított e-mail fiókot használja, anélkül, hogy megnyitná a levelezőprogit

Mármint a user outlookját?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.