HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN II

#1641 Felhasználó inaktív   wferry 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 14:31

üdv

most lehet nagyon alap dolgot fogok kérdezni :

1.ha van egy hagyományos router és arra rádugok egy acess point ot akkor arra hany gepet lehet csatlakoztatni ?
.....( pl ha a router info ja ban az van h max 253...de ez kabelen leosztva switch el.....akkor erre az acess point ra mehet 250 gep?...(4 portos a router )

2.jobb-e az acess point,mint ha wi-fi s routert vennék ?

3. ha van egy routerem ami tudja a wirelesst is ...akkor arra menyi gep mehet fel? ( ...marmint wi-fi n )

bocsi ha nagyon alapot kerdeztem

#1642 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 16:42

Sziaasztok!

Valaki megtudná mondani, hogy milyen típusú antenna csatlakozó van a következő WLAN kártyán: Astarte 802.11b Wireless PCI Card? Az biztos, hogy kisebb mint ami a Linksys WMP 11-en lévő, mert olyan van nekem itthon és már próbáltam!
Esetleg ha valaki rájött, hogy milyen ez a csati, akkor tudna nekem boltot is ajánlani, ahol tudok hozzá antennát venni? Esetleg használtan? (Elég egy sima bot antenna is!)

Előre is köszi mindenkinek!
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1643 Felhasználó inaktív   Amd_Boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 17:09

Idézet: Amd_Boy - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 17:42

Sziaasztok!

Valaki megtudná mondani, hogy milyen típusú antenna csatlakozó van a következő WLAN kártyán: Astarte 802.11b Wireless PCI Card? Az biztos, hogy kisebb mint ami a Linksys WMP 11-en lévő, mert olyan van nekem itthon és már próbáltam!
Esetleg ha valaki rájött, hogy milyen ez a csati, akkor tudna nekem boltot is ajánlani, ahol tudok hozzá antennát venni? Esetleg használtan? (Elég egy sima bot antenna is!)

Előre is köszi mindenkinek!

Bocsika mindenkitől, de nagyon elkapkodtam a dolgokat! Csak ránézésre rávágtam, hogy nem RPSMA, aztán kiderült, hogy mégis az! Szóval a gondom megoldódott! :respect:
Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (nF 590 SLI), AMD Athlon64 X2 4200+@2210Mhz, 1Gb Corsair DDR2, Sapphire X1950pro 580/700 MHz, Samsung HD300LD, NEC AD-7173A, Chieftech 560W-A12C

#1644 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:37

Idézet: wferry - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 15:31

üdv

most lehet nagyon alap dolgot fogok kérdezni :

1.ha van egy hagyományos router és arra rádugok egy acess point ot akkor arra hany gepet lehet csatlakoztatni ?
.....( pl ha a router info ja ban az van h max 253...de ez kabelen leosztva switch el.....akkor erre az acess point ra mehet 250 gep?...(4 portos a router )

2.jobb-e az acess point,mint ha wi-fi s routert vennék ?

3. ha van egy routerem ami tudja a wirelesst is ...akkor arra menyi gep mehet fel? ( ...marmint wi-fi n )

bocsi ha nagyon alapot kerdeztem

1 A 253 User csak elméleti. Annyi IP-t tud kiosztani, viszont kb 10-20 ember tud zökkenömentessen netezni rajta. (soho esetben)

2 Vegyél wi-fi-s router-t, azzal jársz a legjobban, valamint a leg olcsóbban. (szintén 253 user)

Ajánlom WRT54GL, WRT54GS v4.0-ig, valamint a SENAO routereket!

ÜDV: Tracert

#1645 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 17:13

Online segítség kéne! Ha valakinek van egy kis ideje akkor MSN-en segíteni kéne két gépet összehozni wlanon keresztül.

#1646 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 00:04

Lama kerdes kovetkezik:

Fonokom hallott vmi Atel markarol a kulfoldi kollegaktol, hogy jo, stabil, meg mindent tud.

Nosza, ma el is zavartam a proba kedveert egy Atel 8-4 AP-ert, ami a/b/g szabvanyu (ez az egy tipus volt csak a nagykerben)

4 gondom van vele:
-jo draga (5e-vel tobb, mint egy WAP54G)
-antenna nem jar hozza :eek:
-kezikonyv nincs hozza, csak CD.
-neten nem talalok infot errol a markarol.

Probaltuk ra a keznel levo WAP11B antennajat, de vastagabb csatlakozoja van, mint a Linksys-eknek.

Ehhez milyen antenna kell? b-n szeretnem hasznalni egy PDA-val. Stabil, titkositott adatkapcsolat kene, mert mar nagyon kezdem unni, hogy mindig a szomszed AP-jat talalja meg a mostani Linksys helyett.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 26. 00:05 -kor

#1647 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 14:54

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 1:04

Lama kerdes kovetkezik:

Fonokom hallott vmi Atel markarol a kulfoldi kollegaktol, hogy jo, stabil, meg mindent tud.

Nosza, ma el is zavartam a proba kedveert egy Atel 8-4 AP-ert, ami a/b/g szabvanyu (ez az egy tipus volt csak a nagykerben)

4 gondom van vele:
-jo draga (5e-vel tobb, mint egy WAP54G)
-antenna nem jar hozza :eek:
-kezikonyv nincs hozza, csak CD.
-neten nem talalok infot errol a markarol.

Probaltuk ra a keznel levo WAP11B antennajat, de vastagabb csatlakozoja van, mint a Linksys-eknek.

Ehhez milyen antenna kell? b-n szeretnem hasznalni egy PDA-val. Stabil, titkositott adatkapcsolat kene, mert mar nagyon kezdem unni, hogy mindig a szomszed AP-jat talalja meg a mostani Linksys helyett.

- Valószínüleg N csati van rajta.
- Minek a leírás, úgyis csak láma dolgokat válaszol meg.. (A használat előtt csatlakoztassa a hálózati adaptert) Puding próbája...
- Ha windóz alatt használod, akkor ott be lehet álítani, h. melyikre csatlakozzon automatikusan.

#1648 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:50

ha van egy smc bridge-em (smc webt-g) és arra ráteszek egy ilyen antennát (http://www.surecom-n...less-an-02.htm) attól tönkremehet hosszabb távon?

#1649 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 23:58

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 22:50

ha van egy smc bridge-em (smc webt-g) és arra ráteszek egy ilyen antennát (http://www.surecom-n...less-an-02.htm) attól tönkremehet hosszabb távon?

Mégis miért menne tönkre??

(megérteném, ha egy házilag készített antennáról kérdezősködnél, mert az egy rossz illesztés miatt tönkreteheti az RF részt)

#1650 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:02

A linkelt antenna egyébként RP-SMA csatlakozós. Jó lesz ez a bridge-edre?

#1651 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:07

Idézet: DankenMcL - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 1:02

A linkelt antenna egyébként RP-SMA csatlakozós. Jó lesz ez a bridge-edre?

Nem tudom, pontosan mit vettek, de ráment. Lehet, hogy a 05-ös tipus az.
http://www.surecom-n...eless-an-05.htm

Szerkesztette: pgyafi 2006. 01. 27. 00:09 -kor

#1652 Felhasználó inaktív   DankenMcL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 23:07

Nem tudom, pontosan mit vettek, de ráment. Lehet, hogy a 05-ös tipus az.

Igen, rákerestem és RP-SMA csatlakozós.

#1653 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 00:57

Idézet: tracert - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 14:54

- Ha windóz alatt használod, akkor ott be lehet álítani, h. melyikre csatlakozzon automatikusan.

Ha en hasznalnam a PDA-t, akkor nem lenne problema.

De elegge 1.0 userek hasznaljak, igy nem art, ha meg veletlenul sem tudjak elrontani es stabil a kapcsolat.

Titkositas nelkul a hulye Ipaq azonnal felkinalja egy popup ablakban a szomszed nyitott AP-jat ha kier a default Linksys kicsi hatosugarabol (emiatt is kene egy erosebb AP), focincer meg addig bokodi random a kepernyot, amig azt nem latja, hogy van WiFi kapcsolat... (annyira mar ert hozza :rolleyes: )

Utana meg velem ordit a kavezo tulaja, hogy mar megint nem megy a rendszer. :omg:

#1654 Felhasználó inaktív   stromij 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 13:32

Sziasztok

Teljesen új vagyok ebben a fórumozós témában, de lenne egy kissebb problémám.
Adott egy Linksys WRT54GS wifi router, 3 db WMP54G wifi hálókártya, ADSL 2Mb-es net, Windows XP SP2.
Még a wifi-k érkezése elött a net az egyik gépbe volt bekötve USB-n :down:  keresztül. Ha torrenteztem és mellé megnyitottam egy böngészőt akkor lekapcsolódott a modem a gépről és csak a modem újraindításával lehetett visszahozni. ( Több fajta torrentkliens, több fajta böngészővel is kipróbáltam ) Hasonló volt a szitu a FTP és a böngészés, vagy akármilyen több szálú munkánál.
Gondoltam egy routerrel megoldom a dolgot. Bekonfigoltam a routert, a kártyákat beállítottam a szokásos DNS, DHCP, firewall, titkosítás (WPA-PSK), SSID elrejtés. egyenlőre a MAC-szűrés nincs bekapcsolva a biztonsági dolgok közül.
Az egyik gép még egyenlőre LAN-on keresztül kapcsolódik a router-be, de a másik 2 wifi-n. Az összes gép látja egymást, internet meg van osztva, mindenhonnan elérhető.
A probléma az, hogy a wifi-s gépek teljesen szabálytalan időközönként lebontják a kapcsolatot a routerrel és után általában vissza is csatlakoznak, de nem mindig. Ez lehet 4 óra, de lehet 10 perc is. A jelerősség általában a "Nagyon jó" és a "Jó" között váltakozik, néha esik le "Közepesre". Ha a LAN-os gépet, ami fél méterre van a rotertől átrakom wifire az is ugyanúgy lepotyog a netről.
Van valami ötletletetek, hogy mi lehet a gond és hogy lehetne orvosolni?

Egy másik gond az, hogy a router tűzfala nem engedi a torrenteknél, hogy seed-eljem a fájlokat, így a megosztás arányos helyeket nem használhatom. BitComet-et használok, de a gyártó weblapján és a help-ben sem találtam, hogy melyik port tartományt használja a BitComet. A letöltés gond nélkül megy. Ha valaki meg tudná adni a port tartományt akkor azt megköszönném.

#1655 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:28

Végre sikerült két gépet összekötni wlanon keresztül, megy a net és a másolgatás is. A problémám az, hogy szerintem túl lassan tudok egyik gépről a másikra másolni. 300-750K  között mennek az adatok, ez elég kevés nem?
A PCI-os wlan kártya antennájának lehet állítani a dőlésszögét. Számít ez valamit, vagy mindegy, hogy hogy áll?
A két gép közöttmost kb 6 méter lehet, mégis azt írja a jel erősségére, hogy nagyon alacsony. Maga a gép háza és egy vékony fal áll a jel útjába.

#1656 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 19:53

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 16:28

Végre sikerült két gépet összekötni wlanon keresztül, megy a net és a másolgatás is. A problémám az, hogy szerintem túl lassan tudok egyik gépről a másikra másolni. 300-750K  között mennek az adatok, ez elég kevés nem?
A PCI-os wlan kártya antennájának lehet állítani a dőlésszögét. Számít ez valamit, vagy mindegy, hogy hogy áll?
A két gép közöttmost kb 6 méter lehet, mégis azt írja a jel erősségére, hogy nagyon alacsony. Maga a gép háza és egy vékony fal áll a jel útjába.

Az tény hogy nemigazán szereti a géphzat (fém) meg mondjuk a falat sem, de az még annyira nem is vészes...

Nézd meg netstumblerrel, valamint próbáld forgatni a házat picit, és nézd a netstumblerben a változást!

#1657 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 21:13

Ezt a netstumbler valami térerőkijelző? A kártya mutatja a térerőt, 8 pöttyből 4 világít, a Notebookon maxon van, ott ki is írja, hogy kitűnő a jel erőssége.
Arra van ötleted, hogy miért ilyen lassan megy a másolás a két gép között? A wlan kacsolat full duplex?

#1658 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 22:42

Na most valamiért felment a másolás sebesége 10 megabitre.

#1659 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 23:14

Ugyanazon a csatornán nem zavarhat be valaki más?  :think:

#1660 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 23:28

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 22:42

Na most valamiért felment a másolás sebesége 10 megabitre.

Hali
ahogy olvasom a soraidat ugyanez a szitu volt nálam is.
1. noti intel 2200
2. gigabyte pci kártya
kb 6 méter 1 fal nem vasbeton csak hatos tégla

kicsi jel ,lassu másolások, szakadások stb nem jöttem rá soha miért?

vettem egy gigabyte wlan routert és azota még 20 méterre is gyorsabb mint elötte.
De azért kisérletezhetsz vele,én mindenhogy probáltam (csatorna állitás ,még melette is
lassu volt 1m re.

Üdv:Big

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »