HWSW Informatikai Kerekasztal: Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak II. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 23. 17:29

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 17:40

ja a szaros szoert valaki osszon ram egy warningot.

Pfff... bazmeg. :think:

#522 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:11

Idézet: Enolagay - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 17:27

a forumot latogato napi 9000 emberke tobbsege nem is erzekeli a moderatorok munkajat, csak ti addictek, akik itt toltitek a mindennapjaitokat. arrol hogy lamexet kiraktuk max 200-300 aktiv forumozo tud, a tobbiek azt sem tudjak ki o.

Ezzel a mondattal nagyon egyet tudok érteni.

Ez ügyben szerintem itt a Visszabeszélőben talán összesen ha 80-90 különböző ember szólalt meg eddig, hol van ez a fórum összes felhasználójától?

#523 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:14

Én nagyon sajnálom, hogy nincs már itt a fórumon LameX. Sokat segített nekem.

Ennyit akartam mondani, és nem is akarok (ÉN) ezzel a témával többet foglalkozni.
JóSebesség

#524 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:18

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:14

Én nagyon sajnálom, hogy nincs már itt a fórumon LameX. Sokat segített nekem.

Ennyit akartam mondani, és nem is akarok (ÉN) ezzel a témával többet foglalkozni.

Így van, sőt lehet hogy másoknak, nagyon sok embernek segített, így vagy úgy...

Mégis csak ez a 80-100 ember szólalt meg. A többieket nem érdekli, hogy miért? Mert ...... hosszú, tényleg nem a fórumnak kellene lenni az ember életének.

#525 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:19

Az egeszrol azt gondolom, ez egy forum...

:up:

Nagyon sok kerdest sajnos egyszeruen tullihegunk, mert mindenkinek meg akarunk felelni... nem lehet. Renwick te meg most eppen a folott a forum folott mondasz iteletet, melynek letrehozasaban nagyon sok munkad van neked is. Nem igazan ertelek. A tanacsaidat olvastam, gondolkozom rajta. Ahogyan az egesz forum mukodesen.

Persze kivulallokent en is sokmindent talan teljesen maskeppen latnek. Igy viszont azt mondom, hogy a moderatorokat fikazoknak fogalmuk sincs arrol, hogy mennyi munka van a hatterben az erdekukben, a forum erdekeiben. Ennyire vagyunk kepesek, illetve EN ennyire vagyok kepes, ennel tobbet nem tudok tenni...

Egyesek szerint tul szigoru, masok ugyanakkor azert kopogtatnak, hogy miert nem szigorubb. Emellett a par ember mellett akad azert masik sokezer, akinek ez igy nagyon megfelel es akivel erdekes modon nincs is semmi "problema"...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#526 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:21

Idézet: ikriszta - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 13:28

Számomra továbbra is meglehetősen furcsa, hogy Renwick visszajárogat ide nyilvános javaslatokat tenni. Mi alapon nevezne Ő meg bárkit is? Ő jelenleg egy a sok fórumozó közül. A PH-en ekkora rend van?  :think:  Renwick szerintem ezt inkább privátban kellene írnod a modoknak.  :up:

Nyilvanos forumra az jarogat aki akar (es nincs kitiltva).
Inkabb meg ke'ne fontolni talan amit mond mert azon kb 5%-aba tartozik a forumozoknak akire erdemes (volt mindig is) hallgatni.
PH-nak mi koze ehhez???

#527 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:24

Javaslatokat is tettünk, ez a topik erről is szól.  :confused:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#528 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 18:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:18

Így van, sőt lehet hogy másoknak, nagyon sok embernek segített, így vagy úgy...

Mégis csak ez a 80-100 ember szólalt meg. A többieket nem érdekli, hogy miért? Mert ...... hosszú, tényleg nem a fórumnak kellene lenni az ember életének.

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 21:49

Általában azok tiltakoznak, akikben az átlagtól több értelem, intelligencia és nagyobb igény van. Általában a lázadók viszik előrébb a világot, a többi bőg, besorol és megy az árral. Nekik van hosszútávú létjogosultságuk, a többiek ülepítők.

Csak demagóg frázis. :)

#529 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 23. 19:03

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 15:02

[...] a HWSW egy-két illetékes belső munkatársa szépen kijelöl maximum féltucatnyi fórumozót olyan moderátornak, akik mindenhol beavatkozhatnak (házigizda titulus megszűnik, vagy lényegesen csökken a házigazdák hatásköre). [...]

Jó öteletnek tartom, hogy mindenki global mod legyen, de szerintem hat (vagy kevesebb) önkéntes moderátor messze túl kevés lenne egy ekkora forgalmú fórum kézbentartásához. Ha a moderátorok főállásban dolgoznának itt, persze más lenne a helyzet. Ez mostanában nem várható.

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 15:02

[...] Mindezek mellett a moderátori munkának a mostaninál sokkal inkább háttérbe kellene vonulnia. Elképzelhető lehetne a korábban felvetett anonim moderálás, amit ugyan anno talán én is elleneztem, de az elmúlt év tapasztalatait értékelve most már mégsem tartok annyira elvetendőnek. [...]

Nem, nem, nem. Egy moderátor nem maradhat arctalan, tekintélye van (tekintélyének kellene lennie), ezáltal (és nem a kezébe helyezett hatalmával) hat a rendetlenkedők lelkére. A Prohardveren (örülnék, ha nem kötne bele senki, azért hozom fel ezt a példát, mert itt van tapasztalatom) óriási felhördülések forrása volt egy-egy olyan eset, amikor a moderátor elfelejtette odaírni, hogy ez én voltam, ezért és ezért zártam a témát. Nagyon ritkán fordult viszont elő, hogy X moderátor intézkedése után a sértett lelkű fórumtag új topicot nyitott a dolog kitárgyalására ("Ez a buzi köcsög X bezárta a totyikomat", stb.). Az arctalan, névtelen ellenséggel könnyebben kezd el vitatkozni a moderálás elszenvedője, mint egy a fórum legtöbb tagja által elismert tekintéllyel.

(Természetesen van néhány olyan dolog is, amely egy adott fórumon azonnal, külön magyarázat nélkül moderálandó (warez, fasiszta uszítás, ...). Ez a fórumszabályzatban jelezhető, innentől kezdve semmi gond vele.)

[Szerk.]
(Hejesírás)

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 04. 23. 19:13 -kor

#530 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 23. 19:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 19:19

Renwick te meg most eppen a folott a forum folott mondasz iteletet, melynek letrehozasaban nagyon sok munkad van neked is. Nem igazan ertelek. A tanacsaidat olvastam, gondolkozom rajta.

Nem, én NEM kívánok ítéletet mondani senki és semmi felett, szeretném, ha ezt kivernétek a fejetekből.
Egyszerűen ahogy mondtad, javarészt kívülállóként élem meg ezeket az eseményeket, és még ha történetesen sok energiát is fektettünk abba, hogy "létrehozzuk" ezt az egészet (egyébként nem tudom pontosan mit értesz a létrehozás alatt), akkor is elismerem; néhol bizony durván tévútra tértünk.

De ez nem ítélet, csak egy vélemény a sok közül. Tettem javaslatot arra nézve, hogy szerintem hogyan lehetne elérni némi pozitív változást. Annyira mélyen nem érint a dolog, alig fórumozok errefelé, én biztosan nem tartozom azok közé, akik EG meghatározása szerint itt élik az életüket. Ha minden így marad, ahogy van, engem az sem különösen zavar.
Titeket viszont előbb-utóbb szerintem fog...

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#531 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 19:42

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 20:11

Titeket viszont előbb-utóbb szerintem fog...

Te csak ne gondókoggyá más helyett  :p  :cool:
Ciciman is on borda

#532 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 22:50

az egeszrol azt gondolom, ez egy forum nem egy minitarsadalom.

Azt kell, hogy mondjam, hogy kurvára igazad van. (Öttel fentebb ugyanezt írtam valakinek.) Hülyén hangzik ez egy majd' 8000 postot termelő 'addikt'-tól, de akkor is így van.

#533 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 23. 22:56

Egyesek szerint tul szigoru, masok ugyanakkor azert kopogtatnak, hogy miert nem szigorubb.

Szerintem a következetlenség a legnagyobb hiba. Ezt az, aki hetente egyszer benéz, nem látja, aki viszont túl sok időt tölt itt (mint pl. sajnos én), az tisztában van vele. A másik hiba az, hogy nehezen (vagy egyáltalán nem) ismeri el a moderatúra, ha elcseszett valamit, illetve leginkább elintézi egy vállrándítással. Szerintem minden további vitás kérdés valahol ezekből fakad.

#534 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 08:58

Modellezzük a valóságot? :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#535 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 09:49

:up:

Nagyon sok kerdest sajnos egyszeruen tullihegunk, mert mindenkinek meg akarunk felelni... nem lehet. Renwick te meg most eppen a folott a forum folott mondasz iteletet, melynek letrehozasaban nagyon sok munkad van neked is. Nem igazan ertelek. A tanacsaidat olvastam, gondolkozom rajta. Ahogyan az egesz forum mukodesen.

Persze kivulallokent en is sokmindent talan teljesen maskeppen latnek. Igy viszont azt mondom, hogy a moderatorokat fikazoknak fogalmuk sincs arrol, hogy mennyi munka van a hatterben az erdekukben, a forum erdekeiben. Ennyire vagyunk kepesek, illetve EN ennyire vagyok kepes, ennel tobbet nem tudok tenni...

Egyesek szerint tul szigoru, masok ugyanakkor azert kopogtatnak, hogy miert nem szigorubb. Emellett a par ember mellett akad azert masik sokezer, akinek ez igy nagyon megfelel es akivel erdekes modon nincs is semmi "problema"...

Krinyo

Akkor legalább azt fontoljátok meg, hogy legyen több mod! Pl a gameware szekcióban most már majd' egy napja nyitva egy "warezos" topik, modot minden szökőévben látok, (caratyuska nem megsértődni!) egyszerűen nem érzem a moderátori jelenlétet. Több modot pls!
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#536 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:23

Idézet: Fym - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 18:26

Jazzos, csozsi: Ezt a vitát, ha lehet, akkor privátban folytassátok...

Külön köszönet a moderatúrának, hogy megint sikerült megtalálnia, rövidesen következik az én bannolásom is. 
Nem védtem különösebben Lamexpertet, és nem támadtam személy szerint Jazzost sem.
Az, hogy egy lúzer magára veszi a kijelentésemet, arra utal, hogy a kitiltás valószínűleg az ő kezdeményezésére történhetett.

Akár egy nicken, akár többön jelentkezett Lamexpert, a fórum forgalmának 1%-át ő generálta.
És ez nem kevés.
Persze ő sem képes akkora forgalmat generálni, mint a szófosótopikok a társalgóban, ahol 261 témában 230ezer, míg a bolhapiac tízszerannyi témájának feleannyi hozzászólás, pedig a bolha tűnik a legforgalmasabb helynek.
Ugyan a sziget sem elhanyagolható, de az arányok mások. 2187/400ezer
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#537 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 11:23

Akár egy nicken, akár többön jelentkezett Lamexpert, a fórum forgalmának 1%-át ő generálta.

Akkor meg is van a kitiltás egzakt oka:
a fórum túlterhelésének elkerülése érdekében volt szükség a felesleges forgalom korlátozására.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#538 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 11:23

Külön köszönet a moderatúrának, hogy megint sikerült megtalálnia, rövidesen következik az én bannolásom is. 
...

Neked most akkor üldözési mániád van??? Nem lettél "megtalálva", hanem kultúráltan megkértelek, hogy a vitátokat privátban folytassátok... :think: Ennek mi köze van a bannoláshoz??? :eek: :think:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#539 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 11:03

Idézet: Fym - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 11:27

Neked most akkor üldözési mániád van??? Nem lettél "megtalálva", hanem kultúráltan megkértelek, hogy a vitátokat privátban folytassátok... :think: Ennek mi köze van a bannoláshoz??? :eek: :think:

Nincs üldözési mániám, csak nem az első eset, hogy valaki ellenében meg vagyok találva.
T2K-val is így kezdődött, ezek szerint Lamexpert is így járt.
Én nem vagyok ennyire profi bizonyos témakörökben mint ők, így nem hiányoznék annyira, mint az ő tájékozottságuk, tudásuk.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#540 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 11:14

csozsi. Fym-nek úgytünt, hogy Jazzos-szal kezdtek személyes beszélgetésbe keveredni. (Halkan jegyzem meg, nekem is.) Ezért jelezte, hogy folytassátok privátban. Ebben nincs szerintem semmi személyre szóló "megtalálás", csupán kérés volt Fym részéről...., szerintem jogosan.  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »