HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 06. 16:28

Rómába katalizátor nélküli autó nem hajthat be.
Ciciman is on borda

#1442 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 16:34

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:01

Üvegtigrises mondat: (fejnélküli malacok)

"Te ezért pénzt adtál????"

Ráadásul piros... :D
Akkor inkább már a legszakadtabb 10000Ft-s szimó.
Olcsóbb mint a tescos bicaj és megy.
Annak legalább motor formája van.

Nem adtam.

Úgy nyertem, szal ingyen volt :D  :p

#1443 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 16:34

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:04

Ráadásul az az egyes az elején.. :D

Egyik motoros haver úgy fogalmazott inap, hogy:

"Aki robogót vesz/ráül az nem ember" :D

Neked a divat mondja meg hogy ki vagy?

:rolleyes:

Amúgy kösz.

Meg mit mondjak ezek közül jobban tetszene valamelyik, de .....:

http://korympage.uw.hu/ducati 

Jah, persze, ez is piros, vagyis izé, olasz.

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 06. 17:02 -kor

#1444 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 18:50

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 6:53

Manapság mintha ez lenne divat.

Pl. a Punto "2,5-ben" is áttették jobb oldalra, eddigi Puntokban bal oldalon volt.

Vagy pl. Megane I és Megane II (az újban jobb oldalon van).

A német autóknál (inkább VW), mintha fordult volna, pl. a Golf III-ban jobb oldalon van, de az új VW-ben visszarakták a bal oldalra...

-----

Én még azt is szoktam nézni, hogy bizonyos autóknál a kipufogó miért a bal és miért a jobb oldalon van? :D

Pl. nézzétek meg a japán kocsikat: szinte az összesen JOBB oldalon van a kipufogó, míg az EU autóknál inkább a BAL oldalon :)

(jó most nyilván tekintsünk el attól ahol két oldalon van kipuff vagy középen).

Hat nekem - ha jol remlik- a Puntoban a jobb oldalon van a fordulatszammero.

A motor is jobb oldalon van europai gyartasu/tervezesu autokban, de pl nezz meg egy Civic motorteret, ami mar japan, es abban a bal oldalt van. Ennek vmi biztonsagi okai vannak, pontosan nem tudom hogy mi, pl egy utkozesnel ne verjen pofan vagy vmi ijen lehet, de mondjuk ha mar az pofan ver akkor az mar reges-reg olyan ereju kocc, amibe eleve megnyekken minden bentutazo.

A kipufogo is azert van a bal oldalon hogy tavolabb legyen a jardatol, egyebkent megfigyelheto, hogy a dizel szgk-kon a kipufogo vege tobbnyire -nem minden gyartonal- lefele all.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#1445 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 19:41

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 12:39

Meg mondjuk ha már az ajtó kérdésnél vagyunk, a Civicből a ki-be szállás sem egy egyszerű mutatvány :D
Egyrészt elég alacsony, szal vagy huppansz, vagy meghúzod a hátad, kiszálláskor meg egy csomószor még mindig bebaszom a fejem a tetőbe :D A 19X centimmel csak ülni kényelmes benne :)

Amúgy a Honda talin úgynézki meglesznek a VTI üléseim :) Ahh, ha összejönne... sokkal jobb a tartásuk, kényelmes fotelek az enyémhez képest. Nameg most volna 25 rugóért komplett hátsó futómű is VTI-ből, lengőkarokkal, szilentekkel, TÁRCSA FÉKEKKEL.... simán 4x ennyit és érne, de nekem meg lehet pont ennyim se lesz rá :(

Mész talira? Akkor majd ott találkozunk, mert vélhetőleg én is megyek.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1446 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 18:50

A kipufogo is azert van a bal oldalon hogy tavolabb legyen a jardatol, egyebkent megfigyelheto, hogy a dizel szgk-kon a kipufogo vege tobbnyire -nem minden gyartonal- lefele all.

Ja, nőm Pug 307 HDi-je is a földet kormozza. Indításkor elég csúnyán. Csak néztem.  :eek:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1447 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:04

Egyik motoros haver úgy fogalmazott inap, hogy:

"Aki robogót vesz/ráül az nem ember" :D

Akkor a haver tud valamit. Igaza van. :up: Még anno régen én is bedöltem annak hogy a robogó az überalles, és megbántam :omg: Mondjuk a 4 ütem 70 ccm nagyon megfogok, meg az hogy az enyimnek van nyomatéka, és nem ordít, hanem pöfög :D
Az enduró az igazi (főleg a magyar utakon) mondjuk majdnem mind1 csak ne robogó legyen. (ha már a motorok szóba jönnek)

Szerkesztette: Aerdos 2005. 04. 06. 19:45 -kor

Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#1448 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 20:26

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 16:34

Jó lenne megtalálnom, hogy hol olvastam, hogy a londoni városvezetés tervezi 2006-2007-től, hogy a dízel autókat kitiltsák a belvárosából minden másnap....

Tuti fillérekért fogják adni a régebbi dízeleket, csak sajna a kormány rossz helyen van :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#1449 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 21:44

Idézet: Syner - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:26

Tuti fillérekért fogják adni a régebbi dízeleket, csak sajna a kormány rossz helyen van :D

MArmint a mostani kormany? :]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1450 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:51

Idézet

Úgy nyertem, szal ingyen volt

Ekkora mákot. :D
Tuti bunda volt .:D

Idézet

Neked a divat mondja meg hogy ki vagy?

Amúgy kösz.

Meg mit mondjak ezek közül jobban tetszene valamelyik, de .....:

Ajj, ne már magadra vedd a dolgokat.....
Rühellet, hogy itt sosem jön át a hozzászólások feelingje..

Már gondolkoztam azon, hogy kommentezem hozzászólásaimat...
Mint pl az előzőre: (humoros b*szogatás)

Idézet

Ja, nőm Pug 307 HDi-je is a földet kormozza. Indításkor elég csúnyán. Csak néztem.

Én nőm 1.9-es Audi Tádéíje is kormolja a földet rendesen idításkor. De legalább a nagy kasztni mellett nem eszik sokat. Neki meg olymindegy a teljesítmény.... Bár néha meglepően hajt.
Mondjuk nem dicsekedni akarok, de az átlagnőkhöz képest 150%-on van :D
Bár az is igaz, hogy baromi sokat megy.

Tudjátok, ha valaki tököl, akadályoz, bosszant az úton, akkor jön a szöveg:
"Tuti nő vezet" :D

Idézet

Mondjuk a 4 ütem 70 ccm nagyon megfogok, meg az hogy az enyimnek van nyomatéka, és nem ordít, hanem pöfög 

Te, ezt nem elírtad. Ugye az akart lenni, hogy mondjuk 4 henger és 700ccm..

Motoros srác (aki nagyon nem komálja a robogót) éppen volt motor bemutatón vagy min... aztán mesélte, hogy hát kipróbált egy 1000-es Ducattit és ment eléggé a 250-es MZ után. :D
Meg is tépette....
Meg azon röhögött, amikor mondták neki, hogy hát 6000 alatt nem húz.... és igaz ezt az újságok is írják, de ott is húz k*rvára...

Idézet

Az enduró az igazi (főleg a magyar utakon) mondjuk majdnem mind1 csak ne robogó legyen.

Én mondjuk azt mondom, hogy a járműnek 4 kereke van... De azért a motoroktól sem zárkózok el. Lehet mostanában veszek egy szimót... Faluba járni + unaloműzésként végletekig tuningolni jó lesz.
Persze egy 1000-es túra jobban megfelelne...
Pl nekem már csak a név miatt is baromira bejön az 1000-es MZ SF.
Mennék haverokhoz, hogy vettem egy szar mz-t.. :)

Mondjuk az is jó, ha említed van egy 1000-es Suzukid
a) motor
b) autó

mekkora difi van... mégis mindkettő csak 1000-es Suzuki. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1451 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 22:52

A japan autok "forditottsagarol" csak annyit, hogy japanban balra hajts van ha jol tudom.
IEzert van nehamy dolog tukrozve az autokon.
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#1452 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 23:00

Ja, ma barátnőmet vártam délután, aztán a parkban 2 robogós srác (szokásos "menőcsávók") próbálgatták gépeiket.
És vazze komolyan, ott voltam 10 percig.
Fel alá mentek a sétálgatók között, majd a porban kicsapva a hátulját fékeztek... szánalmas..
De ez még semmi volt.
Szokásos parki POROS aszfaltút. Gyerek észreveszi, hogy csúszik rajta fékezéskor.
Rátolja, majd első fék behúz és próbálja a Burnoutot...
Persze nem megy...
Aztán amikor elkezdenek egykeréken vergődni... hááát

Minek eröltetik?

Mondjuk a legjobb az volt, amikor a robogós srác 8 azaz nyolc kört ment körbe a körforgalomban, persze a közepén, bedöntve, hogy mégjobban akadályozza a forgalmat és a mögötte lévő mondjuk 600-as Maruti nehogy lehagyja... :D

A legszarabb az ezekkel az egyénekkel, hogy azt hiszik magukról hogy 1200-es gyorsaságin űlnek...
Aztán is fasza volt, mikor a csodálatos Aprilia RS50-es "gyorsaságival" (ez 50ccm) a gyerek friss jogsival az első 30 méterén fejreállt. Kicsi amnéziát szenvedett, nem ismerte meg az anyját jódarabig...
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#1453 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 06:58

Idézet

....... Jaj kérdés: ki miért vette / szerezte / kapta a jelenlegi autóját?  Miért pont azt? ...........

:think:

#1454 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 07:25

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 6:58

:think:

Untam a használt autók állandóan fellépő hibásodásai/rozdásodása miatt a bosszankodást. Olcsó,légkondi+távirányítós kp. zár és megbízható autót akartam, az ár maximálva volt 2.3-2.5-ig. Suzukit elvből nem. Ilyesmi csak a Renault-nál volt (Clio), amiről a biztosítós anyu/ismerősök lebeszéltek a rossz statisztika miatt, utána olvasva sem sok jót hallottam a megbízhatóság kapcsán.

Ekkor jött a pofára esés, hogy máshol ez a két dolog csak (jóval) drágább felszereltésgi szintben van. Ár emelve 3-3.2-ig (versenyben Fabia,Fiesta, Yaris), ami végül is OK, mert jön az ABS, ködlámpa CD lóf"sz bőr, minden, csakhogy nekem az nem okvetlenül KELL!. Akkor meg kaptam egy jó ajánlatot alsó-közép kocsira 3.5-ért. Azt vettem meg. Alkuval :]
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1455 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 07:32

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. ápr. 6., szerda - 20:41

Mész talira? Akkor majd ott találkozunk, mert vélhetőleg én is megyek.

Ja, úgynézki ottleszek. 8 autóval megyünk konvojban Sopronból :) Nagy buli lesz.

#1456 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 07:42

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 0:00

Ja, ma barátnőmet vártam délután, aztán a parkban 2 robogós srác (szokásos "menőcsávók") próbálgatták gépeiket.
És vazze komolyan, ott voltam 10 percig.
Fel alá mentek a sétálgatók között, majd a porban kicsapva a hátulját fékeztek... szánalmas..
De ez még semmi volt.
Szokásos parki POROS aszfaltút. Gyerek észreveszi, hogy csúszik rajta fékezéskor.
Rátolja, majd első fék behúz és próbálja a Burnoutot...
Persze nem megy...
Aztán amikor elkezdenek egykeréken vergődni... hááát

Minek eröltetik?

Mondjuk a legjobb az volt, amikor a robogós srác 8 azaz nyolc kört ment körbe a körforgalomban, persze a közepén, bedöntve, hogy mégjobban akadályozza a forgalmat és a mögötte lévő mondjuk 600-as Maruti nehogy lehagyja... :D

A legszarabb az ezekkel az egyénekkel, hogy azt hiszik magukról hogy 1200-es gyorsaságin űlnek...
Aztán is fasza volt, mikor a csodálatos Aprilia RS50-es "gyorsaságival" (ez 50ccm) a gyerek friss jogsival az első 30 méterén fejreállt. Kicsi amnéziát szenvedett, nem ismerte meg az anyját jódarabig...

Ilyet én is tudok: Gyulán van egy hamburgeres mindenki odajár, ezért a nap bármely szakában rengetegen állnak sorba! Namármost rengeteg ember, mellettük út ez vonzza az önjelölt májereket! Az hagyján, hogy ugyanaz az autó 8-10X elmegy míg ott szoktam állni a sorba (tehát egy "ciklus" alatt), de a robogósok a legvicesebbek, tényleg ahogy mondod azt hiszik, hogy egy sportgépen ülnek! Rángatja a gázt ezerrel, persze semmi nem történik a szúnyog hang erősödésén kívül, teljes gázzal fordul ki, farolva fékez, közbe odapillant a motorhoz képest hatalmasnak tűnő bukóval, tényleg mintha egy film machója lenne egy 1000-es Gsxr-rel, na ilyenkor már nem szoktam bírni röhögés nélkül!

#1457 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 07:44

Idézet: GI - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 0:00

Biztosan Korynak is erre kell  :nevet2:  :lol:
WoT nick: Atti77

#1458 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:36

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. ápr. 7., csütörtök - 8:42

Ilyet én is tudok: Gyulán van egy hamburgeres mindenki odajár, ezért a nap bármely szakában rengetegen állnak sorba! Namármost rengeteg ember, mellettük út ez vonzza az önjelölt májereket! Az hagyján, hogy ugyanaz az autó 8-10X elmegy míg ott szoktam állni a sorba (tehát egy "ciklus" alatt), de a robogósok a legvicesebbek, tényleg ahogy mondod azt hiszik, hogy egy sportgépen ülnek! Rángatja a gázt ezerrel, persze semmi nem történik a szúnyog hang erősödésén kívül, teljes gázzal fordul ki, farolva fékez, közbe odapillant a motorhoz képest hatalmasnak tűnő bukóval, tényleg mintha egy film machója lenne egy 1000-es Gsxr-rel, na ilyenkor már nem szoktam bírni röhögés nélkül!

Itt Sopronban a rendőrök mindig szétkergetik ezeket a kis taknyokat. Tavaly is egyszer a közelünkben gyűltek össze a várkeren, aztán csak lestem, mikor levették a bukósisakot. Csupa tizenéves. És majdnem minden hétvégén összevakarnak egyet az aszfaltról valahol.
Ráadásul kurvára idegesít a robogók hangja éjszaka, legszivesebben lőnék rájuk az erkélyről.

#1459 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 07. 08:46

Pont az akartam írni, hogy én nem szoktam ilyesmire használni.

Aki ezt teszi, tegye, nem túlságosan érdekel, persze attól még ha ráülök lehet, hogy egyesek besorolnak egy kasztba, ám tegyék.

Utána beülök az Unoba, akkor megint egy másik kasztba kerülök egyesek szerint, utána esetleg a barátnőm Swiftjét hajtom, akkor persze már "külön állatfaj" vagyok, utána meg a Meganeal, akkor megint más, szal.....

Ma is azzal jöttem dolgozni, 5 perccel előbb értem be (és haza is), mert két piros lámpánál be tudtam menni a sor elejére, míg ha autóval lettem volna két váltást meg kellett volna várnom egy helyben pöförészve.

Biciklim meg nincs. Igaz futhatnék is a munkahelyig oda-vissza, a napi 9 km nem is ártana meg... Igaz leizzadva, ingben szépen tudnék dolgozni az tuti...

40-50-ig jól gyorsul, normálisan haladva egy autóval sem gyorsítanék jobban, kivéve ha padlógázzal indulnék, gyorsabban meg nem megyek vele.

#1460 Felhasználó inaktív   zolax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 07. 09:05

Figyeljetek, láma kérdés, de mondja már meg valaki hogy mitől van az autóknak hátramenetben az a jellegzetes "vinnyogó" hangjuk?  :think:
Sok okos ember van itt, biztos tudja valaki :respect:
A mai korszerű processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük akkor leállnak.    -  Lexan Robertson

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.