HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#2431 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:04

Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 6:33

És bazz! Ilyen drága a wi-fi kari?

lacima 2500-ért is ad (vettem négyet :) )
 aláírás
Spoiler

#2432 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 28. 12:22

Idézet: worxland - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 12:04

lacima 2500-ért is ad (vettem négyet :) )

Ki az vagy mi az a "lacima"?
Még van neki?
Fákjúál!!

#2433 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 14:51

Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 13:22

Ki az vagy mi az a "lacima"?
Még van neki?

Lacima topikja
 aláírás
Spoiler

#2434 Felhasználó inaktív   szoeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 29. 20:14

Van egy UsRobotics wireless ruterem, melyről megy az internet. Torrentek letöltésére is használom, ezért engedélyeznem kellett néhány bejövő portot. Működött is minden rendesen , de egyszercsak "NAT probléma" üzenetet adott a torrent progi (Azureus).  Felinstalláltam egy másik programot (mikrotorrent) de az is NAT hibát jelzett. Nem emlékszem, hogy valamit is állítottam volna időközbe a gépen. A ruteren ezek a tűzfal beállítások: port forward, illetve ezek a processzek futnak. Windows XP Sp2 Op.rendszer. Szoftveres tűzfal nincs a gépemen, csak a ruter tűzfala van bekapcsolva - de ha kikapcsolom sem változik a helyzet. cFosSpeed viszont fut a computeren, de annak a tűzfala is ki van kapcsolva.
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az általam megadott 33333-33339 portok meg vannak-e nyitva? Nincs valami diagnosztikai program ami segíthet (magyarul)? Esetleg más okosság?

#2435 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 17:24

Na most jön egy nagyon Láma kérdés. Van egy Repotec AP-m, és hozzá chello-s netem. Egyenlőre annyit szeretnék, hogy egy gép vezetékkel, egy meg wifin kapja a netet. Ezt nem tudom megoldani anélkül hogy betennék elé egy rutert mi?

#2436 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 17:48

Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 17:24

Na most jön egy nagyon Láma kérdés. Van egy Repotec AP-m, és hozzá chello-s netem. Egyenlőre annyit szeretnék, hogy egy gép vezetékkel, egy meg wifin kapja a netet. Ezt nem tudom megoldani anélkül hogy betennék elé egy rutert mi?

Nem nagyon. Kell egy eszköz, ami többfelé osztja (routolja) a netkapcsolatot...

#2437 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 17:48

Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 17:24

Tehát a kérdés úgy szól, hogy az AP, az csak simán "switch"-ként működik, és tesz mindezt wifin is?

#2438 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 18:13

Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 18:48

Tehát a kérdés úgy szól, hogy az AP, az csak simán "switch"-ként működik, és tesz mindezt wifin is?

Istenem.
Akkor mi is a problémád?
Adott 1 INET kapcsolat ami kábelnetes.
Ehhez van 1 modemed ami jelenleg bedugva a gépedbe és azon van NET.
Ezekután azt szeretnéd, hogy 2 gép legyen a neten? az 1ik továbbra is maccaggal a másik meg rádiós kapcsolattal?

Nos ha így van akkor meglehet oldani egyetlen eszközzel is :
WLAN-os router (ami AP is Router is meg sw is)
más kérdés hogy neked nembiztos hogy ilyen van

Szerkesztette: PcCave 2006. 07. 30. 18:15 -kor

#2439 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 19:29

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 18:13

Istenem.
Akkor mi is a problémád?
Adott 1 INET kapcsolat ami kábelnetes.
Ehhez van 1 modemed ami jelenleg bedugva a gépedbe és azon van NET.
Ezekután azt szeretnéd, hogy 2 gép legyen a neten? az 1ik továbbra is maccaggal a másik meg rádiós kapcsolattal?

Nos ha így van akkor meglehet oldani egyetlen eszközzel is :
WLAN-os router (ami AP is Router is meg sw is)
más kérdés hogy neked nembiztos hogy ilyen van

Na hát ez az. Ha Wifi Routerem lenne, akkor egyértelmű lenne a dolog = Ruteren megy a net, megkapja az IP-t, ruter oszt a többi gépnek saját ip-t, idáig világos. Nekem ez az Acess Point nem volt világos, tulajdonképpen ez hogy is működik? Ez nem kap saját ipt, csak továbítja az eredetileg kiosztott ip-t a szgép felé akár wifin is?(mint egy switch) Ez belső hálón nem is lenne gond, de chellon már problémásabb mert nem fognak 2 ip-t kiosztani...
És a kérdésem erre irányult, tehát ha van egy AP-m, azt b*szhatom, mert azzal önmagában nemfogok internetet megosztani (legtöbb szolgáltatónál)?

#2440 Felhasználó inaktív   Still 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 19:30

Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 19:29

Na hát ez az. Ha Wifi Routerem lenne, akkor egyértelmű lenne a dolog = Ruteren megy a net, megkapja az IP-t, ruter oszt a többi gépnek saját ip-t, idáig világos. Nekem ez az Acess Point nem volt világos, tulajdonképpen ez hogy is működik? Ez nem kap saját ipt, csak továbítja az eredetileg kiosztott ip-t a szgép felé akár wifin is?(mint egy switch) Ez belső hálón nem is lenne gond, de chellon már problémásabb mert nem fognak 2 ip-t kiosztani...
És a kérdésem erre irányult, tehát ha van egy AP-m, azt b*szhatom, mert azzal önmagában nemfogok internetet megosztani (legtöbb szolgáltatónál)?

Repotec RP-WA0252
Sima AP.

#2441 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:36

HELP!!!
Rohadtul nem értek a wi-fi rúterekhez, segítenétek dönteni? THX!!!

Íme az ajánlatok:

használt:
Dlink DI-524UP 12k-ért
D-Link Di-624+ 10k-ért
LevelOne WBR-3406TX 10k-ért
D-Link di-524up 12k-ért

új:
Link_DEPO

Szerkesztette: chungee 2006. 07. 31. 10:58 -kor

Fákjúál!!

#2442 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:55

Ja és baj ha nem ugyanaz a márkájú PCI-os wi-fi karit veszek mellé?
Fákjúál!!

#2443 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:45

Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:55

Elméletben nem, nálam jelenleg SMC routerhez egy SMC és egy Allnet adapter csatlakozik.
 aláírás
Spoiler

#2444 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 13:08

Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 10:36

HELP!!!
Rohadtul nem értek a wi-fi rúterekhez, segítenétek dönteni? THX!!!

Íme az ajánlatok:

használt:
Dlink DI-524UP 12k-ért
D-Link Di-624+ 10k-ért
LevelOne WBR-3406TX 10k-ért
D-Link di-524up 12k-ért

új:
Link_DEPO

A Depo-s oldalon ajánlanám a Linksys és a Netgear márkákat és még az SMC-t is (nekem 2 éve ilyen üzemel folyamatosan).
D-link felejtős, használtan meg nem érdemes, mert ahogy néztem nincs nagy árkülönbség. Szvsz. megéri a pár ezres a plusz 1 (vagy több) év garanciát.
Ha csak net megosztására kell, akkor elég a 11MBit-es is, ha a helyi háló gyorsasága is fontos, akkor 54MBit-es. Bár szinte minden új cucc tudja már az 54MBit-et.
Ha stabil kapcsolatot akarsz, akkor minden eszköz legyen ugyanattól a gyártótól.

Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:55

Nem baj, mert itt szabványról van szó, az azonos jelölésű (802.11b; 802.11g) eszközöknek kompatibiliseknek kell lenniük. Van egy-két gyártóspecifikus kiegészítés (pl. 108MBit-es cuccok) amelyek csak ugyanazon gyártón belül működnek megbízhatóan. Ezek lefelé kompatibilisek, tehát a 11MBit-es (802.11g) az csak max ennyit tud, az 54-esek (802.11g) azok tudják minkettőt (11 és 54), a 108-asok (az is 802.11g) meg mindhármat. Aztán még ott van a 802.11a ami már 5GHz-es taromány, de ennyire ne merüljünk bele...

Egy kis MAGYARÁZAT

Szerkesztette: Kenderice 2006. 07. 31. 13:20 -kor

#2445 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 31. 17:38

Idézet: Kenderice - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 13:08

A Depo-s oldalon ajánlanám a Linksys és a Netgear márkákat és még az SMC-t is (nekem 2 éve ilyen üzemel folyamatosan).
D-link felejtős, használtan meg nem érdemes, mert ahogy néztem nincs nagy árkülönbség. Szvsz. megéri a pár ezres a plusz 1 (vagy több) év garanciát.
Ha csak net megosztására kell, akkor elég a 11MBit-es is, ha a helyi háló gyorsasága is fontos, akkor 54MBit-es. Bár szinte minden új cucc tudja már az 54MBit-et.
Ha stabil kapcsolatot akarsz, akkor minden eszköz legyen ugyanattól a gyártótól.

Nem baj, mert itt szabványról van szó, az azonos jelölésű (802.11b; 802.11g) eszközöknek kompatibiliseknek kell lenniük. Van egy-két gyártóspecifikus kiegészítés (pl. 108MBit-es cuccok) amelyek csak ugyanazon gyártón belül működnek megbízhatóan. Ezek lefelé kompatibilisek, tehát a 11MBit-es (802.11g) az csak max ennyit tud, az 54-esek (802.11g) azok tudják minkettőt (11 és 54), a 108-asok (az is 802.11g) meg mindhármat. Aztán még ott van a 802.11a ami már 5GHz-es taromány, de ennyire ne merüljünk bele...

Egy kis MAGYARÁZAT

Ezerhálám!!
Fákjúál!!

#2446 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:10

Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 20:29

HA csak AP akkor nem routol.
Az esetedben az AP ugy müködink mintha 1 sima gép lenne vagyis kap (vagy beállítász ) 1 IP-t a rá csatlakotzó gépeknek külön IP kell. Vagyis router nélkül az AP ugyan látja a netet, de valószínű már 1 gépet is második gépnek érzékel a szolgáltató és letilt.

Amit te feszegetsz az routeres AP pontosabban OLYAN Router amibe van AP IS.

Ha megvan az AP vegyél 1 routert ha nincs 1 WLAN-os Routert.

Az AP és a vevő tipusa lehet különböző is (ha egyenként megbízhatóak).
Mondjuk sok linksys nem akar csak linksys AP-klienst vagy bridge-t felengedni, de ez más tészta

#2447 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 17:30

Sziasztok
Mit kellene vennem ha van egy SMC Wifi Routerem ami osztja a jelet wireless jelenleg 5 gépnek, azonban szeretnénk egy tavolabbi potra is átvinni a jelét. A  Távolabbi ponton még lehet venni a jelet tökéletes minőségben egy laptoppal, viszont erre a pontra szeretnénk valami olyasmi megoldást ami tovább todná osztani a jelet még legalább 20 méterre lévő gépnek valahogy ahol lesz még vagy 3 fal is :( igy ez az eszköz nem képes már egyáltalán fogni az elsőő router jelét..ezért kéne ez a megoldás..

Tehát lehet olyat hogy veszek egy AP-t vagy még 1 routert ami tud AP-ként működni ami wireless csatlakozik az előző routerre és ez továbbosztja a jelet vagy kábelen vagy wireless?

Ha igen akkor egy bonus kérdés is van: Mi lesz a WPA titkositassal ekkor az AP-nek be lehet valahol adni ugyanazt a Passkódot? vagy ekkor nem is kell? Hogy is muxik ez?

Lehetőleg típusukat is irjatok ha van ötlet

Szerkesztette: KSzasza 2006. 08. 01. 18:29 -kor

Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#2448 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 01. 21:29

tiszteletem az egybegyűlteknek, nagy elhatározásra jutottam, lesz itthon wlan :) abból az apropóból, hogy noti mellé kényelmes dolog. nomármost lakótelep, sejtésem szerint elég nagy wlan-sűrűséggel, és egyébként is paranoia (wpa is törhető, vagy ha nem, majd az lesz), arra gondoltam, hogy a notiba egy 802.11a/b/g mini-pci eszközt vennék, a meglevő vezetékes router mellé pedig egy kétsávos (vagy csak 5 ghz-s) ap-t.

kérdéseim a következők: hol lehet Mo.n kapni ilyen kártyát (400 mwattosra semmi szükségem :) ), és milyen ap-t érdemes venni, ami szintén olcsó, ideális esetben?

vagy esetleg győzzetek meg, hogy aránytalanul drága lenne az egész, és nem is olyan bonyolult dolog a vpn :D

köszönetem előre is :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2449 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 02. 09:55

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:29

tiszteletem az egybegyűlteknek, nagy elhatározásra jutottam, lesz itthon wlan :) abból az apropóból, hogy noti mellé kényelmes dolog. nomármost lakótelep, sejtésem szerint elég nagy wlan-sűrűséggel, és egyébként is paranoia (wpa is törhető, vagy ha nem, majd az lesz), arra gondoltam, hogy a notiba egy 802.11a/b/g mini-pci eszközt vennék, a meglevő vezetékes router mellé pedig egy kétsávos (vagy csak 5 ghz-s) ap-t.

kérdéseim a következők: hol lehet Mo.n kapni ilyen kártyát (400 mwattosra semmi szükségem :) ), és milyen ap-t érdemes venni, ami szintén olcsó, ideális esetben?

vagy esetleg győzzetek meg, hogy aránytalanul drága lenne az egész, és nem is olyan bonyolult dolog a vpn :D

www.wlan-ok.hu  -- aw6660 + PCMCIA kártya, vagy 686x mPCI

#2450 Felhasználó inaktív   ostelsat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 03. 22:53

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 1., kedd - 21:29

Van ilyen kártya, nézz be a www.ostelsat.hu -n a webáruházba. Ott megtalálod az N2695 termékkód alatt(keresés), vagy a WLAN/WLAN készülékek -nél
Olcsóbb megoldásként tudom ajánlani az N2720 kód alatti USB-s eszközt. a/b/g-s, könnyen kezelhető szoftvere van, nekem tetszett.

5GHZ-es AP-t legolcsóbbat pedig N2658, N2505 és N2525
Az első kettő router is, azért írtam oda, mert árban kb. ugyanott vannak.

üdv,

Gy.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.