HWSW Informatikai Kerekasztal: A Te weboldalad II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Te weboldalad II.

#641 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:56

Idézet: kAy - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:29

én azt nem értem, hogy ezt miért adják ki? :)

amugy kreten.hu-n volt postolva, hogy oda hogy jutottam, arra már nem emlexem :D

:D nem baj, nem ezért szeretünk :D
-- Legyen egy jó napod! --

#642 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:06

Sziasztok!
Kritizáltátok a tevet, amit gpek készített. Nos, én is megrajzoltam a saját elképzeléseim szerint, persze gpek terve azért hatással volt rám. A háttér még mindíg zöld :)Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: e-lias 2005. 05. 09. 07:07 -kor

#643 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:10

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:06

Sziasztok!
Kritizáltátok a tevet, amit gpek készített. Nos, én is megrajzoltam a saját elképzeléseim szerint, persze gpek terve azért hatással volt rám. A háttér még mindíg zöld :)Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Meg lehet oldani div-ekkel :)
Nem értem igazán miért látod problémásnak?

A grafikai oldallal kapcsolatban (bár 1milliószor szabadkoztam már, hogy lövésem sincs hozzá igazából), még mindig fenntartásaim vannak a piros és a zöld ilyetén összekapcsolásával kapcsolatban. De ne az én szavam legyen a meghatározó számodra :)

#644 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:14

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:10

A grafikai oldallal kapcsolatban (bár 1milliószor szabadkoztam már, hogy lövésem sincs hozzá igazából), még mindig fenntartásaim vannak a piros és a zöld ilyetén összekapcsolásával kapcsolatban. De ne az én szavam legyen a meghatározó számodra :)

Mondjuk szerintem kifejezetten jól néz ki...
macbook air 2014

#645 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:17

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:10

Akár milyen fura, adok a szavadra ;) Meg azokéra akik ide írkálnak. DIV -el próbáltam összerakni, de az istennek sem jött össze. Bár az még nem ez a terv volt, csak az elrendezése volt ilyen. Úgy is megpróbálom, mielőtt a <table> tag -hez nyúlnék, mert sokkal jobban átlátom a div-es elrendezést, még ha bonyolultabb is (nekem legalábbis ) egy picit megcsinálni.

#646 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:19

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:17

Akár milyen fura, adok a szavadra ;) Meg azokéra akik ide írkálnak. DIV -el próbáltam összerakni, de az istennek sem jött össze. Bár az még nem ez a terv volt, csak az elrendezése volt ilyen. Úgy is megpróbálom, mielőtt a <table> tag -hez nyúlnék, mert sokkal jobban átlátom a div-es elrendezést, még ha bonyolultabb is (nekem legalábbis ) egy picit megcsinálni.

Megtisztelsz a bizalmaddal :) Komolyan.

A próbálgatáshoz kitartást! :)
Persze úgyis lesz segítséged, ha szükséged lenne rá, és persze nem csak én.

#647 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:56

Idézet: Delawer - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:19

Megtisztelsz a bizalmaddal :) Komolyan.

A próbálgatáshoz kitartást! :)
Persze úgyis lesz segítséged, ha szükséged lenne rá, és persze nem csak én.

Tudom, azért fogom még megpróbálni. Csak éjjfélkot, mikorra kész lettem az első verzióval, és már más melót is csináltam este, nem volt kedvem tovább hülyéskedni vele. De talán a héten lesz már rá időm.

#648 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 13:31

Van nekem egy galériám, amit az aláírásomban megtaláltok. Sóval ott ha a bélyegképre kattintok, valamiért IE alatt csak egy kék csík látszik, a %-os arányban megadott kép helyett. Nem tudjátok miért?

#649 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:12

Nap poénja. :cool:
Suliban (BMF-KGK) nagyon "komoly" HTML oktatás folyt a félévben. Félév végén ZH, gép előtt egy telcsiről frame-es weboldalt készíteni. Nagyon megerőltető volt, gondolhatjátok. :)
Most jön excel doksiban az eredmény, miszerint a ZH-m sikertelen, mivel HTML szerkesztőt használtam. Jó vicc. :) Talán azért gondolhatta, mert nem bírtam ki, hogy ne rakjak bele CSS-t, igaz, ez beágyazott stíluslap volt így is. De lehet, hogy már ez is sok volt.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#650 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:15

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 14:31

Van nekem egy galériám, amit az aláírásomban megtaláltok. Sóval ott ha a bélyegképre kattintok, valamiért IE alatt csak egy kék csík látszik, a %-os arányban megadott kép helyett. Nem tudjátok miért?

Próbáld meg a százalákos megjelenítés helyett az oldal méreteihez mérten lekérdezni a kép méretét php-val, majd a beillő arányosított képméretet teszed ki dinamikusan.

#651 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:18

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 15:12

Suliban (BMF-KGK) nagyon "komoly" HTML oktatás folyt a félévben. Félév végén ZH, gép előtt egy telcsiről frame-es weboldalt készíteni. Nagyon megerőltető volt, gondolhatjátok. :)
Most jön excel doksiban az eredmény, miszerint a ZH-m sikertelen, mivel HTML szerkesztőt használtam. Jó vicc. :) Talán azért gondolhatta, mert nem bírtam ki, hogy ne rakjak bele CSS-t, igaz, ez beágyazott stíluslap volt így is. De lehet, hogy már ez is sok volt.

:) ez kész...

Az is érdekes volt, hogy anno nekünk VisualWebdev-vel kellett működni, ami bizonyos szempontból iszonyat nagy baromság egy egyszerű html oktatásra és a szerveroldalira sem volt megfelelő, mert nem értettük meg mit is akarnak ezzel nekünk megetetni...

#652 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:19

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 14:12

Én fellebbeznék! A hülye tanár meg mondjon le, ha nem képes felfogni, hogy nem csak szerkesztővel lehet inline css-t gyártani.

Idézet: Delawer

Próbáld meg a százalákos megjelenítés helyett az oldal méreteihez mérten lekérdezni a kép méretét php-val, majd a beillő arányosított képméretet teszed ki dinamikusan.

Azt hogy is? Nem próbálkoztam még a GD -vel, mert nem tudom, uw alatt megy e. Egyrészt, másrészt meg még nem kellett :)

#653 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:35

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 15:19

Én fellebbeznék! A hülye tanár meg mondjon le, ha nem képes felfogni, hogy nem csak szerkesztővel lehet inline css-t gyártani.

Idézet: Delawer

Azt hogy is? Nem próbálkoztam még a GD -vel, mert nem tudom, uw alatt megy e. Egyrészt, másrészt meg még nem kellett :)

Milyen kiterjesztések mennek az uw-n?
<?php
$tomb=array();
$tomb=get_loaded_extensions(); 
for ($i=0;$i<=count($tomb);$i++)
   {
     echo $tomb[$i]."<br>";
   }
?>

A gd könyvtár nélkül is megy azonban a GetImageSize() függvény.

Bevallom, nem tudom miért csinálja ezt az IE...

#654 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 14:41

[quote name='Delawer' date='2005. máj. 9., hétfő - 14:35'] Azt hogy is? Nem próbálkoztam még a GD -vel, mert nem tudom, uw alatt megy e. Egyrészt, másrészt meg még nem kellett :) [/QUOTE]
Milyen kiterjesztések mennek az uw-n?

A gd könyvtár nélkül is megy azonban a [url="http://hu.php.net/manual/hu/function.getimagesize.php"]GetImageSize()[/url] függvény.

Bevallom, nem tudom miért csinálja ezt az IE... [/quote]
Köszi! Majd játszok vele, és hátha. IE a ludas, az bizti, mert a FF az jól jeleníti meg.

#655 Felhasználó inaktív   Murmuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 15:07

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 14:12

Ez a magyar oktatás.  :down:
Angels, they fell first but I’m still here...

#656 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 15:41

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 15:12

1; bemész személyesen, és megirod az orra előtt notepad-ben.

2; utána felajánlod neki hogy csinálja utánad

3; persze ezért megbuktat, akkor már van okod hogy

4; összetörd a pofáját

:)

najó, szóval kicsit gáz amikor vkit a "kimagasló" teljesitménye miatt löknek hanyatt, valszeg a tanár sincs a helyzet magaslatán, ha azthiszi, nemlehet kézzel css-t irni, vagy korrekt html-t...

ps: főiskolán én mentesültem a static html gányolás alól, mert első órán, szintfelmérő alatt összeraktam egy duplaframe-es oldalt, divlayerekkel mint tartalom és javascript mozgatta szinuszgörbén a diveket. ez ugy kb 150%-ban lefedte az egész féléves tananyagot (a frame is emiatt került bele, hogy compatibilis legyek), ugyhogy bekerült az indexbe az ötös, és viszontlátásra. :Đ
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#657 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 15:58

Végülis annyira nem hibáztatom, mert hát nem biztos, hogy ebben a suliban olyan sokan vannak, akik értenek jól a HTML-hez (informatikus közgazdász szak, de csak kb. 30% info tárgy, azok közül is csak néhány komolyabb). Ami viszont hibája, hogy eleve feltételezi, hogy ha valami túl jó (bár hozzáteszem, nem is volt egy csicsás, csili-vili oldal, elég fapados lett, hiszen kevés idő volt rá, az egyedüli dolog a CSS, ami extra, viszont az meg számomra a dolgokat egyszerűsítette le), akkor már biztos csaltam (bár az is a dolog "komolyságát" jelzi, hogy a ZH előtt azt mondta, bármit lehet használni, akár otthonról hozott kész oldalakat is, szóval ezért sem értem).
Küldtem neki e-mailt, kíváncsi leszek, mit válaszol. Vázoltam neki a tényállást, és felsoroltam neki 1-2 referenciát is. Nem szeretnék csak emiatt újra bemenni a héten, hiszen ez egy óra óbudán, reggel 8-kor, nem sok kedvem van hozzá. :)

Szerkesztette: bbence 2005. 05. 09. 16:00 -kor

Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#658 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:38

Idézet: bbence - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:58

...Küldtem neki e-mailt, kíváncsi leszek, mit válaszol. Vázoltam neki a tényállást, és felsoroltam neki 1-2 referenciát is. Nem szeretnék csak emiatt újra bemenni a héten, hiszen ez egy óra óbudán, reggel 8-kor, nem sok kedvem van hozzá. :)

Látod, tanulsz önerőből és megbuksz a suliban :)

Nem először fordul elő, hogy a suli és az élet megvicceli egymást...

Csak szorítani tudok neked, hogy egy vacak html-es zh miatt ne kelljen szívnod.

#659 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:30

No, jött is a válasz, miszerint örül neki, hogy szabadidőmben weboldalakkal foglalkozom (ami persze nem szabadidő, hanem MUNKA, de ezt részletkérdés), és biztos benne, hogy a csütörtöki pótláson nem fog gondot okozni egy, az ő szavával élve "buta" weboldal elkészítés. Kicsit elborult az agyam (amúgy nem vagyok egy ilyen típus :)), írtam neki egy választ:

Tisztelt *********!

Nem volt szándékomban, főleg csütörtökön reggel 8-kor újraírni
(ráadásul teljesen igazságtalanul) a ZH-t, de megteszem (akár
nézheti a monitoromat is, amikor dolgozom), ha tényleg így 
gondolja, hogy mindez szükséges.
Viszont ha sikerül (és persze sikerül), akkor tartozik nekem
egy bocsánatkéréssel, hogy fölöslegesen be kellett mennem
és igazságtalanul meggyanúsított (amit egyébként már csak azért
sem értek, mert - bár hangsúlyozom, hogy ténlyeg nem 
használtam semmilyen szerkesztő programot a webolalhoz, 
és mindent ott készítettem el, helyben - Ön azt mondta
a ZH előtt, hogy bármi használható, akár otthonról hozott kész
weboldal is).
Ez már nem az Ön hibája, de az iskolai rendszer szégyene,
hogy nem egy esetben azok a diákok kerülnek hátrányba,
akik többet tudnak, vagy önszorgalomból továbbképzik
magukat.

Üdvözlettel,
Blaske Bence

#660 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:41

istenem, miért várhatna az ember logikus viselkedést egy felsőoktatásban tevékenykedő tanártól... :(
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.