HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#141 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 15:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:02

:offtopic: latom alacsonyan szallnak a buffy-k :D

Jaja.... :D
Tudom hogy az enyém volt az! Csak kijelentettem hogy hogy befejeztem...
macbook air 2014

#142 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 16:57

ION: nincs most szabad iPodunk, van ketto elviheto, de mindketto kint van embereknel, 3 het mulva kapjuk vissza.

Doom3-at elvileg este kapom kezhez, majd megnezem. Egyebkent gyakorlatilag az osszes jatek sokkal lassabb Mac-en, nagyon keves jatekot adnak el a Maceseknek, ezert nem forditanak ra energiat, hogy rendesen optimalizalva legyenek, egyreszt ezert sem masreszt a kevesebb jatek miatt sem ajanlott a Mac jatek szempontjabol. Az egy dolog, hogy a Dual G5+ Radeon vagy Nvidia atomerumeveken jol futnak az uj jatekok is, de nagyon keves embernek van ilyen gepe, raadasul ezek az emberek nem nagyon jatszanak a gepukon, az ez alatti Mac-eken meg ugyse futnak rendesen a jatekok. Ez van.

Szerkesztette: H.Andras 2005. 03. 17. 17:41 -kor

#143 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:53

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 13:02

Apple developing two-button mouse
http://www.appleinsi...icle.php?id=951

:)

Látom ti is felfedeztétek ezt a hihetelen innovációt!!!!
Az Apple két évtizedig képes volt ellenállni. Nálunk már jó ideje a leghardcore-abb Apple developerek is két gombbal nyomják már. Apple is beadta a derekát. Persze ezek az árak megaLOL-ok!
Ez is átlátszó lesz, hogyha rásüt a nap, ne múködjön? LOL. Remélem ez már nem olyan lesz, hogy egybe lesz a gombb a házzal. Szerencsére a két gomb miatt ez nehézkes lenne (bár nem lehetetlen). Sajnos az a MacMice mintha olyan lenne.

Itt van magyar hír is:
http://portal.fsn.hu/modules.php?name=News...323&mode=nested

Egyszerre örülök és zokogok.
ROTFLMAOWPIMP

"a jelenlegi piaci helyzetben komoly részesedést nyúlhatnak le a Windows-tól"
ROTFLMAOWPIMP
"69 USD"
ROTFLMAOWPIMP
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#144 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 18:59

Most látom volt hír itt a hwsw-n is.

Még egy gyöngyszem az eredetiből, a szupertitkos belső információkból: - LOL :)

""Jaws will drop," said one insider."

Na igen. A 69 dollártól nekem is leesett az állam.
0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#145 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 02:18

tocsa szerintem a Micro$oftnak egyetlen jó terméke azért van: a Microsoft Mouse. Dugtam már össze USB-on át ilyet eMAC-kel és gond nélkül ment mind az 5 gombja és még ag örgő is :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#146 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 02:23

:offtopic: Moby, H.Andras -> H.264 topikk :)

#147 Felhasználó inaktív   freerider.osx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 1:18

tocsa szerintem a Micro$oftnak egyetlen jó terméke azért van: a Microsoft Mouse. Dugtam már össze USB-on át ilyet eMAC-kel és gond nélkül ment mind az 5 gombja és még ag örgő is :)

Évek óta ilyen egeret használok mac-en. Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye- ezt írja ki a System Profiler. Minden funkciója driver telepítés nélkül alapból működik.

#148 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 11:53

Jajj de szar lett ez a topic mar bocs. At kene nevezni "vs. OSX"-re:) Meg ez az egymas fikazasa jo magyar modra! Szep. Nem tudom miert nem lehet ertelmes emberek modjara kezelni a temat.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#149 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 12:14

Idézet: Macc - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 11:53

Jajj de szar lett ez a topic mar bocs. At kene nevezni "vs. OSX"-re:) Meg ez az egymas fikazasa jo magyar modra! Szep. Nem tudom miert nem lehet ertelmes emberek modjara kezelni a temat.

Mert nem az istenítés megy?

Szerintem egyelőre kultrált hangnemben vannak megvitatva a dolgok. Különösebb problémája nem is volt senkinek ezzel.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#150 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:42

Idézet: freerider.osx - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:14

Évek óta ilyen egeret használok mac-en. Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye- ezt írja ki a System Profiler. Minden funkciója driver telepítés nélkül alapból működik.

Van itthon néhány egerem, bármelyiket bekötöm megy minden gombja mint a vihar alapból is, usb overdriveot is csak a keystrokok miatt használok. Baromira nem értem ezt az egész egér problémát, tényleg az a gond, hogy "egyben van a gomb a házzal"? Ugyanmár... az összes MX logitech, meg rakat egéren így van, soha senkinek nem volt vele problémája, ha az apple csinál ilyet, az ROSSZ :) A másik dolog az ár: a jelenlegi egygombos BT egerük is vagy 60$, egy MX900 is lehet úgy 90$ körül, egyáltalán a BT-s egerek nem olcsóak, ha most ez egy jófajta egér lesz meg fogják venni, sőt, nem fognak seggre ülni az árától sem. Ezzel a 2 gombos egérrel a legnagyobb gond éppen a 2 gomb. Ha valaki szereti és használj az exposét, annak 5 gombtól kezd egér lenni az egér.

#151 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:43

Idézet: JonesC - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:14

Mert nem az istenítés megy?

Szerintem egyelőre kultrált hangnemben vannak megvitatva a dolgok. Különösebb problémája nem is volt senkinek ezzel.

Nem, egyaltalan nem azert mert nem az istenites megy. Csak eddig - az igazobol nem tudom hova tunt topic - tobb ugyanilyen PC vs. Mac vitabol sikeresen visszatert az eredeti temajahoz.

Teljesen felesleges 100adszorra kitargyalni ezt a vs. temat, mivel kulombozo emberek vagyunk, kulombozo igenyekkel, es sztem a felesleges egymast hergelni azzal, hogy ez jobb vagy az. Nekem az OSX a jobb es a Mac, masnak a WinXP a jobb PC-n. Elteroek az igenyeink, elteroek a munkamodszereink, mas kot le bennunket. Meg az is teljesen ertheto, hogy ugyanabban a szakmaban is valaki PC-n van aki meg Mac-en szeret dolgozni. Ezek az emberek ugysem fogjak meggyozni egymast, mert lehetetlen. Nekem az en baratnom a legszebb a vilagon, es masnak meg a sajatja (optimalis esetben) ugysem gyozik meg egymast hogy de de de, sot lehet a vegen elszaladnak ki a vilagbol:)

Bocsanat az alpari stilusomert az elozo hozzaszolasomban, de eddig arrol szolt ez az uj topic, hogy: de ez! nem, de az! Az regi topic, meg vegre a tema cimevel foglalkozott.

ps: valoban eleg kulturalt hangnemben folyik a dolog, bar azert neha mar mar szemelyeskedesbe csapott a dolog, ami sztem a legrosszab. Probaljunk mar ne 1-2 szobol itelkezni masok felett.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#152 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 13:51

khm... 2x ment

Szerkesztette: Macc 2005. 03. 18. 13:52 -kor

#153 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:30

Idézet: Moby - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 13:42

Ha valaki szereti és használj az exposét, annak 5 gombtól kezd egér lenni az egér.

Mire kell 5 gomb? Volt mar sokgombos egerem, de mivel csak ket gombot (es egy gorgot) hasznaltam visszaszoktam a "hagyomanyos" ket gomb + egy gorgos egerre... exposehoz mire hasznalod a tobbi gombot?

Macc: teged leszamitva senki nem feszegette a "vs." vitat... ;) Ne keress ott ellensegeket, ahol nem akarnak artani neked... ;) Virtualis ismerkedes folyik az OSX platformmal... jobb igy radobbenni a gyenge pontjaira, mint a - nem keves penzert tortent - beruhazas utan... mi kerdezunk, a boldog OSX felhasznalok meg valaszolnak...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#154 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:45

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:30

Mire kell 5 gomb? Volt mar sokgombos egerem, de mivel csak ket gombot (es egy gorgot) hasznaltam visszaszoktam a "hagyomanyos" ket gomb + egy gorgos egerre... exposehoz mire hasznalod a tobbi gombot?

Magát az exposét használom azokkal, illetve tonképp én csak 2-t használok oda (all windows és desktop, nem használok rengeteg applikációt egyszerre, nincs szükségem az alkalmazáson belüli nyitogatásra) + 4 gomb keystrokkal, így aztán a "picúron" tonképp csak akkor van a kezem ügyében a keyboard, ha kopácsolnom kell.

#155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 14:52

Idézet: Moby - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:45

Magát az exposét használom azokkal, illetve tonképp én csak 2-t használok oda (all windows és desktop, nem használok rengeteg applikációt egyszerre, nincs szükségem az alkalmazáson belüli nyitogatásra) + 4 gomb keystrokkal, így aztán a "picúron" tonképp csak akkor van a kezem ügyében a keyboard, ha kopácsolnom kell.

Akkor en pont az antitezised vagyok mac ugyben. mindent kbdrol csinalok, egerert csak akkor nyulok, ha tenyleg megkerulhetetlen. Az lehet, kicsit tanulni kell hozza, de negysagrendekkel hatekonyabb, mint egereszni :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 18. 14:53 -kor

#156 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 14:52

Akkor en pont az antitezised vagyok mac ugyben. mindent kbdrol csinalok, egerert csak akkor nyulok, ha tenyleg megkerulhetetlen. Az lehet, kicsit tanulni kell hozza, de negysagrendekkel hatekonyabb, mint egereszni :)

Ha igazad is van, akkor sem veszed el a játékomat :p Amikor lemerülök terminálba akkor ez az egész amúgy sincs, viszont amikor üresben futok, akkor baromijó, hogy falcsapom a lábam a szomszéd asztalra, és jó sokáig ott tudom pihentetni (egész addig, amígy rdc-vel be nem lépek winre, és elkezdem nyomkorászni önkéntelenül az exposét, na olyankor szoktam kiröhögni magam), és még egy szál egérrel is viszonylag "jó vagyok", szal ez a dolog itt kevésbé szól a hatékonyságról :D

#157 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:57

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:30

Macc: teged leszamitva senki nem feszegette a "vs." vitat... ;) Ne keress ott ellensegeket, ahol nem akarnak artani neked... ;) Virtualis ismerkedes folyik az OSX platformmal... jobb igy radobbenni a gyenge pontjaira, mint a - nem keves penzert tortent - beruhazas utan... mi kerdezunk, a boldog OSX felhasznalok meg valaszolnak...

Samott

Igazad van, viszont en ugye nem ellensegeket veltem felfedezni, csak a topic elejen elharapozottnak veltem a hangulatot:) lehet rosszul mertem fel helyzetet:)

Na de visszaterve, azza teljesen egyetertek, hogy minden szempontbol legyen kivesezve a dolog, az erdeklodok erdekeben:)

Na mindjart vegzek a meloval, aztan nekifekszem otthon a Doom-nak, aminek tobb mint felev utan vegre megjelent egy nem tuloptimalizalt Mac-es verzioja:)

#158 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:06

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 15:30

mi kerdezunk, a boldog OSX felhasznalok meg valaszolnak...

Valoszinuleg csak az zavart kicsit, hogy onnantol, hogy valaki meg van elegedve a Mac-jevel, rogton ra van huzva, hogy tulmisztifikalja a dolgot, es jobs rozsaszin kodjeben lebeg. Nem. Legalabbis en nem erzem igy.

kb 16 eve foglalkozom szamitogepekkel (12 eves korom ota:) ), par kulombozo rendszert programoztam is mar, es ugyerzem hogy a sok szubjektiv velemenyem mogott azert meglapul 1-2 objektiv is. Mint mar tobbszor irtam amugy, en nem szeretem fikazni a PC-t masok miatt, akik meg vannak vele elegedve, csupan azt szoktam irni, hogy nekem igy meg ugy nem tetszik. Otthon van PC-WinXP es Mac is (1 eve) mind a 2 gepet folyamatosan hasznaljuk, es ez alatt az 1 ev alatt, azert mar eleg kulombseget eszre lehetett venni. De ebbol termeszetesen semilyen kovetkeztetest nem akarok levonni, csak megjegyeztem. (Es teljesen el tudom kepzelni egyeseknel a forditottjat.. nincs is ezzel semmi baj)

#159 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:20

Idézet: Macc - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 16:06

Valoszinuleg csak az zavart kicsit, hogy onnantol, hogy valaki meg van elegedve a Mac-jevel, rogton ra van huzva, hogy tulmisztifikalja a dolgot, es jobs rozsaszin kodjeben lebeg. Nem. Legalabbis en nem erzem igy.

Ki irt ilyet?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#160 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:31

en hasonlot irtam.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7