HWSW Informatikai Kerekasztal: Bios frissités - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bios frissités Rendszer és video frissités?!?! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Kubbi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 24. 14:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 14:50

Beléd meg azt az összes alaplapot, de keresztbe, hintőporral és sóderrel beszórva, nehogy csússzon, amit a sok láma aki 3 sort nem tud elolvasni, elflashelt máig a 486os érától kezdve.
Sokan azt hiszik hogy ez olyan ripszropsz megy, a mikronikában ezért ér mindig az utcáig a sor :D ECS K7S5A-ból ugyanis van 5 revizió, persze a BIOSok nem mindben átjárhatóak.

Az okos fejedbe csapjon a menkűűű!
Nem tök mindegy neked hogy hányas revízió? Olyan adatot minek adjak meg, ami nem kell?
Attól hogy tudod, hogy 3.0ás verzió, nem változik meg a gazgaságpolitika...
Csak annyit kellett volna leírni, hogy a biost le kell menteni elötte, meg blablabla....
Nem itt nagyfejűsködni... Álljon beléd a szögesdrót! :offtopic:

#22 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:35

Idézet: Kubbi - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:54

Nem tök mindegy neked hogy hányas revízió? Olyan adatot minek adjak meg, ami nem kell?
Csak annyit kellett volna leírni, hogy a biost le kell menteni elötte, meg blablabla....

Mekkora egy p@:cs vagy ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#23 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:37

te meg rakj fel egy 4.0-as revhez keszult biost, es egjen szet a geped, lehetoleg mikozben benne tartozkodsz :D
what the fuck is WTF?

#24 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:41

"Beindulok tőle, mint benzintől a dízel..." :D

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#25 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 17:43

Király lett a topic...  :Đ  :evil2:  :hinta:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#26 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 25. 11:51

Mielőtt tovább durvulna a topik, kérek mindenkit, hogy ha lehet a szakmai dolgok vitatására szorítkozzunk!!! Akinek nem inge természetesen ne vegye magára...

Ha továbbra is ebben a hangnemben folytatódik a vita, akkor a topikot zárom, és a megfelelő "jutalmakat" is kiosztom...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#27 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:19

Jóóóól van aranyapám, ménkű meg minden, sebaj. Kapcsold ki szépen ustorrol a gépet, de előtte kuksizz ide:
A lapodból van 5 revizió, és pár al, pl ha jól emlékszem, a 3asból van 3.1 vagy 01 is. Namost, a reviziók nemcsak annyiban térnek el, hogy ropsz más számot raktak rá mert elfogyott a hupilila ón, és csak cinóbervöröset sikerült kapni, hanem történnek variálások akár olyan szinten is, hogy két revizió más sorozatú, akár más chip-reviziójú, minőségű bridge-t kaphat, stb stb. Azért jó az ilyeneknél megnézni hogy pontosan melyik való a te lapodba, mert van olyan, hogy működik (én is flasheltem anno Amptron lapba Tomato meg Soyo biost, csak akkor ott állt melettem kivett ICvel, beboolva a tartalék gép hotswap biosmentésre készen), és van olyan, hogy viheted a lapot vagy a mikronikába, ahol megsütik neked bele az általad vitt bios image-t, vagy kereshetsz egy érzőbb szivű fórumtársat (a fenti szájalás után ugyvélem nem fognak egymást letaposva tolongani), aki ingyen, turborudeeért, vagy némi aprópénzért megcsinálja neked. Vagy fogsz másik lapot, és nekiállasz tenmagad böllérkéssel meg gallyazóbaltával, az is jó mert vannak még magamfajta ószeresek  a bolhán szép számmal, akik imádnak mások által elb*szott cuccokkal molyolni.
Nagyjából ennyit kivántam elmondani, azt hiszem itt akik irtak, azokat a segitőkészség vezette és nem a leugatás, az hogy bedurvultak a dolgok, azt hiszem inkább a kérdező félnek köszönhető. Neki csak annyit,hogy azt nem árt szem előtt tartani: ez nem a zuppergamez fóruma, ahol se perc alatt jön valami senkiházi láma aki megmondja a frankót, itt sajnos nem árt ha tud az ember olvasni, vagy ki tudja a fehér botjával tapogatni az orbákos nagy KERESŐ feliratot, és begépeli hogy BIOS. Ami pont olyan hossszú, mint a minimálisan megadható kulcsszó :D

#28 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:40

Tudom, hogy aranyszabály. Amig megy nem kell piszkálni...

De azért kiváncsi vagyok, hogy ha a giga lapomon levő F5-ös biost lecserélném az F11-re valami változást tapasztalnék-e. Amit a gyártó a honlapon kiír változtatást azokar nincs szükségem, viszont úgy tudom/gondolom, hogy az újabb biosal némi sebességnövekedés is jár (mem kezelés stb. jobb).

Már frissítettem biost de elfelejtettem mi a neve annak a kis proginak amit boot floppyra kell másolni...

A win alatti bios frissítésről mik a tapasztalataitok? A lappal adtak valami ilyen progit is...

Válaszokat köszi.

#29 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 21:17

pl az ECS K7VTA3 lapcsalád 6 különböző verziója 3 különböző chipkészleten alapul, meg asszem a hangchippet is váltogatták bőszen, meg ki tudja még mi mindent... ha elkezdesz keresztbe flashelni, garantáltan sötét kép fogad, és mehetsz beszélgetni a mikronikába az elvarázsolt palival (a csaj aranyos :) )... a régi lementése minimum, de nem biztos, hogy segít...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#30 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 21:20

Idézet: Aragorn - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 21:40

Tudom, hogy aranyszabály. Amig megy nem kell piszkálni...

De azért kiváncsi vagyok, hogy ha a giga lapomon levő F5-ös biost lecserélném az F11-re valami változást tapasztalnék-e. Amit a gyártó a honlapon kiír változtatást azokar nincs szükségem, viszont úgy tudom/gondolom, hogy az újabb biosal némi sebességnövekedés is jár (mem kezelés stb. jobb).

Már frissítettem biost de elfelejtettem mi a neve annak a kis proginak amit boot floppyra kell másolni...

A win alatti bios frissítésről mik a tapasztalataitok? A lappal adtak valami ilyen progit is...

Válaszokat köszi.

a winflash progikat hanyagold, futó windows alatt annyi bezavaró progi lehet, ez meg elég veszélyes művelet... nekem már szállt el nF2-es lapom winflashtől... a GB oldalán a BIOS image mellett biztosan megtalálod a DOS-os flash progit és a hozzá való instrukciókat is...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#31 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:57

Idézet: yeahsp - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 22:20

a winflash progikat hanyagold, futó windows alatt annyi bezavaró progi lehet, ez meg elég veszélyes művelet... nekem már szállt el nF2-es lapom winflashtől... a GB oldalán a BIOS image mellett biztosan megtalálod a DOS-os flash progit és a hozzá való instrukciókat is...

Ok megvan.

De a kédés továbbra is marad. Megéri, van gyorsúlád? Mert az F5 és F11 között eltelt egy kis idő.

#32 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 13:24

Idézet

Nah frissítettem bios-t de nem lett jó  :( , mert kiírja, hogy channel 0 és channel 1 Hdd kapacitását .... disabled nah ez a  tudom hogy ez kicsit értelmetlen ... de remélem valaki ki tudja bogozni. Fontos lenne!!!!

...

Idézet

a pontos hiba:
Ide channel 0 Slave Disk HDD S.M.A.R.T. capability ...... Disabled

A kapacitásnak semmi köze a "hiba"üzenethez. Vagy már későn szólok? Talán mindegy. De remélem nem.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó