Vezetek nelkuli LAN II
Elküldve: 2006. 07. 23. 14:16
Elküldve: 2006. 07. 24. 21:33
Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 14:16
Valszeg igen a DNS eddel lesz a problem mert ha IP-címre müxik a ping akkor kéne névre is, de mivel névre nem igy 1 OK maradt, nem müxik a névforditásod azt pedig a DNS beállításnál javithatod......... Sztem

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:09
Idézet: freebit - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 6:19
2 gépet akarok összekötni(laptop+asztali)
a kettő között ~10 méter és 3 betonfal van
olcsó megfelelő teljesítményű háózatot akarok kiépíteni
legmegfelelőbnek egy jó nagy antennával felszerelt esetleg MIMO-s eszközök lehetmének
freebit!
3 betonfal azért nem kevés, főleg ha vasbeton, annak különösen nagy a csillapítása. Alapszabály, hogy 3 fal, vagy két födém a hatótávolsága egy AP-nak, vagy kártyának (persze ez csak egy hozzávetőleges szabály). Igazából azt is vedd figyelembe, hogy a hálózat kétirányú. Hiába veszel esetleg nagyobb kimenő teljesítményű AP-t,kártyát , ha a laptopod paraméterei behatárolják a lehetőségeket. Ilyen szempontból még inkább az antenna érzékenységgel érsz el jobb eredményt. Természetesen nem feltétlenül probléma, ha az adat visszaküldés a laptopról kisebb sávszéleségen megy, mint a letöltés, lényeg, hogy stabilan működjön az oda-vissza kommunikáció.
Esetleg próbálkozz beiktatni egy közbülső olcsóbb AP-t WDS módban. Ilyet még nem próbáltam, de elvileg működnie kell.
www.ostelsat.hu
Elküldve: 2006. 07. 26. 11:23
Adott egy wlan router. A routerben be tudom állítani a WEP-et, és erre generál is magának 4db kulcsot, amit én nem látok. Ezután a WinXP oldali hálózati beállításoknál mi a pontos teendő?
Elküldve: 2006. 07. 27. 10:12
Vez.nélküli rútert akarok, csak 2PC között kéne netes elérés. Szal semmi extra mert vékony a buxám.
Milyet ajánlanátok jó áron? De kell külön vmi vevő kártyát is venni, nem?
Ja és ha jól értem 1db kari kell csak mert vezetékesként is üzemel a rúter, nem?
THX!!
Elküldve: 2006. 07. 27. 14:31
Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 11:12
Vez.nélküli rútert akarok, csak 2PC között kéne netes elérés. Szal semmi extra mert vékony a buxám.
Milyet ajánlanátok jó áron? De kell külön vmi vevő kártyát is venni, nem?
Ja és ha jól értem 1db kari kell csak mert vezetékesként is üzemel a rúter, nem?
THX!!
Na megint szezon vs fazon

Vezeték nélküli router (úgy általában):
- 1db wan port (ezt kötöd pl az ADSL modemhez - innen jön a INET)
- xdb lan port (x>=4 mivel ált. egybeépitik 1 "szviccs"-el) (ezekre osztja szét a router az INET-et)
- 1 db WLAN antenna (kimenet)

a következő eszkoözök kellenek neked:
- min. 1db kábel vagy ADSL modem (most tekintsünk el a spec esetektől)
- min 1 db utp kábel - ezt összekötöd:
- min 1 db valamennyire jól bekonfigurált router
- HA/VAGY vezetékkkel csatlakozol a routerhez akkor annyi UTP kábel ahány (vezetékes) géped van és (minő csoda

- HA/VAGY vezeték NÉLKÜL csatlakozol a routerhez akkor annyi WLAN "kártya" ahány géped van (megintcsak meglepetés ugye

WLAN "kártya" :
-PCI
-USB
-UTP
-SD
-beépített (pl laptop)
-stb.
ja és az ár 8-10 körül jó?
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:38
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 14:31

Vezeték nélküli router (úgy általában):
- 1db wan port (ezt kötöd pl az ADSL modemhez - innen jön a INET)
- xdb lan port (x>=4 mivel ált. egybeépitik 1 "szviccs"-el) (ezekre osztja szét a router az INET-et)
- 1 db WLAN antenna (kimenet)

a következő eszkoözök kellenek neked:
- min. 1db kábel vagy ADSL modem (most tekintsünk el a spec esetektől)
- min 1 db utp kábel - ezt összekötöd:
- min 1 db valamennyire jól bekonfigurált router
- HA/VAGY vezetékkkel csatlakozol a routerhez akkor annyi UTP kábel ahány (vezetékes) géped van és (minő csoda

- HA/VAGY vezeték NÉLKÜL csatlakozol a routerhez akkor annyi WLAN "kártya" ahány géped van (megintcsak meglepetés ugye

WLAN "kártya" :
-PCI
-USB
-UTP
-SD
-beépített (pl laptop)
-stb.
ja és az ár 8-10 körül jó?
Nagyon részletes meg minden, de a lényegre nem tértél rá.
2PC-m van.
Net bemegy a modembe onnan rúterhez( ezt tőled tudtam)
És a legközelebbi géphez ugye nem kell wi-fi kari? Nem láttam még veznélküli rútert, de gondolom vezetékesként is üzemel. Akkor csak a távoli géphez kell wi-fi kari. Gondolom én.
Na szóval 1 db wi-fis rúter+1 db wi-fi kari+kb max 10m kábel. Összvissz mennyi huf? És mit értesz jól bekonfigurált rúter? Sok kapcsoló van azon? Vagy softveresen jó bekonfigurált?
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:24
Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 19:38
2PC-m van.
Net bemegy a modembe onnan rúterhez( ezt tőled tudtam)
És a legközelebbi géphez ugye nem kell wi-fi kari? Nem láttam még veznélküli rútert, de gondolom vezetékesként is üzemel. Akkor csak a távoli géphez kell wi-fi kari. Gondolom én.
Na szóval 1 db wi-fis rúter+1 db wi-fi kari+kb max 10m kábel. Összvissz mennyi huf? És mit értesz jól bekonfigurált rúter? Sok kapcsoló van azon? Vagy softveresen jó bekonfigurált?
milyen lényeg?????
Ott volt hogy HA/VAGY.
Eddig 1 szót nem szóltál arról, hogy milyen felállásban akarod használni !!!
NINCS olyan hogy közelebbi meg távolabbi gép!!
Olyan lehet hogy 1. gép amit vezetékesen akarsz bekötni meg 2. gép amit rádiósan.
A csöves erősítők és a kapcsolók kora lejárt (VIP alkalmazásokat mot hagyjuk)
Szoftveresen kell konfigolni.
szerintem írtam, de akkor még1x (lehet más sorrendben is)
- modemed van. Mivel van neted , gondolom van hozzá UTP kábeled. Ezt kihúzod a gépből bedugod a router WAN portjára. Ez eddig 0 FT (előfordul, hogy a kábeled nem jó erre mert 2 fajta bekötés létezik, de ennek kicsi az esélye)
- Router összkötöd UTP kábellal (lehetőleg sima bekötésű) az 1. géppel.
-router+1.gép bakapcs. Ha szerencséd van ad a gépnek IP-t (bár én fix IP-t állítanék be)
-beállítod a routert. már van is neted.
-2. gépbe/-re wlan kártya , install, beállítás, már ezen is van net.
a roteren még van kb 3 szabad helyed vezetékes netre. Rádiósan meg még jópárat be lehet állítani.
Költségek:
wlan kártya 4-10 eFt
10m UTP 1 eFt
WLAN Router: 8-15 eFt (van drágább is

kérdés?
Elküldve: 2006. 07. 28. 05:33
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 19:24
Ott volt hogy HA/VAGY.
Eddig 1 szót nem szóltál arról, hogy milyen felállásban akarod használni !!!
NINCS olyan hogy közelebbi meg távolabbi gép!!
Olyan lehet hogy 1. gép amit vezetékesen akarsz bekötni meg 2. gép amit rádiósan.
A csöves erősítők és a kapcsolók kora lejárt (VIP alkalmazásokat mot hagyjuk)
Szoftveresen kell konfigolni.
szerintem írtam, de akkor még1x (lehet más sorrendben is)
- modemed van. Mivel van neted , gondolom van hozzá UTP kábeled. Ezt kihúzod a gépből bedugod a router WAN portjára. Ez eddig 0 FT (előfordul, hogy a kábeled nem jó erre mert 2 fajta bekötés létezik, de ennek kicsi az esélye)
- Router összkötöd UTP kábellal (lehetőleg sima bekötésű) az 1. géppel.
-router+1.gép bakapcs. Ha szerencséd van ad a gépnek IP-t (bár én fix IP-t állítanék be)
-beállítod a routert. már van is neted.
-2. gépbe/-re wlan kártya , install, beállítás, már ezen is van net.
a roteren még van kb 3 szabad helyed vezetékes netre. Rádiósan meg még jópárat be lehet állítani.
Költségek:
wlan kártya 4-10 eFt
10m UTP 1 eFt
WLAN Router: 8-15 eFt (van drágább is

kérdés?

És bazz! Ilyen drága a wi-fi kari?
Elküldve: 2006. 07. 28. 10:11
Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 6:33

És bazz! Ilyen drága a wi-fi kari?
bruttó Négyezer az mitől is drága ?????

Akkor kábelezd le olcsóbb a kábel és elég sima router amivel ismét pénzt takarítasz meg

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:04
Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 6:33
lacima 2500-ért is ad (vettem négyet

Elküldve: 2006. 07. 28. 12:22
Idézet: worxland - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 12:04

Ki az vagy mi az a "lacima"?
Még van neki?
Elküldve: 2006. 07. 28. 14:51
Idézet: chungee - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 13:22
Még van neki?
Lacima topikja
Elküldve: 2006. 07. 29. 20:14
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az általam megadott 33333-33339 portok meg vannak-e nyitva? Nincs valami diagnosztikai program ami segíthet (magyarul)? Esetleg más okosság?
Elküldve: 2006. 07. 30. 17:24
Elküldve: 2006. 07. 30. 17:48
Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 17:24
Nem nagyon. Kell egy eszköz, ami többfelé osztja (routolja) a netkapcsolatot...
Elküldve: 2006. 07. 30. 17:48
Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 17:24
Tehát a kérdés úgy szól, hogy az AP, az csak simán "switch"-ként működik, és tesz mindezt wifin is?
Elküldve: 2006. 07. 30. 18:13
Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 18:48
Istenem.
Akkor mi is a problémád?
Adott 1 INET kapcsolat ami kábelnetes.
Ehhez van 1 modemed ami jelenleg bedugva a gépedbe és azon van NET.
Ezekután azt szeretnéd, hogy 2 gép legyen a neten? az 1ik továbbra is maccaggal a másik meg rádiós kapcsolattal?
Nos ha így van akkor meglehet oldani egyetlen eszközzel is :
WLAN-os router (ami AP is Router is meg sw is)
más kérdés hogy neked nembiztos hogy ilyen van
Szerkesztette: PcCave 2006. 07. 30. 18:15 -kor
Elküldve: 2006. 07. 30. 19:29
Idézet: PcCave - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 18:13
Akkor mi is a problémád?
Adott 1 INET kapcsolat ami kábelnetes.
Ehhez van 1 modemed ami jelenleg bedugva a gépedbe és azon van NET.
Ezekután azt szeretnéd, hogy 2 gép legyen a neten? az 1ik továbbra is maccaggal a másik meg rádiós kapcsolattal?
Nos ha így van akkor meglehet oldani egyetlen eszközzel is :
WLAN-os router (ami AP is Router is meg sw is)
más kérdés hogy neked nembiztos hogy ilyen van
Na hát ez az. Ha Wifi Routerem lenne, akkor egyértelmű lenne a dolog = Ruteren megy a net, megkapja az IP-t, ruter oszt a többi gépnek saját ip-t, idáig világos. Nekem ez az Acess Point nem volt világos, tulajdonképpen ez hogy is működik? Ez nem kap saját ipt, csak továbítja az eredetileg kiosztott ip-t a szgép felé akár wifin is?(mint egy switch) Ez belső hálón nem is lenne gond, de chellon már problémásabb mert nem fognak 2 ip-t kiosztani...
És a kérdésem erre irányult, tehát ha van egy AP-m, azt b*szhatom, mert azzal önmagában nemfogok internetet megosztani (legtöbb szolgáltatónál)?
Elküldve: 2006. 07. 30. 19:30
Idézet: Still - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 19:29
És a kérdésem erre irányult, tehát ha van egy AP-m, azt b*szhatom, mert azzal önmagában nemfogok internetet megosztani (legtöbb szolgáltatónál)?
Repotec RP-WA0252
Sima AP.