HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel II. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 24. 22:24

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 17:31

Jó, kösz.
Amúgy annyit már közel sem ér SZVSZ, mindamellett hogy felszereltebb az 1.4-es, és nem is kapható "puritánabb" (3,5-3,6 milliót egy kisautóért...)

Ja igen, a két autó (1.2 Cool és 1.4 LS) között a felszereltségbeli különbség:

- audió távirányító kormányon
- légkondi automata
- oldallégzsákok
- külső hőmérséklet mérő
- irányjelzők a visszapillantó tükörben

Ezen kívűl más fajta az autórádió, az 1.4-esben lényegesen dizájnosabb. Ott van még a teljesítménykülönbség, meg az, hogy az 1.2-esbe kevesebbet lehet belealkudni (emlékeim szerint a haszonkulcsa is kisebb, tehát nemcsak az árdifferencia miatt). Elvileg az árkülönbség 400 ezer forint, de emiatt inkább kevesebb (kb. 320 ezer lehet). Annyit meg ezek szerintem megérnek (még 400-at is).

Szerkesztette: hvuk 2005. 04. 24. 22:38 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1922 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:45

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 22:45

3.41-be került (plussz üzembeállítás, meg a többi sarc, szumma 3.53) és beleálkudtuk a metálfényt, a riasztót és a szőnyegeket. Csalóka ám az.....

Jó, tudom, hogy "kis" kategóriában nagy a Jazz.

Ár: erről beszélek én is: 3,5 millió.  Ez már sok (nekem!), a 2,9-3,0M körüli  1.2 S Cool se olcsó "kisautóban", de jobb választás mint egy 2,7-2,8-as másik kisautó (Puntó, Fabia, stb...).
Kösz a többi leírást.

#1923 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 07:54

igen hozom a grillt :)
ha mindenki hoz magűána egy sütnivalót szeritnem a kajája is meg lesz oldva :)
egy csomag virsli vagy akármi szerintem nem egy nagy összeg

király rét szép hely :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#1924 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 08:01

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 20:39

Lehet, hogy tudnék szerezni egy repteret. Megkérdezem a héten a barátomat, Édesapja ugyanis repül, és saját repterük van Gyöngyöstől nem messze.

Na ez de jó lenne!

#1925 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 13:47

Hosszas távollét után végre hazaértem....

Készülget a Kadett, az elmúlt két hétben azt csináltuk Faterral, megy egy lakatos-fényező-mindenes barátommal. Ki lett lakatolva kompletten a verda kívül belül, a műszerfalon kívül minden ki lett szedve a kocsi belteréből. A kábelkötegen kívül és a nem oldható kötéssel rendelkező cuccokon kívül nincs benne csak a kormány a váltógomb, és a 3 pedál. Az összes ablakot kiszedtük, nagyrészt fémig lecsiszoltuk az autót.

A műanyagos ismerős közben átalakította a lökőst, nagyon komoly lett. (bár a rendszám nem fér el sehova, szóval majd igényelni kell kismotor, vagy matrica-rendszámot).

Gyártottunk toronymerevítőt is hátra, amit egy Méh telepen szerzett krómozott crom-molibdén komolyabb csőből csináltunk (100ftot fizettem érte a telepen kilóra :D ) Olyat tart, hogy ugráltam rajta, és ráadásul teljesen kivehető a dolog, tehát minden megvan ami kellett.

A kocsi jelen pillanatban a fényezőnél van, mert telibe lesz fújva az egész. (feeling volt szélvédők nélkül egy bringásszemüvegben országúton 70-80 al menni, mikor átvittem egyik városból a másikba) :D

Kipakolva a vas sztem 800-850kg lehet, nagyon durvát megy így, ha tehetném ígyhagynám :D

Jól megszenvedtem ezt a két hetet, még egyszer nem biztos, hogy végigcsinálnám ezt a cécót.

Sérülések: Ilyen kártyalapnyi lila foltok a combomon és a hátamon (dobtam egy hátast a kocsi mellől az aknába :reklamacio: .)
A hajamból kb fél-1 órát szedegettem a beleégett alvázvédő darabokat. (doblemezek flexel fémtisztára, az alvázvédő meg ilyen kátrányos bitumenes szar ugye, mintha leaszfaltoznák a búrám :D)

Amik még hátravannak a beltér visszalapátolása után: fékolajcsere, hátsó tárcsák felszabályzása, hátsó fékdugattyúk átnézése, komplett elektromos ablak betétele, első szélvédőre fóliacsík visszaragasztása.

Lőttem pár képet a kocsiról még a szétszedés előtt azokat este feltöltöm, meg a fényező srácok is csinálnak majd párat mielőtt elkezdik, és mikor végeznek azokat is közzéteszem majd.

A motor egyébként 3 hónap állás után is simán indult( én erre nem teljesen számítottam), de azért a gyertyákat kipucoltuk a biztonság kedvéért.
100%

#1926 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 15:40

Megvolt az astra H CDTI teszt.

Sajna ma reggel nem a legjobban ébredtem, vacak megfázás és torokfájás lett rajtam úrrá, persze ez nem ok arra, hogy egy egész napos tesztvezetést kihagyjak. Nagy nehezen összeszedtem magam és elmentem a helyi márkakereskedésbe a tesztautóért.

Az autót aránylag fájdalommentesen megkaptam, igazolványt, jogsit és egy közüzemi számlát kellett felmutatnom, majd egy cirka négy oldalas dokumentumot mely a feltételeket tartalmazta két helyen alá kellett írnom, cserébe kaptam forgalmit és egy kulcsot. A kulcs a korábbi vw kulcsokhoz hasonló bicskakulcs, gombnyomásra előugrik a tolla.

Kisétáltam az autóhoz, körbejártam. A sokak számára ismerős ötajtós h astra küllemét nem most nem méltatnám hosszasan kinek bejön, kinek nem, nekem tetszenek a tejfehér/piros hátsó lámpák, a magas övvonal, a motorháztető süllyesztett közepe. A gumik 205/55R16 Bridgestone Turanzák, nagyszerű, a vectrámon is ez a méret van. Az ajtók csukódásakor érezhető, hogy nehezek és van bennük anyag. A belső már nem ilyen csodálatos, a műszerfalon felhasznált műanyagok kemények és olcsó hatásúak, az órák festett ezüstszín kerete is inkább elviselhető mint szép. Az ajtókilincsek krómozott műanyagdarabok, kevésbé masszívnak és időtállónak tűnnek mint a vectrámban. Az ajtót burkoló műanyag viszont már jó tapintású. Az elektromos tükör és ablak kapcsolói kicsit nehezen járnak, de elhelyezésük ergonómikus, használatuk egyszerű és magától értetődő. A tesztautó digitális klímaberendezéssel és gyári CD30-as rádióval is rendelkezett, mindezek a középen kissé esetlenül süllyesztve elhelyezett nagyméretű kijelzőre írták ki információikat.  A váltókar kellemesen rövid és vaskos, króm gyűrűvel és króm fitymával, amit felhúzva jobb hátra találjuk meg a hátramenetet. A króm előfordul még a kézifék gomján is, egész kellemes látvány. Bár a műszerfalat kissé igénytelen anyagokból készítették a kormány mérete, formája és bőr bevonata kárpótolt valamelyest, élvezet markolni és forgatni. Az ülések kárpitozása a vectrához képest határozottan egyszerűbb, puritánabb, de formájuk és oldaltartásuk jó, a vezető ülőlapja is dönthető. A deréktámaszt hiányoltam. A helykínálat korunk középkategóriás autóival szemben támasztott követelményeknek megfelelő, magam mögött elférek, a lábtér megfelelő, ha beteszem a gyerekülést hátra az anyósülést nem kell oly mértékben előretolnom, hogy ne férjek el.

A motor halk, de érezhetően dízeles kerregéssel kel életre, járása nem érezhető az utastérben melyben üldögélve az autó masszívnak, erősnek hat amit csak fokoz az ajtó halk ám súlyos csattanása beszállás után. A beltér puritánságán tullépve a motor enyhe dízelkerregésén túl az utastérben csend honol. Elinduláshoz elegendő a motor a nyomatéka, ám ha az ember figyelmetlenül túl hirtelen ugrik le a kuplungról könnyedén lefullasztható. Nagyon hiányolom az astra h-kból a vízhőfok mérőt, így kb 15 perces városi araszolgatás után kezdtem próbálgatni a motor képességeit. Az alapjárat környékén enyhén nyomatékszegény motor úgy 1800-as fordulatszám környékén magára talál és hengerűrtartalmához képest meglepően agilisan mozgatja a nehéz karosszériát (100 lovas változat). A lendülete egészen 120-ig példás, bár utána lanyhul 160-170-et aránylag kivárható idő alatt eléri, akár emelkedőn is.

Tesztútvonalként elmentem a Balaton fele, a bakonyban kellemes kanyarokkal teletűzdelt főút vezet arrafele ahol alkalmam nyílt a futómű, a gumik, és a kormányzás valamint a fékek tesztjére. Épp a gyorsulást és a kanyarsebességet teszteltem amikor a visszapillantóban feltűnt egy fekete celica és rögtön az a gondolatom támadt vajon meg tud-e előzni ezen az erős emelkedőkkel, lejtőkkel, S kanyarokkal teletűzdelt útszakaszon... :) A végén elengedtem inkább. Hát igen, az csak egy benzines autó, ennyire tellett neki.

Kanyarokban jól fekszi az utat, ha sikerül kicsit gyorsabban belemenni a kocsi semlegesen viselkedik, enyhe kúszást lehet érezni a kanyar külső íve felé. A fékek nagyon jók, harapósak és könnyen adagólhatóak, ezekkel a gumikkal igen ritkán szólt közbe az abs. A kormány közvetlen, bár sok visszajelzést nem nagyon érezni, nekem pont megfelel, és hát ez itt végülis egy gazdaságosan üzemeltethető családi autó. A futóműve is bolondbiztos és emellett még nem kényelmetlenül kemény, szépen csendben nyeli az úthibákat. Veseköveket nem ő fogja kirázni.

A csomagtartója használható méretű és ahogy a képeket elnézem azt nem sikerült lefotóznom. A fogyasztása sem horror, a kemény bakony környéki sprinteket, kanyarokban élvezkedést visszakapcsolásokat és padlógázakat figyelembe véve nem sok a 7,59l 100 km-re.

Képek

Szerkesztette: RiCS 2005. 04. 25. 16:06 -kor

#1927 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:42

RiCS: kösz a leírást meg a képeket!
Kéne      [ ]
Nem kéne  [X]

Megkérdeztem a repteret. Alapvetően mehetnénk, csak egy baj van: a leszállópálya nincs lebetonozva, hanem csak egy ledöngölt, burkolatlan részt alakítottak ki erre a célra. Szóval sajnos felejtős...

#1928 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:19

Idézet: LML - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 14:47

Hosszas távollét után végre hazaértem....

[...]

:respect:

Várjuk a képeket, szerintem :)

#1929 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:28

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:40

Megvolt az astra H CDTI teszt.

Jó teszt! :respect:

1. A vízhőfokmérő elhagyása hatalmas hülyeség, de hát ez is pénz? :bolond:  Amúgy a General Motors lassan minden autójából elhagyja (lásd új DévúChevi Matiz/Spark, stb.).

2. A fogyasztást icipicit sokallom, én erősen hajtós, padlón előzgetős, gyorsítgatós, csakazértis végigelőzök az emelkedőkön stílussal se tudtam a 20 LE-vel erősebb Meganeal 6,6 fölé menni "országúton" és ez kombi. Bár biztos te még ennél is jobban "kímélted" :D

3. Mennyibe kerül ez kocsi így felszerelve, a kék ülés elég "poén".

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 25. 17:29 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:49

5 milla környéke, nem olcsó. Opel oldalon ki tudod kalkulálni a felszereltsége alapján. A kék kárpit illik a belső igénytelen esetlenségéhez, de a futómű a fékek, és a kormányzás, meg a vezetés élménye (hja astra-h-ban ilyen is van. :) ) kárpótolt mindenért, főleg, hogy csak az üzemanyagot kellett állnom.

A nem kéne dolog kb addig tartana míg ki nem próbál az ember egy ilyet, egynégyes corollához képest azért tud újat mutatni. A motorja meg japán eredetű.

Szerintem a tiedbe is gond nélkül bele tudnék teperni 8 liter környéki fogyasztást a bakonyban, hogy egy celicát próbálok vele otthagyni. :D

#1931 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 17:56

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:49

5 milla környéke, nem olcsó. Opel oldalon ki tudod kalkulálni a felszereltsége alapján. A kék kárpit illik a belső igénytelen esetlenségéhez, de a futómű a fékek, és a kormányzás, meg a vezetés élménye (hja astra-h-ban ilyen is van. :) ) kárpótolt mindenért, főleg, hogy csak az üzemanyagot kellett állnom.

A nem kéne dolog kb addig tartana míg ki nem próbál az ember egy ilyet, egynégyes corollához képest azért tud újat mutatni. A motorja meg japán eredetű.

Szerintem a tiedbe is gond nélkül bele tudnék teperni 8 liter környéki fogyasztást a bakonyban, hogy egy celicát próbálok vele otthagyni. :D

Ja, igen, pont ezt az Opel oldalán lévő kalkulátort nézem :),  de ja az Essentia a legalapabb, és 4,6-4,7 körül jönne ki, a szükséges dolgokkal.

De rengeteg minden rendelhető, modern autó ez a H Astra, na...

Jóvan, ezt bakony próbát most kihagyjuk :Đ

#1932 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:10

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 18:49

:)

Ehhez a motorhoz képest (Corolla 1,4) azért a mai autók fele tudna újat mutatni, tisztában vagyok vele. Egy percig nem ringattam magam abba a téves hitbe, hogy a mögöttem jövő nem tud megelőzni. Hidd el, nem döntési kritérium nálam, hogy "jujj de húz". 5 millát pedig semmiféle alsó-középért nem adnék. (Illetve van kivétel: Type-R, TS.) Inkább ülök egy ilyen visszafogott menetteljesítményű autóban, amit minden valószínűség szerint nem azért kell majd egyszer eladnom, mert tönkremegy, mint egy japán motoros németben, aminek az előző generációival nem egy negatív tapasztalatom van. Különben egyetlen pluszt nyújtana a Corollához képest: korszerű dízel van benne (nyomatékosabb, keveset fogyaszt). Sem nem nagyobb, sem nem szebb (ez ízlés kérdése, nyilván valakinek tetszik a kék üléskárpit - pedig az autó alapvetően szép), sem nem stabilabb, sem nem kényelmesebb, sem nem biztonságosabb, sem nem izgalmasabb, sem nem megbízhatóbb. Szóval miért is kéne? :)

Szerkesztette: Satriani 2005. 04. 25. 18:11 -kor

#1933 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:10

5 millát pedig semmiféle alsó-középért nem adnék. (Illetve van kivétel: Type-R, TS.

Azért azok nem 5 millák újan :)

#1934 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:25

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:10

nem azért kell majd egyszer eladnom, mert tönkremegy, mint egy japán motoros németben, aminek az előző generációival nem egy negatív tapasztalatom van.

Még egy: szerintem nem azért adják el az emberek ezeket a kocsikat általában, mert "tönkremennek".

PS: Ez az 1.7 CDTI akkor nem FIAT-eredetű, csak az 1.9-es CDTI ugyebár?

#1935 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:26

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:23

Azért azok nem 5 millák újan :)

Írtam, hogy "új autóért nem adnék annyit"? :) Különben a Corolla TS 5,6 újonnan.

#1936 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:33

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 19:25

Még egy: szerintem nem azért adják el az emberek ezeket a kocsikat általában, mert "tönkremennek".

Régen jártál Fiat- vagy Peugeot-szalon környékén. Az ex-Fiat-kereskedő ismerősöm nem győzte elhajtani azokat, akikre 2-3 éve sózott rá méregdrágán egy Stilot :Đ Most, hogy otthagyta a Fiatot, és nyitott egy használtautó telepet, megint megtalálták ezek az arcok, nincs nyugta tőlük. Néha hagyja magát, most is van egy Stiloja.

Különben tudtommal a céges autókat a gyakorlatban is rendszeresen akkor cserélik le, mikor már többe kerül a fenntartásuk, mint egy új vásárlásának a költségei (bár nem ismerem a végzettséged, biztos te is tanultál vállalatgazdaságtant).

#1937 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:43

A futóműve, a fékei és, a kormányzása mutatnak túl a kategória átlagán, és valószínűleg kis idő elteltével az ára is barátságosabb lesz, jelenleg drága. A motorja amúgy nem olyan nagy durranás, a fiat eredetűt jobbnak tartom, ez isuzu-féle.  A corolla talán a megbízhatóságában mutat túl ezen. A kárpit meg egy dolog, ha nem tetszik nem ilyet rendel bele a kedves vevő. Nekem is sokkal jobban tetszett a 330i vajszínű bőr belseje.

Totalcaros GTI golf 5 tesztet olvastátok, ugyi ? :)

#1938 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 19:39

Koni gátlók, és vmi normálisabb ültető rugók mibe fájnak mostanában? Kb 75%, h első gátlókat kell cserélnem, akkor már megültetem elöl 4 centit a vasat. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1939 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:03

Golf V GTi Törésteszt in Svájc.. :)

Kép
100%

#1940 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:06

Idézet: leslie - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 20:39

Koni gátlók, és vmi normálisabb ültető rugók mibe fájnak mostanában? Kb 75%, h első gátlókat kell cserélnem, akkor már megültetem elöl 4 centit a vasat. :)

Elsőt-hátsót érdemes együtt, ha nem akarod, hogy a hátulja a kanyarban elinduljon.

Indexen az egyik opeles topicban hirdetnek FK ültetőszettet asszem 55e ftért  (4 gátló+4 rugó), nekem is FK rugók vanak bent 3 éve, eddig még bírta :) A gátló narancs sport-Koni, ez is birja :)
100%

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.