HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2291 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:18

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 9:58

tudásilag lentebb. WYSWYG szerkesztővel kezdtem. 0 html tudással.

A linkeknek meg meg kell adni target="rame_neve" -t, és a kiszemelt linkben nyitja meg a linket. Gondolom fram-et azért tudsz csinálni.
Egyébként frame -ek használata site-ok publikus részein nem javallott.

hat, frame-t tok csinalni, de miert nem javasolt? amugy ha nem frame-ekben kell csinalni akkor miben, hogy az adott link ugyanabban az ablakban nyiljon meg, mondjuk a site egyik reszeben?

#2292 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:48

ha most kezdesz el tanulni ilyesmiket, akkor szvsz olyat tanulj ami uj, modern és szép :) (css, xhtml, ez az uj izé, aminek nem jut eszembe a neve)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2293 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:25

aham, igazad van, amugy en mindent tanulgatok, csak, most epp erre volna szuksegem...

#2294 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 17:49

Idézet: Norbee_89 - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:18

hat, frame-t tok csinalni, de miert nem javasolt? amugy ha nem frame-ekben kell csinalni akkor miben, hogy az adott link ugyanabban az ablakban nyiljon meg, mondjuk a site egyik reszeben?

Megfontolandó, hogy mennyire éri meg a keretes szerkezet.
Már eléggé régen írt erről Jano egy kis összegzést, miszerint : miért nem jó kereteket (frameket) használni weboldalon?
Kétségtelen, hogy a keretekkel gyorsan lehet elvileg kezdeni a fejlesztést, de egy idő után mindenképp nehézkessé fog válni a lapok kezelése.

Az újabb technikák elsajátítása jóval több energiát, odafigyelést igényelnek, akik már elsajátították egy régi rendszer építését. Persze aki friss, annak mindegy mit tanul, de csak előnyére válik, ha eleve nem kezd kereteket, táblás design-t építeni. :)
-- Legyen egy jó napod! --

#2295 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 08:10

Sziasztok! Valaki okosabb segítségét kérném. Weblaboron olvastam, hogy hamarosan kijön az IE7. NAmost kerestem volna kis trükköket, amivel rá lehet optimalizálni egy oldalt. Mondjuk eddig sem használtam túlsokat, de talán érdemes lenne átnéznem. Tud valaki egy linket, amin le van ez írva?

#2296 Felhasználó inaktív   Nec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:08

röviden :)

#2297 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 10:30

Idézet: Nec - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 10:08

Köszi!

#2298 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 14:05

Sziasztok!

Remélem hogy itt is lehet kérdezni ilyet, de ha nem akkor kérlek hogy irányítsatok el a megfelelő totyikba, de jelenleg nem találtam jobbat ennél.

Szóval egy olyan weboldalat szeretnék csinálni, amelyben egérrámutatásra (hover, on mouseover) lenyíló menüket szeretnék létrehozni. Például úgy ahogy ez a http://www.ati.com -on vagy a http://www.agnitum.com -on is látható a felső, vízszintes menüpontok lenyilnak ha föléjük viszem az egeret. Találtam ingyenes javascripteket de ezeket nem tudom rendesen testreszabni, pontosabban az általában ezekhez tartozó külön javascript (.js) fileal nem igazán tudok mit kezdeni. Próbáltam az előbb említett kéd oldal forráskódjábol ellesni a "trükköt" de ezek is mindenféle külső javascript filet használnak a menühöz. Nekem ugye már van egy szerkezetem, saját magam által photoshopban készített gombokkal amik le lettek slice -olva, majd ezeket table-be tettem, és minden egyes gomb a table-ön belül egy egy külön cella. Szóval így kéne hogy működjön a lenyíló menü. Összesen nyolc gombom van, tehát nyolc főmenüpontom, ezekből kéne hogy lenyiljon az adott menü az adott fő gomb/menüpont alatt. Hogyan kezdjek neki? Esetleg valami script szerűséggel nem tudna segíteni valaki? :)

Szerkesztette: McElroy 2006. 10. 14. 14:06 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2299 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:31

kezdésnek felejtsd el a táblát ;)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2300 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 15:49

Idézet: kAy - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 16:31

kezdésnek felejtsd el a táblát ;)

miért? mi a baj vele?
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2301 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:31

Gondolom kAy arra gondolt, hogy próbáld meg a menüt CSS segítségével megvalósítani, ha rákeresel guglival számtalan tutorialt fogsz találni... Akár itt is ;)

#2302 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 17:41

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 18:31

Gondolom kAy arra gondolt, hogy próbáld meg a menüt CSS segítségével megvalósítani, ha rákeresel guglival számtalan tutorialt fogsz találni... Akár itt is ;)

akkor lehet hogy én vagyok nagyon láma vagy figyelmetlen, de pl a weblabor.hu -n egy kollega azt írta hogy nem igazán lehet css-el ilyesmit, hanem inkább javascriptet javasolt. Aztán már nem böngésztem tovább a weblabort. Amúgy a css nekem is szimpatikusabb lenne. Ettől függetlenül nekem kellenek a tábláim, muszáj használnom őket. :) Már nem akarom az egészet előlről kezdeni, inkább a css-es menüt alakítanám a már meglévő dolgokhoz.

#2303 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 19:18

Kezdek rá jönni a probléma megoldására. Ebben kérnék segítséget: a DIV tagen belül az onmouseover és onmouseout attribute -umokat fel lehet cserélni valamivel, aminek ugyanez a funkciója és a Netscape 6 is támogatja? Valid kódot szeretnék, de az előbb említett két attrib nem támogatott netscape 6 által.

#2304 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 20:40

böngésznivaló lehet:

http://www.htmldog.com/articles/suckerfish...pdowns/example/
http://www.opencube.com/samples/samples_co...r.html?imenus,1

#2305 Felhasználó inaktív   21g 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 22:26

Csak egy kérdés:hogyan lehet hátteret berakni?
Tudom kezdő kérdés de nem tudom.
Képet tudok csak hátteret nem.
Privátban kérném és előre is köszönöm!
Az ember, mikor meghal, 21 grammal lesz könnyebb.

Mindenki.

#2306 Felhasználó inaktív   21g 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:37

Valaki nekem?

Mindenki.

#2307 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:34

Idézet: 21g - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 23:26

Csak egy kérdés:hogyan lehet hátteret berakni?
Tudom kezdő kérdés de nem tudom.
Képet tudok csak hátteret nem.
Privátban kérném és előre is köszönöm!

Hátterer hova?

css-ből az adott elemnek tudsz hátteret (színt, vagy képet beállítani)

pl.:
background: #FF0000 url(../i/background.png) repeat left top;  /* alap piros háttérszín, plusz a megadott kép háttérképnek */

vagy külön:
background-color: (transparent| color)
background-image: (none|url(path/image));
background-repeat: (repeat|repeat-x|repeat-y|no-repeat);
background-position: (left,top, center, bottom, right, %length, %percentagle); /* a %-os változók számok */
background-attachment: (fixed|scroll);

http://www.w3.org/TR...SS2/colors.html

#2308 Felhasználó inaktív   21g 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:13

Konkrétan így nézne ki amit beraknék:
BODY { background-image: url("http://www.xxx.hu/2.jpg") }

De nem jó.
Néztem a linket is amit adtál.
Az xxx persze nem.

Mindenki.

#2309 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 07:30

szerintem előbb olvass picit, kaptál is hozzá linket. Azokban ott  válasz.

#2310 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 10:06

Üdv!

Most egy olyan problémám van, hogy, mint itt is látható: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> character setnek a közép európait adtam meg. Ezzel így alapból nincs is baj, mert meg is jelennek szépen az ékezetes karakterek. Azonban css-ben többek között meghatároztam azt hogy a header fontok azok csupa nagybetűsek legyenek. Itt kezdődnek a bajok mert a magyar ékezetes betűket ennek ellenére nem írja nagy betűkkel, csak akkor ha külön a shiftet nyomva tartom hozzájuk.

h1 { font-size: 18px;
color: #c7c8c9;
font-weight:400;
text-align:center;
text-transform:uppercase;
font: Verdana; }

így néz ki a css kódoma headerhez.
Szóval hogyan lehet megoldani azt hogy a magyar ékezetes betűket is nagybetűvel írja ki, ugyanúgy mint az angol abc betűit?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.