HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X II.

#41 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:22

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:19

Akkor meg egy kicsi pelda ha mar az Avid is szobakerult. Ket hete HD-t vagok, es 1920*1080 ban sokaig tart renderelgetni.
5 perces klipp. rajta csomo effekt minden hanyas amit el tudsz kepzelni. 1 gombnyomas, es a klippet betolti a motion. Realtime editalom meg csomo effekt felirat stb.

izelito: http://www.apple.com/motion/video/

PC-n ez igy nez ki. Avid 5 perces klipp minden hanyas rajta. Kiirod AVIba minosegvesztes nelkul 1920*1080 ban 20 perc. betoltod Adobe After Effektbe. Ott nem tudod realtime editalni allando previewkat kell renderelni ujabb 20 perc pocsak. Kesz a cucc, ujra kiirod aviba ujabb 20 perc. Osszesen 1 orad ment el azzal, hogy renderelgettel, nalam ez max 1-2 perc amig atveszik egymastol a cuccot a vagoprogramok.

Avid-Final cut: Final cut Pro 5 most fog jonni aprilsban, Core Image tamogatassal. Ertsd: realtime color correction HD anyagon, masfel millas vagokartya nelkul...

ION: telepitobe meg azt is megadhatom, hogy milyen fontokat, milyen printerdrivereket rakjon fel.

Most jut eszembe. Csinald meg Windows alatt, hogy a te felhasznalod angolul menjen, anyukade magyarul. Ja tudom bebootolsz neki egy magyar windowst :)

Jó, de azt ne felejtsd el, hogy a Te igényeid  - hobbi szinten prüntyögsz össze néhanap egy-egy videót -- és az, hogymi kell egy profinak (aki mondjuk hetente négy reklámszpotot vagy videóklipet rak össze), kissé különböznek. Az AVID-ből teljesen felesleges mentegetni és utána After Effects-be behúzni,:Đ  bár tény, hogy az After Effects azért elég jól használható program (főleg az árához képest), szóval ha valaki megtanulta, megszerette, és tudja is használni, akkor csodákra képes vele. Szóval én elhiszem neked, hogy jó ez a Maces HD prüntyögés, de a Te szempontod csak egy a sok közül, amit nem tisztességes úgy bemutatni, mintha profi videós utómunkálatokkal foglalkoznál. Emlékeztetlek arra, amikor legutóbb személyesen mutattad nekem, hogy milyen faszán tudod mindenféle formációban kirakatni a Photoshopban megnyitott állományokat, hogy mindet lásd, akkor mondtam neked, hogy ez kurta jó, de mi a kis stúdiónkban dolgozunk a Photosoppal, nem kell nekem huszonot megnyitott képet a desktopon pörgetnie, ha egyszer nem arra használom.  :D

#42 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:05

Te H.Andras ha mar ott bennvagy az avidban, miert irnad ki avi-ba, hogy nekiallj adobe adobe premiere/afte effects-szel szarozni? :eek: avidban ott vannak az effektek es megcsak nem is olyan rohelyesek es dzsunka fosok mint az adobe 'after' effektjei... aaaaa. basszus nem ertesz te ehhez :(

Tud Particle effektet rarakni egy Text-re, vagy tud 3D ben forgatni egy videot, vagy tud Photoshop tobb layeres kepeket kezelni az Avid? egyeb kerdesem nincs. :)

#43 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:29

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 20:52

Másik fórumbol reagálok hozzászólásokra. Longhornos, szóval bocs, ha off.

a.ndrwes kérdezte, hogy ki fogja tudni, hogy pontosan mely 16 és 32 bites app-okkal lesz kompatibilis az új OS.
Válasz: a user. Gyakorlatilag a userek fogják ezt letesztelni. És ha azt tapasztalják, hogy nem megy, akkor azt a választ kapják majd, hogy használják az emulátort, és az azon futó régebbi oprenceren indítsák el a progit. Kezd összeállni a kép, hogy miért vásárolt meg naggycéget az MS, és miért "fejlesztette ki" az saját VMWare-ét. Hát ezért. Amit mondjuk pl Mac-en is láthatunk: OS9-es vagy régebbi progik elindításánál autómatikusan beröffen egy emulátorban egy komplett OS9.

Aztán másvalaki hozzászólásában elmondta hogyan lehet másuser jogokkal futtatni valamit, és gyorskereséshez az Indexing service bekapcsolását ajánlotta.
A baj az ezzel, hogy lassítja a lemezműveleteket. Az én munkámban nem mindegy, hogy a program amit, fordítok az 1.5 vagy 1 óra alatt fordul le. A fordítás vegyesen CPU és IO intenzív, az összelinkelés IO intenzív. így új munkahelyi gépnél az első dolgom, hogy frissen telepítés után az összes NTFS volume meghajtójelén jobb klikk, General Tab alján az "Allow Indexing Service to index disk for last file searching" kikapcs, majd vár fél órát (pedig még nincs is tele a vinyó). Ezen kívül kommandpromptban "diskperf -off" kiadása.
Nekem ne update-eljen semmilyen disk performancia countert, hanem a lehető leggyorsabb legyen. Akkora idióta pedig még sohasem voltam, hogy akár egyszer is megpróbáljam használni azt a kutyás keresőt. Ha valamit keresek, azt tudom nagyjából hol van, és akkor inkább file managerrel, mert az gyorsabb.

Amúgy az OSX valamilyen Linuxos updatedb típusú technikát használ. Az updatedb-vel kiadott keresés (Linux command promptban "locate ..." iszonyat gyors). De a cron-ban ugye periodikusan frissül (óránként/naponta/hetente) az adatbázisa, az nagyon lassúúúúú.

Amúgy Linuxon egy technika, ami nagyot dob a lemezsebességen az a filerendszerek "-noatime" kapcsolóval mountolása. Ilyenkor nem updatelődik az access time, és ez sokat gyorsít ám! Viszont vigyázni kell, hogy egyes programok, amik használják, azok igénylik, pl a pine levelezőprogram.

Természetesen a root filerendsze ris mountolható noatime-al. OSX-en nem próbáltam.

toxcsa en voltam az a delikvens. es azert irtam le az indexing service-t is tobbek kozott, meg a run as-t is tobbekkkozott, mert vannak emberek akik ezeket a dolgokat kepesek 3rdparty szoft formajaban megvenni. ezek a szoftok aztan megjobban hazavagjak a performance-t es meg penzbe is fajnak.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#44 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:31

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 22:25

Tud Particle effektet rarakni egy Text-re, vagy tud 3D ben forgatni egy videot, vagy tud Photoshop tobb layeres kepeket kezelni az Avid? egyeb kerdesem nincs. :)

tud. ha valami epp nincs meg, akkor megveszed hozza a 3rd partyplugint. Mielott lefikazod, elobb nezd meg mirol beszelunk: http://www.avid.com/...hd/features.asp

avidbol atbaszkuraszni adobeba kb annyi mint amikor egy kiadvanyt vegigviszel 3/4 keszultsegig mondjuk quark-ban es akkor valami isteni szikra okan ugy erzed, hogy jo akkor most exportaljuk at a microsoft publishernek :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 11. 22:35 -kor

#45 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:35

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:22

Jó, de azt ne felejtsd el, hogy a Te igényeid  - hobbi szinten prüntyögsz össze néhanap egy-egy videót -- és az, hogymi kell egy profinak (aki mondjuk hetente négy reklámszpotot vagy videóklipet rak össze), kissé különböznek. Az AVID-ből teljesen felesleges mentegetni és utána After Effects-be behúzni,:Đ  bár tény, hogy az After Effects azért elég jól használható program (főleg az árához képest), szóval ha valaki megtanulta, megszerette, és tudja is használni, akkor csodákra képes vele. Szóval én elhiszem neked, hogy jó ez a Maces HD prüntyögés, de a Te szempontod csak egy a sok közül, amit nem tisztességes úgy bemutatni, mintha profi videós utómunkálatokkal foglalkoznál. Emlékeztetlek arra, amikor legutóbb személyesen mutattad nekem, hogy milyen faszán tudod mindenféle formációban kirakatni a Photoshopban megnyitott állományokat, hogy mindet lásd, akkor mondtam neked, hogy ez kurta jó, de mi a kis stúdiónkban dolgozunk a Photosoppal, nem kell nekem huszonot megnyitott képet a desktopon pörgetnie, ha egyszer nem arra használom.  :D

Pruntyogok a HD vel ja :) 200 giganyi videot vagdaltam az utobbi idoben, ezt nem annyira pruntyogesnek neveznem :) 1 het alatt megkerestem vele a gepem arat, de mindegy, csak peldanak hoztam fel. Nem tudok felsorolni 2000 ficsort, hogy miert jobb az OSX, csak probaltam ramutatni, hogy peldaul nekem miert jobb. :)

Az after effektet is csak peldanak hoztam fel, mert PC re csak az van, a Motionhoz kepest egy rakas gagyi.. :)

Lehet, hogy te 1 keppel dolgozol a Photoshopban, de mi itt amikor osszerakunk 1 oldalas hirdetest Balageeval, akkor nem 1 kep van megnyitva az tuti. Hulyeseg azt mondani az expsera, hogy hulyeseg, barki azonnal latja, hogy iszonyat hasznos cucc, es 2 nap mulva mar mindenki automatikusan hasznalja.

#46 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:31

tud. ha valami epp nincs meg, akkor megveszed hozza a 3rd partyplugint. Mielott lefikazod, elobb nezd meg mirol beszelunk: http://www.avid.com/...hd/features.asp

avidbol atbaszkuraszni adobeba kb annyi mint amikor egy kiadvanyt vegigviszel 3/4 keszultsegig mondjuk quark-ban es akkor valami isteni szikra okan ugy erzed, hogy jo akkor most exportaljuk at a microsoft publishernek :D

Jol van, csak en nem igy hallottam itt az emberektol akik ebbol elnek. (PC-n Avid)

#47 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:39

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:50

Ion, szerintem csak azt felejted el, és ez megint álltalános a topicon, hogy a magad, freeware/shareware/opensource programokkat tápozott xp-det hasonlítod a gyári állapotú osx-hez.

Egy pillanatra sem felejtettem el, hogy a gyari OSX tokeletes, csak az az egyetlen helyes ut, ez a legdivatosabb, ez tud mindent, ez tud mindent eloszor.
Felreerted, nem hasonlitgatom, es nem csak az ikszperol van szo egyebkent. Sztem a fo problema az, hogy az olyan mac-elitistak, mint Andras, tulbecsulik az OSX-et, pedig semmiben sem jobb, mint a tobbi rendszer.
Az utobbi evekben nagyon divatosak ezek a "ficsorok", pedig nem ettol lesz egy rendszer jo. Ha Exposé jon ki, arra veri a nyalat a mac tabor, ha a metakeresok jonnek divatba, akkor megint a mac-esek verik a legjobban a nyalukat, pedig meg nem is volt lehetoseguk kiprobalni, es egyiksem forradalmian uj felfedezes, szinte mindegyikrol kiderul, hogy valahonnan vettek az otletet. Mindossze ezert vitatkozunk itt. En tiszteletbentartom, hogy szeretik az OSX-et, de nem tudom, miert szetvalaszthatatlan az OSX szeretete a Linux/Windows/akarmi fikazasatol.

Pedig mar majdnem megtanultam, hogy aki vegelathatatlanul pocskondiazik, azt nem szabad komolyanvenni, mert egyaltalan nincs tisztaban mas dolgokkal.

#48 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 22:56

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 15:49

Most is jott be egy lanyka, 1 hete vett iBookot, kerdeztem, hogy na milyen a gep, es mosolyogva valaszolta, hogy fuuuu nagyon joooo, es semmi gondja, megy minden.

jajj baszus ne is emlegesd nekem az iBook-ot. Errol nekem mindig a Dr szoszibol az a jelenet ugrik be, amikor Reese Witherspoon beul a harvardos eloadoba, faszikak elott ott a $4000-$5000 es toshiba, IBM noti Reese meg elokapja azt az uvrozsaszin wc-uloket  :Đ  :nevet:

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 11. 22:58 -kor

#49 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:54

Csak a prüntyögésről jutott eszembe...

Nem csak after effects van...  Digital fusion, Xsi n belüli kompozit progi, It (scriptelhető composit progi rendermanon belül), Combustion, Shake...

Avid-os prüntyögés... HA tudod mit akarsz és van rá embered, megtudod írni a scripteket hozzá... erre valók a TD-k egy része.

Szerkesztette: Boba 2005. 03. 11. 23:55 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#50 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 00:39

"....Az utobbi evekben nagyon divatosak ezek a "ficsorok", pedig nem ettol lesz egy rendszer jo...."
Hát ez biztos, mindenesetre ettôl lesz használhatóbb egy rendszer. És nálam a használhatóság valamelyest szinonímája a "jóság"-nak egy oprendszernél. Persze a stabilitás is fontos. Még a korábbi (Apple MAC OS X elsô fele) topicban írtam magam is, hogy nem attól instabil a windóz, hogy szarul van megírva, hanem attól hogy egy hatalmas kompromisszum-kód az egész. Azaz X processzorral Y alaplappal és Z kártyákkal is ugyanúgy, vagy legalábbis hasonlóan kell m?ködnie. És ezt ahhoz képest, hogy mennyiféle hardveren kell futnia, amit valamilyen szinten X86 alapúnak nevezünk, elég jó teljesítmény. Ennyivel beljebb van ebben a versenyben az OSX mivel CSAK apple, vagy apple által elfogadott-támogatott hardveren kell futnia, az meg nem olyan széles skála mint a pc hardver.
A fícsörök meg tényleg olyanok, hogy könny? ôket megszokni - pl én is ha virtualpc-n kell windows xp-vel dolgoznom a gépemen, akkor reflexszer?en nyomom a megfelelô EXPOSÉ gombjaimat, aztán rá kell döbbennem, hogy ez itt nem megy, a VirtualPC-m meg a többi OSX-es alkalmazásom persze egybôl szétugrik a képernyôn, csak én épp a vindózban szerettem volna az ablakok között váltani - na szóval egyszer? és gyors  ezeket a jó és használható dolgokat megszokni, és tényleg nagyon meggyorsítja a munkát, fôleg amikor 10 ablakban dolgozol egyszerre.

"En tiszteletbentartom, hogy szeretik az OSX-et, de nem tudom, miert szetvalaszthatatlan az OSX szeretete a Linux/Windows/akarmi fikazasatol. " Nem hiszem, hogy itt vindóz fikázás menne, inkább kifelé hathat soxor úgy, mivel tényleg ég és föld a különbség (és ne felejtsük el 3 év is) az XP és a Panther között. Egyszer?en ezért érzed így, mivel leginkább manapság az XP-hez hasonlítgatják az OSX-et.
Ja és még valami - szerintem mindannyiunk, akik ezen a fórumon OSX-et használnak és beszélnek a tapasztalataikról, korábban mind vindózt használtak ilyen-olyan pc-ken. Tehát van összehasonlítási alap. Viszont sokan az  "ellentáborból" max. elmesélésbôl és screenshotokból ismerik az OSX-et. És úgy alkotnak leegyszer?sítô sommás véleményt az OSX-rôl.
Azért ezt sem kellene elfelejteni itt a nagy vitában.
És tényleg nem értem miért baj, ha egy gép egyszer?en használható és mégis jó. Az a legfôbb baj, hogy sokak számára akkor jó valami, ha kurvára túlbonyolított és tele van buktatókkal - talán azért mert azt "kihívás" használni... Szerintem meg az igazi kihívás egy olyan rendszert írni, ami baromira egyszer?en és kézenfekvôen használható és emellet atomstabil. Nem attól "guru" valaki, hogy egész nap tisztogatja(windóz) és fényesíti(linux) a rendszerét, hanem attól, hogy a munkáját jól el tudja látni az adott stabil és egyszerr?en használható rendszeren. Mivel így sokkal termelékenyebb és az ideje nagy része nem a rendszer élesztgetésébôl, foltozgatásából és kernel fordítgatásból áll, hanem a MUNKÁJÁT tudja végezni a géppel. Elvégre a gép van értünk és nem mi a gépért....
Vén Tata
(öreg vagyok én mán ehhez....bezzeg az én időmben!)

#51 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 01:05

nameg a kalapos hosszu ö betu is szep, es a kerdojel a hosszu ü helyen, ettol szep a rendszer :)
sorry
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#52 Felhasználó inaktív   Dozer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 12. 01:06

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:19

Most jut eszembe. Csinald meg Windows alatt, hogy a te felhasznalod angolul menjen, anyukade magyarul. Ja tudom bebootolsz neki egy magyar windowst :)

El kell, hogy keserítselek, de ez simán megy Windowson is, méghozzá a Win2000 óta. Úgy hívják a dolgot, hogy MUI (Multilingual User Interface). Ha pl felteszel egy magyar MUI-t, akkor felhasználónként beállíthatod, hogy magyarul kommunikáljon veled a Windows, vagy angolul, tehát pont azt tudja, amit mondtál.

Szerkesztette: Dozer 2005. 03. 12. 01:09 -kor

#53 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 03:23

Idézet: Dozer - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 1:06

El kell, hogy keserítselek, de ez simán megy Windowson is, méghozzá a Win2000 óta. Úgy hívják a dolgot, hogy MUI (Multilingual User Interface). Ha pl felteszel egy magyar MUI-t, akkor felhasználónként beállíthatod, hogy magyarul kommunikáljon veled a Windows, vagy angolul, tehát pont azt tudja, amit mondtál.

pontosan erről van szó, ez a dolog 1999 óta létezik windowson - csak általában cégek vesznek ilyet, átlagember nem, mert fizetős - meg átlagember családjában 1 nyelvet beszélnek. linuxon 1997-ben már megjelent ez a technológia.
H-Andrásban az a bibi, hogy csupa olyan dolgokra csodálkozik rá, amit már kidolgoztak 4-5 éve PC-re és létezik. Az bizony sajnos igaz, hogy az apple 'újra feltaláltam a spanyolviaszt'-elven be tudja ezt csomagolni amire a hívek utána csápolnak. Amikor a MAc platformra kijött a multimédiás kiterjesztés első verziója, hogy micsoda jó ez, es mekkora tchnológiai fór ez az apple számara a többiekkel szemben, akkor az intel már a második generációs ilyen kiterjesztésnél tartott (SSE) és a SUN-nak is már kinn volt 1 éve a VIS+-névre hallgató ilyen kiterjesztése...

nézzük akár a mac mini-t ezt a géptípust a via már 2000-ben feltalálta C3/epia kapható. Távolkeleten már a második generációnál tartanak - barebone rendszerek, amikoris kis méretben igen ütős rendszereket raknak össze teljes home entertainment szolgálatással. szval amiről H.András beszél, mint jövő, azmár a mában megvan...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 12. 03:46 -kor

#54 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 08:58

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:39

Még a korábbi (Apple MAC OS X elsô fele) topicban írtam magam is, hogy nem attól instabil a windóz, hogy szarul van megírva, hanem attól hogy egy hatalmas kompromisszum-kód az egész. Azaz X processzorral Y alaplappal és Z kártyákkal is ugyanúgy, vagy legalábbis hasonlóan kell m?ködnie. És ezt ahhoz képest, hogy mennyiféle hardveren kell futnia, amit valamilyen szinten X86 alapúnak nevezünk, elég jó teljesítmény. Ennyivel beljebb van ebben a versenyben az OSX mivel CSAK apple, vagy apple által elfogadott-támogatott hardveren kell futnia, az meg nem olyan széles skála mint a pc hardver.

Mar vartam, hogy valaki erre hivatkozzon. Az lenne a kerdesem, miert lehet olvasni OSX fagyasokrol, kernel panic-okrol neha, ha az OS X csak nehany hardvert tamogat? Hogyan lehetseges, hogy ott is elofordulhatnak problemak?
Ha a Windows stabilitasarol beszelunk, amiota Win5.x-et hasznalok sose volt fagyas, sose voltak problemaim, es nem en vagyok az egyetlen. Meghibasodott hardverbol kifolyolag voltak ugyan gondjaim, de feltetelezem, tiszta sor, hogy az nem a rendszer hibaja - de meg ilyen is ritkan fordult elo az utobbi 5-6 evben, mert mindig minosegi cuccot raktam a hazba. Ezt csak megerositeskeppen irtam.
A lenyeg, hogy ha az Apple fele hozzaallas terjedt volna el, akkor most nem lenne verseny a piacon, hanem lenne egy-ket dolog, amit megvehetsz a gepedbe rohadt dragan.

Sajnalom, hogy szandekosan felreerted a mondanivalomat. En nem arrol beszeltem, hogy az OSX szar vagy hogy az a guru, aki egesz nap fenyesiti a linuxat, hanem pont arrol, hogy az OSX nem jobb a tobbinel. En FreeBSD alatt is, Windows alatt is produktiv tudok lenni. Minden szamitogepes rendszer alapja a jominosegu hardver es egy jo tuzfal. Ha ez a ketto megvan, akkor maris 99%-ig stabil a dolog, es megfertozhetetlen.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 12. 09:05 -kor

#55 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:48

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:39

...
Nem attól "guru" valaki, hogy egész nap tisztogatja(windóz) és fényesíti(linux) a rendszerét, hanem attól, hogy a munkáját jól el tudja látni az adott stabil és egyszerr?en használható rendszeren. ...

Linuxra nem tudok mit mondani, nem használom. Win tisztítgatás: kéthetente eszembe jut, akkor  elindítom az AD AWARE-t, ami updateeli magát, majd nem talál semmit. (+NOD32 megy, az magától elindul, és évente ha valami van szól. Igazából abból tudom, hogy van, hogy éccaka játék közben frissít és lefoglalja ezzel a sávszélességet pár másodpercre)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#56 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 10:48

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 8:58

, hogy az OSX nem jobb a tobbinel. En FreeBSD alatt is, Windows alatt is produktiv tudok lenni.

Ion pont ez a lényeg. TE. De ez nem jelenti azt hogy _mindenki_. Ha ma elmész, és veszel HAndrásnál egy Apple-t, hazaviszed, bedugod a konnektorba, rákötöd a netedet, onnantól csak használnod kell. És 3 hónap múlva nem fogsz hívni segítséget, hogy bekaptál 15 vírust, 30 trójait, és hogyan szedd le őket. Vagy ha tesó is használná a gépet, hát csinálsz neki egy másik accountot, és hozzá se fér az adataidhoz. Nem fogja átszabni a desktopodat tréfából.

Sok OsX felhasználó egyáltalán nem gondolja (vagyis remélem :) ) hogy az oprendszere valami varázslatos dolog, de sajnos tény, hogy egy egyszeri usertől kevesebb törődést, hozzáértést kíván mint az xp.

Aki meg expert az feltesz egy linuxot vagy akármit az xp-t is futtató gépre, és tojik az apple hw-re. :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#57 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:13

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 10:48

Ion pont ez a lényeg. TE. De ez nem jelenti azt hogy _mindenki_. Ha ma elmész, és veszel HAndrásnál egy Apple-t, hazaviszed, bedugod a konnektorba, rákötöd a netedet, onnantól csak használnod kell. És 3 hónap múlva nem fogsz hívni segítséget, hogy bekaptál 15 vírust, 30 trójait, és hogyan szedd le őket. Vagy ha tesó is használná a gépet, hát csinálsz neki egy másik accountot, és hozzá se fér az adataidhoz. Nem fogja átszabni a desktopodat tréfából.

Sok OsX felhasználó egyáltalán nem gondolja (vagyis remélem :) ) hogy az oprendszere valami varázslatos dolog, de sajnos tény, hogy egy egyszeri usertől kevesebb törődést, hozzáértést kíván mint az xp.

Aki meg expert az feltesz egy linuxot vagy akármit az xp-t is futtató gépre, és tojik az apple hw-re. :)

Hat pajti, te miert forditod ki megint, amit irok?
Pont en vagyok az, aki tiszteletben tartja a masikat, elismerem, hogy az OSX is egy fasza dolog, tudom, hogy azzal is lehet dolgozni. Viszont a masik oldalrol egyaltalan nem erzem, hogy tisztaban vannak azzal, hogy mas is van a vilagon. Andras vakon hisz abban, hogy a Panther a legjobb, pedig mindenki tudja, hogy nem a legjobb, csak van, amiben jobb. Azt hajtogatom, hogy a tobbivel is lehet hatekonyan dolgozni: peldaul en tudok a tobbivel is. Windozzal is, es nem kapok be 15 virust, 30 trojait. Sztem a szamitogep nem egyszeru dolog, es senki nem allitotta azt.
Az OSX valoban elonyben van, de nem olyan nagy elonyben, mint ahogy azt a mac elitistak beallitjak, botorsag azt gondolni, hogy csak az OSX lehet fasza. Azt magyaraztam feljebb, hogy szerintem egyreszrol egy linux vagy windows box is lehet ugyanolyan hatekony, mint egy mac, es azt sem tartom lehetetlennek, hogy az utobbi evek melyrepulese utan akar a Microsoft is osszekaphatta magat, es nagyon lefozi az OSX-et. En legalabbis nagyon remelem, mert nem akarom mac-re valtani.

#58 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:14

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 7:58

Mar vartam, hogy valaki erre hivatkozzon. Az lenne a kerdesem, miert lehet olvasni OSX fagyasokrol, kernel panic-okrol neha, ha az OS X csak nehany hardvert tamogat? Hogyan lehetseges, hogy ott is elofordulhatnak problemak?
Ha a Windows stabilitasarol beszelunk, amiota Win5.x-et hasznalok sose volt fagyas, sose voltak problemaim, es nem en vagyok az egyetlen. Meghibasodott hardverbol kifolyolag voltak ugyan gondjaim, de feltetelezem, tiszta sor, hogy az nem a rendszer hibaja - de meg ilyen is ritkan fordult elo az utobbi 5-6 evben, mert mindig minosegi cuccot raktam a hazba. Ezt csak megerositeskeppen irtam.
A lenyeg, hogy ha az Apple fele hozzaallas terjedt volna el, akkor most nem lenne verseny a piacon, hanem lenne egy-ket dolog, amit megvehetsz a gepedbe rohadt dragan.

Sajnalom, hogy szandekosan felreerted a mondanivalomat. En nem arrol beszeltem, hogy az OSX szar vagy hogy az a guru, aki egesz nap fenyesiti a linuxat, hanem pont arrol, hogy az OSX nem jobb a tobbinel. En FreeBSD alatt is, Windows alatt is produktiv tudok lenni. Minden szamitogepes rendszer alapja a jominosegu hardver es egy jo tuzfal. Ha ez a ketto megvan, akkor maris 99%-ig stabil a dolog, es megfertozhetetlen.

Hogy miért vannak kernel panicok, meg fagyások? Mert ezeket a hardvereket is emberek tervezték és ezeket a szoftereket is emberek írták. Nem mondta senki, hogy ez OSX alatt nem történhet meg. Csak max kevesebbszer mint Windows alatt. És hogy miért? Ha elolvasod figyelmesen amit írtam akkor magad is rájössz a válaszra. Mint mondtam a vindóz egy kompromisszum kód, az OSX meg nem annyira. Ennek ellenére van itt is fagyás csak kevesebbszer.

"Sajnalom, hogy szandekosan felreerted a mondanivalomat. "
:eek: 
Szerintem te nem értetted meg mit írtam, ezért írom most le mégegyszer. Én nem támadom a vindózt, csak leírtam hogy miért olyan amilyen. Te meg ezt "támadásnak" veszed. Holott nem az. Leírtam azt is, hogy igen fagy az OSX-is és indokoltam is hogy miért- lásd föntebb.
"Minden szamitogepes rendszer alapja a jominosegu hardver es egy jo tuzfal. Ha ez a ketto megvan, akkor maris 99%-ig stabil a dolog, es megfertozhetetlen." Hát erre azért mérget ne vegyél....
Ha egy lukas oprendszer fut a gépeden, lehet bármiyen jó t?zfalad simán bemásznak a gépedre. Hacsak nem valami ?berbrutál "hardveres" t?zfalat használsz-ami ugyanúgy szoftveres t?zfal valahol, csak külön dobozban kapod egy "célszámítógépként" vagy rakod össze magadnak egy t?zfal gépként.

Szerkesztette: ventata 2005. 03. 12. 11:15 -kor

Vén Tata

#59 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:31

Idézet: ventata - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 11:14

1
Mint mondtam a vindóz egy kompromisszum kód, az OSX meg nem annyira. Ennek ellenére van itt is fagyás csak kevesebbszer.
[...]
2
Szerintem te nem értetted meg mit írtam, ezért írom most le mégegyszer. Én nem támadom a vindózt, csak leírtam hogy miért olyan amilyen. Te meg ezt "támadásnak" veszed.
[...]
3
Ha egy lukas oprendszer fut a gépeden, lehet bármiyen jó t?zfalad simán bemásznak a gépedre.

1
Az az erdekes, hogy az NT rendszerek a "kompromisszum kod" ellenere ugyanolyan stabilak, mint egy OSX. A tamogatott hardverek aranyaban az OSX-nek nem kene fagynia soha, megis elofordul. Ez vicces. Masszoval sztem baromsag ez a "kompromiszum kod" fogalom, ezt te talaltad ki? Jominosegu, hibatlan hardverrel meg a Windows sem fagy le.

2
Miert mondod, hogy tamadasnak veszem toled, amikor te csak az elobb csatlakoztal a temahoz? Nem a te tamadasodrol beszeltem, hiszen meg itt sem voltal... Andras az, aki az egekbe magasztalja az OSX-et, es kirohog minden mast.

3
Fentebb te is elismerted, hogy az OSX-et is emberek fejlesztik, tehat ugyanannyi a hibalehetoseg. Akkor milyen lukas oprendszerre gondolsz itt? A tobb oprendszer fejlesztoi is ugyanolyan jo/rossz programozok, semmi bizonyitek nincs arra, hogy az egyik lukasabb a masiknal.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 12. 11:39 -kor

#60 Felhasználó inaktív   ventata 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 11:46

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 10:31

1
Az az erdekes, hogy az NT rendszerek a "kompromisszum kod" ellenere ugyanolyan stabilak, mint egy OSX. A tamogatott hardverek aranyaban az OSX-nek nem kene fagynia soha, megis elofordul. Ez vicces.

2
Miert mondod, hogy tamadasnak veszem toled, amikor te csak az elobb csatlakoztal a temahoz? Nem a te tamadasodrol beszeltem, hiszen meg itt sem voltal... Andras az, aki az egekbe magasztalja az OSX-et, es kirohog minden mast.

3
Fentebb te is elismerted, hogy az OSX-et is emberek fejlesztik, tehat ugyanannyi a hibalehetoseg. Akkor milyen lukas oprendszerre gondolsz itt? A tobb oprendszer fejlesztoi is ugyanolyan jo/rossz programozok, semmi bizonyitek nincs arra, hogy az egyik lukasabb a masiknal.

Hát igen, az NT nagyon jó én is azt használtam amikor még pc-t használtam. Ez nem vitás. De tud fagyni az is. Szoftvertôl is, meg akár egy rossz memóriamodultól is.  Ugyanúgy ahogy az OSX is. Javíts ki ha rosszul érzem, de van egy kis kárövendô-élcelôdô felhang ebben a: "A tamogatott hardverek aranyaban az OSX-nek nem kene fagynia soha, megis elofordul. Ez vicces." részben.  Na most horngyulásan megkérdezhetném hogy NA ÉS??? Ettôl még mi változik. Persze hogy fagy. Ha valami szar egy gépben, legyen az vindózos pc, vagy osx-es mac, akkor az fagyni fog. Viszont ha veszel egy mac-et kisebb az esélye (mivel ez összerakott gép) hogy fagyni fog. Hacsak nem barkácsolsz bele magad valami új dolgot. A legtöbb mac-es fagyás pl memóriaproblémára vezehetô vissza. Képzeld az én PowerBookom is szokott fagyni- mióta beleraktam plussz 512 MB-t. Addig ameddig nem nyúltam hozzá sohasem fagyott. Pedig nem gagyi alkatrséz van benne, hanem egy Kingston memóriamodul. Van ilyen... De tudom, hogy milyen konstellációkban szokott a fagyás elôfordulni és próbálom - általában sikeresen - elkerülni ezeket.

2. nem azt mondtam, hogy kifejezetten TÔLEM veszed támadásnak ezeket a dolgokat. Úgy tünik számomra, hogy mindenkitôl.

3. lukas oprendszer. pl XP. Hadd ne kelljen már ezt pont neked elmondanom, aki magad is XP-t használsz. Gondolom van Ad aware a gépeden. Szerinted miért kellett felraknod???
Vén Tata

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.