HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1261 Felhasználó inaktív   kfszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 17:10

Sziasztok!

Viszonylag elítélhető módon nem olvastam végig a topikot, de azért felteszem kérdésem:

Nem olyan rég egy oldalon a PCMCIA kártyákkal kapcsolatban nem csak a 'szokásos' klasszifikációt találtam, hanem csoportosították őket 'adóteljesítményük' alapján. Ha jól emlékszem a következő kategóriák voltak? <50mW; 50-150mW; 150mW felett. [a mW dimenzió nem teljesen biztos, de elviekben jó lehet]
Azóta ez alapján próbálok wi-fi kártyát keresni, mert kiderült, hogy amit kölcsön kaptam csak a <50mW-os kategóriába tartozik, s természetesen nem túl jó a vétele.
Nektek van-e bármi ilyen irányú tapasztalatotok? Milyen kártyát érdemes venni? [legyen persze g szabvány, és lehetőleg >150mW felett]
Természetesen voltam MM-ban, de ott nem tudtak ilyen irányú felvilágosítást adni...

Előre is nagyon köszönöm.

kfszk

#1262 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 10. 18:16

Hali!

Adott kb 300 méteres távolság. Sok fa van a két épület között, de ezt kellene összekötni wifivel. Egyik oldalt egy dlink 514 van. Másik oldalt még kérdéses, hogy mi. Linksys wrt54g vagy gs-re gondoltam első körben. Elég az alap antennája a cuccosnak? Teszt képpen laptoppal gond nélkül megy a kapcsolat, de azért érdekelne, hogy a Linksyshez adott antenna is jó-e?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1263 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 18:18

Hali!

Adott kb 300 méteres távolság. Sok fa van a két épület között, de ezt kellene összekötni wifivel. Egyik oldalt egy dlink 514 van. Másik oldalt még kérdéses, hogy mi. Linksys wrt54g vagy gs-re gondoltam első körben. Elég az alap antennája a cuccosnak? Teszt képpen laptoppal gond nélkül megy a kapcsolat, de azért érdekelne, hogy a Linksyshez adott antenna is jó-e?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1264 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 06:43

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 18:18

Hali!

Hááát én megpróbáltam volna nagyobb fájlokat átpakolni, sávszélesség-mérésileg. Milyen üzemmódban szeretnéd használni?

#1265 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 06:46

Idézet: kfszk - Dátum: 2005. okt. 10., hétfő - 17:10

Sziasztok!

Viszonylag elítélhető módon nem olvastam végig a topikot, de azért felteszem kérdésem:

Nem olyan rég egy oldalon a PCMCIA kártyákkal kapcsolatban nem csak a 'szokásos' klasszifikációt találtam, hanem csoportosították őket 'adóteljesítményük' alapján. Ha jól emlékszem a következő kategóriák voltak? <50mW; 50-150mW; 150mW felett. [a mW dimenzió nem teljesen biztos, de elviekben jó lehet]
Azóta ez alapján próbálok wi-fi kártyát keresni, mert kiderült, hogy amit kölcsön kaptam csak a <50mW-os kategóriába tartozik, s természetesen nem túl jó a vétele.
Nektek van-e bármi ilyen irányú tapasztalatotok? Milyen kártyát érdemes venni? [legyen persze g szabvány, és lehetőleg >150mW felett]
Természetesen voltam MM-ban, de ott nem tudtak ilyen irányú felvilágosítást adni...

Előre is nagyon köszönöm.

kfszk

Az adóteljesítmény csak a dolog egyik oldala. Ami talán ennél is fontosabb, a beépített antenna, vagy az antenna csatlkozó (megléte vagy nemléte). Önmagában a teljesítmény halott dolog. Mire szeretnéd használni?

#1266 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 06:48

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 7:43

Hááát én megpróbáltam volna nagyobb fájlokat átpakolni, sávszélesség-mérésileg. Milyen üzemmódban szeretnéd használni?

Nagyobb fileval nempróbáltam, de a lényeg a netkapcsolat, az tökéletesen ment (kb 10 percig próbáltam tegnap). Ping 10-50 között mozgott. Dlink 514 adja a netet, és terv szerint wrt 54g kliens módba menne.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1267 Felhasználó inaktív   kfszk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 12:45

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 5:46

Az adóteljesítmény csak a dolog egyik oldala. Ami talán ennél is fontosabb, a beépített antenna, vagy az antenna csatlkozó (megléte vagy nemléte). Önmagában a teljesítmény halott dolog. Mire szeretnéd használni?

Kiköltözöm Berlinbe fél évre. Ennyi időre nyilván nem tudok semilyen szolgáltatóval szerződést kötni, így nem marad más, mint vmi szabad wi-fi hálózatot megcsapolni. Ennek érdekében keresem a leghatékonyabb pcmcia eszközt. [persze tisztában vagyok vele, hogy esetleg a lakásban nem találok, de hátha. Jelenleg a VI.kerben a lakásomban az a helyzet a fentebb említett b-s kártyával, hogy a lakásban nem talál semmit, viszont amint kimegyek az erkélyre egyből 3-4 hálózattól kap jelet. Volt nálam beépített wi-fi-s laptop is, s az pl. nagyjából ugyanezeket a hálózatokat megtalálta lakáson belül is.]

kfszk

#1268 Felhasználó inaktív   kfszk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 13:25

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 5:46

Most hirtelen visszaolvasva nem biztos, hogy teljesen egyértelmű: egy laptop-hoz szeretnék wi-fi pcmcia kártyát vásárolni, lehetőleg g-t, minél nagyon teljesítménnyel/érzékenységgel.
Illetve: minél jobban tudjak fogni minél nagyobb hatókörön belül wireless hálózatokat.

kfszk

#1269 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 20:37

Idézet: kfszk - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 13:25

Most hirtelen visszaolvasva nem biztos, hogy teljesen egyértelmű: egy laptop-hoz szeretnék wi-fi pcmcia kártyát vásárolni, lehetőleg g-t, minél nagyon teljesítménnyel/érzékenységgel.
Illetve: minél jobban tudjak fogni minél nagyobb hatókörön belül wireless hálózatokat.

kfszk

A USR PCMCIA kártyája talán megfelelő lehet, ebben az esetben külső csatist nem igazán ajánlanék.

#1270 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:47

Van valakinek tapasztalata 5ghz sávval?
Légyen hogy 100mbit kellene löni full duplex modban.Nem tudom hogy létezik egyáltalán ilyen cuccos ami birna ekkora terhelést?
Routerboard+micortik os+500mw pcmci talán elvinne ekkora terhelést?Igaz még lehetne neki tolni 1mw-ig! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#1271 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 06:50

100 megabit? Ássál árkot az optikának..... még UTP se viszi át garantáltan....
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1272 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 06:58

Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 21:47

Van valakinek tapasztalata 5ghz sávval?
Légyen hogy 100mbit kellene löni full duplex modban.Nem tudom hogy létezik egyáltalán ilyen cuccos ami birna ekkora terhelést?
Routerboard+micortik os+500mw pcmci talán elvinne ekkora terhelést?Igaz még lehetne neki tolni 1mw-ig! :)

kb. 50-55Mb/s-ig tudsz felmenni, mikrotik + nstream. A "síma" AP-k a-n kb. 22-26Mb/s-et "tudnak". A routerboard nem biztos hogy a legjobb megoldás, én inkább PC-t használnék...

#1273 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:33

Idézet: VKP - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 6:50

100 megabit? Ássál árkot az optikának..... még UTP se viszi át garantáltan....

Építő jellegű hozzászólások kíméljenek!
Bőven lehet 100mbit full duplex-ba nyomni nem gagyi rtl chipes kártyával és minőségi cat* kábelal.De hát manapság rtl kívül nem lát tovább a mezei user!

#1274 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:39

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 6:58

kb. 50-55Mb/s-ig tudsz felmenni, mikrotik + nstream. A "síma" AP-k a-n kb. 22-26Mb/s-et "tudnak". A routerboard nem biztos hogy a legjobb megoldás, én inkább PC-t használnék...

Normal ap-ba alapbol nem gondolunk mert 2hetenkén hulna a cuccos!Azért kell routerboard mert elvileg az 18v vesz fel és az áramellátást napenergiával oldjuk meg! ;)
Táv kb 4km de kéne az a fránya 100full duplex. :rolleyes:

#1275 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 10:50

Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:39

Normal ap-ba alapbol nem gondolunk mert 2hetenkén hulna a cuccos!Azért kell routerboard mert elvileg az 18v vesz fel és az áramellátást napenergiával oldjuk meg! ;)
Táv kb 4km de kéne az a fránya 100full duplex. :rolleyes:

Én azért megnézném, hogy hogyan lehet 4 km-en 100MBit-es linket csinálni! Hacsak nem feccölsz bele legalább egy millát.

#1276 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:18

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 10:50

Én azért megnézném, hogy hogyan lehet 4 km-en 100MBit-es linket csinálni! Hacsak nem feccölsz bele legalább egy millát.

Elvileg létezik a microtik-nek egy megoldása nvstream ami külön veszi a tx és rx adatcsatornát így 4db antenna kell a linkhez.60km-en 35mbit képesek átvinni 3km-en talán hoznák a 70-80mbit-et!Az ára sem egetverő úgy 700dollár az egész cumó!

#1277 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 17:55

Nyahm, megcsináltam a linket. 11mbittel csatlakozik fel dlink 514-re a másik router. Kicsit aggódtam, és nem is gondoltam volna, hogy ennyivel jön össze a kapcsolat.

192.168.1.2 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 111, fogadott = 111, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 3ms, maximum = 111ms, átlag = 19ms

Ilyen a ping.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1278 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 19:01

Idézet: uboat - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 11:18

Elvileg létezik a microtik-nek egy megoldása nvstream ami külön veszi a tx és rx adatcsatornát így 4db antenna kell a linkhez.60km-en 35mbit képesek átvinni 3km-en talán hoznák a 70-80mbit-et!Az ára sem egetverő úgy 700dollár az egész cumó!

a megoldás "nstreme" névre hallgat, 2-2 Atheros kártyával turbo üzemmódban a két oldalon. bár még nem mértem, nem hinném, hogy effektív (ftp) 60-70 Mb/s fölé menne a dolog, de próba-cseresznye....  Ami még fontos: 2.9.x sw-t használj, a korábbi verziók Atheros drivere nem a legsikerülteb...

#1279 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:10

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 19:01

a megoldás "nstreme" névre hallgat, 2-2 Atheros kártyával turbo üzemmódban a két oldalon. bár még nem mértem, nem hinném, hogy effektív (ftp) 60-70 Mb/s fölé menne a dolog, de próba-cseresznye....  Ami még fontos: 2.9.x sw-t használj, a korábbi verziók Atheros drivere nem a legsikerülteb...

NEm tudud esetleg beprobálni a dolgot?Kénytelen leszek a microtikel felvenni a kapcsolatott!

#1280 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:44

Ez az érték jó? :D
rssi -83 noise -92

Csakmert nemtom mik ezek az értékek.
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »