HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#801 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 10:43

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 7:54

Azaz?  :think:

Feltoltam 100%-ra és instabilabb lett... De sztem béna az X-Micro driver.

50%-al  :D

imho netstumblerrel merj jelszinten aztan ird meg mennyi.

aztan allithatsz fix modulaciot pl 2Mbps aztan ha ott stabil akor lehet aprankent emelni.

Szerkesztette: aurum 2005. 07. 13. 10:44 -kor

#802 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:05

Sziasztok!

WLAN kapcsolatot szeretnék létesíteni a szomszéd és én köztem. Térképen lemértem a távolságot: 250m.
Viszont köztünk van épp a rendőrség  :reklamacio:  Ez még nem is lenne gond, mert csak 2 emeletes épületük van, így pont "átlátnánk" felettük, viszont van egy b@szott nagy antennájuk (gondolom azzal CB-znek, ami fogalmam sincs milyen frekin megy).
Kérdésem, hogy érdemes-e nekiállni egyáltalán megvelósítani a dolgot, nem-e fogja a rendőrség zavarni a kapcsolatot?  :confused:
Van valakinek ilyenben tapasztalata?

A válaszokat előre is köszi.

#803 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:07

Idézet: erdosf - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:05

köztem. Térképen lemértem a távolságot: 250m.
Viszont köztünk van épp a rendőrség  :reklamacio:  Ez még nem is lenne gond, mert csak 2 emeletes épületük van, így pont "átlátnánk" felettük, viszont van egy b@szott nagy antennájuk (gondolom azzal CB-znek, ami fogalmam sincs milyen frekin megy).
Kérdésem, hogy érdemes-e nekiállni egyáltalán

Érdemes, menni fog.
Make love not Wor.

#804 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:10

BoZo

Hali!

Szinte ugyanezt akartam kérdezni: " Van olyan router, aminek a WAN "lába" a wireless, és a WAN oldali MAC címe módosítható..." ?
Nekem wireless netem van, MAC- szerint azonosit be az AP.  Most egy win2003server osztja a netet a másik belső wireless kártyámra.

Valaki azt javasolta hogy normál wireless routert vegyek, de a wan port elé tegyek egy bridge-t. Tehát: antenna a tetőn - bridge - router wan port.  A bridge átjárható, nincs ip-cime vagy valami ilyesmi.
Szóval énis e témában várok véleményeket
Köszönöm.

#805 Felhasználó inaktív   erdosf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 13:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:07

Érdemes, menni fog.

Magyarul akkor a rendőrök más frekin nyomják?

Köszike...

#806 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:25

szasztok az lenne a kerdesem, hogy ha van egy pci-os wlan karim egy serverben teszem azt, ami osztja a netet eddig sima lanon.. meg lehet csinalni, hogy wlanon is ossza? mint ap mukodjon?
Per Aspera Ad Astra

#807 Felhasználó inaktív   BoZo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:43

Ez alapján a D-Lnik DWL-810+ bridge-nek van IP-je (ezen a címen érhető el a cucc webes konfig oldala) és van két MAC címe is. Az IP-jét szabadon be lehet állítani, de a MAC címeit nem.
Láttam egy szolgáltató által telepített pontosan olyan összeállítást, mint amit Te írtál: antenna, antenna kábel, bridge (konkrétan D-Link DWL-810+), router (D-Link DI-604).
Kérdéseim:
Ebben a hálózatban a szolgáltató mit lát? Csak azt, hogy valami (jelen esetben a router) csatlakozik a netre, vagy látja a bridget is? Ha az ügyfelet szűri MAC cím alapján, akkor ebben a példában a router vagy a bridge MAC címe kell hogy megegyezzen a szolgáltatónál regisztrált MAC címmel?
Ebben az összeállításban a bridge a WAN-on van, ahol (gondolom én) nem lehet csak úgy hasraütésszerűen IP-ket adni eszközöknek. Ilyenkor milyen IP-t kell adni a bridge-nek?
A D-Link oldalán a DI-604 emulátorát nézegetve azt látom, hogy a router MAC-je csak akkor állítható át, ha a WAN beállításoknál azt választom ki, hogy az ISP dinamikusan adja az IP-t. Nekem viszont a statikus IP opciót kellene használnom. Ilyenkor mit lehet tenni? Az úgy nem működik, hogy kiválasztom a dinamikus IP-t csak azért, hogy beállítsam a megfelelő MAC címet, majd kiválasztom a statikus IP opciót azt remélve, hogy az előbb megadott MAC címet megjegyzi, és azt fogja hsználni ?

Örülnék ha valaki segítene, és helyretenné ezeket a dolgokat. A segítséget előre is köszönöm!

#808 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:14

Idézet: a festő - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 21:15

Hazsnált már valaki antenna elosztót?

egy AP-m van és 2irányba kellene sugározni parabolával, ha felhuzom az AP teljesítményét 2x akkor vajon jó lehet ez a megoldás?
láttam 6500-é ilyet itt: http://www.ostelsat....baction=e842802
nem tudom menyire müködőképes ez a dolog.
vajon a vételi szint is felezödik, mer gondolom az adás az igen.

ha valakinek van tapasztalata , vagy jártassabb az antenna szerelésben help.

semennyire. Ha jot akarsz ket AP kell a ket antennahoz, vagy egy PC ket atheros-os wlan kartyaval es linux. A ket AP mas mas csatornan adjon.
Az informatika atok de jo hogy van.

#809 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:21

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 13:10

BoZo

Hali!

Szinte ugyanezt akartam kérdezni: " Van olyan router, aminek a WAN "lába" a wireless, és a WAN oldali MAC címe módosítható..." ?
Nekem wireless netem van, MAC- szerint azonosit be az AP.  Most egy win2003server osztja a netet a másik belső wireless kártyámra.

Valaki azt javasolta hogy normál wireless routert vegyek, de a wan port elé tegyek egy bridge-t. Tehát: antenna a tetőn - bridge - router wan port.  A bridge átjárható, nincs ip-cime vagy valami ilyesmi.
Köszönöm.

- antenna
- antennakabel
- WLAN-UTP Bridge pld D-Link DWL-810+
-- WLAN IP allithato barmire, MAC klonozhato
-- UTP IP allithato
- UTP kabel
- ADSL/Cable Router barmelyik
-- WAN portba IP fiksz cimre allitani
-- LAN portjain DHCP
- UTP kabelek PC-k hez
- PC Lan kartya IP cim DHCP-re

ha kell belso WLAN akkor Router AP-s legyen, vagy egy plusz AP kell

kerdes ki adta az eleresi eszkozoket es melyik szinten azonosit a gep mac cime, vagy a bridge mac cime. A klonozasnal ez szamit.
Az informatika atok de jo hogy van.

#810 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 20:23

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 12:10

BoZo

Hali!

Köszönöm.

Draytek Vigor 2200WE, tudod módosítani a MAC adress-t, és tud wireless kliens lenni.

Szerkesztette: VKP 2005. 07. 13. 20:30 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#811 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:07

Van egy megoldás a http://www.ostelsat.hu/?action=bib88 -cimen is. Itt egy DWL-900AP+ -t tesznek a router wan portja elé.
Mindenképp a bridge wlan-os MAC-jének kell egyeznie a szolgáltatónál regisztrálttal. Akkor a bridge wlan megkapja azt az ip-t amit eddig gondolom a kártya kapott a gépben. A bridge utp-s portjának meg tök mindegy mit adsz szerintem.

tehát:
lessz egy eredeti fix ip-d a bridge wlan oldalán -szolgáltató adja
lessz egy ip a bridge utp oldalán -te adod
lessz egy ip a router wan portján -te adod
és lessz a routerre csatlakozo klienseknek egy-egy ip-je -dhcp adja mondjuk

kérdés: akkor mit is állitok be a kliensen alapátjárónak? a wan portot vagy a bridge utp portját?

és akkor most hogyis van ez, mert már bele zavarodok, a router is csinál egy címfordítást meg utána a bridge is?

(most lehet hogy baromságot mondok de én mindig abban a hitben voltam hogy a bridge lényege az hogy ÁTJÁRHATÓ, és egyetlenegy ip címe van és nem csinál semmi mást csak az érkező jelet átalakítja wireless <-> vezetékes. de akkor ezt benéztem :-( )

#812 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 10:48

Na válaszolok is magamnak....

Igen jól gondoltam a bridgének 1 azaz egy IP cime van, legalábbis a DLink DWL g810-nek biztos.
Csak az a gond hogy sehol sem látom hogy hogyan lehet a MAC cimét átirni -klónozni.

#813 Felhasználó inaktív   gyugyuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 12:04

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 9:48

Igen jól gondoltam a bridgének 1 azaz egy IP cime van, legalábbis a DLink DWL g810-nek biztos.
Csak az a gond hogy sehol sem látom hogy hogyan lehet a MAC cimét átirni -klónozni.

A Bridge tényleg átjáró, az IP címének semmi köze a rajta áthaladó forgalomhoz.
Azért van hogy azon tudod menedzselni.

Ha van egy WLAN AP - WLAN Bridge - Számítógép hálókártya kapcsolatod, akkor
a WLAN AP a számítógép hálókártyájának MAC címét kell hogy lássa.

#814 Felhasználó inaktív   wirelesspower 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 12:29

Idézet: gyugyuka - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 11:04

A Bridge tényleg átjáró, az IP címének semmi köze a rajta áthaladó forgalomhoz.
Azért van hogy azon tudod menedzselni.

Ha van egy WLAN AP - WLAN Bridge - Számítógép hálókártya kapcsolatod, akkor
a WLAN AP a számítógép hálókártyájának MAC címét kell hogy lássa.

Akkor az én esetemben mivel a bridge a router wan portjára van kötve akkor kifelé a router MAC-je látszik. Az meg változtatható. Ez igy tökéletes is lenne.
Köszönöm!

#815 Felhasználó inaktív   erdly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 20:58

helló
2mb-os wirelesst-akarok.
azt hogy tudomnám szét osztani???
ha veszek egy központot(wireless routert) abba belemehetne a net?? mint a rendes UTP-nél??? vagy hogy van ez??
mert úgy aakrom, hogy haverral közözsen a netet. haver szembe lakik velünk. úgy 50-60m-erre venni egy ilyen központot+ antennát,(500m-es 3e ért van körsugárzó. csak nekünk nincs türelmünk ilyet csinálni ) és ő rácsatlakozna, és így lenne hálózat+ net. ez megoldható így??
mert így árban jobban kijönnék. tehát 1Mb-os net,. havi 7e-ért. míg rendesen, havi 12e. sztem ez így megéri.
ezt meg lehet oldani??
kérlek segítsetek!

#816 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 23:26

Idézet: erdly - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 20:58

helló
2mb-os wirelesst-akarok.
ha veszek egy központot(wireless routert) abba belemehetne a net?? mint a rendes UTP-nél??? vagy hogy van ez??
mert úgy aakrom, hogy haverral közözsen a netet. haver szembe lakik velünk. úgy 50-60m-erre venni egy ilyen központot+ antennát,(500m-es 3e ért van körsugárzó. csak nekünk nincs türelmünk ilyet csinálni ) és ő rácsatlakozna, és így lenne hálózat+ net. ez megoldható így??
mert így árban jobban kijönnék. tehát 1Mb-os net,. havi 7e-ért. míg rendesen, havi 12e. sztem ez így megéri.
ezt meg lehet oldani??
kérlek segítsetek!

3e tuti hogy  nem fogsz te körsugárzót venni!Max valami beltéri néhány db nyereségü bot antennát!
Gondolom adsl lesz ehhez veszel egy  10k körüli routert majd viszel egy wlan ap-t(linksys wrt54gc) rá egy 15db nyereségü yagit vagy gridet!A haverodnál (kliens oldalon) egy pci vagy usb kártyát ha messze lesz töle az antenna akkor egy ethernetes kell(linksys wrt54gc) ap kliens modban!Majd ide is 15db nyereségü grid vagy yagi!Nagyjából ennyi!Ha nem megy akkor keress meg privátban és bagoért megcsinalom!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#817 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 06:49

Idézet: wirelesspower - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 10:48

A bridge layer2 eszköz; nem is lehet több címe..... A router több ip címmel rendelkezik ill. rendelkezhet, layer3 eszköz. Mivel a klnf. címek ill. címtartományok közötti forgalmat a routered intézi, a def. gw. a routered LAN oldali portja....

#818 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 06:51

Idézet: erdly - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 20:58

helló
2mb-os wirelesst-akarok.
ezt meg lehet oldani??
kérlek segítsetek!

wireless router + wireless kártya. Ha van rálátás, talán a saját cuccaival is menni fog, ha nem, javaslom a Zyxel kis körsugárzóit.

#819 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:06

Idézet: aurum - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 11:43

50%-al  :D

imho netstumblerrel merj jelszinten aztan ird meg mennyi.

aztan allithatsz fix modulaciot pl 2Mbps aztan ha ott stabil akor lehet aprankent emelni.

No, hát kiderült, hogy a gyárilag hozzáadott driver egy kalap sz@r. :)
Azt is kinyomoztam, hogy SiS162 chipes, szal goto SiS weboldal és legújabb driver lehúz, felrak. Azóta azon a helyen, ahol eddig 50-60% volt a jelszint, ott 70-80% lett és tud normálisan kapcsolódni (mert olyan is volt, hogy ez egy egész este alatt nem jött össze), meg megy a net is aránylag jól. Sajna még mindig magas a hibás packetek száma (2 Mbps-nál is), de nem érdekel...

Kösz a helpet.

#820 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 07:38

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 10:06

No, hát kiderült, hogy a gyárilag hozzáadott driver egy kalap sz@r. :)
Azt is kinyomoztam, hogy SiS162 chipes, szal goto SiS weboldal és legújabb driver lehúz, felrak. Azóta azon a helyen, ahol eddig 50-60% volt a jelszint, ott 70-80% lett és tud normálisan kapcsolódni (mert olyan is volt, hogy ez egy egész este alatt nem jött össze), meg megy a net is aránylag jól. Sajna még mindig magas a hibás packetek száma (2 Mbps-nál is), de nem érdekel...

Kösz a helpet.

mivel nincs hibajavitas 30..50%-os loss elfogatdhato wlan-nal.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.