HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#1021 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:09

Egyébként nem bonyolult a dolog szerintem, a Darwin kernel teljesen nyílt, az userland meg FreeBSD, csak pár binárist kell átvenni. 

#1022 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:52

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 12:26

Ha igy lenne, az Apple mar regen perelne. A PearPC projekt is teljesen nyilt forraskodu es elmeletileg a CherryOS is az lesz, meg lehet nezni, mibol lesz a mazsola...

Krinyo

nem perel mert jelenleg sok vizet meg nem zavar, sot kimondottan haszon van abban, hogy kiprobalod az emulatorban es lehetoseg szerint veszel valamit. ugye teccel meg emlekezni a gif fiaskora, vagy a rambus issue-kra. az apple tur mindaddig, amig komoly gazdasagi erdekeivel nem ellenkezik. a cherryt ugyis bedongoli a foldbe az FSF.

Krinyo de mondok egy egyszerut. Az Asus, Abit, DFI, MSI, Epox stb gyartoknak semmi megerolteto nincs abban, hogy PPCs osx kompatibilis lapokat is gyartsanak, sot a via orulne is egy ujabb "niche" marketnek. egyokbol nem teszik: nem fernek hozza  legalisan a fw-hez es funkcionalisan ekvivalens fw-t meg nem tudnak. csinalni. okokat leirtam.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1023 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 18:54

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 18:09

Egyébként nem bonyolult a dolog szerintem, a Darwin kernel teljesen nyílt, az userland meg FreeBSD, csak pár binárist kell átvenni. 

nosza rajta, ha nem bonyolult, essel neki :) azon esetleg elgondolkozhacc, hogy az OSX kernelben van olyan, ami a Darwinbol kimarad...

#1024 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 17:54

nosza rajta, ha nem bonyolult, essel neki :) azon esetleg elgondolkozhacc, hogy az OSX kernelben van olyan, ami a Darwinbol kimarad...

Miért essek neki, nekem Mac -em (is) van itthon :) Btw, konkrétan tudsz valamiről, ami nincs benne a Darwinban és belekerült az XNU kernelbe vagy csak találgatsz?

#1025 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:18

Frissitettek az iMac sorozatot. Radeon 9600 (thank god) beepitett airport, bluetooth, dual layer DVD 512 ram Tiger.

Ion: arra, hogy a Microsoft mivel rukkol elo, terjunk vissza ket ev mulva. :) Igaz addigra az Apple bejelenti a "Lion" rendszeret, ami valszeg megeszi szorostul borostul a hosszukurtos marhat. SZVSZ a Tiger is megeszi, de ez mellekes :) Mellesleg napi 2-3-4 Macet visznek csak tolunk, a HDSYS forgalma 80% al novekedett az elozo evhez kepest. Tehat igenis van igeny az OS X re, es a Mac-re.

#1026 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 22:38

És új eMac a crt képernyők szerelmeseinek, 1.42Ghz-es G4, ugyancsak ATI 9600-as karival. Mintha így erősebb lenne, mint a mini...  :think:
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#1027 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 00:26

ahh, hulye kerdes volt.

Szerkesztette: playback 2005. 05. 04. 00:27 -kor

- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1028 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 04. 05:32

Idézet: playback - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 1:26

ahh, hulye kerdes volt.

:D
macbook air 2014

#1029 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 05:34

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:18

Frissitettek az iMac sorozatot. Radeon 9600 (thank god) beepitett airport, bluetooth, dual layer DVD 512 ram Tiger.

Ion: arra, hogy a Microsoft mivel rukkol elo, terjunk vissza ket ev mulva. :) Igaz addigra az Apple bejelenti a "Lion" rendszeret, ami valszeg megeszi szorostul borostul a hosszukurtos marhat. SZVSZ a Tiger is megeszi, de ez mellekes :) Mellesleg napi 2-3-4 Macet visznek csak tolunk, a HDSYS forgalma 80% al novekedett az elozo evhez kepest. Tehat igenis van igeny az OS X re, es a Mac-re.

Így azért már egy iMac-ból is lehet csinálni jó kis gépet....

20" , 2Ghz G5, 2Gb ram(esetleg 3???), R9600, BT, AirPort eXpress

Azért ez már így egy elég erős kis cucc... ;)
macbook air 2014

#1030 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 05:36

Így már lehet jobb lenne egy eMac-et vennem... :think:
macbook air 2014

#1031 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 06:00

Amúgy kíváncsi vagyok András mikor jelentni már be hogy Dual 2.7-ese van... :rolleyes:
macbook air 2014

#1032 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 06:12

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 23:18

.....Mellesleg napi 2-3-4 Macet visznek csak tolunk, a HDSYS forgalma 80% al novekedett az elozo evhez kepest. Tehat igenis van igeny az OS X re, es a Mac-re.

Az exbarátnőd mégis PC-t használt XP-vel  :omg:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1033 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 06:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 7:12

Az exbarátnőd mégis PC-t használt XP-vel  :omg:

és akkor mivan? gondolom nem azért jártak mert andrás neki is el akart adni egy mac-et... :omg: de hagyjuk ez nem a bartánő topic meg a turkáljunk bele mások életébe topic... ;)

Szerkesztette: 3V0 2005. 05. 04. 06:16 -kor

macbook air 2014

#1034 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 08:47

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 7:00

Amúgy kíváncsi vagyok András mikor jelentni már be hogy Dual 2.7-ese van... :rolleyes:

Sok értelme nem lenne. :)
RDaneel_hu

#1035 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 04. 08:48

Valaki tudja, hogy mikor jön ki a magyar tigrincs?  :confused: :D
Nem nekem kell... csak érdeklődöm. :)
RDaneel_hu

#1036 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:03

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:15

Miért essek neki, nekem Mac -em (is) van itthon :) Btw, konkrétan tudsz valamiről, ami nincs benne a Darwinban és belekerült az XNU kernelbe vagy csak találgatsz?

egy bizonyos pont utan kot egy Nem Dumalsz Apafej. :) roviden annyi, hogy celhw-hez csinalok driveret es KPI-nel melyebben kell turkalni a kernelben.

#1037 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:24

Mi ez a MAC vs WIN adok kapok?
Én eddig itt normális segítőkész emberekkel találkoztam, minek kell idejönni zülleszteni.
Kb. 15 éve használok PC-t, és most mégis vettem egy minit. Miért? Mert hajtott a kíváncsiság. Megbántam? Nem hiszem. Mindkét rendszernek vannak jó és rossz oldalai egyaránt. Viszont az biztos hogy egyre jobban tetszik a mac-es világ. Ezt a pc-ről nem tudom elmondani.
Pont olyan érzésem van a züllesztőkkel kapcsolatban, mint amikor valaki direkt megnéz egy tv adást (ami nem is érdekli és ellenszenvet vált ki belőle) és utána köpköd rá.
Minek? Nem kell megnézni, ennyi.
Jó lenne most már visszakanyarodni a mac-es dolgokhoz, akit érdekel olvassa akit nem az menjen máshova.

#1038 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:34

Akkor kérdeznék is.

Felraktam ezt a tigrincset, és igazából az internettel van gondom, nevezetesen nem akar kimeni a routeren keresztül a netre. Mindenféle hibákat írkál ki, viszont ha direktbe kötöm a kábelmodemre akkor semmi gondja. Viszont a panther-nek semmi gondja nem volt a routeremmel.
Valakinek esetleg valami 5lete hogy mi lehet?

Más:

Olyan ftp progit keresek amiben van schedule, azaz be tudom állítani hogy a letöltés végén kapcsolja ki a gépet. Nézegetem a Yummy-t, nagyon tetszik de nincs benne ilyen funkció.

Más:

Tigris alá hogy lehet feltenni a CE fontkészletet? Bemásolom a Font könyvtárba és kész?

Most így hirtelen ennyi.
Egy elégedett kezdő mac felhasználó.  :D

Szerkesztette: Bubu 2005. 05. 04. 09:35 -kor

#1039 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:43

Kép
Tok jok ezek a korrekt? osszehasonlitasok. :D

Alul kisbetuvel:

Idézet

Testing conducted by Apple in April 2005 using preproduction 2.0GHz iMac G5 units; all other systems were shipping units. Halo was tested using the Time Demo benchmark with Vertex shaders. The iMac systems used ATI Radeon 9600 graphics processors with 128MB of video memory. The Dell Dimension 4700c used a ATI Radeon X300 SE graphics processor with 64MB of video memory.

Johogy nem valami integralt videokartyat hasznaltak baze, X300 SE 64 MB, gondolom 64 bites memoriainterfesszel. :D Es az uj iMac kemeny 37%-kal gyorsabb. Micsoda csoda! :D

Az ilyenektol kesz vagyok, ez volt a G5-ök bejelentesekor is, azzal is mekkorat egtek, nem ertem mire jo ezt, minek ezt eroltetni... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1040 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:43

Az ilyenektol kesz vagyok, ez volt a G5-ök bejelentesekor is, azzal is mekkorat egtek, nem ertem mire jo ezt, minek ezt eroltetni... :D

Valahogy el kell adni  :D

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.