HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#2341 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 22. 23:12

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 21., szombat - 19:06

Ja, akkor nem segítek, priviben kérhetsz ajánlatot. :pokeas:

(IE-hez tudtommal mindenképpen kell Javascript, modern böngészőkre van tiszta CSS lenyíló menü.)

Helyesbítek, non-profit intézményről van szó, nem egy profit orientált cégről. Na mindegy, majd holnap foglalkozom vele mert már nagyon tele van a ***** az IE szarságaival.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2342 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 12:11

Úgy döntöttem feladom és más menüt csinálok. A gombokat meghagynám, de a gombokról függőlegesen lenyíló almenük helyett vizszintes almenüt csinálnék. Valami olyasmit amilyen a http://weblabor.hu -n is van. Ha a felső főmenüsor egy-egy eleme fölé viszem az egeret akkor az alatta lévő sorban megjelenik az adott főmenü elem almenüje vízszintesen. Mi ennek a rendes neve?

Szerkesztette: McElroy 2006. 10. 23. 12:11 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2343 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 12:18

aron.novaak.net - az én weboldalam. Az oldalt drupal hajtja, a kinézet egy meglévő drupal téma átszabása.

#2344 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 12:37

fox alatt darabokra van nalam esve, meg ide altalaban olyan lapokat szoktak tenni amit teljesen maga irt az ember
macbook air 2014

#2345 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 23. 12:51

Idézet: NAron - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 13:18

aron.novaak.net - az én weboldalam. Az oldalt drupal hajtja, a kinézet egy meglévő drupal téma átszabása.

Öt böngésző alatt néztem meg (IE6, IE7, Konqueror, Opera, Firefox), mindegyik alatt másképp néz ki, de mindegyik alatt szét van esve. :think:

Kép  Kép  Kép  Kép  Kép

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 10. 23. 13:11 -kor

#2346 Felhasználó inaktív   Norbee_89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 23. 13:01

Idézet: NAron - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 12:18

olyan mintha tablazatba lenne megszerkesztve es az over kepek nem felelnenek meg, rossz a kepek kivagasa, olyan hatast kelt. Talan azert mert igy van?

#2347 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 23. 13:17

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 12:51

Öt böngésző alatt néztem meg (IE6, IE7, Konqueror, Opera, Firefox), mindegyik alatt másképp néz ki, de mindegyik alatt szét van esve. :think:

Köszi a tesztet, rájöttem mi a hibajelenség: az oldalszélesség csökkentésével esik szét. Mivel nem én írtam meg a témát, azt hiszem alaposabban szemügyre kell vennem, mi is a gond.
Egyébként nem használ táblázatokat az oldal.
A fekete mezők meg onnan eredtek, hogy nem tudtam, hogy a css kommentezési szintakszisa nem azonos pl. a C-ével. :)

Szerkesztette: NAron 2006. 10. 23. 13:21 -kor

#2348 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 10:39

Na gondoltam, hogy adok egy kis csámcsogni valót. ViBo. Szombaton készültem el vele. Greybox -ot használ több helyen. Ebből adódóan vannak benne kompromisszumok. De szerintem egész jó lett. Des -nek megkötés volt, hogy a vendégkönyvekére hajazzon.

Várom a véleményeket.

#2349 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:04

Csináltam pár concept artot. Egyelőre csak a design van kész, de mindből weboldal lesz. (A szöveget egy másik - CSS-sel foglalkozó - weboldalról másoltam, csupán kitöltés céljából).

http://pyro.mymaxmedia.hu/conceptart/

#2350 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:09

Idézet: PyRex - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 13:04

Csináltam pár concept artot. Egyelőre csak a design van kész, de mindből weboldal lesz. (A szöveget egy másik - CSS-sel foglalkozó - weboldalról másoltam, csupán kitöltés céljából).

http://pyro.mymaxmedia.hu/conceptart/

Nekem a zöld jön be. Nagyon király. A radiomax mikor indul újra? ViBo -ról valami vélemény?

#2351 Felhasználó inaktív   b720 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:09

Sziasztok. Most leltem eme csodás oldalra. Bár nekem túl magas amit itt olvasok, de azért megkérem a nagyokat, ha tudnak segitsenek egy kezdőnek.

Az alábbi "problémámat" szeretném megoldani, amihez azt hiszem Weblap készitő program kellene.
Tehát: a netről leszedtem korábban egy csomó leirást. Ezeket szeretném egy összefoglaló „oldalra” gyüjteni és kiirni cd lemezre.
Az elképzelésem igy nézne ki : főoldal ahonnan lehetne lépkedni különböző almenükre. Innen pedig tovább egy felsorolásszerü, talán tartalomjegyzékből a megfelelő lapokra, amiken a szöveg mellett képek is vannak. A fenti oldalakat az alábbi modon mentettem le: a megfelelő oldalnál klikk a szerkesztés mindent kijelől parancsra, majd a winyóra mentettem a mentés másként utasitással. ennek eredményeként lett egy könyvtár melyben van egy csomó jpg és gif kép valamint egy fejléc nevü almappa, és kaptam még egy e betüs htm kiterjesztésü fájlt. Azt hiszem url, hiszen ha ráklikkelek, akkor az explorer megnyitja az oldalt.
A neten sok oldal müködik hasonlóan, de amiért lázba jöttem, az az hogy kaptam kölcsön egy PC-s újságot, melynek dvd melléklete is hasonló képpen müködik. Ezen ugyan volt egy Website X5 nevü progi de azzal nem lehet semmit csinálni. A Website X1 pedig nagyon gyenge. A fent emlitett mentéseket nem is lehet beimportálni ezekbe.
Ráadásul az egész lemez autorunos lenne, vagy valamilyen exe inditófájlt kapna, mint pld az explorer.
Van erre valamilyen lehetőség? Vagy hagyjam az egészet ...

Ja és kizárolag saját célra kellene !

A válaszokat előre is köszönöm...  :respect: :respect: :respect:

#2352 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:12

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 14:09

Nekem a zöld jön be. Nagyon király. A radiomax mikor indul újra? ViBo -ról valami vélemény?

Thx!

radiomax ügyben: egyelőre tárgyalunk a chello-val - onnan még hallgatható a cucc, de a weboldalt csak akkor indítjuk újra, ha lesz értelme (értsd: lesz szerződés)

ViBo-t majd megcsekkolom, de most rohanok...

#2353 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 13:14

Hát, weblapkészítő program sokféle van. kezdve a notepad -tól a WYSWYG szerkesztőkig. A pc-s újságokban álalában egy statikus html lap van, amit egy exe indít ( chip ). Szerintem túl sok idődet emésztené fel, mire meg tudnád csinálni.

#2354 Felhasználó inaktív   b720 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:04

Köszi a korrekt választ! Ettől tartottam én is.  :)
A fenn emlitett program 5 lépésben késziti el a weblapot, bár az olyan is. Nekem elég lett volna, de nem müködik.

:confused:

#2355 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:11

Idézet: b720 - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 14:04

Köszi a korrekt választ! Ettől tartottam én is.  :)
A fenn emlitett program 5 lépésben késziti el a weblapot, bár az olyan is. Nekem elég lett volna, de nem müködik.

:confused:

Azt a progit nem ismerem.

#2356 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 25. 15:50

Üdv mindenkinek!
Tudnátok nekem segíteni? Nagyon fontos lenne, és sajnos sürgős is...
Arról lenne szó, hogy van egy weboldal és véleményezni kellene, illetve árajánlatot adni róla, hogy ezt így ahogy most kinéz mennyi pénzért lehetne elkövetni (a végén el fogom árulni mennyiért csináltuk), mert a megrendelővel vitában -perben még nem- állunk, és szakértői véleményekre lenne szükség.
Tehát: milyen a minősége az oldalnak, és így ahogy most kinéz mennyiért készítenétek el.
Az életemet mentenétek meg vele, és nagyon hálás lennék, ha tudtok segíteni.
Nem tudom alkalmas helyen teszem-e föl a kérdést, de remélem igen. Nem akarom szénné offolni a topicot.
Erre a címre kellene mélben elküldeni: info@clearlucky.hu
Kinyomtatásra fog kerülni, természetesen anonim lessz. Senkiről semmilyen információ nem fog nyilvánosságra kerülni.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is, mindenkinek.  :respect:

ui: ezt a kérdést már egy másik topicban is föltettem...

#2357 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 22:23

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 16:50

Üdv mindenkinek!
Arról lenne szó, hogy van egy weboldal és véleményezni kellene, illetve árajánlatot adni róla, hogy ezt így ahogy most kinéz mennyi pénzért lehetne elkövetni (a végén el fogom árulni mennyiért csináltuk), mert a megrendelővel vitában -perben még nem- állunk, és szakértői véleményekre lenne szükség.
Tehát: milyen a minősége az oldalnak, és így ahogy most kinéz mennyiért készítenétek el.
Az életemet mentenétek meg vele, és nagyon hálás lennék, ha tudtok segíteni.
Nem tudom alkalmas helyen teszem-e föl a kérdést, de remélem igen. Nem akarom szénné offolni a topicot.
Erre a címre kellene mélben elküldeni: info@clearlucky.hu
Kinyomtatásra fog kerülni, természetesen anonim lessz. Senkiről semmilyen információ nem fog nyilvánosságra kerülni.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is, mindenkinek.  :respect:

ui: ezt a kérdést már egy másik topicban is föltettem...

Szia!

A design nekem bejön, de a kód az nem nagyon. <table>-től és társaitól (ma már) engem (is) kiráz a hideg, a stílusokat külön fájlba tettem volna stb. De ha ehhez a megrendelő nem ért, akkor ugye ebbe nem tud belekötni. Ez ha jól látom egy "sima" statikus oldal - nincs mögötte adatbázis. Pár menüpont és aloldalak. Árat azért nem mondok mert ez olyan dolog, hogy ezért el lehet kérni (több)százezret is, ha szerencséd van, de ha ért hozzá a megrendelő, akkor szerintem 50 - 100 közötti összeg az a max, amit kifizet érte. De én inkább az 50 felé hajlanék...

Szerkesztette: PyRex 2006. 10. 25. 22:25 -kor

#2358 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 22:33

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 11:39

Na gondoltam, hogy adok egy kis csámcsogni valót. ViBo. Szombaton készültem el vele. Greybox -ot használ több helyen. Ebből adódóan vannak benne kompromisszumok. De szerintem egész jó lett. Des -nek megkötés volt, hogy a vendégkönyvekére hajazzon.

Várom a véleményeket.

ViBo elég yo, de van egy hiba a javascriptben amikor a GYIKokra (lol) kattintasz...
desgin-t én még picit pofoznám.

Én meg közben elkezdtem az egyik multkori concept art-ra megcsinálni a saját weboldalamat, portfóliómat. Még egyelőre nincs sok info rajta, de ez már legalább XHTML / CSS és valid (egyelőre :) )

http://pyro.mymaxmedia.hu/

De mivel eddig a php / sql tudásom elég kevés és az oldalamhoz ez is kell az is ezért most kis tanulás következik... :)

Szerkesztette: PyRex 2006. 10. 25. 22:34 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 26. 00:35

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 16:50

Üdv mindenkinek!
Arról lenne szó, hogy van egy weboldal...

a kod az katasztrofa.
gondolok pl. ilyenekre:

Idézet

<!-- DW6 -->
<!-- Copyright 2005 Macromedia, Inc. All rights reserved. -->

a desig nem rossz, csak azt nem ertem, hogy egy kulteri jatekokat forgalmazo/keszito ceg oldalahoz hogy kapcsolodik egy virag a headerben.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2360 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 07:09

Idézet: PyRex - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 22:23

Szia!

A design nekem bejön, de a kód az nem nagyon. <table>-től és társaitól (ma már) engem (is) kiráz a hideg, a stílusokat külön fájlba tettem volna stb. De ha ehhez a megrendelő nem ért, akkor ugye ebbe nem tud belekötni. Ez ha jól látom egy "sima" statikus oldal - nincs mögötte adatbázis. Pár menüpont és aloldalak. Árat azért nem mondok mert ez olyan dolog, hogy ezért el lehet kérni (több)százezret is, ha szerencséd van, de ha ért hozzá a megrendelő, akkor szerintem 50 - 100 közötti összeg az a max, amit kifizet érte. De én inkább az 50 felé hajlanék...

A des nekem nem jön be, a többivel egyetértek veled.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.