HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#1761 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:21

Hi. szeretnek ismerkedni a mac vilegaval es szeretnek kerdezni 1-2 dolgot macrol.

elspket azt szeretnem tudni, hogy: H.Andras! neked volt pc-d? vagy egyből mac-es voltal?
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1762 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:58

Idézet: Chrystopher - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:21

Hi. szeretnek ismerkedni a mac vilegaval es szeretnek kerdezni 1-2 dolgot macrol.

elspket azt szeretnem tudni, hogy: H.Andras! neked volt pc-d? vagy egyből mac-es voltal?

Tizenakarhany evig hasznaltam PC-t, es lassan ket eve csakis Mac.

#1763 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:11

ION-nak :)

Intel az apple gepeiben

#1764 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:17

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:11

Idézet

Apple sells only about three million computers a year -- a small portion of the estimated 200 million sold globally.

1,5%?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1765 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 12:53

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 15:11

... Eddig semmi olyan nem kerult az OSX-be, ami hu de nagy dolog lenne. ...

Én tegnap felemlegettem a Spotlight-ot, amikor keresnem kellett egy fájlt az XP-n ....

Szerkesztette: Gyulavitéz 2005. 05. 23. 12:53 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#1766 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:08

Idézet: Samott - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 11:17

1,5%?

Samott

Szerintem inkabb 4-5-6 millio, bar igaz, hogy elozo evben 3.8 milla volt. Nem jelent semmit ez a szam, mint tudjuk a PC-ket sokkal gyakrabban cserelgetik, meg legalabb van hova fejlodni :) Evi 10 millio eladott Macnek tudnek orulni jol :)

#1767 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:43

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:53

Én tegnap felemlegettem a Spotlight-ot, amikor keresnem kellett egy fájlt az XP-n ....

Kicsit tulertekeled a hulye frazisaimat. Egyszeruen csak arra gondoltam, hogy a Mac OS X lenyegeben nem tud tobbet mas rendszereknel, csak sok szempontbol kovetkezetesebben van felepitve a felhasznaloi felulete, es igy foleg kenyelmi szempontokat szolgal.

Persze a fenti mondatod is ertelmet veszti, ha veszed a faradtsagot, es rarakod a Google vagy a MS Desktop Search programjat az XP-dre.

#1768 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:47

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:11

Thx.

Most ez a hir megint mirol szol? hehe

Idézet

Apple Computer Inc. has been in talks that could lead to a decision soon to use Intel chips

Idézet

Neither company would confirm the report and an Apple spokeswoman told the Journal she would characterize it as "rumor and speculation."

Imadom az ilyen cikkeket.. Nagy baromsag ilyenre pazarolni a biteket, egy erosebb ellentmondason kivul, semmi ujdonsag nincs benne. Ha ilyen szempontbol nezzuk a dolgokat, akkor tenyleg semmi ertelme foglalkozni a temaval.

Vagy az szamit valamit, hogy ez egy nyujorki rajtersz hir?

Szerkesztette: ion 2005. 05. 23. 13:49 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:10

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 13:43

veszed a faradtsagot, es rarakod a Google vagy a MS Desktop Search programjat az XP-dre.

ismerem a google desktop-ot (mellesleg az nem is keres minden formátumban), de ne keverjük bele az oprendszerek közé a 3rd party progikat már hogyha lehetséges. ilyen alapon bármilyen progit ideírhatnék, pl az xp desktopot is meg tudom csinálni OSX kinézetűre, de ez már elcsépelt duma megint, nem folytatom.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2005. 05. 23. 14:12 -kor

#1770 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:14

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 14:10

ismerem a google desktop-ot (mellesleg az nem is keres minden formátumban), de ne keverjük bele az oprendszerek közé a 3rd party progikat már hogyha lehetséges. ilyen alapon bármilyen progit ideírhatnék, pl az xp desktopot is meg tudom csinálni OSX kinézetűre, de ez már elcsépelt duma megint, nem folytatom.

szigoruan nezve a spotlight sem resze persze az OS-nek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1771 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:23

ezesetben elnézést kérek, de a GDS-ben nem bízom, nem mintha paranoiás lennék....

#1772 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 15:14

szigoruan nezve a spotlight sem resze persze az OS-nek.

Nem resze? Megveszed az OS-t (vagy megkapod a gepedhez) es ott van. Vagy nem?
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1773 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 14:57

Az (n)DS-t pedig letoltod ingyen es ott van. Vagy nem? hehe
Tudom, hogy jo dolog az integraltsag, de nem feltetlenul biztos, hogy minden programnak az OS-ben integraltan kell erkeznie. Sztem igazabol annak sem lenne akadalya, ha a minden oprendszernel kib. szigoruak lennenek a feluletre es mukodesre vonatkozo iranyelvek, akkor akar azt is meg lehetne oldani, hogy akarmilyen 3rd party program is ugy mukodjon telepites utan, mintha eleve az OS-ben erkezett volna.
A MS-ot az EU-ben perlik emiatt.. Kivancsi volnek, napi hanymilliardos buntetest kapna az Apple, ha olyan elterjedt lenne az OS X, mint a Windows.
Peldaul a WHQL driverek altalaban rendesen mukodnek, ez a rendszer nem uj, es nagyon remelem, hogy szigoritjak az alkalmazasok tervezesere vonatkozo iranyelveket is, kulonben minden marad a regiben.

#1774 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 15:40

HAndrás: iDezsőnek boldog névnapot! ;)

#1775 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 15:55

SFIJ: lepetezek a Nero Digital-tol... :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1776 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 16:46

ION: semekkora buntetest nem kapna, mert az OSX ben szinte semmi nincs, es megis minden benne van :)

OS X ben ami benne van: address book, ical, mail, szamologep, ichat, itunes, automator, textedit, safari, dashboard, dvd player, fontbook, image capture, isync, preview, stickie, es egy nagyon lebutitott Quicktime, meg par utility, ftp szerver, webszerver, tuzfal. Asszem nem hagytam ki semmit.

Amire mi azt mondjuk, hogy benne van es nagyon jo, az az iLife csomag, ebben van az iMovie, iDVD, Garageband, es iPhoto, ezt viszont tulajdonkeppen megveszed, mivel csak uj gep vasarlasakor kapod, vagy megveheted kulon dobozban.

Tehat. windowsban van ugye movie maker, ami szar, hangrogzito ami csak 30 mp-et tud.

OSX ben ezek nincsenek benne a dobozos verizoban, viszont geppel egyutt ott van a jo kis iMove, meg a Quicktimeban a pro verzio is ami akar videot is tud rogziteni. Ezeket az osszehasonlitasokat peldanak irtam.

Ezen kivul ami benne van, az szerintem jobban ki van dolgozva, es jobban hasznalhato, peldaul a Mail program. A Spotlightban az a nagyon jo, hogy az egesz rendszert atszovi, barmelyik programban hasznalhatom, nem csak egy kulonallo toolbarban. Keszithetek smart foldereket a mailben, a finderben, az address bookban, barhol. Ezen kivul ami nagyon nagyon fontos, az osszes Apple progi kozti atjarhatosag. Minden Apple program ugyanazokbol a Library-kbol dolgozik, legyen az Pro vagy i alkalmazas, mindenhol ugyanazt a Photo vagy Music elrendezest latom amiket megszoktam.

Na mindegy igazabol ezek a dolgok amiket nagyon nehez osszeszedetten leirni, es mar megfogadtam, hogy nem is fogom bizonygatni senkinek miert jo az egesz egyben. :) Ha valaki bejon es megnezi, vagy latja vagy nem, hogy miert jo az OS.

#1777 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:08

Egy-ket dolgot elfelejtesz. Meg mindig. hehe. Tobbek kozt azt, hogy az Apple ra van kenyszerulve, hogy sajat alkalmazasokat csinaljon, mert senki nem fejleszt az OSX-re ill. nagyon nagyon nagyon kevesen. (Ha esetleg kikerulne az Apple a dzsungelbe, akkor ugyanugy szetperelnek a segguket az EU-ban, a MS-ot is csak azert nyuzzak, mert jo zsiros.)
Ez, hogy benne szinte semmi nincs, es megis minden benne van, eleg hulyen hangzik, szoval stilszeruen inkabb Windows-ra kellene, hogy igaz legyen. Mar csak azert is, mert a Windows-ban tenyleg alig van egy-ket hasznalhato alkalmazas alapbol, viszont barmilyen programot lehet talalni, amit futtathatsz rajta.

Nem kell bizonygatnod, hogy miert jo, mert total relativ. Neked jo. Masnak meg nem jo. Nem arrol szol, hogy latja-e, hogy jo, hanem arrol, hogy kinek eleg az, amit az OS X nyujt, tovabba kinek jo, hogy kulon szamitogepet kell vennie, ha az OS X-et akarja. hehe. Szoval ez mind relativ.

Szamomra a lenyeg csak az, hogy hiaba ez az uberintegraltsag, meg hogy az egesz GUI-t atszovi a nagy mindenseg, meg hogy egysegsugaru userekre hegyeztek ki, ha egyszer nem kell senkinek a PPC. hehe ;-)

Szerkesztette: ion 2005. 05. 23. 17:19 -kor

#1778 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:43

bazz ez a hehe... :) miattad rászoktam... :Đ
macbook air 2014

#1779 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:48

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 16:08

senki nem fejleszt az OSX-re ill. nagyon nagyon nagyon kevesen.

Hehe :)

Tobb mint 12000 alakalmazas kozul valogathatsz.

#1780 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 17:49

Idézet: 147break - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 14:40

HAndrás: iDezsőnek boldog névnapot! ;)

Koszoni szepen :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első