HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#11 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 19:52

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 14:58

Chosen1 kolléga!
Szerintem igen is forrnia kell a víznek.Példám a hegymászókról és teavizükről szól.Szegények a 6000-7000 méter magasan próbálnak teavizet forralni,várnak várnak míg elkezd forrni a víz.Örülnek,belerakják a filtert,de az csak nem akar kiázni,szitkozódnak és végül híg löttyöt isznak.Azért nem áznik ki rendesen a teafű mert kb.80 fokos vízben elég gyatrán oldódik ki belőle minden.És miért nem megy 80 fok főlé a teavíz?Mert kedvelt hűtőközegünk halmazállapotot vált és a folyadék nem tud túlhevülni,csak a gőz.Magyarán ha ezerrel forralom egy négyprocis prescottal a vizet a heatpipeban akkor se fog a víz a mondjuk 50 fok főlé menni.Ezt használjuk ki,mert a forralás akkora hőt von el a rendszerből,amíg van folyadék,hogy intenzív hőleadásra képes a hideg oldalon.Persze ha nincs hol eldisszipálni a hőt,akkor nincs kicsapódás és szépen besül a heatpipe.Akkor szépen túlhevítjuk a vízgőzt és ráköthetünk turbinát is :D .Csalóka egy kicsit az üvegcső,mert optikailag nagyít és a hőtágulás miatt fölkúszott magától is a víz,kb 5ml víz volt benne,ez nem sok ;) .Elsőnek egy 10belső-12külső átm. cső lesz a próba.50mm hosszú lesz a két végződés,közötte merev műanyag cső,de még jól hajlítható marad.Gondolkodom hogy lapított csővég lehet jobb lenne a szerelhetőség miatt,de jó ötlet menetet fúrni is.Ha komolyan kiszámoltam és egy gagyi homemade darab elkészült és bevállt,akkor a véglegest a Kandó anyagtechnológia laborban csinálom meg.Jóba vagyok a laborvezetővel.Ott van pontos nyomásmérő,jó vákuumpumpa,letudják forrasztani a csővégeket acetilénnel...Szóval megoldható.Homemade lezárás egy hőre lágyuló cső lesz és végén fóliaheggesztővel lecsípem.
Hank

Asszem a koleganak igaza van Hank, nem szabad forrnia....
Levego teljes kiszivasa: feltoltod vizzel a csovet, elzarod a csapot es kiszivod a vizet es a fentmarado levegot, szerintem ez egyszerubb mint csak szivogatni mert a viz koszoritja a levegot.

Ma MSN!
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#12 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 07:38

hank: ha ezt megcsinalod es beválik, azonnal dobom a vihutesem a sarokba es atallok erre.  :up:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#13 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 08:43

Idézet: tibric - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 17:41

Az lenne a kérdésem hogy szerintetek elég lenne egy cpu+vga+alaplapi chipset huto rendszerhez ennek a kistesója? L10-es 250l/h -ás 5W...

van egy cimboram, akinek par hete keszult el a hutese, neki eddig egy Thermaltake Aquarius II-je volt, amiben koztudott, hogy 90 l/h pumpa van. Mar egy eve megvoltak neki a blokkjai, cpu, vga, hdd, chipsetre, csak nem tudta osszerakni a teljes rendszert a radiator hianya miatt, mert mindenkeppen passzivat szeretett volna csend miatt. Szoval most osszerakta a cuccot, 2 hatalmas radival, es a  blokkal megy ez a jatekszernek tuno pumpa, es a cpu nem megy 30 fok fole! Megpedig ugy, hogy a benne vannak a rendszerben a t.take csovek is, aminek elegge kicsit a kereszmetszete. Nem akartam elhinni, hogy mukodik a dolog, de aztan a sajat szememmel is lattam...

Ha erdekelnek kepek, szolj, es uzenek linket, csak ide meg nem akarom belinkelni, mert majd o fogja sajat maga.

#14 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:10

mar korabban is beszeltuk, hogy tok felesleges nagy keresztmetszet.... amugy milyen radiatorok?

#15 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:16

klima karbantarto cegtol valo, rez cso, alu lamellas

#16 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 09:59

Idézet: matyee - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 7:38

hank: ha ezt megcsinalod es beválik, azonnal dobom a vihutesem a sarokba es atallok erre.  :up:

Ha baválik megcsókolom a saját sehajjomat az biztos :cool:
De elsőnek nem böszme heatpipe-ot csinálok,inkább egy 6 külső-4 belső csővel,menetfúrás,merevítés kitalálása és tesztelése,stb és utánna a teszt.
Jó hogy forr-e a víz téma: Okosak a PH-s srácok,de én egy ilyen cikkből messzemenő következtetéseket nem vonnék le.Ha valaki tud adni egy műszaki jegyzetet a heatpipe-ről,vagy kicsit konkretizált leírást,nem ilyen nyúlfaroknyit,addig fönttartom az álláspontomat.Ha nem lesz igazam,megbánom bűnömet és vezekelek értre :respect:
Hank

#17 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:54

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 10:59

Ha baválik megcsókolom a saját sehajjomat az biztos :cool:

Ez teccik :D  Fotó? :D
Itt van egy heatpipe-s házilag fórum, de úgy látszik döglödik. http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=4...=5297&start=150 Elég sok tanulságos megjegyzés is van benne.
Valahol találtam egy heatpipe-t forgalmazó céget, most már egy órája azt keresem, de nem tudok ráakadni megint :confused:  Különböző méretű csöveket árultak, ugy emlékszem elfogadható áron.
Szerintem a heatpipét nem sok értelme van kombinálni a vízhűtéssel.

Szerkesztette: DrHIL 2005. 03. 13. 10:56 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:26

HASCO HUNGARY KFT.
Address: Budapest Hengermalom út 24.
Phone Nr.: (++36) (01) 371 1570
Fax Nr.: (++36) (01) 371 1580
Info-E-Mail: info.hu@hasco.com
Order-E-Mail: order.hu@hasco.com
Nagy Miklós az, aki járja az országban a partnereket.
Még nem írtam nekik emilt,de gondolkozom rajta,ha nem mükszik jól a saját pipe-om.
Én is végigolvastam a fórumot,de befulladt,mert nem csinálták meg jól a sajátjukat,egyik srác kidibott 5000 ezret rá és nem működött,föladta és azóta fekszik a téma.
Hank

Szerkesztette: Hank 2005. 03. 13. 13:30 -kor

#19 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 21:56

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 14:26

HASCO HUNGARY KFT.
Address: Budapest Hengermalom út 24.
Phone Nr.: (++36) (01) 371 1570
Fax Nr.: (++36) (01) 371 1580
Info-E-Mail: info.hu@hasco.com
Order-E-Mail: order.hu@hasco.com
Nagy Miklós az, aki járja az országban a partnereket.

Úgy emlékszem volt nekik oldaluk is valahol. Nem tudod az oldal címét? Vagy megszünt?

#20 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:11

Hali

Nagyon népszerű téma lett itt a vízhűtés fórumán a heat pipe. Csak nehogy benézzen egy moderátor!! :)

Van egy jó kis öttletem: a kísérleti üvegcső végébe egy szelepet kell rakni, ami kifelé engedi a levegőt. Elkezdjük forralni az edényt, úgy hogy az egész cső forró legyen. A víz egy része így elforr és távozik a szelepen. Ha elforr a kellő mennyiség, akkor lehűtjük és megnézzük, hogy mit csináltunk.

Én ma ezt megcsináltam, és nem volt rossz, csak nem volt tökéletes a tömítés, így csak magasabb hőm-en forrt. (40-50 fokon márr fort).
Holnapra talán megszárad a ragasztás és akkor jöhet a következő teszt! :)

Tapasztalat: A víz a légüres teret megpróbálja kitölteni gőz formájában, de ha a cső fala hideg, akkor lecsapódik, így alacsonyabb lesz a nyomás. Ennek hatására elkezd forrni a víz, de így nagyobb lesz a nyomás, és nem forr, de megint lecsapódik és kezdődik előről.

Szerkesztette: Bali® 2005. 03. 13. 22:12 -kor

#21 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 22:13

Sajna nem találtam sehol sem,mert csak az anyacég oldala elérhető.Kiválasztod a magyar képviseletet és megadja az elérhetőséget,vagy arany oldalak.Ma már saját weblap nélkül...,de ez még Magyarország nem csoda hogy sok cég nem lát fantáziát a netben.
Hank

#22 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 09:54

WaterCooling Systems CEBIT 2005

Remélem nem gond, hogy ezt a linket ide tettem.

Üdv. AA ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#23 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 11:11

Idézet: Ark Angel - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 9:54

WaterCooling Systems CEBIT 2005

Remélem nem gond, hogy ezt a linket ide tettem.

Üdv. AA ;)

érdekesnek érdekes,de semmi újat nem láttam köztük..
szokásos egybe-rendszerek..  :rolleyes:
God is dead. Meet the kids.

#24 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 11:22

en igen! koszi  :up:

#25 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 11:27

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 11:22

en igen! koszi  :up:

mi jót talált,kolléga? :D

#26 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:32

ezt la

Kép

#27 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 16:47

áhhám! :D

#28 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 09:49

Hellosztok szakik!

Megvan a tartalyom es nem is ereszt. Varhatoan hetvegen osszerakom a rendszerem.
Vizi Naplopo: A tartallyal kapcsolatban igazad volt, de abban nem, hogy nagyobb munka belerakni egy terelolapot. Most a terelola miatt 1 perc alatt legteleniti a csovet.
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#29 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 11:29

örülök, hogy sikerült.
SPM fokozat pajti!!!

#30 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 21:44

Összeraktam a rézcsöves heatpipe-omat.Sajnálatomra felemásra sikeredett,még mindig 60 fok fölött forr a víz,mert nem tudok elég nagy vákuumot csinálni.Ha elérem a forráspontot,akkor szépen muzsikál.Gagyi kivitelezéssel 7.5 fok deltaT a hideg és meleg oldal közti különbség.70 fokos víznél a hideg oldal 62 fok körüli,és közte nincs réz,mert flexibilis csővel csináltam meg.Holnap képeket is fölrakok.Kipróbáltam kevés vizzel is a pipe-ot,szépen betud "sülni" a cső,nem tud visszafolyni elég víz a forralási helyre és túlhevül a meleg oldal.Mivel átlátszó a flexcső,megfigyeltem hogyan indul be a körfolyamat.Forrás-gőzképződés-kicsapódás-visszafolyás,szépen gyöngyözve folyik vissza a víz a forralási helyre.
Hank

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó