HWSW Informatikai Kerekasztal: WakeOnWan - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

WakeOnWan Avagy gép beindítása routeren keresztül

#21 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 09:06

Szerintem sem a proxy a hibás, mert ahonnan eddig felébredt a gép, már onnan sem lehet bekapcsolni. Itt kell megjegyeznem, hogy múlt héten egyszer csak nem működött a net, és a routert kénytelen voltam resetelni, ami miatt újra mindent be kellett állítanom. De a távoli elérés működik, úgyhogy szerintem jól visszaállítottam. Azért leírom, hátha nem állítottam be valamit: Szóval beállítottam a statikus DHCP részt, fix IP címet adtam a kártyám MAC címére. Virtual Serverbe meg megadtam, hogy 192.168.1.255 és 7-es port, és UDP. Így elvileg mennie kéne nem?

Még azt nem tudom, hogy van olyanom, hogy Device Administration Settings: Azon belül WAN MAC change. És ha a MAC clone gombra kattintok, akkor a WAN MAC change megváltozik a kártyám MAC címére. Ezzel kell valamit kezdenem?

#22 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 09:30

nekem is nagyon megtetszett a téma, ezért rácuppantam.
(dlink di604)
többnyire mindent úgy csináltam, ahogy azt eddig már tárgyaltátok 1 kivételével:
a dlink a broadcast-ra küldött csomaggal azt vettem észre nem nagyon tud mit kezdeni. a már említett depicus oldalon van egy "Wol Monitor" nevezetű kis programocska, ami figyeli, hogy megérkezik e a kívánt csomag az adott porton. valamint az Ethereal-lal is figyeltem. a 192.168.1.255 re küldött csomag esetén a gépre eljut a köv. kér(d)és: "ki a fax az a 192.168.1.255" - de nem tartalmazza a kívánt csomagot.
ha viszont közvetlenül a gép címére irányítom át, akkor a wol monitor is jelzi faszentosan, hogy megjött a csomag.
static dhcp-m van beállítva, gondoltam teszek 1 próbát, hogy ebből kiszüli-e a router, hogy hova kell küldeni a csomagot, ha a gép ki van kapcsolva -> és lám IGEN!
Tehát röviden: nekem a 192.168.1.255 helyett "gép címe" beállításal úgy néz ki mocorog a dolog!
:respect:
--== envagyok ==--

#23 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 10:07

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 10:30

nekem is nagyon megtetszett a téma, ezért rácuppantam.
(dlink di604)
többnyire mindent úgy csináltam, ahogy azt eddig már tárgyaltátok 1 kivételével:
a dlink a broadcast-ra küldött csomaggal azt vettem észre nem nagyon tud mit kezdeni. a már említett depicus oldalon van egy "Wol Monitor" nevezetű kis programocska, ami figyeli, hogy megérkezik e a kívánt csomag az adott porton. valamint az Ethereal-lal is figyeltem. a 192.168.1.255 re küldött csomag esetén a gépre eljut a köv. kér(d)és: "ki a fax az a 192.168.1.255" - de nem tartalmazza a kívánt csomagot.
ha viszont közvetlenül a gép címére irányítom át, akkor a wol monitor is jelzi faszentosan, hogy megjött a csomag.
static dhcp-m van beállítva, gondoltam teszek 1 próbát, hogy ebből kiszüli-e a router, hogy hova kell küldeni a csomagot, ha a gép ki van kapcsolva -> és lám IGEN!
Tehát röviden: nekem a 192.168.1.255 helyett "gép címe" beállításal úgy néz ki mocorog a dolog!
:respect:

Te ezt internetről küldöd?
Ugyebár meg kell adni az interneten a router külső IP címét.
Átjárónak mit adsz meg? Alapban 255.255.255.255

#24 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 10:17

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 11:07

Te ezt internetről küldöd?
Ugyebár meg kell adni az interneten a router külső IP címét.
Átjárónak mit adsz meg? Alapban 255.255.255.255

pontosan
van dyndns-em, abból tudom ugye az ip címet
átjáró: 255.255.255.255
--== envagyok ==--

#25 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 10:29

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 11:17

pontosan
van dyndns-em, abból tudom ugye az ip címet
átjáró: 255.255.255.255

És akkor, ha mondjuk az én beállításaimat nézzük:

Nekem a router IP címe 192.168.1.1, a statikus IP-m 192.168.1.2
A 192.168.1.2 nekem a távoli elérés miatt 3389~3389 portra van forwardolva, TCP és UDP-vel.
És 192.168.1.255 van forwardolva mondjuk 7-es portra UDP-vel.
Akkor a te verziód szerint 192.168.1.2-re állítsak be 7-es portot és UDP-t?

#26 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:07

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 11:29

Akkor a te verziód szerint 192.168.1.2-re állítsak be 7-es portot és UDP-t?

igen!
de a static ip-t a routerrel osztod mac alapján ugye?
--== envagyok ==--

#27 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:13

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:07

igen!
de a static ip-t a routerrel osztod mac alapján ugye?

Huh, ezt hogy érted?

Vagyis bocsi, összekevertem. Statikus DHCP van beállítva. Tehát beírtam, hogy 192.168.1.2, és ahhoz rendeltem a MAC címemet!

#28 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:19

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:13

Huh, ezt hogy érted?

Vagyis bocsi, összekevertem. Statikus DHCP van beállítva. Tehát beírtam, hogy 192.168.1.2, és ahhoz rendeltem a MAC címemet!

erre gondoltam!
akkor már csak a próba van hátra  :)
--== envagyok ==--

#29 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:26

Az hogy bekapcsolt gépre aminek van IP-je azt megcímezve odaér egy csomag azon sok csodálkozni való nincs még szép hogy működik. Ha ez a gép ki van kapcsolva akkor természetesen IP címe sincs így megcímezni sem lehet. Szóval hiába próbákoztok ezzel alapban halva született ötlet. Azért kell magát a routert megcímezni mert az tuti aktív, router nélkül a WoW nem kivitelezhető mert nincs aktív eszköz ami a csomagot fogadná. Routernek pedig szintén egy élő IP-re kell tovább küldenie mert ha nem teszi akkor elakad a csomag cím ismeretlennel. Ezért kell broadcastra küldni mert ezen csomagok minden célállomásra elérnek.

A routernek a broadcast IP-re történő átfordításkor dest. mac addressnek is broadcastot kell beállítania a routernek így biztosítható hogy elérjen a csomag minden kapcsolódó gépre. Korábban volt itt szó arról hogy a D-link ezt a lépést nem megfelelően kezeli mert nekiáll ARP-vel címet keresni a broadcasthoz amin persze elvérzik.

Szerkesztette: shabba 2005. 03. 17. 12:29 -kor

#30 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:43

most még nem merek veled vitába szállni, mert most az egyetmről próbálom és nem megy, de tegnap két haver is felélesztette a gépemet neten keresztül ...
abban igazad van, hogy a dlink nem tud a broadcast címmel mit kezdeni, ezt én is leírtam.
abban is igazad van, hogy kikapcsolt gépnek nincs ip-je, de mivel a routerben a mac-hez van rendelve az ip, lehet hogy a router szétküldi a csomagot hátha megtalálja a kívánt mac adressű gépet. sztem.
és mér mondod, hogy halva született ötlet ha egyszer leírtam, hogy így működött  :reklamacio:
--== envagyok ==--

#31 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 13:17

Idézet: shabba - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:26

Az hogy bekapcsolt gépre aminek van IP-je azt megcímezve odaér egy csomag azon sok csodálkozni való nincs még szép hogy működik. Ha ez a gép ki van kapcsolva akkor természetesen IP címe sincs így megcímezni sem lehet. Szóval hiába próbákoztok ezzel alapban halva született ötlet. Azért kell magát a routert megcímezni mert az tuti aktív, router nélkül a WoW nem kivitelezhető mert nincs aktív eszköz ami a csomagot fogadná. Routernek pedig szintén egy élő IP-re kell tovább küldenie mert ha nem teszi akkor elakad a csomag cím ismeretlennel. Ezért kell broadcastra küldni mert ezen csomagok minden célállomásra elérnek.

A routernek a broadcast IP-re történő átfordításkor dest. mac addressnek is broadcastot kell beállítania a routernek így biztosítható hogy elérjen a csomag minden kapcsolódó gépre. Korábban volt itt szó arról hogy a D-link ezt a lépést nem megfelelően kezeli mert nekiáll ARP-vel címet keresni a broadcasthoz amin persze elvérzik.

Ezt nem értem igazán: A routernek a broadcast IP-re történő átfordításkor dest. mac addressnek is broadcastot kell beállítania a routernek így biztosítható hogy elérjen a csomag minden kapcsolódó gépre. Korábban volt itt szó arról hogy a D-link ezt a lépést nem megfelelően kezeli mert nekiáll ARP-vel címet keresni a broadcasthoz amin persze elvérzik.

Ezt nem kell gondolom állítani külön, hanem ezt a routernek kéne tudnia. Nekem Canyon routerem van, és korábban már működött a gép felébresztése, de miután resetáltam, azóta nem akar menni.

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 13:41

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 13:17

Ezt nem értem igazán: A routernek a broadcast IP-re történő átfordításkor dest. mac addressnek is broadcastot kell

Ezt nem kell gondolom állítani külön, hanem ezt a routernek kéne tudnia. Nekem Canyon routerem van, és korábban már

Azért egy router ne broadcastolgasson már mindenfélét szanaszéjjel... Legtöbb hálózatos zavar ebből ered, hogy ilyen csomagok keringnek.
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 13:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:41

Azért egy router ne broadcastolgasson már mindenfélét szanaszéjjel... Legtöbb hálózatos zavar ebből ered, hogy ilyen csomagok keringnek.

És most ennek a hozzászólásnak mi az értelme?

#34 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 17:37

Na most itthon vagyok. A tesóm gépéről próbáltam, interneten keresztül, és újfent összejött.
De csak úgy, ha a 3389-es porton küldtem a csomagot a routernak. Hát, most így hagyom a router beállításait, és holnap megpróbálom munkából.

#35 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 19:00

nah most letiztáztam a dolog 1 részét:
direkt a gép címére forwardolva felébreszti a gépet, ha a gép kikapcsolása után 1 percen belül érkezik a kérés. gondolom ekkor még tudja a router "hol kell keresni a gépet".
de több idő elteltével már nem működik  :(

mivel a dlink nem igazán boldogul a broadcast-olással, van még valakinek ötlete mivel lehetne próbálkozni?
--== envagyok ==--

#36 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:06

Idézet: envagyok - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 20:00

nah most letiztáztam a dolog 1 részét:
direkt a gép címére forwardolva felébreszti a gépet, ha a gép kikapcsolása után 1 percen belül érkezik a kérés. gondolom ekkor még tudja a router "hol kell keresni a gépet".
de több idő elteltével már nem működik  :(

mivel a dlink nem igazán boldogul a broadcast-olással, van még valakinek ötlete mivel lehetne próbálkozni?

Lehet, hogy nekem is ezért nem akar összejönni a munkahelyről? Mert otthon a tesóm gépéről összejött, miután kikapcsoltam az enyémet.
De arra is gondolok, hogy a routerban nekem be van állítva, hogy 5 perc után bontsa a kapcsolatot, ha nincs hálózati aktivitás. Lehet, most ezért nem akar a gépem bekapcsolni?

#37 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:13

Na nekem már elegem van. Nem akar összejönni innen a munkahelyről. Nem értem miért. Lehet, hogy az én routerem is csak akkor kapcsol be, amikor kikapcsolom a gépem, és azonnal próbálom a másik gépről? Mert amíg elérek a munkahelyre eltelik egy kis idő, és már nem tudom beindítani. :mad:

#38 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:01

Idézet: zso80 - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:13

Na nekem már elegem van. Nem akar összejönni innen a munkahelyről. Nem értem miért. Lehet, hogy az én routerem is csak akkor kapcsol be, amikor kikapcsolom a gépem, és azonnal próbálom a másik gépről? Mert amíg elérek a munkahelyre eltelik egy kis idő, és már nem tudom beindítani. :mad:

a routerben letiltottad, hogy bontsa a dsl kapcsolatot egy idő után?

#39 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 06:48

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 22:01

a routerben letiltottad, hogy bontsa a dsl kapcsolatot egy idő után?

A connect on demand be van kapcsolva, a network idle 0-án van. Gondolom így jónak kell lennie?

#40 Felhasználó inaktív   zso80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 16:50

Hát valószínű megvan a gond. Az a bajom, hogy, ha kikapcsolom a gépemet, utána közvetlenül be lehet indítani interneten keresztül. Ha viszont hosszabb ideig van kikapcsolva, akkor már nem lehet feléleszteni a gépemet! Mi lehet a baj? A router "elfelejti a gépemet"? Be kellene még valamit állítani a routerba?

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó