HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#921 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:50

Idézet: lotus81 - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 11:48

a gondolatmenetem a következő:

A router és a jelismétlő adó és vevő teljesítménye is meghaladja a pcmcia-ét, ezért ők oda vissza kommunikációra lehetnek képesek ott is ahol, a pcmcia kártya kudarcot vall. Ha a jelismétlő ap-t elhelyezem egy ilyen paraméterkkel rendelkező szobában (ahol a jelismétlő még tud kommunikálni a routerrel, de a pcmcia már csak látszólagosan van kapcsolatba a routerral) akkor a pcmcia  tényleges kommunikációra lesz képes a közelében lévő (ezért elegendő térerő is lesz!) jelismétlő ap-n keresztűl a routerrel.

Mi a véleményetek, hibás ez így :confused: ?

Nos, ez így nem igaz. Mini PCI kártya is van 400mW-al, PCMCIA is. Ami igaz: a routerek teljesítménye és a kommersz kártyák adóteljesítménye és érzékenysége általában kissbb mint az AP-ké. Neves gyártó PCMCIA (vagy helyesen PC) kártyája van 200mW-al is....

#922 Felhasználó inaktív   ooz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 08:22

sziasztok.
most a saját problémámat írom, nem úgy mint előzőleg:

szóval kb egy hete feltűnt egy hálózat, amit a notebookom vesz. viszont kapcsolódni hozzá nem tudok, ami érthető is, de a legnagyobb gáz, hogy nem tudom kié a cucc, és hogy tudnék vele kapcsolatba lépni.
ötlet?
ill. tudok kapcsolódni, ha beállítok egy fix ipt, a küldés müxik is, csak a fogadás nem. a hálózat gazdája vajon lát engem? a gépem nevét már átírtam a telefonszámomra, de eddig nem hívott fel senki  :smoker:

#923 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:02

Idézet: ooz - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 9:22

sziasztok.
most a saját problémámat írom, nem úgy mint előzőleg:

szóval kb egy hete feltűnt egy hálózat, amit a notebookom vesz. viszont kapcsolódni hozzá nem tudok, ami érthető is, de a legnagyobb gáz, hogy nem tudom kié a cucc, és hogy tudnék vele kapcsolatba lépni.
ötlet?
ill. tudok kapcsolódni, ha beállítok egy fix ipt, a küldés müxik is, csak a fogadás nem. a hálózat gazdája vajon lát engem? a gépem nevét már átírtam a telefonszámomra, de eddig nem hívott fel senki  :smoker:

Teged annyira "lat", hogy az AP logolja a sikertelen kapcsolodasokat, es ebben benne van a te PC kartyad MAC je.
Kezbe a laptop es egy netstumler elindulsz, (ismered a regi gyerekjatekot, amikor eldugtak vmit es kozben mondjak hideg-hideg- melegedik.) Valahogy igy, a jelszintbol meg tudod allapitani kb honnan ad az AP.

#924 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:06

Idézet: rholas - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 16:58

Lenne egy speciális kérdésem.

Van egy  Linksys WRT54GS Routerem amihez van egy Lap antenna.
Innét a fórumról ajánlotta valaki megy is rendesen, de hosszabbitani
kellene mert a 3 Méter kevés. Létezik olyan hogy antenna kábel
toldás? Kb 10 Méter kellen toldani.
A router egyik antenna csatlakozójára lenne ez a másikra pedig egy Yagi,
igy az egyik 500 Méterre a másik 100 méterre lévő két havert kapcsolná össze.

Nem szivesen dobnám ki az antennát.

ui. Nem tudom milyen antennabolt ból küldte az illető anno.
ha magára ismer  privizzen plz.

Köszi

Ezt a toldozgatast felejtsd el, plane hogy 10 m akarsz toldani.
A routert fel kell rakni a padlasra vagy egy dobozba ha nincs padlas.
Torekedni kell a minel rovidebb kabelhosszra.
A lap antenna eleg lesz a 100 m re levo haverhoz, a masikat egy jobb yagival kossetek ossze.

#925 Felhasználó inaktív   piedone19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:24

Sziasztok!!!

Lenne egy kérdésem!!! Vettem nemrég egy SMC wbr14-g wlan routert, egy 54 mbps-es smc pcmcia kártyát, meg egy pci-os 108 mbps-es kártyát. A pontos számukat nem tudom. Miért van az, hogy ha az asztali gépen kikapcsolom a wlan-t, és kábellel kötöm be a router-ba, akkor a laptop és az asztali között adatátvitel 2,5-3 MB/sec között mozog. Ha viszont csak a wlan-okat használom kábel nélkül, akkor maximum 1,5 MB/sec az adatátvitel??? Pedig a 108-as kártya is 54-gyel csatlakozik a hálózathoz. A laptop-on az 54 mbps-es átvitel nagyjából reális is, viszont az asztalinál nem. Az még a legérdekesebb, hogy ha kábel nélkül használom, akkor a wlan lámpa egyáltalán nem villog, vagyis új jelez vissza, mintha nem lenne aktivitás. Viszont ha kábelesen is használom, akkor már villog, mint állat.

Tud valaki valamit erre mondani???

Köszi!!!

Sziasztok!

#926 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:31

Idézet: piedone19 - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 10:24

Vettem nemrég egy SMC wbr14-g wlan routert, egy 54 mbps-es smc pcmcia kártyát, meg egy pci-os 108 mbps-es kártyát. A pontos számukat nem tudom. Miért van az, hogy ha az asztali gépen kikapcsolom a wlan-t, és kábellel kötöm be a router-ba, akkor a laptop és az asztali között adatátvitel 2,5-3 MB/sec között mozog. Ha viszont csak a wlan-okat használom kábel nélkül, akkor maximum 1,5 MB/sec az adatátvitel??? Pedig a 108-as kártya is 54-gyel csatlakozik a hálózathoz. A laptop-on az 54 mbps-es átvitel nagyjából reális is, viszont az asztalinál nem.

Ez teljesen jol van igy, mert felezodik a Wlan sebesseg sebesseg.

#927 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:25

Idézet: Michael - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 10:02

Teged annyira "lat", hogy az AP logolja a sikertelen kapcsolodasokat, es ebben benne van a te PC kartyad MAC je.
Kezbe a laptop es egy netstumler elindulsz, (ismered a regi gyerekjatekot, amikor eldugtak vmit es kozben mondjak hideg-hideg- melegedik.) Valahogy igy, a jelszintbol meg tudod allapitani kb honnan ad az AP.

Nálam több ilyen hálózat is van, ami valószínüleg egy szolgáltató, de fogalmam sincs melyik, vagy kihez tartozik. A jelszint pedig elég erős a környéken, meg aztán, ha megtalálom az AP-jüket, attól még a szolgáltató nincs meg... Az általam befogott SSID-k:
Tv-Erd-01
Tv-Erd-02
Tv-Erd-04
Tv-Tarnok-01

Mondanom sem kell, hogy ez Érden van... Valaki tud róluk valamit?

#928 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:39

Van egy kb 150 méteres szakasz, amit át kellene lőni wlannal. Kitettem ablakba egy dlink 514-et, laptoppal el céllakásig, ott volt jel, tudtam is netezni pl. Viszont kellene oda egy AP. Először Linksys WRT-54g-t terveztem oda, de az illetőnek drága lenne. Milyen AP felelne meg még erre a célra? Elég sok fa van az épületek között, de mondom, laptoppal tökéletesen ment.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#929 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:54

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 11:39

Van egy kb 150 méteres szakasz, amit át kellene lőni wlannal. Kitettem ablakba egy dlink 514-et, laptoppal el céllakásig, ott volt jel, tudtam is netezni pl. Viszont kellene oda egy AP. Először Linksys WRT-54g-t terveztem oda, de az illetőnek drága lenne. Milyen AP felelne meg még erre a célra? Elég sok fa van az épületek között, de mondom, laptoppal tökéletesen ment.

Szerintem nem AP kellene oda, hanem egy bridge (kivétel a WRT54G, a megfelelő firmware-el, ha jól tudom).
Ha pedig a WRT54G-t drágának találja az illető, akkor a bridge-et még drágábbnak fogja találni - pl. a U.S Robotics 5430 nettó ára 18200. És ennél olcsóbbat még nem találtam...

#930 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 10:58

Nem vagyok otthon a témában, nem kell  :D . Szóval mikrós netre simán lehet csatlakozni valamilyen wireless karesszal (PCI, USB...) vagy kell hozzá valami bridge?  :think:

#931 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:08

Idézet: vatom - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 11:58

Nem vagyok otthon a témában, nem kell  :D . Szóval mikrós netre simán lehet csatlakozni valamilyen wireless karesszal (PCI, USB...) vagy kell hozzá valami bridge?  :think:

Ha elég jó a jelszint, akkor lehet, hiszen a laptopról is úgy csatlakozik az ember :)
De többnyire a lakásban nem elég jó a jelszint (no meg a kártya sem szokott elég erős lenni ahhoz, hogy a kétirányú kapcsolat felépüljön), és akkor a wlan kártyára kell egy külső antenna, ha pedig az antennát messze kell tenni, pl. a tetőre, akkor általában egy bridge is kell...

#932 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:10

Köszi  :respect:

Idézet: villam - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 12:08

ha pedig az antennát messze kell tenni, pl. a tetőre, akkor általában egy bridge is kell...

Ebben az esetben akkor ez a bridge hova kerül?

Szerkesztette: vatom 2005. 08. 10. 11:10 -kor

#933 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:16

Idézet: vatom - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 12:10

Köszi  :respect:

Ebben az esetben akkor ez a bridge hova kerül?

A legjobb az, ha a padlásra, minél kevesebb antennakábel van a bridge és az antenna között, annál jobb. De láttam olyat, ahol a kettő között 12 - 15m volt a távolság, és a bridge a számítógép tetején volt... Persze jó vastag volt az antennakábel (H1000-es).
Ha viszont a bridge a padlásra kerül, (vagy hallottam olyat, hogy kültérre szerelték, vízhatlan, zárható dobozba), akkor az UTP kábellel a házban szvsz akárhova el tudod vezetni a netet.

#934 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 11:48

Idézet: villam - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 12:16

A legjobb az, ha a padlásra, minél kevesebb antennakábel van a bridge és az antenna között, annál jobb. De láttam olyat, ahol a kettő között 12 - 15m volt a távolság, és a bridge a számítógép tetején volt... Persze jó vastag volt az antennakábel (H1000-es).
Ha viszont a bridge a padlásra kerül, (vagy hallottam olyat, hogy kültérre szerelték, vízhatlan, zárható dobozba), akkor az UTP kábellel a házban szvsz akárhova el tudod vezetni a netet.

Köszönöm, bár nálam nem kerül ez megvalósításra, de jó tudni, hogyan működik ez a dolog.  :smoker:

#935 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:43

Sziasztok,

olyan PCMCIA kártyát (esetleg USB adaptert) keresnék, aminek van külső antenna csatlakozója (lehetőleg RP-SMA, vagy legyen hozzá RP-SMA átalakító) Eddig csak a Zyxelnek találtam a G-110-es kártyáját, ami nagyon meg is felelne, csak nem lehet kapni sehol. Esetleg beszerzési forrás?

Köszi, Z.

#936 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 08:52

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:43

Sziasztok,

olyan PCMCIA kártyát (esetleg USB adaptert) keresnék, aminek van külső antenna csatlakozója (lehetőleg RP-SMA, vagy legyen hozzá RP-SMA átalakító) Eddig csak a Zyxelnek találtam a G-110-es kártyáját, ami nagyon meg is felelne, csak nem lehet kapni sehol. Esetleg beszerzési forrás?

Köszi, Z.

Szerintem inkább nézd meg ezt:

EnGenius EL-2511CD+ EXT2 2,4GHz 11Mbps Wireless PC Card

Hogy olyan lenne, ami PC kártya, és van rajta RP-SMA, azt nem igazán hiszem, hogy létezik, ehhez külön csati kell (mmcx).

#937 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 09:08

tud vki ajanlani olyan AP-t (simat, nem routerest), amiben azert be lehet allitani, hogy milyen MAC address-ekkel aljon szoba?

Ha ilyen nincs, akkor olyan routert, amelyben ki lehet kapcsolni minden egyebb router funkciot ugy, hogy ez funkcio meg mukodokepes marad.
Persze, ha mar router, akkor azt majd elobb-utobb hasznalni is akarom, tehat lehessen allitani a MAC address-et es legyen benne valamilyen emberien konfiguralhato QoS.

#938 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:03

Idézet: villam - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 8:52

Szerintem inkább nézd meg ezt:

EnGenius EL-2511CD+ EXT2 2,4GHz 11Mbps Wireless PC Card

Hogy olyan lenne, ami PC kártya, és van rajta RP-SMA, azt nem igazán hiszem, hogy létezik, ehhez külön csati kell (mmcx).

Eddig a Zyxel volt az egyetlen, ami ilyen volt. Létezik még másmilyen is (pl. pont a Wireless-bolt-ban az "OEM Orinoco Gold" kártyának is van külső csatija, csak nem tudom hogy milyen. Átalakítók vajon léteznek? Vagy inkább érdemes inkább egy gyártó saját termékei közül választani (pl. Buffalo vagy SMC)?

ZooLee

#939 Felhasználó inaktív   villam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:28

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 14:03

Eddig a Zyxel volt az egyetlen, ami ilyen volt. Létezik még másmilyen is (pl. pont a Wireless-bolt-ban az "OEM Orinoco Gold" kártyának is van külső csatija, csak nem tudom hogy milyen. Átalakítók vajon léteznek? Vagy inkább érdemes inkább egy gyártó saját termékei közül választani (pl. Buffalo vagy SMC)?

ZooLee

Átalakítók? Mint például ezek?

Szelert Antennakábelek

#940 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:29

Idézet: malvin - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 9:08

tud vki ajanlani olyan AP-t (simat, nem routerest), amiben azert be lehet allitani, hogy milyen MAC address-ekkel aljon szoba?

Ha ilyen nincs, akkor olyan routert, amelyben ki lehet kapcsolni minden egyebb router funkciot ugy, hogy ez funkcio meg mukodokepes marad.
Persze, ha mar router, akkor azt majd elobb-utobb hasznalni is akarom, tehat lehessen allitani a MAC address-et es legyen benne valamilyen emberien konfiguralhato QoS.

linksys wrt54g és hozza egy modositótt firmware-val!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.