HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1121 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:40

Idézet: uboat - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:49

NA akkor részletesen!Elvileg wap11 az a kzp?Na azt lecseréled egy wrt54g-re amit tud wds módot!A c3-hoz is telepítesz egy wds módú ap!C3-hoz raksz egy körsugárzót ha jó szögbe rakod fel az antennát akkor látod a kzp-is!A c4-hez meg rakod a wap11-et és csókolom!Ha nem tudod jó szögbe beállítani  a c3 ap-t hogy lássa a kzp. akkor raksz fel 2db antennát!
Másik megoldás c3hoz kiépítesz egy hozzáférési pontot ethernetes klienssel. Majd raksz egy ap+antenna párost hogy lássa a c4-et!
Röviden fogalmazva!

Na így már értem... :)

Köszi mindenkinek, tma lezárva részemről :):):)

#1122 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:18

Hello

Wifiben láma vagyok, ezért kérdeznék.

Van egy otthoni gépem, amihez a Beltáv szolgáltatja a netet. A tetőn ott a tányérantenna ami a jelet kapja, ez bemegy a routerbe és belső hálóként leosztja a házba az előfizetőknek.
Namost. Volt nálam egy laptop, amiben wifi volt és fogott egy hálozatot, amin simán tudtam netezni.

Lehetséges hogy a Beltáv fenti antennáját fogtam? Vagyis a szolgáltatóra közvetlenül csatlakoztam?
Vagy a házban valaki használ wifit a lakásában és oda másztam bele?

Hogy van ez? Honnan tudom meg hogy mi az amibe belementem?

Üdv
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1123 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:21

Valakinek volna kedve elmagyarázni nekem röviden, hogy mi a különbség az Access Point és a Bridge között? Illetve, hogy melyik mire való?

Egy megbonthatatlan, de UTP hálózati csatlakozással rendelkező gépet kellene összekötnöm egy vezetékes switchen keresztül a céges hálózattal. Mire van szükségem ehhez?

(Ha valaki esetleg azt szeretné most beírni, hogy olvass vissza, az ne koptassa feleslegesen a gombokat.)

Szerkesztette: EV6 2005. 09. 08. 09:21 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1124 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:08

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:18

Hello

Van egy otthoni gépem, amihez a Beltáv szolgáltatja a netet. A tetőn ott a tányérantenna ami a jelet kapja, ez bemegy a routerbe és belső hálóként leosztja a házba az előfizetőknek.
Namost. Volt nálam egy laptop, amiben wifi volt és fogott egy hálozatot, amin simán tudtam netezni.

Lehetséges hogy a Beltáv fenti antennáját fogtam? Vagyis a szolgáltatóra közvetlenül csatlakoztam?

Üdv
Adept

Ha simán tudsz netezni, nyilván nem a szolgáltatóra csatlakoztál.
Valamelyik lama szomszédod lehet.
A laptopoddal körbejársz, figyeled a térerőt.
Más: lekérdezed a IP címét.
Más: (kicsit ez már illegális): bemész a routerének a config oldalára, lekérdezed a log-ját, megnézed a routing táblát. Sokan saját nevüket adját a PC-jüknek.

Ha megtaláltad és korrekt akarsz lenni, figyelmezteted, hogy titkosítsa a WLAN-ját. 

#1125 Felhasználó inaktív   Snipee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:42

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:08

Más: (kicsit ez már illegális): bemész a routerének a config oldalára, lekérdezed a log-ját, megnézed a routing táblát. Sokan saját nevüket adját a PC-jüknek.

Ha megtaláltad és korrekt akarsz lenni, figyelmezteted, hogy titkosítsa a WLAN-ját.

Hát izééé khmmm :)
Szal nekem is vezeték nélküli netem van! Saját kiépítés stb :D
Viszon nem túl régen feltünt egy másik szolgáltatónak az SSID-je!
És egy Kliens eszköz reset után erre a hálózatra lépett a gépem, még DHCP is leosztott IP-t és közel 512-es netkapcsolatot jelszó minden nélkül használni tudtam!

Úgy vettem észre, hogy nem kellett betárcsázni a szolgáltatómat, hanem simán tudtam netezni!
Most vagy egy HotSpotra bukkantam, bár nem hiszem hogy ez az adott szolgáltató működtet ilyet, nem találam semmit erről, vagy iszonyú nagy a biztonsági rés a szolgáltató AP-ján! :D

Olvastam cikket erről hogy ilyen esetben nem is követek el bűncselekményt elvégre nem betörtem a rendszerébe, eleve nyitott volt....

Bár erről lehet vitatkozni...
Üdv:
Snipee
------------------------

#1126 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:09

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:18

Hello

Üdv
Adept

Az biztos hogy a szolgaltatoera nem, marad valaki a hazban vagy a kozelben szarul konfiguralta az eszkozet.

Kiadod a winxp esetben a kovetkezot futatas menu - cmd - ipconfig /all

mind ket gepeden ha az ip cimek es a dhcp szolgaltato cime mas egyertelmu a helyzet. ha nem, probalj tallozni a halozaton (laptop) ott megkene talalni mindazon PC-ket laptopokat amik rajta vannak a rendszeren.

Szerkesztette: szaki 2005. 09. 08. 17:26 -kor

Az informatika atok de jo hogy van.

#1127 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:23

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:21

Valakinek volna kedve elmagyarázni nekem röviden, hogy mi a különbség az Access Point és a Bridge között? Illetve, hogy melyik mire való?

Egy megbonthatatlan, de UTP hálózati csatlakozással rendelkező gépet kellene összekötnöm egy vezetékes switchen keresztül a céges hálózattal. Mire van szükségem ehhez?

(Ha valaki esetleg azt szeretné most beírni, hogy olvass vissza, az ne koptassa feleslegesen a gombokat.)

AP = kliensek fele szolgltatja a kapcsolati informaciokat
Bridge = ket rendszer kozott teremt kapcsolatot

Neked olyan Wlan eszkoz kell ami tud Bridge funkciot
pld
- D-Link DWL-810+
- Linksys WET54G vagy WET11
- SMC 2582W-B vagy 2586W-G
- ZyXEL ZYAIR B-3000 vagy ZYAIR B-5000

A masik oldalon egy AP.

Alapveto dolgok:
- ralatas (ha nincs es vsbeton vagy vas szerkezet nem fog mukodni)
- tavolsag (nagyobb antennak iranyitott szukseges)
Az informatika atok de jo hogy van.

#1128 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:29

Idézet: DreamR - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:08

Már gondoltam hogy kiirom egy lapra a házba hogy küldjön egy mailt, aki wifit használ...

Amuyg köszi a válazst...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1129 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 09:51

Idézet: szaki - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:23

AP = kliensek fele szolgltatja a kapcsolati informaciokat
Bridge = ket rendszer kozott teremt kapcsolatot

Neked olyan Wlan eszkoz kell ami tud Bridge funkciot
pld
- D-Link DWL-810+
- Linksys WET54G vagy WET11
- SMC 2582W-B vagy 2586W-G
- ZyXEL ZYAIR B-3000 vagy ZYAIR B-5000

A masik oldalon egy AP.

Alapveto dolgok:
- ralatas (ha nincs es vsbeton vagy vas szerkezet nem fog mukodni)
- tavolsag (nagyobb antennak iranyitott szukseges)

Köszi a választ. Jól értem akkor, hogy az AP-t kötöm a switchre, a Bridge-et pedig a számítógép UTP portjára, így Wireless-képessé téve azt?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1130 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 10:19

Sziasztok, a következő lenne a kérésem, Végigolvastam ezt a topicot és még pár másikat és sehol sem találtam meg a választ. Tehát venné valaki a fáradságot és leirna ide egy step by step beállítást egy otthoni 4 gépes wirelsee hálózathoz? az internet megosztas routeren muködik, csak hogy kell beállitani egy olyan hálót amin a gépek egymást is látják a routeren keresztül. Szóval manuális modon beállitani IP ket, DNS, Jogosultságok, hálozati név, felhasználok, ilyesmi

Előre is Thanx
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#1131 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 17:35

Nagyjából végigfutottam a topicot, de azt hiszem, kérdésemre nem találtam választ. Miért van az, hogy ha a routeren (és persze a kártyán is) bekapcsolom a WEP titkosítást (mindegy, hogy 64/128/256 bit), akkor az FTP feltöltésem 1 kB/s alá esik, majd egy idő után megszakad? Sima LAN-on és WEP nélkül WLAN-on is 30 kB/s körül mozog. Az ADSL 2 Mbites, a router D-Link DI-624+, a WLAN kártya Surecom EP-9321-g típusú. A rendszerem Windows XP+SP1, próbáltam úgy, hogy a Windows vezérelje a kapcsolatot, meg úgy is, hogy a saját programját használja, de egyik sem hozott eredményt.
Jó, az OK, hogy a WEP esetleg lassít valamit, de azért az lehetetlen, hogy percekig ne legyen adatforgalom és megszakadjon miatta az FTP kapcsolatom. Böngészés közben nem tapasztaltam hasonlókat, DC is rendesen megy, a helyi hálózat is tökéletesen működik. Jelerősséggel nincs semmi baj, 3 falon keresztül is 80-90% körül mozog, a zaj pedig 20% körül van a mellékelt progi szerint.
Ja, még valami: próbáltam WPA-t használni, de kb. 10-15 másodpercenként megszakad az egész hálózati kapcsolat, aztán kb. fél perc múlva kapcsolódik újra. Pedig ez alatt a rövidke idő alatt észrevehetően, legalább 4-5-ször gyorsabb a kapcsolat, mint WEP-pel.

#1132 Felhasználó inaktív   lotus81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 09. 20:28

próbálok összehozni egy dlink di 514 routert egy ovislink wl1120 ap-val (repeater mód).úgy értelmezem, hogy mind a két ap-n kell lenni wds funkciónak különben nem lehetséges? ilyet a di 514-en nem találok. és valami olyasmit ír  a manual, hogy mindkét ap-ba valahová be kell írni a másik ap mac addressét.
Sajnos -mint a leírásból is kitűnik -nem nagyon értek a dologhoz, abban sem vagyok egyáltalán biztos, hogy ez így működik (tudja-e a ovislink ap a di514 jelét ismételni).
kérlek ha tudtok segítsetek!

#1133 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 22:10

Idézet: pccoder - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 17:35

Nagyjából végigfutottam a topicot, de azt hiszem, kérdésemre nem találtam választ. Miért van az, hogy ha a routeren (és persze a kártyán is) bekapcsolom a WEP titkosítást (mindegy, hogy 64/128/256 bit), akkor az FTP feltöltésem 1 kB/s alá esik, majd egy idő után megszakad? Sima LAN-on és WEP nélkül WLAN-on is 30 kB/s körül mozog. Az ADSL 2 Mbites, a router D-Link DI-624+, a WLAN kártya Surecom EP-9321-g típusú. A rendszerem Windows XP+SP1, próbáltam úgy, hogy a Windows vezérelje a kapcsolatot, meg úgy is, hogy a saját programját használja, de egyik sem hozott eredményt.
Jó, az OK, hogy a WEP esetleg lassít valamit, de azért az lehetetlen, hogy percekig ne legyen adatforgalom és megszakadjon miatta az FTP kapcsolatom. Böngészés közben nem tapasztaltam hasonlókat, DC is rendesen megy, a helyi hálózat is tökéletesen működik. Jelerősséggel nincs semmi baj, 3 falon keresztül is 80-90% körül mozog, a zaj pedig 20% körül van a mellékelt progi szerint.
Ja, még valami: próbáltam WPA-t használni, de kb. 10-15 másodpercenként megszakad az egész hálózati kapcsolat, aztán kb. fél perc múlva kapcsolódik újra. Pedig ez alatt a rövidke idő alatt észrevehetően, legalább 4-5-ször gyorsabb a kapcsolat, mint WEP-pel.

Érdemes megnézni a WEP bekapcsolása után a gép processzorának terheltségét, ill esetleg a router logját. Meg lehet próbálni az RTS/CTS értékek lejjeb vitelét is, esetleg segíthet.

#1134 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 01:39

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 22:10

Érdemes megnézni a WEP bekapcsolása után a gép processzorának terheltségét, ill esetleg a router logját. Meg lehet próbálni az RTS/CTS értékek lejjeb vitelét is, esetleg segíthet.

A CPU terheltsége semmit sem változik, ha csak FTP-t futtatok, akkor 4-5% körül mozog. Az RTS/CTS értékek módosítása úgy vettem észre, nem javított és talán lehet, hogy még tovább rontott a helyzeten.
Szóval a kérdés továbbra is adott...

#1135 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 11:25

Idézet: pccoder - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 1:39

A CPU terheltsége semmit sem változik, ha csak FTP-t futtatok, akkor 4-5% körül mozog. Az RTS/CTS értékek módosítása úgy vettem észre, nem javított és talán lehet, hogy még tovább rontott a helyzeten.
Szóval a kérdés továbbra is adott...

kölcsönbe kérni eszközt, talán ki lehet szűrni a problémát. Mi történik, ha minden titkosítást kikapcsolsz?

#1136 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 16:34

Hi! Van egy műholdas parabola antennám,az is jó ilyen rendszerekhez?
Ugyanis csak itt porosodik.:) Ha kell valakinek megbeszéljük. Szép nagy darab.:)

#1137 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 19:10

:offtopic:

Sziasztok!

Hogy lehet a legegyszerűbben kideríteni a hálókártya fizikai címét?

Kösz,
Karesz

#1138 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 21:13

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 18:10

:offtopic:

Sziasztok!

Hogy lehet a legegyszerűbben kideríteni a hálókártya fizikai címét?

Kösz,
Karesz

ipconfig /all, ill 9x-nél winipcfg
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1139 Felhasználó inaktív   pccoder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 11. 13:13

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 11:25

kölcsönbe kérni eszközt, talán ki lehet szűrni a problémát. Mi történik, ha minden titkosítást kikapcsolsz?

Nem igazán van ismerősöm, akitől kölcsön tudnék kérni egy ugyanilyen routert. Még azt megnézem majd, hogy egy hozzá illő D-Link kártyával mit produkál. Ha minden titkosítást kikapcsolok, akkor minden tökéletesen működik, a feltöltési sebességem 25-30 kbyte/s között mozog. :confused: A CPU leterheltség egyébként titkosítással is és nélküle is  4-5% körül mozgott, a treshold értékeket pedig mindig ugyanazon a fix értéken hagytam, úgyhogy még ez sem okozhatja a hibát. A jelenség egyébként egyértelműen köthető a titkosításhoz, mivel csak wireless hálózat esetén fordul elő, vezetékes LAN-nál soha nem tapasztalható. Most egyébként éppen vezetékkel kapcsolódok a routerhez, csak éppen nem akartam mindenhol falat fúrni... :reklamacio: Meg aztán ez egy wireless router lenne... :rolleyes:

Szerkesztette: pccoder 2005. 09. 11. 13:16 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   Areinon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 11. 13:38

Sziasztok!

Segítséget szertnék kérni egy kis adatátviteli teljesítmény-javítással kapcsolatban:

- van egy működőképesen felkonfigurált US-Robotics 808054-es router+ap, amin működik a wifi (kicsit mintha néha ''köhögne'', labilis?) kapcsolat
- a rendszerben egy asztali gép van ami etherneten kapcsolódik és egy notebook, ami egy Intel Pro Wireless 2200bg-n kapcsolódik a routerre
- a rendszer részvevői 1 méterre vannak egymástól, tiszta rálátással..
- helyi hálózatos (Windows XP) másolásnál az elvi 125Mbps-es kapcsolat kemény 2200Kbyte/s sebességet ad - a notebook XP-s kapcsolata igen változatosan 1Mbps-től 54Mbps-ig váltakozik, de ''max'' még sosem volt...

mit kellene elkövetnem ahhoz, hogy növekedjen a helyi hálózatos adatátvitel sebessége?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.