HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#161 Felhasználó inaktív   Merda Columba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 20:40

Hy all!

Tudnátok nekem ajánlani WiFi kártyákat?
Meg szeretnék Home Made Yagi antennát, csak nem találtam részletes leírást főleg magyarul nem...
Nagyon nagyin megköszönném ha mondanátok nekem linkeket!

K Ö S Z I

#162 Felhasználó inaktív   matevisky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:13

Sziasztok,

Oriasi gondom van. Vettem egy wi-fi eszkozt. US-Robotics-ot, hozza tartozo w-lan kartaval. a dolog szepen is mukodott feltelepitettem mindenfele software-t, a halozatot is nagy nehezen belottem, mire elkezdett a vegere minden mukodni.
Aztan mit ad isten 20 perc mulva o ugy gondolta hogy megsincsen jel es megszakadt a dolog. bedugtam a halozati csatlakozot (kabelt) es ment ujra minden. volt jel, ment a net (oke oke be volt dugva a sima halozat is) kihuztam megint semmi.

Szamomra ez erthetetlen. Levedtem koddal a halozatot, bealitottam 54Mbit-re nehogy az legyen a baja, de az, hogy x percig mukodik aztan gondol egyet, es szetszakad az mi a ...?

Ma talalkoztam egy haverommal, akinek ugyanez a baja, valami masok gyarto termekevel.

Pls ha tudtok segitsetek
---
Ezt a termeket hasznalom
http://www.usr.com/s...e.asp?prod=8022
A driverbol es a framewarebol leszedtem hozza a legujabbat
---
azt mar nem mondom hogy amiota beraktam a kartyat a windows 5 percig homokorazik, mert lehet hogy egy reinstal megoldja

thx :respect:

#163 Felhasználó inaktív   tenor78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 23:23

Sziasztok!

Egy X-Micro routerrel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha jól emléxem valamilyen tesztet nyert az egyik szaklapban, ezért úgy döntöttem veszek magamnak egyet, de gondoltam előbb körülnézek. Egyenlőre úgy tűnik, hogy az én otthoni igényeimet maximálisan kielégítené, de néhány oldallal ezelőtt olvastam, hogy a 11b-s változatában van egy backdoor. El tudná mondani valaki, hogy mi az és mit lehet ellene tenni?  :think:

Előre is thx.  :respect: 
No One Here Gets Alive Out

#164 Felhasználó inaktív   tomeeboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 00:55

Szhegasztok!

Egy WLANt akarok kialakítani egy AP-val és egy wireless hálókártyával. A távolság kb 50 méter. Lehetőleg minél olcsóbb legyen. Milyen eszközöket ajánlatok???

#165 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 02. 07:21

Idézet: tomeeboy - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:55

Szhegasztok!

Egy WLANt akarok kialakítani egy AP-val és egy wireless hálókártyával. A távolság kb 50 méter. Lehetőleg minél olcsóbb legyen. Milyen eszközöket ajánlatok???

A keresőt. Ez egy fórum, nem egy free support center. Jó lenne, ha ezt vége mindenki tudomásul venné.

Szerkesztette: mip 2005. 04. 02. 07:22 -kor

www.kevenet.hu

#166 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 07:28

Idézet: matevisky - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 23:13

Sziasztok,

Oriasi gondom van. Vettem egy wi-fi eszkozt. US-Robotics-ot, hozza tartozo w-lan kartaval. a dolog szepen is mukodott feltelepitettem mindenfele software-t, a halozatot is nagy nehezen belottem, mire elkezdett a vegere minden mukodni.
Aztan mit ad isten 20 perc mulva o ugy gondolta hogy megsincsen jel es megszakadt a dolog. bedugtam a halozati csatlakozot (kabelt) es ment ujra minden. volt jel, ment a net (oke oke be volt dugva a sima halozat is) kihuztam megint semmi.

Szamomra ez erthetetlen. Levedtem koddal a halozatot, bealitottam 54Mbit-re nehogy az legyen a baja, de az, hogy x percig mukodik aztan gondol egyet, es szetszakad az mi a ...?

Ma talalkoztam egy haverommal, akinek ugyanez a baja, valami masok gyarto termekevel.

Pls ha tudtok segitsetek
---
Ezt a termeket hasznalom
http://www.usr.com/s...e.asp?prod=8022
A driverbol es a framewarebol leszedtem hozza a legujabbat
---
azt mar nem mondom hogy amiota beraktam a kartyat a windows 5 percig homokorazik, mert lehet hogy egy reinstal megoldja

thx :respect:

Kürülnéztél már netsumblerrel? Üres a használt csatorna és környéke? Milyen a jel minősége? Mekkora a távolság? falak?

#167 Felhasználó inaktív   matevisky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 07:48

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 8:28

Kürülnéztél már netsumblerrel? Üres a használt csatorna és környéke? Milyen a jel minősége? Mekkora a távolság? falak?

Hi,

Lehet hogy en vagyok irto bena, nade. ulok a fotelba, a jeleroseg 90% felett, es lecsap. Aztan visszarakom mondom a normal kabelt, mukodik. Lehuzom, meghal. Tehat a lenyeg, szerintem vagy valaki latott ilyen hibat:) es tud segiteni, vagy kidobom az egeszet a fenebe:D

Nevetseges:)

Tehat nincsennek falak nincsen semmi majdnem maxos erosseg

leszedtem e netsumbler-t megnezem most mi lesz, leszakad e:)

meglatjuk... meglatjuk:D

#168 Felhasználó inaktív   tomeeboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 09:08

Idézet: mip - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 8:21

A keresőt. Ez egy fórum, nem egy free support center. Jó lenne, ha ezt vége mindenki tudomásul venné.

free support center---ez a kulcs a mondatodban!!!! vajon miért fordulok tapasztalt emberekhez a kereső helyett??? A gyakorlati tapasztalat többet ér minden szakleírásnál!!!

#169 Felhasználó inaktív   deao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 12:38

Idézet: matevisky - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 8:48

Hi,

Lehet hogy en vagyok irto bena, nade. ulok a fotelba, a jeleroseg 90% felett, es lecsap. Aztan visszarakom mondom a normal kabelt, mukodik. Lehuzom, meghal. Tehat a lenyeg, szerintem vagy valaki latott ilyen hibat:) es tud segiteni, vagy kidobom az egeszet a fenebe:D

Nevetseges:)

Tehat nincsennek falak nincsen semmi majdnem maxos erosseg

leszedtem e netsumbler-t megnezem most mi lesz, leszakad e:)

meglatjuk... meglatjuk:D

Én a következőket tapasztaltam (egy másik gyártó két különböző kártyájával):

a) Az util program és a meghajtók telepítése és beállítás után az egyik esetben, ha a windows
"megszólította" a kártyát, kékhalál. A másik kártya esetében ugyan azt tapasztaltam, mint Te: a windolws csak hosszú percek alatt épült fel, ha a kártya a helyén volt (ha nem volt a helyén, akkor úgy működött, mint régen, felállt windows mellett behelyezve csorsan felépült a wifi-s kapcsolat). Mindkét esetben segített a programok, meghajtók eltávolítása, és a legfrisebb verzió letöltése utáni telepítés. Azóta is működik mindkettő (panellakáson belül bár hol, illetve nagy magánházban és annak udvarán majdnem mindenhol.

b) A szakadáson segíthet, ha nem 54 Mbits/sec-re, hanem automatára állítod (ha lehet). Nekem így működik, általában 54-el megy, de ha valamikyen gond van, lejjebb esik a sebesség, és csak a végső esetben szakad le.

#170 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 02. 12:45

Idézet: deao - Dátum: 2005. ápr. 2., szombat - 12:38

Én a következőket tapasztaltam (egy másik gyártó két különböző kártyájával):

a) Az util program és a meghajtók telepítése és beállítás után az egyik esetben, ha a windows
"megszólította" a kártyát, kékhalál. A másik kártya esetében ugyan azt tapasztaltam, mint Te: a windolws csak hosszú percek alatt épült fel, ha a kártya a helyén volt (ha nem volt a helyén, akkor úgy működött, mint régen, felállt windows mellett behelyezve csorsan felépült a wifi-s kapcsolat). Mindkét esetben segített a programok, meghajtók eltávolítása, és a legfrisebb verzió letöltése utáni telepítés. Azóta is működik mindkettő (panellakáson belül bár hol, illetve nagy magánházban és annak udvarán majdnem mindenhol.

b) A szakadáson segíthet, ha nem 54 Mbits/sec-re, hanem automatára állítod (ha lehet). Nekem így működik, általában 54-el megy, de ha valamikyen gond van, lejjebb esik a sebesség, és csak a végső esetben szakad le.

:up:

#171 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 06:15

Idézet: tenor78 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 22:23

Sziasztok!

Egy X-Micro routerrel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha jól emléxem valamilyen tesztet nyert az egyik szaklapban, ezért úgy döntöttem veszek magamnak egyet, de gondoltam előbb körülnézek. Egyenlőre úgy tűnik, hogy az én otthoni igényeimet maximálisan kielégítené, de néhány oldallal ezelőtt olvastam, hogy a 11b-s változatában van egy backdoor. El tudná mondani valaki, hogy mi az és mit lehet ellene tenni?  :think:

Előre is thx.  :respect: 

van egy magyar fejlesztesu firmware hozza abban le van zarva.

#172 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 20:42

ki mit tud az ASUS-WL500g-ről
van benne nyomtatóserver (parhuzamos porton), van +1 USB, pl. ftp-nek, es persze 54mbps, stb...
mit gondoltok erről? olyan 22eFT körül láttam?
van valakinek ilyen?
jobb mint  linksys WRT54G?

#173 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 20:47

Sziasztok!

Szerintetek ez így működne?
A házunk tetején van egy Wireless antenna, abból egy koax jön le a szobámba, eddig ezen kaptam a netet! Most azt szeretném kipróbálni, hogy ha ennek a koaxnak a végére, ami a szobámba van teszek egy antennát, akkor azt a jelet még lehet-e fogni a gépem hálókarijával?

Ja és ha ez így működne, akkor szeretném rákötni az AP-mat is(3Com Office Connect Wireless 11a/b/g) ! Az AP-n belül van olyan funkció, hogy WDS! Szerintem ezt lehetne erre a célra használni, csak ebben az esetben milyen IP címet és Átjárót állítsak be? Szőlgáltató AP-ján is kell valamit állítani?

Válaszokat előre is köszike!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#174 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:04

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 20:47

Sziasztok!

Szerintetek ez így működne?
A házunk tetején van egy Wireless antenna, abból egy koax jön le a szobámba, eddig ezen kaptam a netet! Most azt szeretném kipróbálni, hogy ha ennek a koaxnak a végére, ami a szobámba van teszek egy antennát, akkor azt a jelet még lehet-e fogni a gépem hálókarijával?

Ja és ha ez így működne, akkor szeretném rákötni az AP-mat is(3Com Office Connect Wireless 11a/b/g) ! Az AP-n belül van olyan funkció, hogy WDS! Szerintem ezt lehetne erre a célra használni, csak ebben az esetben milyen IP címet és Átjárót állítsak be? Szőlgáltató AP-ján is kell valamit állítani?

Válaszokat előre is köszike!

Nem.

A cumo mibe megy? PC Lan kartya, esetleg bridge. Ha PC Lan kartya kell egy D-Link 810+ ennek van UTP csatija ezt be kell programozni, az UTP csatira a ruterodat es kesz a rendszer pesrzse konfigolni kell.
Az informatika atok de jo hogy van.

#175 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:06

Idézet: szaki - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 22:04

Nem.

A cumo mibe megy? PC Lan kartya, esetleg bridge. Ha PC Lan kartya kell egy D-Link 810+ ennek van UTP csatija ezt be kell programozni, az UTP csatira a ruterodat es kesz a rendszer pesrzse konfigolni kell.

Mint ahogy már mondtam, a tetőn van egy antenna, aminek a jelét egy koax kábellel hozták le a gépemig, amiben van egy Linksys WMP11.
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#176 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 07:53

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 19:42

ki mit tud az ASUS-WL500g-ről
van benne nyomtatóserver (parhuzamos porton), van +1 USB, pl. ftp-nek, es persze 54mbps, stb...
mit gondoltok erről? olyan 22eFT körül láttam?
van valakinek ilyen?
jobb mint  linksys WRT54G?

Szia!

Nekem pont egy ilyen üzemel otthon.
Van rajta párhuamos nyomtatóport is és egy usb is.
Nekem egy 1024 netet oszt meg a szomszéddal.
Köztünk 1 db 30 közfal és 3 db 10 válaszfal.
Túloldalt egy dlink 120+ usb kártya van egy 11mbps-re állítva királyul működik (igaz "poor"-t ír ki a jelre, de kit érdekel - müxik! :up: )!

Nem tudom, hogy jobb-e ,mint a wrt54g, de most azt látom, hogy a wrt54g olcsóbb (17500 bruttó).
Ez ha jól láttam 18000+áfa nagykerben.
Ja és custom firmware van rajta az oleg féle.
A wrt-re is lehet custom firmware-t tenni! :respect:
Bátran kérdezhetsz még..

Üdv.. GYuri

#177 Felhasználó inaktív   tr00p3r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 10:41

sztok,

elöször is bocsi, tudom, hogy van egy rakat WLAN-os topik, de hétfő van és lusta voltam mind átolvasni

a feladat a következő:
adott 2 szomszédos ház. egymással szemben, az utca választja el őket. a net nálam van bekötve: 1Mbit ADSL. a szomszédommal szeretném megosztani a net hozzáférést WLAN-on. mivel ebben a témában nem vagyok még ott, ezért kérem a segíttséget 1-2 alapvető kérdésben.

1. milyen routert vegyünk? mivel nem én veszem nemtom mi a keret, de valami olyan kéne ami nem túl drága, de azért jó. Draytek, x-Micro, D-link?

2. milyen wireless hálokártyát vegyünk?

3. 11, 54, 108 Mbps? (vonatkozik a routerre is) sokban befolyásolja a kliensoldali netsebességet?

4. mennyire osztja meg a wlanos megoldás az alap sávszélességet?

5. mi a hatótávolság? nagy baj ha nincs dirket rálátás? max 30-40 métert kéne ''átlőni''

6. mire figylejünk ami itt most nem jutott az eszembe, de elengedhetetlen?

előre is köszi a türelmet és segítséget!

tr00p3r

Szerkesztette: tr00p3r 2005. 04. 04. 10:46 -kor

#178 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 12:43

Idézet: tr00p3r - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 9:41

sztok,

elöször is bocsi, tudom, hogy van egy rakat WLAN-os topik, de hétfő van és lusta voltam mind átolvasni

a feladat a következő:
adott 2 szomszédos ház. egymással szemben, az utca választja el őket. a net nálam van bekötve: 1Mbit ADSL. a szomszédommal szeretném megosztani a net hozzáférést WLAN-on. mivel ebben a témában nem vagyok még ott, ezért kérem a segíttséget 1-2 alapvető kérdésben.

1. milyen routert vegyünk? mivel nem én veszem nemtom mi a keret, de valami olyan kéne ami nem túl drága, de azért jó. Draytek, x-Micro, D-link?

2. milyen wireless hálokártyát vegyünk?

3. 11, 54, 108 Mbps? (vonatkozik a routerre is) sokban befolyásolja a kliensoldali netsebességet?

4. mennyire osztja meg a wlanos megoldás az alap sávszélességet?

5. mi a hatótávolság? nagy baj ha nincs dirket rálátás? max 30-40 métert kéne ''átlőni''

6. mire figylejünk ami itt most nem jutott az eszembe, de elengedhetetlen?

előre is köszi a türelmet és segítséget!

tr00p3r

Szia!

Válaszok (amiről én tudok, és amit ajánlhatok):

1. Routerből min. 54G legyen és márka, hát kinek mi nekem ASUS van , de linksys se rossz és jó árban is van a WRT54G 17500 bruttó. Erre lehet custom firmware-t rakni és lehet "húzni" kimenő teljesítményt (ha nem akarsz külső antennát rárákni). De lehet még Saneo is.

2. Havernál egy dlink 120+ megy , igaz ez 11-s de simán elég egy 1M adsl megosztásához.
Ha fontos az egymás közötti másolás, akkor mindenképpen 54G cucc.
Milyen csatlakozós: ha asztliba megy pci, ha nem akkor én az usb ajánlom külső antennásat.
A dlink ilyen.Lehet pakolni, ha nem látja a routert rendesen.

3. Ha lehet 54G, de elég a 11 is (108 csak "parasztfakítás").

4. Mivel ezek a routerek nem tudnak sávszél szabályozni, ezért elvileg feleződik ha egyszerre vagytok fent. (Mi még nem próbáltuk, hogyan megy ez ,de http-re kiválló). Ha netalán dc,webes játek ki kell próbálni)

5. Na ez nagyon jó kérdés. Ki kelle próbálni a helyszínen , ha van lehetőséged. A gyári paraméterek pedig csak papíron érvényesek!

Röviden ennyi.
Várom a többi tapasztalt kollégák javaslatát! :respect:

Üdv.: Gyuri

#179 Felhasználó inaktív   tr00p3r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:39

Idézet: gyuri - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 11:43

Szia!

1. Routerből min. 54G legyen és márka, hát kinek mi nekem ASUS van , de linksys se rossz és jó árban is van a WRT54G 17500 bruttó. Erre lehet custom firmware-t rakni és lehet "húzni" kimenő teljesítményt (ha nem akarsz külső antennát rárákni). De lehet még Saneo is.

2. Havernál egy dlink 120+ megy , igaz ez 11-s de simán elég egy 1M adsl megosztásához.
Milyen csatlakozós: ha asztliba megy pci, ha nem akkor én az usb ajánlom külső antennásat.

4. Mivel ezek a routerek nem tudnak sávszél szabályozni, ezért elvileg feleződik ha egyszerre vagytok fent. (Mi még nem próbáltuk, hogyan megy ez ,de http-re kiválló). Ha netalán dc,webes játek ki kell próbálni)

5. Na ez nagyon jó kérdés. Ki kelle próbálni a helyszínen , ha van lehetőséged. A gyári paraméterek pedig csak papíron érvényesek!

Röviden ennyi.

köszi a válaszod. valamivel okosabb lettem, de biztos van még mit hozzáfűzni.

#180 Felhasználó inaktív   tr00p3r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:40

Idézet: gyuri - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 11:43

Szia!

Röviden ennyi.

köszi a válaszod. valamivel okosabb lettem, de biztos van még mit hozzáfűzni.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.