HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1381 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 03. 15:15

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 14:20

Jol látom a dátumot, 2006-os?????

Nem.
20-06-05- 2005 06 20

#1382 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 17:56

Nem tudja valaki tapasztalatból, hogy számít-e a wpa-psk titkosításnál, hogy hány karakter a jelkulcs a stabil kapcsolathoz. Mert van egy 54Mbit-es router meg egy 5dbi-s antennával ellátva meg egy PC szintén ugyanilyen antennával ellátva. Windows XP kezeli a kapcsolatot és megy is egy darabig(5-10perc) a net majd a kapcsolat ikonja megmarad gyenge ill rossz minőséget ír 54 Mbit -es link mellett de nem jönnek be az oldalak. 63 karakteres WPA-PSK jelkódolás van beállítva. Elképzelhető ha kevesebb karaktert állítok be vagy esetleg WEP 128bit-es kulcsot akkor nem lenne ez a probléma, hogy nem jönnek be az oldalak?
Mert hogy a furcsa az, hogy a link megmarad és nem is veszi vissza az adatátvitelt 11Mbitre vagy 5,5 Mbitre.

#1383 Felhasználó inaktív   Bocim 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 05. 16:59

Udv!

Mediterran eghajlat alatt netezem, ami annyit jelent majdnem dzsungel :)
D-Link 634-M-es wireless modem tolem 35 m-re van, egy massziv köhazbol irom e sorokat, ahol a falvastagsag 65 cm. Jelentem, tokeletesen megy minden..... azt a hazat, ahol a modem van nem is latom a sok palmafatol,ennek ellenere 54Mbites a vonal. Netsumblerrel nezve -50 dBm-es a sav.

Fostam tole, hogy nem fog menni, de 1 napja rendesen megy minden ahogyan az a big buchban meg van irva.
Mindenkinet udvozlet a Rivierarol :)

Bocim

Szerkesztette: Bocim 2005. 11. 05. 17:02 -kor

#1384 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 08:31

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 12:03

...
- Inkább ujabb fw. -el probálkozzál a routeren.
- Nézd meg a csatlakozokat, hogy minden rendben van-e.
- Házilag barkácsolt antenna vagy gyári? (A házilag barkácsoltaknál ha nem jol számolják az antenna karakterisztikáját az tud okozni eléggé érdekes problémákat).
- Nézd meg a routeren az MTU Size-ot, hogy mire van állítva (ha rosszul van beállítva bizonyos weboldalak nem jönnek le)
...

Szevasz!

MTU-ra gondoltam én is adsl-nél 1492-re szokták állítani, ha jól tudom.
Firmware frissebb nincs régóta a gyártó oldalán.
Gyári Zyxel antenna, nem lehet vele gond.

A furcsa az, hogy egy ideig bejön pl. google.co.hu aztán index ilyesmik, ott kattintgattam a linkekre hogy megy-e a net és megy is vagy 5 percig aztán meg mindegyikre azt dobja, hogy az oldal nem található. google index stb.

Ez az MTU probléma lehet ilyen jellegű? Azt hiszem most az alapértéken(1500?) van. ADSL-t hosszútávon nem használtam routerrel szóval nem tudom.

#1385 Felhasználó inaktív   gedikart 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:49

Hi!

Van egy WRT54G, erre csatlakozik egy WAP54G. Ezekhez PC-k utp-n. Eddig Win98SE-m volt, és WRT54G-ről WAP54G-re 1900 Kbyte/s-mal tudtam másolni.
Felraktam az XP-t és már csak 800 Kbyte/s-mal tudok másolni. (megpróbáltam tesóm gépén is, és ugyanaz az eredmény)

Ha csak egy switchen keresztül másolok 98-ról XP-re 3900 Kbyte/s, de XP-röl 98-ra 6200, illetve 98-ról 98-ra is 6200 körül.

Bocs ha kicsit off vagyok, de gondolom sokan használtok XP-t. Mitől ekkora a különbség az adatátvitelnél? (főleg az 1900 helyett a 800 Kbyte/s zavar)

#1386 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 20:00

Idézet: mazdakoma - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:50

VKP

Igen rá van dugva az antenna csatlakozó, a szervizben szereltettem be, nem én dugtam rá. Azt hogy melyik hova van csatlakoztatva az mindegy? 2 van ugye. ECS 532-es notebookról van szó, Mást nem ír a manualja hogy kellene csinálni a wlan működéséhez a miniPci beszerelésén kívül. Biosban lehet hogy kell valamit engedélyezni esetleg? Mindjárt meg is nézem :)

short/long preamble-t próbálj meg változtatni...

#1387 Felhasználó inaktív   mazdakoma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:40

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 21:00

short/long preamble-t próbálj meg változtatni...

köszönöm h próbáltatok segíteni. megoldódott a gond, bár nem tudom mitől. párszor resetáltam modemet meg routert, beállítgattam mindent többször és egyszer csak megindult a dolog. pedig mindig tök ugyanazt csináltam :D

#1388 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:50

Mielött kérdeznék vagy topicot nyitnék feleslegessen van valahol egy jó kis leírás arról, hogyí hogyan kell jól beállítani egy wireless routert?

#1389 Felhasználó inaktív   lotus81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:00

eszközök: dlink di-614+ router és dwl-900ap+ repeater módban, laptop integrált wlannal (b/g)
próbléma: a repeater olyan helyen van, ahonnan a router jele kb. 95% . A laptop a legtávolabbi helyen a repeatertől is 85%-os jelet mér. Mégis a repeater közvetlen közelébe az adatátviteli sebesség normális, a legtávolabbi ponton csak 8kb/sec !!! noha a jel erőssége, minőség, és a zaj szint igen jó.

Nincs valami ötletetekarra, hogy ezt mi okozza és, hogy milyen beállításokkal lehetne normális sebességet elérni?

#1390 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:13

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 23:50

Mielött kérdeznék vagy topicot nyitnék feleslegessen van valahol egy jó kis leírás arról, hogyí hogyan kell jól beállítani egy wireless routert?

Persze hogy van! Mindegyik routerhez adják is cd-n, vagy 'füzet' formában....  :)
A használati útmutatótó jobbat nem nagyon fogsz találni..... Vagy van esetleg konkrét kérdésed, egy típussal, vagy szolgáltatással kapcsolatban? Mert most kb olyat kérdeztél, hogy: hogy kell autót vezetni.....

#1391 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:44

Üdv! Ide is benézek :)

Összerakok egy kis netmegosztást(3 gép) wireless routerrel és a pci wlan és 2 usb wlan kártyával, előként a pci-os surecom kártyát raktam be, próbáltam összehozni az SMC routerrel, de elakadtam a konfigurálásnál, mert ott ahol a hozzáférés jelszavát kell beírni, mindig megszakadt a vez. nélküli kapcsolat...Kapcsolgattam minden tűfalat, letiltottam minden más hálózatot, de nem ment, ott(vagyis nem csak ott, minden rmás menüpontnál lekapcsolt...végül is kábelen át jó lett... :think: tdja valaki, hogy mi lehetett a hiba? Miután 'kábelről' beállítottam sépen ment a net a vez. nélküli kapcsolaton át... :confused:

Használok már egy ideje egy x-micro wlan routert, és egy xmicro wlan kártyát, de azokkal semmi hasonló nem volt...

#1392 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:49

Idézet: istvan_ - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:13

Persze hogy van! Mindegyik routerhez adják is cd-n, vagy 'füzet' formában....  :)
A használati útmutatótó jobbat nem nagyon fogsz találni..... Vagy van esetleg konkrét kérdésed, egy típussal, vagy szolgáltatással kapcsolatban? Mert most kb olyat kérdeztél, hogy: hogy kell autót vezetni.....

Egy smc barricade routert vettem, ilyenekre gondoltam, hogy mi a célszerűbb a tűzfalával ip alapján vagy mac alapján szűrni, melyik tiktosítást érdemes bekapcsolni.
Tehát ilyen általános apró "trükkökre" lennék kiváncsi.
A készülék megy, szépne megosztja a net-et két gép között, azt megcsináltam, szóval csak az apróságok vannak hátra.
Én úgy gondoltam, hogy a mac címek alapján érdemesebb szűrni.

#1393 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 16:53

Ha a routerben beállítottam mac adress szerint a tűzfalat, attól még maradjon fent a zonealarm a gépen?

#1394 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 16:56

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 16:53

Ha a routerben beállítottam mac adress szerint a tűzfalat, attól még maradjon fent a zonealarm a gépen?

A router nem tud alkalmazásra szűrni, szóval ha valami trójai kifelé küldözgetne a gépről (bár az már nekem régen rossz, de tegyük fel), akkor az ellen nem biztos, hogy véd, ellenben a Zonealarm az visítani fog.
Make love not Wor.

#1395 Felhasználó inaktív   embröc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 11. 10. 07:32

javascript:emoticon(':respect:')
smiliejavascript:emoticon(':reklamacio:')
smilie
Sziasztok! Eladnám WI-Fi eszközeimet. DWL810+ Bridge (15dBm) és egy 60cm-es parabola antnna(20dB).
Alkalmazási lehetőségek: saját internet kilövése akár 7-8Km-es távra(hétvégi házhoz), egyedi AP létesítése stb. Ára 20 000Ft. egyben, 10-10 egyenként.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ant.jpg (0byte)
    Letöltések:: 3

#1396 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:07

Sziasztok!

Chellot szeretnék megosztani két gép között. Ebből az egyik lenne vezeték nélküli. Mivel ez egy laptop. Eddig csak sima routert használtam. De már elegem van a kábelekből.
Nincs PCMCIA a kicsikében. Tehát csak USB-vel tudom megoldani... Mivel vezeték nélküli hálozattal még nem foglalkoztam, ezért azt se tudom mit kell vennem...
Mit tanácsoltok? Lehetőleg ne a legdrágább megoldást írjátok.
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1397 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 15:20

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 15:07

Sziasztok!

Chellot szeretnék megosztani két gép között. Ebből az egyik lenne vezeték nélküli. Mivel ez egy laptop. Eddig csak sima routert használtam. De már elegem van a kábelekből.
Nincs PCMCIA a kicsikében. Tehát csak USB-vel tudom megoldani... Mivel vezeték nélküli hálozattal még nem foglalkoztam, ezért azt se tudom mit kell vennem...
Mit tanácsoltok? Lehetőleg ne a legdrágább megoldást írjátok.

Olcso = neha mukodik sokszor nem

USB kikell fogni, en jolmukodo eszkozrol nem tudok.

Ha en lennek a helyedben maradnek a kabelnel.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1398 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 16:47

Idézet: szaki - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 14:20

USB kikell fogni, en jolmukodo eszkozrol nem tudok.

Avaya/Orinoco Silver/Gold, ezek biztosan mennek, de csak 11 megabites cuccok...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1399 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:11

Idézet: VKP - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 17:47

Avaya/Orinoco Silver/Gold, ezek biztosan mennek, de köszi!
csak 11 megabites cuccok...

és az miért baj, ha 11Mbit?

Szerkesztette: Gordon Freeman 2005. 11. 10. 17:12 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1400 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 17:27

Idézet: Gordon Freeman - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 16:11

és az miért baj, ha 11Mbit?

Nekem nem baj, csak mostaniban egyre több olyan embert látok itt, akik mindenáron wirelessen szeretnének legalább 10megabitet átvinni  :D 
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.