HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#521 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 16:01

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 15:57

a laptop-al wlan-on kakasz catlakozni?

Lörincze Lajos: LOL!

Szerkesztette: Kenderice 2005. 06. 02. 16:05 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 17:06

Idézet: aurum - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 16:59

valami 150M-et szedtek fel. kulonben a bw chipland erdekeltseg, akik utan adoscsalas miatt nyomoz a rendorseg...  :rolleyes:  :rolleyes:

Persze mert a CSipplend C. ZS erdekeltseg, ugyan ugy mint a bw. De en mar ezen a dolgon se csodalkozok.
Maffia ugy ahogy van.

#523 Felhasználó inaktív   Freddy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 10:50

Udv!

Tanacsotokat szeretnem kerni. Adott egy jelenleg uzemelo vezetekes halozat egy dlink707p routerrel. Ezt szeretnem kiterjeszteni egy Access Point-tal, D-Link-kel. A kerdesem az lenne hogy melyik tipus ajanlatos (nem kell nagy hatotav, egy 20nm-es, fal nelkuli helyseget kell csak lefednie), melyik szabvany (gondolom 802.11b/g).
Az lenne a lenyeg, hogy a wireless kliensek is tudjanak netezni authentikacio utan persze...eleg erre a 128 bites wep? Biztonsagi szempontokbol mire kell meg odafigyelni, illetve mennyire lehet automatizalni az esetlegesen csatlakozo klinsek authentikalasat?
Varnek javaslatokat a tipust illetoen (biztonsagi szempontok, konfiguralhatosag alapjan), illetve tanacsokat, tapasztalatokat.
Udv

#524 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 12:36

hali

érdeklődnék hogy most veszek egy notebookot és van benne wifi. na most itthon chellos net van és meg szeretném osztani h bárhova megyek itt a lakásban a note-val tudjak netezni kábelek nélkül. nem nagy a lakás, de mondjuk 10-15 max 20ig rászánnék a dologra, olyan 15körül inkább, mondjuk 2-3-4 falat szelne át max
mi kellene ehhez? csak egy wifi router? a gépbe még1 hálókártya? vagy 1 elég?
után már a note felismeri és csatlakozik a netre? vagy hogy működik ez? felhasználó jelszóval?

nincs erről vmi leírás? de a hozzászólásokat is várom

kösz üdv

#525 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 12:40

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 13:36

hali

érdeklődnék hogy most veszek egy notebookot és van benne wifi. na most itthon chellos net van és meg szeretném osztani h bárhova megyek itt a lakásban a note-val tudjak netezni kábelek nélkül. nem nagy a lakás, de mondjuk 10-15 max 20ig rászánnék a dologra, olyan 15körül inkább, mondjuk 2-3-4 falat szelne át max
mi kellene ehhez? csak egy wifi router? a gépbe még1 hálókártya? vagy 1 elég?
után már a note felismeri és csatlakozik a netre? vagy hogy működik ez? felhasználó jelszóval?

nincs erről vmi leírás? de a hozzászólásokat is várom

kösz üdv

Ha olyan notit veszel amiben van WIFI akkor csak gy Wifi-s routert kell venned es elvileg megy a dolog. Max a lakasban levo zavarok akadalyozzak a dolgot. A masik gep ami gondolom alapbol van az meg a router vezetekes halojan kapja a netet. Ha megvan a cucc akkor szepen a tobbit vegig olvasod itt a forumon mivel mar minden le van irva. :D

#526 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:44

Idézet: pike.killer - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 13:40

Ha olyan notit veszel amiben van WIFI akkor csak gy Wifi-s routert kell venned es elvileg megy a dolog. Max a lakasban levo zavarok akadalyozzak a dolgot. A masik gep ami gondolom alapbol van az meg a router vezetekes halojan kapja a netet. Ha megvan a cucc akkor szepen a tobbit vegig olvasod itt a forumon mivel mar minden le van irva. :D

jaja gondoltam nem úszom meg hogy végigolvassam:)
1hónap múlva veszek note-t lesz benne wifi, centoriosokban alap
itthon az asztali gépen chello van

olyan wifi router kellene akkor ami bírja a 2-3-4falat. van olyan? árban mennyi kb?

gondolom router kell a modem mögé, meg beudgni a gépbe stb...

#527 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:55

ja amúgy asztali gép meg noti között osztanám csak meg, ahhoz kell wifi router? wifi kártya nem elég pc-be?:)

vagy azzal szar nem bírja másik szobába?
mindenképpen router?

#528 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:00

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:44

jaja gondoltam nem úszom meg hogy végigolvassam:)
1hónap múlva veszek note-t lesz benne wifi, centoriosokban alap
itthon az asztali gépen chello van

olyan wifi router kellene akkor ami bírja a 2-3-4falat. van olyan? árban mennyi kb?

gondolom router kell a modem mögé, meg beudgni a gépbe stb...

Nekem az otthonim a panelban visz kb 2 emeletet is :D
modem->router-> kabel  eredeti chellos gep wifi noti :D kb nagy vonalakban ennyi
Arban jo viszonylag Dlink, linksys stb de nem felso kat.

#529 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 14:02

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:55

ja amúgy asztali gép meg noti között osztanám csak meg, ahhoz kell wifi router? wifi kártya nem elég pc-be?:)

vagy azzal szar nem bírja másik szobába?
mindenképpen router?

de eleg csak amikor netezni szeretnel mindig be kell lenni kapcsolva az asztali gepnek es gondolom azt nem  szeretned.

#530 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 19:06

és ha van router, akkor elég ha áram alatt van?

#531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:34

Nahh, demóban összeraktam két LinkSys WAP54-et két vezetékes hálózat közé. Mit mondjak, érdekes dolog ez :-)
Make love not Wor.

#532 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 00:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 20:34

Nahh, demóban összeraktam két LinkSys WAP54-et két vezetékes hálózat közé. Mit mondjak, érdekes dolog ez :-)

Szvsz keress mást. A Tinódi utca már az én suzimtól vályús, annyi wap54-et vittem már vissza az Alphába. Anno én teszteltem nekik, akkor sem volt az igazi, de azóta sokat romlott. Szal ha szálítón an, hozz helyette mást. mondjuk asus g-s cumót wds-ben. több szerencséd lesz. De én már itt sem vagyok.
www.kevenet.hu

#533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:27

Idézet: mip - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 0:22

Szvsz keress mást. A Tinódi utca már az én suzimtól vályús, annyi wap54-et vittem már vissza az Alphába. Anno én

Már kifizettem egy részét, de elfogy. 3 kilométert kellene (vidéken, tetőtől, rálátással) áthidalnom. A WAP11-eivel k. sok bajom van, lagolós/fagyós annyukat azt, új cuccoknak meg nem merek belevágni. Ha aszondod, hogy az Asus jó, akkor éljen, de még tán USR/Zyxel/SEnao cuccban bízom, azt nem lehetne?
Make love not Wor.

#534 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 5:27

Már kifizettem egy részét, de elfogy. 3 kilométert kellene (vidéken, tetőtől, rálátással) áthidalnom. A WAP11-eivel k. sok bajom van, lagolós/fagyós annyukat azt, új cuccoknak meg nem merek belevágni. Ha aszondod, hogy az Asus jó, akkor éljen, de még tán USR/Zyxel/SEnao cuccban bízom, azt nem lehetne?

imho ne gyarto hanem chipset alapjan vallasz ap-t.

#535 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 18:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 6:27

USR püpec, nyugodtan ajánlom....

#536 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 19:59

Idézet: lrajmon - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:07

Igen, a Netgear nem teljesen szabványos......

Tényleg úgy néz ki, merttöbb AP-vel kipróbáltuk (Dlink, usroboticsok), és ezek közül kevésre tudott csak rácsatlakozni:-(
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#537 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 22:04

US Robotics -ek tenyleg jo minoseguek, es a teljesitmenyuk is az elvonalban van.
Irajomon irtam neked mailt valaszolj lecc. Koszi

#538 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 11:13

Most készülök leváltani Dlink DI624+ routeremet, mert néha véletlen időközönként teljesen lefagy.
egy USR808054 est néztem ki utódnak. Szerintetek elég jó lesz ez ?
És ahogy nézem a képet ennek 2 antennája van, akinek van ilyen az megtuná mondani hogy lehet-e választani hogy melyik antennát használja ?
mert nekem egy külső BIQUAD antenna lenne rátéve, arra kéne minden teljesitményt nyomnia.

Vagy ha nem lehet választani akkor mindkét antennát használja ??? Ebben az esetben a másik antennára is csinálja egy BiQUAD antennát és tegyem 2 antennát egymás mellé ??

Végül is a DI624+-al meg voltam elégedve , de bosszantó hogy néha lefagy, és kellmetlen helyen van elég macerás ujrainditani ( power off/on ).
Remélem az USR-el nem lesz fagyás gondom.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#539 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 14:08

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni Bridge beállításban?
A helyzet a következő lenne: Vezetéknélküli internet kapcsolatom van itthon, ami abból áll, hogy van a tetőn fent egy wireless antenna, amiből egy koax kábel jön le a gépembe! SSID és WEP titkosítás van, az IP-t dinamikusan kapom!
Azt szeretném megvalósítani, hogy ne koaxon, hanem UTP kábelen keresztül csatlakozzon a gépem az internetre! Ehhez vettem ma egy ZyXEL ZyAIR B-420 Wireless Ethernet Bridge-et!
Ez lenne a problémám röviden, és nemtudom, hogy hol, melyik eszközön mit állítsak! Hogyan tudom a régi wireless kártyám MAC címét klóónozni a Bridge számára, stb...?!

Ha valaki tud akkor segítsen! Főleg "gyugyuka" jelentkezését várom, mert ő egyszer régebben azt írta, hogy neki is pont ilyene van! :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#540 Felhasználó inaktív   zola4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 06. 14:24

Hi WLAN Guruk!

"Előfizettem" mikrós netre!  :)  :)  :) Van IP, MAC címem. Beállítok mindent és felenged a hállózatra a szolgáltató, de net nincsen. Ethereallal fogtam csomagokat, de nem talál semmi féle titkosítást. (Airopeek nem támogatja a kártyát) Ha jól gondolom Sysco eszközöket használ a szolgáltató. Valakinek van ötlete a dologra? :smoker:

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.