HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2281 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 11:07

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:59

de kivancsi vaok a velemenyetekre, de ne tamadjatok naon, mert csupan 17 eves vaok, tm hogy sokat kell meg tanulnom.

<no offense>

"vaok", "naon", "tm"... ezek lazán mutatják a korod  :Đ

</no offense>

amugy a site olyan so-so kategória, kezdésnek jó, de inkább tanulj meg először egységes vizuált alkotni, és csak utána gondolkozz a díszítésben (pl ornamentika, etc).
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2282 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:26

Koszi a hozzaszolasokat, orulok hogy egyaltalan szamba is vettetek:D, de kerlek aruljatok el honnan lehet ornamenteket letolteni, es egy kepbol hogy csinalhatok ornamentet, marmint arra a reszre gondolok, hogy fekete feher legyen, a monoton fekete hatter es kiemelkedo feherben a targy maga. PLS... 

#2283 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:49

Idézet: kAy - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 11:07

amugy a site olyan so-so kategória

Az meg mit jelent ??

#2284 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:10

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 8:49

Az meg mit jelent ??

Elmegy :) De nem nagy durranás.

#2285 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 09. 09:08

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 8:10

Elmegy :) De nem nagy durranás.

17 evesen meg nem volt idom jobbra, vagy jobban megtanulni:D, de probalkozom, mint a kutyak tod te:D :D

#2286 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:11

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:08

17 evesen meg nem volt idom jobbra, vagy jobban megtanulni:D, de probalkozom, mint a kutyak tod te:D :D

Én is hasonlóan kezdtem, sőt, szerintem lentebbről. Bár des -ben nem vagyok valami erős, de kód téren azért feljődtem sokat. CSak én egy 7-essel idősebb vagyok :D

Szerkesztette: e-lias 2006. 10. 09. 09:11 -kor

#2287 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:49

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:11

Én is hasonlóan kezdtem, sőt, szerintem lentebbről. Bár des -ben nem vagyok valami erős, de kód téren azért feljődtem sokat. CSak én egy 7-essel idősebb vagyok :D

hmm, kemeny az a 7es nem is olyan sok, a teljesitmenyedhez kepest, amint lattam a munkaidat, naon jo munkaid vannak :) , de azt hogy lentebbrol ugy ertelmezzem hogy sokkal fiatalabban, mint en? :up:

#2288 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:53

amugy nem tod, hogyan kell olyan framet csinalni, hogy abban nyiljon meg a kovetkezo ablak ha egy linkre klikkelek, arra gondoltam hogy ne legyen dinamikus, marmint ne mozogjon ossze-vissza, legyen stabil, erted mire gondolok :think: ? mert en lassan mar nem, sajna nem tok magyarazni  :confused:

#2289 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:57

hoppa ha ez tenyleg zagyvasagnak jott ki, nem is figyeltem meg annyira :D , na szoval magyarul: kene egy olyan framet csinaljak, amiben megnyilnak az ablakok, ugy hogy maga az oldal az ne nyiljon ujra csak az amit en megjeleniteni szeretnek

#2290 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:58

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:49

hmm, kemeny az a 7es nem is olyan sok, a teljesitmenyedhez kepest, amint lattam a munkaidat, naon jo munkaid vannak :) , de azt hogy lentebbrol ugy ertelmezzem hogy sokkal fiatalabban, mint en? :up:

tudásilag lentebb. WYSWYG szerkesztővel kezdtem. 0 html tudással.

A linkeknek meg meg kell adni target="rame_neve" -t, és a kiszemelt linkben nyitja meg a linket. Gondolom fram-et azért tudsz csinálni.
Egyébként frame -ek használata site-ok publikus részein nem javallott.

#2291 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:18

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:58

tudásilag lentebb. WYSWYG szerkesztővel kezdtem. 0 html tudással.

A linkeknek meg meg kell adni target="rame_neve" -t, és a kiszemelt linkben nyitja meg a linket. Gondolom fram-et azért tudsz csinálni.
Egyébként frame -ek használata site-ok publikus részein nem javallott.

hat, frame-t tok csinalni, de miert nem javasolt? amugy ha nem frame-ekben kell csinalni akkor miben, hogy az adott link ugyanabban az ablakban nyiljon meg, mondjuk a site egyik reszeben?

#2292 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:48

ha most kezdesz el tanulni ilyesmiket, akkor szvsz olyat tanulj ami uj, modern és szép :) (css, xhtml, ez az uj izé, aminek nem jut eszembe a neve)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2293 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:25

aham, igazad van, amugy en mindent tanulgatok, csak, most epp erre volna szuksegem...

#2294 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 17:49

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:18

hat, frame-t tok csinalni, de miert nem javasolt? amugy ha nem frame-ekben kell csinalni akkor miben, hogy az adott link ugyanabban az ablakban nyiljon meg, mondjuk a site egyik reszeben?

Megfontolandó, hogy mennyire éri meg a keretes szerkezet.
Már eléggé régen írt erről Jano egy kis összegzést, miszerint : miért nem jó kereteket (frameket) használni weboldalon?
Kétségtelen, hogy a keretekkel gyorsan lehet elvileg kezdeni a fejlesztést, de egy idő után mindenképp nehézkessé fog válni a lapok kezelése.

Az újabb technikák elsajátítása jóval több energiát, odafigyelést igényelnek, akik már elsajátították egy régi rendszer építését. Persze aki friss, annak mindegy mit tanul, de csak előnyére válik, ha eleve nem kezd kereteket, táblás design-t építeni. :)
-- Legyen egy jó napod! --

#2295 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 08:10

Sziasztok! Valaki okosabb segítségét kérném. Weblaboron olvastam, hogy hamarosan kijön az IE7. NAmost kerestem volna kis trükköket, amivel rá lehet optimalizálni egy oldalt. Mondjuk eddig sem használtam túlsokat, de talán érdemes lenne átnéznem. Tud valaki egy linket, amin le van ez írva?

#2296 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:08

röviden :)

#2297 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:30

Idézet: Nec - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 10:08

Köszi!

#2298 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:05

Sziasztok!

Remélem hogy itt is lehet kérdezni ilyet, de ha nem akkor kérlek hogy irányítsatok el a megfelelő totyikba, de jelenleg nem találtam jobbat ennél.

Szóval egy olyan weboldalat szeretnék csinálni, amelyben egérrámutatásra (hover, on mouseover) lenyíló menüket szeretnék létrehozni. Például úgy ahogy ez a http://www.ati.com -on vagy a http://www.agnitum.com -on is látható a felső, vízszintes menüpontok lenyilnak ha föléjük viszem az egeret. Találtam ingyenes javascripteket de ezeket nem tudom rendesen testreszabni, pontosabban az általában ezekhez tartozó külön javascript (.js) fileal nem igazán tudok mit kezdeni. Próbáltam az előbb említett kéd oldal forráskódjábol ellesni a "trükköt" de ezek is mindenféle külső javascript filet használnak a menühöz. Nekem ugye már van egy szerkezetem, saját magam által photoshopban készített gombokkal amik le lettek slice -olva, majd ezeket table-be tettem, és minden egyes gomb a table-ön belül egy egy külön cella. Szóval így kéne hogy működjön a lenyíló menü. Összesen nyolc gombom van, tehát nyolc főmenüpontom, ezekből kéne hogy lenyiljon az adott menü az adott fő gomb/menüpont alatt. Hogyan kezdjek neki? Esetleg valami script szerűséggel nem tudna segíteni valaki? :)

Szerkesztette: McElroy 2006. 10. 14. 14:06 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2299 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:31

kezdésnek felejtsd el a táblát ;)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2300 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:49

Idézet: kAy - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:31

kezdésnek felejtsd el a táblát ;)

miért? mi a baj vele?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.