HWSW Informatikai Kerekasztal: hwsw.hu SETI@home csapat II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hwsw.hu SETI@home csapat II. reméljük, nem egyedül vagyunk hülyék... Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 14:40

Idézet: Benoke - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 8:40

Kíváncsi leszek mikor áll végre hejre a Seti és a Sztakli is, hogy esetleg kapjak valami feldolgozni valót is néha. 1-2 csomag csordogál néha le aztán kész. Mindegyik csak a No Work -öt nyomatja.  :reklamacio:

Akkor nekem lehet, hogy szerencsém van, mert SETI csomagok jönnek le rendesen (meg az Einstein is adakozó kedvében volt ma reggel).

#2402 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 22:10

Idézet: sibike - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 20:34

Én itt csendes figyelője vagyok egy ideje a fórumnak, de most lenne egy kérdésem/kérésem Akosf-hez.

Mennyire megoldható az általad végrehajtott optimalizációk átültetése linux alá? A számolást végző rutinok megegyeznek, nem?

Hali!

Linuxxal nem foglalkozom, de szerintem egy assemblyben járatos Linuxos könnyen optimalizálhatja a klienseket. Lehet hogy ott egyik-másik projektnek még a forráskódja is elérhető?

A optimalizált rutinokra azt kell mondjam, kétlem hogy egyszerűen cserélhetőek lennének a windowsosokra, ugyanis ami rutinok cserélésre kerülnek azoknak mind méretben, mind hivatkozási címekben passzolnia kell az eredetivel. Na már most, a fordítóktól és a cél platformtól erősen függenek ezek a dolgok.

#2403 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:26

Fiuk Lányok!
Ha össze akarok fűzni két gépet melyikkel kell kezdeni?
A képernyő alján levő linkre annál amit hozzá akarok adni a másikhz, és a következő képernyőn pedig azt kell kiválasztani amihez hozzá akarom adni? :think:
az ember minél többet tanul, annál kevesebbet tud...

#2404 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:40

jó kérdés. egyszer csináltam, nem emlékszem.:)

izé, ez csak arra van, hogy egy gép több azonosítását egyesítsük. két külön gépét lehet nem engedi. most nekem sem engedte, bár nem tudom, miért. szerintem egyébként a "fő" gépnél kell a merge this computer, utána a listából azokat, amelyeket bele akarod olvasztani.

Szerkesztette: special 2006. 01. 11. 22:44 -kor

#2405 Felhasználó inaktív   Jocika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 05:19

Idézet: selo - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:26

Fiuk Lányok!
Ha össze akarok fűzni két gépet melyikkel kell kezdeni?
A képernyő alján levő linkre annál amit hozzá akarok adni a másikhz, és a következő képernyőn pedig azt kell kiválasztani amihez hozzá akarom adni? :think:

Teljesen mindegy. Ha a két azonosító alatt ugyanaz a gép van (csak valami miatt két különböző azonosító lett), akkor úgyis az újabba fogja összefűzni az adatokat, és a régebbit törli (nálam legalábbis ezt csinálta, akár a régebbihez akartam az újabbat fűzni, akár fordítva). Viszont két különböző gépet nem is lehetett összerakni (még akkor sem, ha a gépeket egyformának is látta).

#2406 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 07:30

Köszi a segítséget, de még mindig bizonytalan vagyok :think:
Valamilyen csoda folytán, egy gépen két azonosítóm lett. Viszont két különböző gépet lehez összefűzni, ami nekem jó is lenne. Legalábbis nekem így engedi.
Special amit írtál az biztos, vagy csak valószínű? Először a fő, aztán amit bele akarok olvasztani.
Szeretnék biztosra menni, mert egy órámba, és rendszer visszaállításba került mire újra két boinc-om lett.

Szerkesztette: selo 2006. 01. 12. 07:31 -kor

#2407 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:09

Idézet: selo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 7:30

Köszi a segítséget, de még mindig bizonytalan vagyok :think:
Valamilyen csoda folytán, egy gépen két azonosítóm lett. Viszont két különböző gépet lehez összefűzni, ami nekem jó is lenne. Legalábbis nekem így engedi.
Special amit írtál az biztos, vagy csak valószínű? Először a fő, aztán amit bele akarok olvasztani.
Szeretnék biztosra menni, mert egy órámba, és rendszer visszaállításba került mire újra két boinc-om lett.

Két azonos gépnél mind1, legfeljebb ha újra duplázódik a másikon csinálod meg. 2 különbözőnél az megy a másik alá amelyiken csinálod a műveletet.

#2408 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:30

Köszi, megtörtént.  :respect:
Bár a régebbin duplázódott. Egy gépen levőt nem engedi összevonni, sőt az első gépet semmivel se engedi összerakni. :think:
Erre a plusz ID-re valamilyen uton-módon kaptam egy szem WU-t, ami le is futott, visszament, és még se érvényesíti a rendszer :reklamacio:
Szerencsére csak egy ilyen van, majd kifut az időből, azt újra küldi, eggyen meg nem veszünk össze. :D  :smoker:

#2409 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:44

Idézet: selo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:30

Köszi, megtörtént.  :respect:
Bár a régebbin duplázódott. Egy gépen levőt nem engedi összevonni, sőt az első gépet semmivel se engedi összerakni. :think:
Erre a plusz ID-re valamilyen uton-módon kaptam egy szem WU-t, ami le is futott, visszament, és még se érvényesíti a rendszer   :reklamacio:
Szerencsére csak egy ilyen van, majd kifut az időből, azt újra küldi, eggyen meg nem veszünk össze. :D  :smoker:

Nekem is van 3 olyan gépem amit nem lehet összevonni, majd kifut és törlöm. Nálam néha 1-2 őt törölnek leválasztás nélkül azok ragadnak be. Az összevonás úgy látom főleg időfüggő. 1 adott időn belül létrehozott gépeket lehet összevonni.

#2410 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:42

Nem biztos, hogy idő függő, bár az én angol tudásommal nem nyitnék vitát ezügyben.  ;)
De tegnap telepítés után rámentem az oldalra, és a merge utáni ablakban felajánlotta az összes gépet (maradék 2-t). Ez telepítés után volt közvetlanül. De ma már csak a kettő újat. 
Most talán ok.  :up:

Szerkesztette: selo 2006. 01. 12. 12:43 -kor

#2411 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:08

Idézet: selo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:42

Nem biztos, hogy idő függő

Ezt nem olvastam, ez tapasztalat, azt írtam "főleg" nem azt hogy csak.
Ha egymás után csináltam több különböző gépet, azokat össze tudnám vonni. Viszont amit azonos gépre installáltam 2 hónap eltéréssel azt nem. Ezért írtam az időfüggést.

#2412 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:08

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:08

Ezt nem olvastam, ez tapasztalat, azt írtam "főleg" nem azt hogy csak.
Ha egymás után csináltam több különböző gépet, azokat össze tudnám vonni. Viszont amit azonos gépre installáltam 2 hónap eltéréssel azt nem. Ezért írtam az időfüggést.

Igen, lehet kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Én is tapasztalatból írom amit írok, bár az oldalon olvastam valami olyat, hogy a régi gépet az újjal...
Nálam egy gépen történt a telepítés, ezért is akadtak gondjaim vele. Hiába másik meghajtó, rendszerleíróból kiszedte, hogy van már egy, és kicsit bekeverte őket.
Lényeg, egy boinc alatt volt 2 ID, ezeket nem engedte összevonni. Egész tegnapig. Új Boinc-ot felszenvedtem új ID-vel, utáne engedett bármit bármivel . Ma aztán az eredetit megint nem engedte, szerencsére nem is akartam.
Úgyhogy ez is egy összetett dolog lehet, mint minden más Boinc alatt.

Szerkesztette: selo 2006. 01. 12. 14:17 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:39

Átböngésztem egy rakás SZTAKI eredményt. Jól látom hogy ha a SZTAKI újrakezd (folytat) egy wu-t, akkor annak validálása után mindig 0.0 credit a jutalom? Az is érdekes hogy egyes gépek 0.0 idővel visszaküldött csomagokért is kapnak creditet...

#2414 Felhasználó inaktív   selo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:07

Idézet: akosf - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 18:39

Átböngésztem egy rakás SZTAKI eredményt. Jól látom hogy ha a SZTAKI újrakezd (folytat) egy wu-t, akkor annak validálása után mindig 0.0 credit a jutalom? Az is érdekes hogy egyes gépek 0.0 idővel visszaküldött csomagokért is kapnak creditet...

Hogy érted, hogy újrakezd-fojtat? Ha arra gondolsz, hogy leállítod, és újra indítod, vagy közben melót vált, akkor arra nem tudok biztosat mondani. De nekem is szokott nulla lenni. Viszont általában ha kapok melót megszakítja a futó munkát, lezavarja 10-15 perc alatt mennyiségtől függően. Tehát nem sürün van megszakítva. Az utolsó 6-7 credittel futott le.
De ha komolyan erre gyanakszol legközelebb szándékosan megszakítom és kipróbálom ha azzal segítek.  :up:  :smoker:

#2415 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:30

Idézet: selo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 21:07

Hogy érted, hogy újrakezd-fojtat? Ha arra gondolsz, hogy leállítod, és újra indítod, vagy közben melót vált, akkor arra nem tudok biztosat mondani. De nekem is szokott nulla lenni. Viszont általában ha kapok melót megszakítja a futó munkát, lezavarja 10-15 perc alatt mennyiségtől függően. Tehát nem sürün van megszakítva. Az utolsó 6-7 credittel futott le.
De ha komolyan erre gyanakszol legközelebb szándékosan megszakítom és kipróbálom ha azzal segítek. 

Ok! Próbáld ki! Egyébként úgy tűnik hogy egy-egy megszakítás-újraindítás után az eredményfájl csak az újraindítás utáni részeredményeket tartalmazza. Lehet hogy ezért gondolja úgy a validációs program hogy a csomag érvénytelen?

#2416 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 07:18

Találtam egy új BOINC-os projektet: Similarity Matrix of Proteins

#2417 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 21:16

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 19:01

Ismét megkérdezném főleg a rozetta csapat tagjaitól, tud-e valaki valamit a csapat alapítója Zero kilétéről? Bejegyzett hwsw-s nicket nem találtam ilyen néven.

Talán itt az ideje hogy csinálj egy forum.hwsw.hu-s csapatot...   
Ne vesszenek már el a Rosettás kreditek.
Csatlakozz a SZTAKI Desktop Grid forum.hwsw.hu csapathoz!
Itt talalhatsz infót az ELSŐ MAGYAR BOINC PROJEKT-ről.

#2418 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 21:26

Idézet: akosf - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 2:18

Találtam egy új BOINC-os projektet: Similarity Matrix of Proteins

Lassan már nem is lehet nyomon követni mindegyiket, annyi van belőlük  :)
Te csatlakozol ehhez? Én most éppen 5 projectet nyűvök, lehet hogy sok lesz...

#2419 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 01:42

Idézet: Oliver & Jaszka - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 22:26

Lassan már nem is lehet nyomon követni mindegyiket, annyi van belőlük  :)
Te csatlakozol ehhez? Én most éppen 5 projectet nyűvök, lehet hogy sok lesz...

Majd valamikor biztos kipróbálom. Egyelőre a seti mellett einsteint meg sztaki-t nyomatok... bár ez utóbbi létfontossága egy kicsit homályos számomra. ;)

#2420 Felhasználó inaktív   Oliver & Jaszka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 04:09

Idézet: akosf - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 20:42

Egyelőre a seti mellett einsteint meg sztaki-t nyomatok... bár ez utóbbi létfontossága egy kicsit homályos számomra. ;)

Lehet hogy már olvastad ezt a cikket:
Otthoni PC-vel is kutatható a 11. dimenzió :
Te ebből biztos többet megértesz mint én. A lényeget azért sikerült kihámoznom:
Titkosítás, gyorsabb internetezés :cool:

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.