HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2361 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:00

Idézet: Casoli - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:52

Hali!

Olyan gondom van hogy van nekem egy asztali WLAN kártyához adott antennám, aminek fél méter lehet max. a kábele. Ezt csak egy hosszabbítóval tudnám kirakni az erkélyre. Ilyen hosszabbítót honnan tudok szerezni? RPSMA csati van az antennán és a hálókarin is. Esetleg átalakítóval koaxon keresztül. De hol tudok ilyet készre szerelten megvásárolni? 3m-nél nem kell hosszabb.

rpsma dugo+3m h-155+rpsma aljzatt!
Kérd igy szivesen megcsinalják itt:
www.wlan-ok.hu
:)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2362 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 07:49

Idézet: uboat - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 22:00

rpsma dugo+3m h-155+rpsma aljzatt!
Kérd igy szivesen megcsinalják itt:
www.wlan-ok.hu
:)

:respect:

#2363 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 15:45

Linksys WRT54 GS/GL -rol van vkinek tapasztalata?
Jelerosseg wifinel?

#2364 Felhasználó inaktív   Jancsi007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 03. 21:58

Sziasztok!

A routeremhez vettem egy Acces Pointot. Be van konfigolva, AP-n keresztül el tudom érni a routert is, és a skype is működik. Azonban nem megy a böngésző, sem az msn... Meg tudja valaki mondani, mik lehet a baj? Előre is köszönöm!!

#2365 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 21:28

Idézet: Jancsi007 - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 21:58

Sziasztok!

A routeremhez vettem egy Acces Pointot. Be van konfigolva, AP-n keresztül el tudom érni a routert is, és a skype is működik. Azonban nem megy a böngésző, sem az msn... Meg tudja valaki mondani, mik lehet a baj? Előre is köszönöm!!

Gondolom már megoldódott a probléma, de ha esetleg valakinek ez a gondja akkor állítson be DNS szervert az adott gépen amin netezik, és menni fog a böngésző meg az Emese is
Glory Glory Man United!!!

#2366 Felhasználó inaktív   uszilard 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 13. 13:28

Sziasztok

Van egy olyan problémám, hogy microcom routeren nem tudom beállítabni a wepet. Ha rákattintok ne csináll semmit. Freemwaret nem találtam hozzá a gyártó oldalán. Szoftveres oka lehet a dolognak?

Szilárd

#2367 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:46

Sziasztok!

Az iránt érdeklődnék, hogy milyen miniPCI kártyát ajánlanátok, amelyik notebookba beépíthető, tudja a 802.11g-s szabványt és a teljesítménye erősebbre is állítható, mint az átlagos ilyen kártyáké. (Ezalatt azt értem, hogy az adó teljesítményét a firware/driver által meg lehet növelni, mint például egy WLAN routernél, de ha nem szükséges, akkor akár csökkenteni is lehet.)

A notebookom egy ALBACOMP ACTIVIA típusú, van benne szabad miniPCI foglalat és az antenna előkészítés is meg van. (Az INTEL PRO WIRELESS kártya pl. biztos beépíthető.)

Jelenleg három kártyát találtam, amit neten is lehet rendelni:

TONZE PC-686X mPCI
CM9 Mini-PCI 802.11abg 

Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel:

#2368 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:51

az előbb sikerült véletlenül rátenyerelnem a billentyűzetre :)
szóval még 1X:

Sziasztok!

Az iránt érdeklődnék, hogy milyen miniPCI kártyát ajánlanátok, amelyik notebookba beépíthető, tudja a 802.11g-s szabványt és a teljesítménye erősebbre is állítható, mint az átlagos ilyen kártyáké. (Ezalatt azt értem, hogy az adó teljesítményét a firware/driver által meg lehet növelni, mint például egy WLAN routernél, de ha nem szükséges, akkor akár csökkenteni is lehet.)

A notebookom egy ALBACOMP ACTIVIA típusú, van benne szabad miniPCI foglalat és az antenna előkészítés is meg van. (Az INTEL PRO WIRELESS kártya pl. biztos beépíthető.)

Jelenleg három kártyát találtam, amit neten is lehet rendelni:

TONZE PC-686X mPCI 802.11a/b/g Atheros AR5006XS
CM9 Mini-PCI 802.11a/b/g Atheros AR5213
SENAO NL-2511MP Plus miniPCI 802.11a/b/g Prism chipset

Ebből nekem a SEANO a legszimpatikusabb a teljesítménye miatt, de kérdés, hogy ez jó-e notebookba és az antennacsatlakozók is kompatibilisek-e.

Szóval köszi előre a segítséget...

#2369 Felhasználó inaktív   ibrahim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:03

Sziasztok!

Remélem elfér ebben a topikban a kérdésem

Tehát: adott egy lakás, aminek a két átellenes végében lévő szobákban lennének gépek egy-egy csokorban, nevezzük ezeket A és B csoportnak. A cél, hogy a csoportokon belül és a csoportok között minél nagyobb sávszélességű kapcsolat legyen. A csoportokon belül nem gond a kábel, a csoportok között viszont vezeték nélküli összekötése gondoltunk, mert nem szeretnénk végigkábelezni a lakást. Az egész lakásnak kifelé egy netkapcsolata van (helyileg abban a szobában, ahol az A csoport gépei). A tervünk a következő: mind az A, mind a B csoport gépeit egy-egy wlan routerhez kapcsolnánk vezetékkel, a routerek pedig egymás között wifin kommunikálnának, A csop. routere lenne a netre kötve. A kinézett router(ek): Belkin Wireless Pre-N - remélve, hogy egymás között minél jobban meg tudják közelíteni a 100 Mbps-t.

A kérdésem az lenne, hogy jó-e az ötlet?
- működőképes-e így a hálózat, tud-e ilyen módon együttműködni 2 wlan router?
- van-e rá esély, hogy a két pre-N router egymás között elérni/megközelíti a 100 Mbps-t (konkrétan ilyen teszttel még nem találkoztam)?
- kicsit off: van-e tapasztalat az említett routerrel?

Ha nem jó, milyen javaslataitok vannak?

Előre is köszi a segítséget!
ibrahim

#2370 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 14:16

Idézet: ibrahim - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 15:03

Sziasztok!

Tehát: adott egy lakás, aminek a két átellenes végében lévő szobákban lennének gépek egy-egy csokorban, nevezzük ezeket A és B csoportnak. A cél, hogy a csoportokon belül és a csoportok között minél nagyobb sávszélességű kapcsolat legyen. A csoportokon belül nem gond a kábel, a csoportok között viszont vezeték nélküli összekötése gondoltunk, mert nem szeretnénk végigkábelezni a lakást. Az egész lakásnak kifelé egy netkapcsolata van (helyileg abban a szobában, ahol az A csoport gépei). A tervünk a következő: mind az A, mind a B csoport gépeit egy-egy wlan routerhez kapcsolnánk vezetékkel, a routerek pedig egymás között wifin kommunikálnának, A csop. routere lenne a netre kötve. A kinézett router(ek): Belkin Wireless Pre-N - remélve, hogy egymás között minél jobban meg tudják közelíteni a 100 Mbps-t.

- van-e rá esély, hogy a két pre-N router egymás között elérni/megközelíti a 100 Mbps-t (konkrétan ilyen teszttel még nem találkoztam)?

ibrahim

100 megabit wlan-on? Ugye csak viccelsz?

De ha azt kérdezed mennyire közelíthető meg, akkor azt mondom 30-40 megabitnek már nagyon örülhetsz. De ez is kicsit álom kategória.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 07. 13. 14:22 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2371 Felhasználó inaktív   Insyde 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 18:01

hali ho mindenkinek!

ha tudtok segitsetek........
van 1 Linksys WRT54GS routerem, 2 gép van rakotve.Nyilván a net sebessége felesben lett megosztva (nagyabol felesbe).  a savszélességet szeretném korlátozni a másik gépen,mert neki felesleges fél megabit(legalábbis amit csinálnak vele ahhoz elég max. 20 Kb is! )Tom h van a routerbe Qos sávszélkorlátozásra alkalmas beállítási lehetoség,de az nem muxik ugy ahogyan kellene.Hallottam vmi firmwares megoldást is de abban nem bizok.

Aki tud segithetne picit........... THX

#2372 Felhasználó inaktív   ibrahim 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 13. 19:42

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 13:16

100 megabit wlan-on? Ugye csak viccelsz?

De ha azt kérdezed mennyire közelíthető meg, akkor azt mondom 30-40 megabitnek már nagyon örülhetsz. De ez is kicsit álom kategória.  :Đ

Nem viccelek, kérdezek  :) Semmi tapasztalatom nincs a MIMO-s/Pre-N routerekkel, és olyan teszttel sem találkoztam még, amiben pontosan ilyen összeállítást (router - router) teszteltek volna. Ezért osztom meg az elképzelést szaktopikokban, és kérek segítséget...  ;)

#2373 Felhasználó inaktív   freebit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 09:42

Hali
Egy laptopot és egy asztali gépet szeretnék össszekötni wlan-nal
a 2 szoba között ~3 betonfalvan és legalább 8-10 méter
milyet vegyek (tipus, stb)
a helyi boltban ezeket árulják de esetleg be tudnak kérésre szerezni mást is
HÁLÓZATI KÁRTYA VEZETÉK NÉLKÜLI br
NE D-LINK WIRELESS 54 MBPS USB G-122 10 800 Ft
NE D-LINK WIRELESS 108 MBPS PCI DWL-G520 12 400 Ft
NE EDIMAX  WIRELESS  54 MBPS PCI 5 800 Ft
NE EDIMAX  WIRELESS  54 MBPS PCMCIA 6 300 Ft
NE EDIMAX  WIRELESS  54 MBPS USB 5 500 Ft
NE E-TECH WIRELESS 54 MBPS PCI 5 900 Ft
NE E-TECH WIRELESS 54 MBPS PCMCIA 6 100 Ft
NE E-TECH WIRELESS 54 MBPS USB 6 800 Ft
NE LINKSYS WIRELESS 54 MBPS PCI CARD WMP54G 13 900 Ft
NE LINKSYS WIRELESS 54 MBPS USB WUSB54G 13 400 Ft
NE MSI WIRELESS 54 MBPS PCI 6 800 Ft
NE NETGEAR WIRELESS  108 MBPS USB 12 800 Ft
NE SMC WIRELESS  54 MBPS PCI 7 300 Ft
NE SMC WIRELESS  54 MBPS PCMCIA 7 300 Ft
NE SMC WIRELESS  54 MBPS USB 8 000 Ft
NE SMC WIRELESS 108 MBPS PCI 7 700 Ft
NE SMC WIRELESS 108 MBPS PCMCIA 8 100 Ft
melyiket vegyem melyik a legjobb
melyikhez lehet antenna
stb

#2374 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 10:23

3 betonfal? Elég necces. Olyat vegyél, aminek lecsavarható az antennája, mert arra biztos lehet tenni külső antennát.
Én SMC-t használok már 2 éve problémamentesen. A Linksys-ek is jók, de a D-LINK-et felejtsd el...

#2375 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 10:28

Idézet: Insyde - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 18:01

hali ho mindenkinek!

ha tudtok segitsetek........
van 1 Linksys WRT54GS routerem, 2 gép van rakotve.Nyilván a net sebessége felesben lett megosztva (nagyabol felesbe).  a savszélességet szeretném korlátozni a másik gépen,mert neki felesleges fél megabit(legalábbis amit csinálnak vele ahhoz elég max. 20 Kb is! )Tom h van a routerbe Qos sávszélkorlátozásra alkalmas beállítási lehetoség,de az nem muxik ugy ahogyan kellene.Hallottam vmi firmwares megoldást is de abban nem bizok.

Aki tud segithetne picit........... THX

Nekem nincs ilyen routerem de olvastam, hogy a sávszél korlátozást csak moddolt firmware-rel lehet megcsinálni. Vagy veszel olyan routert, amiben gyárilag van, ha nem bízol benne...

#2376 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 10:41

Idézet: ibrahim - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 14:03

Sziasztok!

ibrahim

Ha normális hálot akarsz akkor felejteni kell a belkin meg egyéb csoda routereket!2db p3 500mhz gép,mikrotik os,minipci kártya és wlan-on összenyomod 5ghz-be a linkeket.Nekünk müxenek olyan linkek ami 10km-re van és 70mbit/40mbit full sávszélleség tcp/ip-be! :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2377 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 20:52

Szóval nem tudja véletlenül valaki, hogy a SENAO NL-2511MP Plus miniPCI kártyát szokták-e notebookba pakolni?  :confused:

#2378 Felhasználó inaktív   Kengor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 08:27

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, két asztali pc-n szeretném megosztani az internetet, egyiket utp kábellek, a másikat wireless-en. Van egy SMC Wireless routerem, vennék hozzá egy SMC 108 Mbps Wireless PCI-os hálókártyát. Panelban lakom és az érdekelne hogy ez így működni fog e. A két szoba között 10 méter van és 3 betonfal, jó lenne ez így vagy vegyek egy erősebb antennát, vagy valami más megoldás lenne jó? Előre is köszi a segítséget.

#2379 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 09:43

Idézet: Kengor - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 9:27

Van egy SMC Wireless routerem, vennék hozzá egy SMC 108 Mbps Wireless PCI-os hálókártyát. Panelban lakom és az érdekelne hogy ez így működni fog e. A két szoba között 10 méter van és 3 betonfal, jó lenne ez így vagy vegyek egy erősebb antennát, vagy valami más megoldás lenne jó? Előre is köszi a segítséget.

Átviszi. Nálam ugyanez van, csak PCI-os helyett USB-s 108-as SMC és 54-es SMC Router - két panelfalon át Excellent az SMC progija szerint a jelerősség - A Windows az 5 csíkjából 4-et jelez.
 aláírás
Spoiler

#2380 Felhasználó inaktív   Kengor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 09:51

Szuper. Köszi a segítséget. :respect:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első