HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:03

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:26

a többség lúzer... :D

a többség szerint nem :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#142 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:08

Idézet: Konor - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 23:03

de látod :Đ

#143 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:36

Idézet

de látod

De látod, hogy NEM! :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#144 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:56

A sz"r nem olyan rossz dolog, egy milliárd légy nem tévedhet. :) :fly2:

Szerkesztette: mocsi 2005. 03. 12. 00:00 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#145 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:04

A többség... :Đ

Azért itt is 40-60 % volt az arány a dízel hátrányára, de gondoljunk bele a hwsw fórumára főleg a fiatalabb korosztály jár aki nemrég szerezte a jogosítványát és épp elkezdi élvezni a vezetés élményeit, nincsen családja de van pénze autóra, cicatuningra és soksok benzinre. Tudtommal a magyarországi újautó eladások ennél már kedvezőbb értéket mutatnak a dízel javára, de ehhez is tegyük hozzá hogy az új autók közül a legolcsóbbakat a benzines alapmotorral szerelik, amit nem biztos hogy jókedvében választ valaki, hanem azért mert nincs pénze a dízelmotoros, vagy nagyobb motorral szerelt változatra (ezerkettes asztma, ezres korza, nyóccázas matyiz, és ezekből adják el a mennyiséget, nem a 3.0 V6 BMW M3-asból, vagy 535d-ből). Ennek fényében már nem is olyan rossz az a 40-60.

A mostani nagy tömegben eladott sokszelepes kis benzinmotorok bárki bármit mond a marketing áldozatai, és általában mi is azzá válunk megvásárlásukkal. Az ember kevés pénzből akar nagy teljesítményt, mert pl nem akar rá sok kötelezőt fizetni, no meg olyan jól hangzik a "nagy literteljesítmény" nevezetű marketingblabla... Ennek eredménye a mostani autókínálat motorválasztékának alja, 1,2-16V 1,4-16v csodamotorok. A teljesítmény megvan, papírra le lehet írni szépen, hogy 75-80-95-100 lóerő, mellé meg kisbetűvel, hogy 5800-as fordulaton, mivel azt a katalógust lapozgatva nem érzi az ember hogy ez mit is jelent valójában. Példa: Kollégám kicserélte az 1,4 68 LE Fabiáját nemrég egy szedán 1,4 16v migrénre. Szép és jó, de a felesége nemrég a következőket mondta a barátnőjének: Szép, nagy kényelmes, csendes, és bár 95 lóerős gyengébbnek érzem mint a fabiát, állandóan lefullad és nem is megy annyira. Mi a kulcsa a rejtélynek ? Mama valszeg nem forgatta 3000-as fordulat fölé még soha. És ezzel nincsen egyedül.

Mi vettünk az asszonynak egy új dci kliót, 82 lóval. A hasonló benzines az alapmotornál eggyel jobb 1,2 16v lenne, de hogy őszintén fogalmazzak ezzel a kocsival mindamellett, hogy nagyon nyomatékos és keveset kíván enni, bármikor, röhögve körbeautózom az ezerkettest, és télen egy-két literrel is kevesebbet tankolok 100km-re ha csak munkába járok vele.

Magamnak használtan vettünk egy DTI vectrát. Vectra esetében messze összetettebb a választás oka: 100 lovat ugyan megkaptam volna egy 1,6 16v-től is, de az így télvíz idején rövid utakon akár tíz litert is legurít, ugyanakkor megvételekor az olaj és folyadék csere mellé iziben jött volna egy vezérműrendszer plusz vízpumpa csere is. DTI sajna nem rendelkezik a mostani modern dízelek jó tulajdonságainak egy részével (lustán veszi a fordulatot, magasabb a fogyasztása mint a mostani kétlitereseké), de télen is elcipel engem melóba 6,8 literből és nem kell pörgetnem sem. A hangja bemelegedés után, kellemes halk mormogás, nyomatéka van csőstől. Tetszik. Nagy, kényelmes, nehéz vas, és azért megy is ha kell.

Na ezt így a teljesség igénye nélkül. ;)

Rudolf Diesel jó fej volt, kár hogy a krautok kifingatták.

#146 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:47

Idézet

Azért itt is 40-60 % volt az arány a dízel hátrányára, de gondoljunk bele a hwsw fórumára főleg a fiatalabb korosztály jár aki nemrég szerezte a jogosítványát és épp elkezdi élvezni a vezetés élményeit, nincsen családja de van pénze autóra, cicatuningra és soksok benzinre. Tudtommal a magyarországi újautó eladások ennél már kedvezőbb értéket mutatnak a dízel javára, de ehhez is tegyük hozzá hogy az új autók közül a legolcsóbbakat a benzines alapmotorral szerelik, amit nem biztos hogy jókedvében választ valaki, hanem azért mert nincs pénze a dízelmotoros, vagy nagyobb motorral szerelt változatra (ezerkettes asztma, ezres korza, nyóccázas matyiz, és ezekből adják el a mennyiséget, nem a 3.0 V6 BMW M3-asból, vagy 535d-ből). Ennek fényében már nem is olyan rossz az a 40-60.

Szépít, szépít....

Modnok olyat, hogy a csilliárdosoknak is csak a szutykos benzines alapmodell bentley-re telik.
Abból adják el a legtöbbet.
És a monakói átlagkereset alatt élőknek is csak az alapmodell benzines lambóra telik.
:)

Idézet

legolcsóbbakat a benzines alapmotorral szerelik

Mivel egy azonos teljesítményű benzines nagy általánosságban olcsóbb mint egy dízel (kiegészítem turbódízelre, mert olyan teljesítményű szivódízel nem nagyon van, mint egy benyás)
Ebböl azonnal következik, hogy turbódízel nem lehet a legolcsóbb kategória.
Feltöltés nélkül gondolom lehet legolcsóbbat csinálni, de hát attól még a dízel tulajok is húzzák a fogukat. :)

Idézet

A teljesítmény megvan, papírra le lehet írni szépen, hogy 75-80-95-100 lóerő, mellé meg kisbetűvel, hogy 5800-as fordulaton, mivel azt a katalógust lapozgatva nem érzi az ember hogy ez mit is jelent valójában

Azzal nincsen gond, hogy 5800-as fordulaton. Azzal van a gond, hogy 5500-on ennek már csak a töredéke van meg. 
Amúgy jogos.

Mint ahogy valaki korábban mondta is, hogy a hengerürtartalmat SEMMI sem pótolhatja teljesen.

Egyébként jó a leírásod. Csak ilyen leírást egy lehet úgy is csinálni, hogy minden érve a benzines modell mellett szól. :)

.......

Egyébként multkori vita alapján elsiklottunk/elsiklottam a lényegről...
Nem az volt a pláne, hogy 30-al megyek ötösben. Hanem az egy kényelmet ad, nemcsak nekem, hogy egy fokozatban sokkal nagyobb az áthidalható sebességtartomány.
Pl 1-es, 2-es, majd 5-ös fokozat... Igaz így nem gyorsulsz
De ha megpörgeted egyesben, akkor teheted 5-be is.
Tény és való, hogy ez nem életszerű példa. De gyakorlatban szerintem több kényelmet ad az, hogy az első és az utolsó fokozatnak is van közös sebességtartománya. Egy részen fedésben vannak.
Minthogy állandóan/szigorubban ragaszkodni kell a meghatározott fordulatszámokhoz.
De mondjuk ez a feltöltős motorok egy igennagy hátránya. hiába az alacsony fordulatokon rendelkező töltőnyomás.. a fizika korlátain nem lehet egyelőre átlépni.

De ebbe nagyon belekötnek majd egyesek. Remélem nem. De hááát... :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#147 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 07:35

Egy kis idézet, a Kory által a másik topikba beidézett Integra Type R tesztből :) (Totalcar)

Idézet

Majdnem elfelejtettem, hogy a fennt említettek felvetnek még egy utolsó komoly kérdést: mennyit is kell majd benzinre pazarolnunk mindezért. Kapaszkodjatok! Azt talán mindenki tudja, hogy egy GT avagy WRX Impreza - példának okáért - hasonló menetteljesítményre képes, és fogyaszt hozzá - városban - úgy 13-20 litert. Ez - ugyebár - nem kevés. Én eddig akárhogyan gyilkoltam, 14 liternél többet nem tudtam megetetni az Integrával. Ha véletlenül visszafogottabb voltam, akár 10 literrel is elmászkáltam, még mindig lendületesen, de nem állatok módjára. Bárhogyan is használom, egyfolytában tankolok.

Azoknak akik magukra ismernek a téma kapcsán :Đ

#148 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:08

GI magyarországi eladásokról ( fizetésről :( ) volt szó, itt nincs sok bentley :)

#149 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:51

Idézet: Lord - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 9:08

GI magyarországi eladásokról ( fizetésről :( ) volt szó, itt nincs sok bentley :)

Mondjuk ha Rics adatokkal alá tudja támasztani, akkor elhiszem, de addig nem, hogy Mo-on több dízelt adnak el mint benyást. No persze nem azért, mert mind benzinest szeretne, hanem mert arra van keret. Nézzétek meg az Ignist. Nem olyan régen (az áresés elött) 2.6-2.7böl egy jól feleszerelt 1.3-as vvt-t adtak. ha 1.25jtd-t akartál, az 3.5. misi, ez jó 8 kiló különbség. Akkor meg ugye 3.5 ből nem biztos, hogy Ingist vesz az ember, hanem mondjuk egy Megane-t. Aki évi 5-10e km-t autózik, - sok ember ilyen - felesleges új dízelt venni, hogy utána meg 8 évesen legyen benne 60e km. Ha pedig a tendencia folytatódik (gázolajdrágulás), akkor meg nem is biztos, hogy megéri. Szerintem. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#150 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 9:51

Mondjuk ha Rics adatokkal alá tudja támasztani, akkor elhiszem, de addig nem, hogy Mo-on több dízelt adnak el mint benyást. No persze nem azért, mert mind benzinest szeretne, hanem mert arra van keret. Nézzétek meg az Ignist. Nem olyan régen (az áresés elött) 2.6-2.7böl egy jól feleszerelt 1.3-as vvt-t adtak. ha 1.25jtd-t akartál, az 3.5. misi, ez jó 8 kiló különbség. Akkor meg ugye 3.5 ből nem biztos, hogy Ingist vesz az ember, hanem mondjuk egy Megane-t. Aki évi 5-10e km-t autózik, - sok ember ilyen - felesleges új dízelt venni, hogy utána meg 8 évesen legyen benne 60e km. Ha pedig a tendencia folytatódik (gázolajdrágulás), akkor meg nem is biztos, hogy megéri. Szerintem. :)

Nem írtam sehol, hogy magyarországon több dízelt adnak el mint benzinest... Annyit írtam, hogy a 40-60%-nál azért valszeg jobb az arány.

Amúgy az ignis drága autó. 3,5 millerért 1,7 cdti 80 lovas G astra classicot is kapni.

Szerkesztette: RiCS 2005. 03. 12. 11:24 -kor

#151 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:50

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:23

Nem írtam sehol, hogy magyarországon több dízelt adnak el mint benzinest... Annyit írtam, hogy a 40-60%-nál azért valszeg jobb az arány.

Amúgy az ignis drága autó. 3,5 millerért 1,7 cdti 80 lovas G astra classicot is kapni.

Rics, ezt írtad:

"Azért itt is 40-60 % volt az arány a dízel hátrányára, de gondoljunk bele a hwsw fórumára főleg a fiatalabb korosztály jár aki nemrég szerezte a jogosítványát és épp elkezdi élvezni a vezetés élményeit, nincsen családja de van pénze autóra, cicatuningra és soksok benzinre. Tudtommal a magyarországi újautó eladások ennél már kedvezőbb értéket mutatnak a dízel javára,..."

Ha 40%-nál több új  dízelt adnak el, megeszem a kalapom ;) Szerintem ez jó, ha 15-20%... Szval' semmiféleképpen nem jobb, mint ami szavazáskor itt kijött. Nem kötekedésképpen, de ezt írtad. ;)

Ha valaki tud valami statisztikát mondjuk a 2004-es autóeladásokból, örömmel veszem. Egyébként mint tudjuk toronymagasan vezet a Suzuki a többi gyártóval szemben, és neki csak jelképesen van dízelautójuk, szal' ugye 15k új Suzukit adtak el tavaly kb. Abból szvsz 14.5k benzines. (Emlékeztetésképp, a második helyezett Opel ~ 11K autót adott el) szvsz nagyon kevés új dízel fogy. Csórók vagyunk, na. :)

#152 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:50

Ha valaki tud valami statisztikát mondjuk a 2004-es autóeladásokból, örömmel veszem. Egyébként mint tudjuk toronymagasan vezet a Suzuki a többi gyártóval szemben, és neki csak jelképesen van dízelautójuk, szal' ugye 15k új Suzukit adtak el tavaly kb. Abból szvsz 14.5k benzines. (Emlékeztetésképp, a második helyezett Opel ~ 11K autót adott el) szvsz nagyon kevés új dízel fogy. Csórók vagyunk, na. :)

http://www.totalcar....05.01.18

Természetesen olyan nincs hogy ebből mennyi dízel és benzines.

Amúgy a Suzuki óriásit veszített a tavalyi évben, de még mindig vezet, aztán Opel és Renault (mindkettő visszaesett, de a Daciaval együtt a Renault nőtt). A legnagyobb nyertes pedig a Ford és a Skoda és a KIA (amely majdnem megduplázta eladásait), és talán még a Honda (20%-al több mint 2003-ban).

Szerkesztette: Kory 2005. 03. 12. 11:55 -kor

#153 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 12:30

Én fiatal vagyok, benzines nagyfogyasztású autóm van, ami jól megy. De ennek egyetlenegy oka van. Ez volt olcsón.... A mostani kocsimat olyan pofátlan összegért sikerült megvennem, hogy le sem merem írni. Ebből az árból NEM kaptam volna még egy dízel 25éves unot sem.

Szeretnék én dízel autót, de amikor egy 92 es Golf TDI majd 1 milla, ráadásul abban kb 300e km van már, és ki kéne cserélni az adagolón keresztül a hengerfejen és a turbón át sokmindent, akkor valahogy nem tud meghatni a dízelezés :(.

Ráadásul az még egy 90 lovas történet, ha ne adj' isten PD-TDI-t szeretnék, hogy valamit mocorogjon is, akkor jobb ha elmegyek sikkasztani, meg rabolni, mert nekem még egy darabig nem lesz 2millám autóra.

Amúgy számomra egyetlen alternatíva van a dízelesítésre.
Fogom magam, és veszek kint egy TKs kocsiból egy Opel 2.0 DTI motort. A mostani váltó és féltengelyek a kocsimon úgyis a dízelből vannak, (rövidebb fokozatok, jobb gyorsulás :) ). Úgyis AF es a kocsi, a plakettot meg tök8 milyen motorra teszem fel. A mostani mocit annyiért el tudnám adni, amennyiért a dízel meglenne, de ilyen átalakítást még tudomásom szerint senki nem csinált, és nem én szeretném súlyos 100ezrek árán kitapasztalni :). Jó lenne a 6-7 literes fogyasztás gázolajból, biztosan sokkal többet is járnék az autómmal, de ez sajnos egyenlőre nem valósul meg. Marad a 8-15l es fogyasztás, de ez legalább megy, hamár fogyaszt is :D
100%

#154 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 12:32

írtam egy emailt az automagazin-nak, hátha tudnak valami statisztikát :)

#155 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 13:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:53

http://www.totalcar....05.01.18

Természetesen olyan nincs hogy ebből mennyi dízel és benzines.

Pedig ez lenne a lényeg.

#156 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:52

Kory:

A Corsa 1 éves sincsen. A srác huga sztyúárdesz (nemtom hogy kell angolul írni...) azt pesten közlekedni vette.
A Yaris nincs 1 hónapos.
A Golf 3-as passz. Nemtom. Mindegyik kocsi alap. A Golf 3 1.9-es TDI.

A srác szerint a Yaris: "anyáméknak jó"
A srác szerint a Corsa: "azért a szutyokért pénz nem adnék, de tesómnak jó"

Mondjuk inkább Corsa, mint szejcsentó. Ott még az ajtó sincs leburkolva kárpittal, csak egy kis részen. Kisebb részen, mint egy Wartburgnál. :) A ladától meg mérföldekre van.
Az ajtó csukódásánál meg még egy (bocsi a puntósoktól), de még egy puntó után is meglepődtem.
Tipikus konzervhang. :)

Szeritnem kisautó létére elmegy a Corsa, a Yaris jobb. De nekem valahogy egyik sem kellene.

#157 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 19:55

Idézet

Ráadásul az még egy 90 lovas történet, ha ne adj' isten PD-TDI-t szeretnék, hogy valamit mocorogjon is, akkor jobb ha elmegyek sikkasztani, meg rabolni, mert nekem még egy darabig nem lesz 2millám autóra.

Mielött még elkezdik fikázni a VW-t, szólok, hogy szerintem korrekt kocsik, mégha egyesek szerint a belsejük undórító... na mindegy.
De van egy jó ötletem... Add el a kocsikat, menj el rulettezni és tedd fel a pirosra. Vagy lesz kocsid vagy nem. :)

#158 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:58

Idézet: GI - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 19:52

Kory:

A Corsa 1 éves sincsen. A srác huga sztyúárdesz (nemtom hogy kell angolul írni...) azt pesten közlekedni vette.
A Yaris nincs 1 hónapos.
A Golf 3-as passz. Nemtom. Mindegyik kocsi alap. A Golf 3 1.9-es TDI.

A srác szerint a Yaris: "anyáméknak jó"
A srác szerint a Corsa: "azért a szutyokért pénz nem adnék, de tesómnak jó"

Mondjuk inkább Corsa, mint szejcsentó. Ott még az ajtó sincs leburkolva kárpittal, csak egy kis részen. Kisebb részen, mint egy Wartburgnál. :) A ladától meg mérföldekre van.
Az ajtó csukódásánál meg még egy (bocsi a puntósoktól), de még egy puntó után is meglepődtem.
Tipikus konzervhang. :)

Szeritnem kisautó létére elmegy a Corsa, a Yaris jobb. De nekem valahogy egyik sem kellene.

Yaris egyliteres VVT-i motorjával (Ez egy normáliséknál kitalált változó szelepvezérlés, mely alacsony fordulatszám tartományra is hagy nyomatékot, magasan meg engedi pörögni ezt a kis kávédarálót), megbízhatóságával, rengeteg rakodóhelyével, átgondolt belső designjával és a vele járó kényelmi extrákkal egy nagyon jó választás szvsz. A belterének formái sajátosak, európai szemnek kicsit idegenek lehetnek (Mint ahogy sok rizskályha külseje-beltere (van pl a zöld számlapos okádék digitális óra, amit egyszerűen nem bírnak száműzni, szerencsére a yarisban éppen nincs ilyen)) A használt műanyagok kopogósak és kemények, de ez az autó elsősorban az olcsóságról és a funkcionalításról szól. Kiegyensúlyozott motorjával, változó rásegítésű elektromos szervóval (Eheh, váltózó rásegítés, szerintem 20km/h felett egyszerűen kikapcsol, nincs rá szükség), jól áttételezett kormányával, könnyen kapcsolható váltójával és normálisan adagolható fékjével komfortosan vezethető. A nagyobb motoros változatok (1,3 VVT-I 1,5 T-Sport, esetleg az 1,4 D4D) már-már vidám száguldozást is lehetővé teszik.

Ami elenne szól az anyagválasztás mellett az a szűkös beltér. Gyakorlatilag csak a vezetőülésen férek el kényelmesen, magam mögé nem szívesen ülök be, mert a térdem az háttámlába ütközik, a fejem meg a tetőkárpitot súrolja folytonfolyvást. A csomagtartó apró mint az autó egésze, de a hátsó ülőlap a twingóhoz hasonlóan tologatható, így nyerhető lábtér a csomagtér rovására és vice versa. A 3d hatású műszerfalat szokni kell. A rengeteg tárólórekesz a műszerfalban és az ajtókon megmutatja ki a célközönsége ennek a kocsinak. Ez pedig a nő. Végülis kb annyit kell tudnia, hova kell tankolni, meg hogy 15k km-enként be kell vinni az autót szervizre, ahol átvizsgálják és olajat cserélnek. Fogyasztása barátságos, tapasztalatlan vezetővel (aki 3000-es fordulaton szokott vele elindulni annyira görcsösen fél a lefulladástól, holott a motor annyira vezetőbarát, hogy akár alapjáraton elviszi a kasznit (!)) 6,4L/100km. Szerintem nem egy rossz vétel.

#159 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:03

megerősítem, a yaris nagyon jó választás

#160 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:10

Idézet

Yaris egyliteres VVT-i motorjával (Ez egy normáliséknál kitalált változó szelepvezérlés, mely alacsony fordulatszám tartományra is hagy nyomatékot, magasan meg engedi pörögni ezt a kis kávédarálót), megbízhatóságával, rengeteg rakodóhelyével, átgondolt belső designjával és a vele járó kényelmi extrákkal egy nagyon jó választás szvsz

Tudom hogy müxik a szelepvezérlés.. Nem is erről volt szó. Sőt a srác egyátalán nem a menetteljesítményre gondolt, amikor véleményezte a kocsikat.
Apjának és hugának az uccsó szempont. Amúgy 1.3-as a Yaris, ha jóltom.

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »