HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 09:22

És meguntam., felraktam a régi cassic setit:-)
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1342 Felhasználó inaktív   tnagy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 09:39

Idézet: Benoke - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 10:03

Hát figy, kritikus feladatokat ellátó szerverre nem javaslom semilyen Elosztot projeten dolgozó program telepítését. A kevésbé bajos gépekre mehet, de szerver lévén service ként érdemes telepíteni, illetve érdemes utánna járni, hogy milyen processzek vannak a gépen amik hasonlóan fontos és alacsony prioritásban futnának szintén. A fagyási problémára nem igen tudok magyarázatot, mert ilyesmit nem tapasztaltam, igaz nem is nagyon használtam szerveren (tesztet kivéve) hosszabb ideig Seti -t.
Szerver esetén oda kék figyelni, hogy mit telepít az ember pláne ha Windows, mert egy rossz program telepítés és onnan levakarni többé már nem lehet. Csak installal, de az ugye nem 5 perc.
Ilyen fagyásos esetben érdemes kilövöldözni az egyéb processzeket, de mivel szerver ez ugye nem igen lehetséges. Szóval szerintem egy kevésbé fontos gépen próbálkozz a teszteléssel és egy 4.19 BOINC -et próbálj ki azok megbízhatóbbak. Illetve azért fontos az is, hogy ha optimalizált klienst használsz, és más klienst töltöttél le mint amit kelett volna, akkor csontkeményre fagy tőlle a gép. :)

Benoke: Köszi a jótanácsot, letesztelem azt a 4.19-es klienst service módban, hátha... Nagy gondot nem okoz egyébként a "hibás" program, napi mentés van és időnként Ghost-ot is használok, így max 20-30 perc a rendszer talpraállítása 0-ról...  Bár, ha túl sok a tüttyögés vele, nem erőltetem, mert van itt még kihasználatlan kliens bőven! :)

Dvid: Idei szerzemény, kívül-belül pormentes Intel szerver jó nagy rézhűtőkkel! Meghát ez nem egy munkaállomás, hanem egy jól megtervezett szerverház tele ventillátorokkal légkondícionált helyiségben, szóval szinte kizártnak tartom a melegedést. Ja és a legfontosabb, a szerver manager program szerint meg sem közelíti a kritikus értéket a rendszer és a processzorok hőmérséklete.

Köszi a válaszokat,

NT

#1343 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 10:16

Idézet: tnagy - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 10:39

Benoke: Köszi a jótanácsot, letesztelem azt a 4.19-es klienst service módban, hátha... Nagy gondot nem okoz egyébként a "hibás" program, napi mentés van és időnként Ghost-ot is használok, így max 20-30 perc a rendszer talpraállítása 0-ról...  Bár, ha túl sok a tüttyögés vele, nem erőltetem, mert van itt még kihasználatlan kliens bőven! :)

Dvid: Idei szerzemény, kívül-belül pormentes Intel szerver jó nagy rézhűtőkkel! Meghát ez nem egy munkaállomás, hanem egy jól megtervezett szerverház tele ventillátorokkal légkondícionált helyiségben, szóval szinte kizártnak tartom a melegedést. Ja és a legfontosabb, a szerver manager program szerint meg sem közelíti a kritikus értéket a rendszer és a processzorok hőmérséklete.

Köszi a válaszokat,

NT

Hát a 4.19 -et sajna még nem nagyon lehet service ként telepíteni, de be lehet varázsolni biztos valahogyan hogy menjen.

Ha ilyen 20 -30 perces kiesés nem okoz gondot, akkor az nem is kritikus fontosságú szerver :)
Lévén a vinyón lévő adatok is fontosak, és gondolom nincs minden percben mentés :)

De én spec szívből utállom mikor megint ujra kell telepítgetni a szervert. Felesleges időpazarlás.
Így inkább vigyázunk rá ameddig megy aztán ha ledöglik, akkor letúrjuk a levesbe és megy fel a Linux végre.

Hát szvsz láttam már karon varjút mikor az ultra szupoer hiper stabil HP Xeon szerver csontkeményre fagyott többször is egymás után. VAlszleg hibás volt, de ha eddig nem volt vele ilyen baj, akkor már nem nagyon lesz.

#1344 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:00

Sosem kedveltem az ilyen brand szervereket... Persze, biztos jo vele villogni, de gyk. fele annyiert ossze lehet pakolni egy ugyan olyan szervert alkatreszenkent kiskerbol...

#1345 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:13

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:00

Sosem kedveltem az ilyen brand szervereket... Persze, biztos jo vele villogni, de gyk. fele annyiert ossze lehet pakolni egy ugyan olyan szervert alkatreszenkent kiskerbol...

Ezek a brand szerverek úgy működnek hogy bekapcsolják őket, majd évek múltán ki.
Közben meg kiszolgálnak egy óránként akár több milliós profitot termelő folyamatot...

#1346 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:43

Idézet: akosf - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:13

Ezek a brand szerverek úgy működnek hogy bekapcsolják őket, majd évek múltán ki.
Közben meg kiszolgálnak egy óránként akár több milliós profitot termelő folyamatot...

Igen azért vigyorogtam, mert csontrafagyizott.  :D
Többször is.

#1347 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:57

Részben igaz részben nincs igazad.
A nagyobb cégeknél nincs ilyen kézö összerakosgatás több ok miatt.
Egyenként összevadászni a gépeket sok idő, ha valami baj van az is sok idő.
Nem beszélve a más támákban dúló harder vitáktól, mindenki a maga által preferáltat nyomná.
Ezzel nincs is baj addig amig nem kombinál olyan dolgokkal amiket nem ismer.
Na az ilyen Brand gépek esetében nincs ez a gond, az összerakással sem megy el az idő, ha valami speckó dolog kell. A szervizelésről nem beszélve. Bár amit itthon támogatásként kapunk arra aztán alapozni nem lehet. HP Sux.  :reklamacio:
A másik dolog ha több szerver is kell és ugye nem csinálsz 6db 2-4 procis szerervert azért mert egyszerűbb egyformákat összerakni. Venni bármilyet lehet élből. Bár az alapválaszték olyan nagy mint amilyen jó a támogatás. Tehát Sux.  :reklamacio:
Másrészt elvileg tesztelik is ezeket a masinákat, még ha nem is mindet, de szúrópróbaszerűen biztos.
Ezt egy összepakolt gép esetében szintén nincs.
Ha valami gyengébb File szerver kell, akkor valóban célszerűbb összepakolni egyet.
Ha össze is rakattak velem valamit egyes helyekre, mindig elmondtam a véleményemet ezzel kapcsolatban.
Persze az árkülönbség magáért beszél, de azért érdemes átgondolni.

#1348 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 14:27

Elérkezet egy nagy pillanat.  :D

23  Flag  Croatia  457  9,716,114  16,472
24 Flag Hungary 1,161 9,714,218 39,529

UTC szerint éjfélkor ha osztanak kreditet, akkor előzünk. :cool:  :drummer2:

#1349 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:52

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 9:56

Kedvezményről beszélhetünk, de ez pár százalék lehet csak (a mi hasznunk sem sokkal több). :(
Viszont ha kell valami, akkor érdemes akár mailben rákérdezni, mert hátha van jó/jobb áron is hirtelen!

OK! Neked küldjük a mailt, privátba'?  :think:

Ha már úgyis venni kell egy-két cuccost, akkor miért ne egy hwsw seti-snél költsük a pénzt?
Pláne, ha még kedvezményt is ad... :D
Magzar billentzuyet ruley!

#1350 Felhasználó inaktív   mazs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:56

Aszongya DVID a http://seti.hwsw.hu-n, hogy:
"ma délután, vagy holnap reggel visszakapcsolják az összes szervert, mert végeztek a régi fájlok törlésével, úgyhogy nagy valószínűséggel minden úgy fog menni, mint régen. :)"

Az nem lehetne, hogy sokkal jobban menjen, mint régen?  :rolleyes:  :p  :]
Magzar billentzuyet ruley!

#1351 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:42

Idézet: mazs - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:56

Aszongya DVID a http://seti.hwsw.hu-n, hogy:
"ma délután, vagy holnap reggel visszakapcsolják az összes szervert, mert végeztek a régi fájlok törlésével, úgyhogy nagy valószínűséggel minden úgy fog menni, mint régen. :)"

Az nem lehetne, hogy sokkal jobban menjen, mint régen?  :rolleyes:  :p  :]

Ask the developers... :)

#1352 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:42

Idézet: akosf - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:13

Haha, humorodnal vagy latom, a reset gombot kifelejtetted.. :)

#1353 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:57

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 9:56

Jut is eszembe:

Kedvezményről beszélhetünk, de ez pár százalék lehet csak (a mi hasznunk sem sokkal több). :(
Viszont ha kell valami, akkor érdemes akár mailben rákérdezni, mert hátha van jó/jobb áron is hirtelen!

Elsősorban megrendelésre, rövid határidővel hozzuk a cuccokat (aznap, vagy másnap), de minimális raktárkészlet is van (inkább az apróságokból).

Na akkor ha valamire szükségem lesz hozzátok fordulok. :respect:

#1354 Felhasználó inaktív   NLD_Raptor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:02

Hát pedig azért ezek a "brand" szerverek nem olyan rosszak. Most cseréltük le a Proliant 1600-os szerverünket és egy rossz szavam nem lehet rá. Három évig ment éjjel-nappal és semmi gond nem volt vele.  :respect:
Bár igaz ami igaz, a jelenlegi szerverünket alkatrészenként raktam össze.... (De ennek mondjuk csak anyagi okai voltak.)

#1355 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:46

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:42

Haha, humorodnal vagy latom, a reset gombot kifelejtetted.. :)

Nem tudom mi mosolyogni való azon hogy ezeket a szervereket több éves folyamatos üzemre tervezik. Megletősen ritkán fordul elő olyan hardveres probléma amiért lekellene állítani őket. Ha meg a reset gombra van szükség ott emberi mulasztás történt. Az nem róható fel a szerver hibájának.

Szerkesztette: akosf 2005. 08. 26. 19:47 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:19

Idézet: akosf - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:46

Nem tudom mi mosolyogni való azon hogy ezeket a szervereket több éves folyamatos üzemre tervezik. Megletősen ritkán fordul elő olyan hardveres probléma amiért lekellene állítani őket. Ha meg a reset gombra van szükség ott emberi mulasztás történt. Az nem róható fel a szerver hibájának.

Jo... Nekem8. :)

En mindenesetre magam rakom ossze... Es, valahogy baj se szokott lenni... Soha.

Reszemrol lezartam...

#1357 Felhasználó inaktív   camelone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:33

NLD_Raptor ugyanaz mint a Worldcommunity Grid-es Raptor?
Kép

#1358 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:58

No akkor sorban:

Idézet

meglepve tapasztaltam, hogy a windows 2003 szerver-t (standard) rendszeresen lefagyasztja

2 megy folyamatosan, abból az egyik HP Proliant DL 380, ha hasonló lefagy akkor ott valami nagyon el van baltázva. :think: Mi fut rajta?

Idézet

Hát a 4.19 -et sajna még nem nagyon lehet service ként telepíteni

De lehet parancssorban boinc.exe -install a régieknél meg boinc_cli.exe -install volt asszem, első perctől így telepítettem őket nagyrészt.

Idézet

En mindenesetre magam rakom ossze... Es, valahogy baj se szokott lenni... Soha.

Van olyan folyamatosan termelő üzem ahol minden perc kiesés számít, amikor fontos volt nálunk is 4 órás helyszíni rendelkezésre állási szerződés volt kötve. Ilyet nem kapsz összelapátolt szerverre.

szerk.: hibák (mindig akkor látom meg ha már elküldtem :( ).

Szerkesztette: Bucy 2005. 08. 26. 21:02 -kor

#1359 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:15

Idézet: mazs - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:52

OK! Neked küldjük a mailt, privátba'?  :think:

Ha már úgyis venni kell egy-két cuccost, akkor miért ne egy hwsw seti-snél költsük a pénzt?
Pláne, ha még kedvezményt is ad... :D

Lehet privátba is, de akár a honlapon lévő mail-re is, azt is megkapom.  :cool:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1360 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:15

Idézet: NLD_Raptor - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:57

Na akkor ha valamire szükségem lesz hozzátok fordulok. :respect: