Ez alapján a D-Lnik DWL-810+ bridge-nek van IP-je (ezen a címen érhető el a cucc webes konfig oldala) és van két MAC címe is. Az IP-jét szabadon be lehet állítani, de a MAC címeit nem.
Láttam egy szolgáltató által telepített pontosan olyan összeállítást, mint amit Te írtál: antenna, antenna kábel, bridge (konkrétan D-Link DWL-810+), router (D-Link DI-604).
Kérdéseim:
Ebben a hálózatban a szolgáltató mit lát? Csak azt, hogy valami (jelen esetben a router) csatlakozik a netre, vagy látja a bridget is? Ha az ügyfelet szűri MAC cím alapján, akkor ebben a példában a router vagy a bridge MAC címe kell hogy megegyezzen a szolgáltatónál regisztrált MAC címmel?
Ebben az összeállításban a bridge a WAN-on van, ahol (gondolom én) nem lehet csak úgy hasraütésszerűen IP-ket adni eszközöknek. Ilyenkor milyen IP-t kell adni a bridge-nek?
A D-Link oldalán a DI-604 emulátorát nézegetve azt látom, hogy a router MAC-je csak akkor állítható át, ha a WAN beállításoknál azt választom ki, hogy az ISP dinamikusan adja az IP-t. Nekem viszont a statikus IP opciót kellene használnom. Ilyenkor mit lehet tenni? Az úgy nem működik, hogy kiválasztom a dinamikus IP-t csak azért, hogy beállítsam a megfelelő MAC címet, majd kiválasztom a statikus IP opciót azt remélve, hogy az előbb megadott MAC címet megjegyzi, és azt fogja hsználni ?
Örülnék ha valaki segítene, és helyretenné ezeket a dolgokat. A segítséget előre is köszönöm!