Idézet: PPeter - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 1:25
2. Senki nem bújik semmi mögé. Nem mentség az, hogy csak "szerelemből" tesszük azt, amit csinálunk. Érthető, hogy fórum nagy "egyéniségeivel" kapcsolatos döntéseink a többi felhasználót igen sokféle módon érintik. Elfogadom, elfogadjuk, hogy nem lehet olyan döntéseket hozni egy ekkora közösség egybentartására tett erőfeszíteseink során, ami mindenkinek egyformán tetszik majd. Nyitottak vagyunk a kritikára. Toleráljuk a szélsőséges megnyilvánulásokat - egy bizonyos határig. De ha következetes moderációt vár el a többség, akkor jelen esetben nem volt más választásunk, mint lépni a LameX, Öregördög, Salgó Béla, Don Xihote ügyben. Jöhet bármilyen cizellált bölcsesség arról, hogy Lamex milyen sokrétű, színesen gondolkodó egyéniség, aki hiányozni fog - sőr, már hiányzik is - a fórumról. Ezt nem vonom kétségbe. Jöhet bármilyen vádaskodás arról, hogy a moderatúra tehet a fórum "felhígulásáról", a színvonal csökkenéséről. Ahol tudok, megpróbálok úgy intézkdeni, hogy ez a folyamat ne rajtunk múljon. De ettől még tény marad, hogy ha valaki egyszerre több nickkel nyomul, és ez egyértelműen bizonyítható, sőt, a jelenség a hétköznapi moderáció egyéb aspektusait is érinti - "te engem ne basztass, amíg Lamexnek lehet három nicjke", és hasonlók -, és szeretnénk a Fórumszabályzat mentén mindenkit egyenlő mércével mérni, akkor lépnünk kell. És igazán nem mondhatja senki, hogy tapintatlan barmok módjára kérdezés nélkül kirúgtunk bárkit is. Nem véletlenül próbálunk/próbáltunk meg kommunikálni az érintett accountok mögött álló emberrel/emberekkel - nem akartunk vakon, kapkodva, a szőnyeg alá söpörve elintézni a dolgot. Azt gondoltam, ezt értékelik majd azok is, akik folyton azon aggódnak, hogy a moderatúra a fórum értékeit rombolja. Valójában azt hiszem, hogy értékelik is. De sajna óhatatlanul előkerül a "mindegy mit csináltok, rosszul csináljátok" kategória, ami egyébként szintén nem probléma, hiszen ha gondolkodásra, megfontoltségra, önvizsgálatra serkent minket, addig ez is hasznos. Feltéve ha az eszmecsere, vita, beszélgetés megmarad a tények mentén, és nem arról szól, hogy a mesterkélt csűrés-csavarás vége mindig a moderatúra látványos kudarca feletti gúnykacaj legyen. Én is nagyon szívesen belemagyarázok bármit bármibe, ha épp ráérek, és az az eltökélt szándékom, hogy állandó védekezésre, magyarázkodásra kényszerítsek valakit. De ha meg akarom érteni, hogy mit miért tett, akkor nem az a legjobb módszer, hogy eleve úgy állok hozzá, hogy amit csinált, azt csak sz@rul csinálhatta...
1. Nos, amikor egy ismételt témafelvetés vagy szemmel láthatóan flame ízű topic megnyílik, és jelzem (elég sokat használom a gombot, néha hasztalanul: esetenként még csak választ sem kapok, hogy miért nem történik semmi az ügyben), majd két egész nap eltelik, mire nagynehezen történik valami, akkor sajnos a homokszemeket érzem a gépezetben. (Avagy elég a nem tudom, ki által említett új focis topikra gondolni, ahol még egy modnak sem tűnt fel, hogy az flood a Szigeten.) Tudom, hogy ha valami jól működik, az nem tűnik fel, sokadszorra írom le, hogy ezt nekem nem szükséges magyarázni, jártam már hasonló cipőben.
2. Ugye ezt a részt nem nekem címezted?
Szerkesztette: Carmaged 2005. 04. 13. 00:50 -kor

Súgó
A téma zárva.