HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#601 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 14:30

Engem is megkereshetsz privatban. Passziv uzemben is jol mukodo van elado, egy darab.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#602 Felhasználó inaktív   matyee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 09:27

En már rég elvittem volna pepper a radiátort, de Veszprémbe elmenni érte meleg...  :up: Pedig bejön a radiátor.  :up:
ASUS p5b delux C2D E6400 @3,2Ghz G.Skill 2*2G DDR PC8000 EVGA 8800GT OC WD sATAII 400G SAMSUNG 940BF 2ms HP DVD+-RW CREATIVE SB live! 5.1 + SPEEDLINK-medusa 5.1 FSP Zen CM 5539 GENIUS SlimStar RAZER DA+RAZER mantis WATERCOOLING eheim cpu fet nb vga

#603 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:17

Idézet: matyee - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 9:27

En már rég elvittem volna pepper a radiátort, de Veszprémbe elmenni érte meleg...  :up: Pedig bejön a radiátor.  :up:

Erre nem tudok mit mondani! Arengedmenyt is adtam. Mivel en adok el, annyi azert jar, hogy nem viszem hazhoz.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#604 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 12:59

Nu akkor itt vannak a megígért képek a táp aktuális állapotáról.  :smoker:  :D

Ahogyan a házból látszik: Alul az új venti, a táp hátsó részén pedig a szívó venti nyílása befoltozva... :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ez a kép a ventilátoron keresztül készült a táp belsejéről.  :rolleyes:  Amiből természetesen nem látszik semmi, hiszen a ventilátor fölé egy légterelő lemez került beépítésre, ami a levegőt a táp belsejébe kényszeríti, hogy a vízzel nem hűtött alkatrészek az eredetileg megtervezett irányú légáramlásban részesülhessenek

Kép

Ezen photo, mint gondolom már rájöttetek, kívülről készült, a régi ventilátor hiányáról, és az alsó venti fölé beépített terelőlemezről ad némi információt....  :rolleyes:
A lemez ráfekszik a vizes blokkra, és így a levegőt a blokk és a tápegység hátsó fala közé kényszeríti, ahonnan az az alkatrészek között jut ki miközben magával hozza a vízzel nem hűtött elemek melegét... :)

Kép

A tapasztalatokról annyit, hogy a venti 5V-ról ketyeg, és szinte leheletnyi légáramlást kelt.
Azért elég izmos leheletet képzeljetek el.. :) :cool:
A cuccosnak gyakorlatilag zaja nincs. Ezt úgy kell érteni, hogy közös tápfeszről működik a a ház oldalába épített ventilátorral, amit egy kapcsolóval le tudok kapcsolni.
Nos a gép előtt ülve a cuccos zajszintjére nincs hatással hogy bekapcsolom, vagy kikapcsolom a ventiket. Természetesen a fülemet a tápegységbe helyezve azért hallható a különbség... :rolleyes:

#605 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 13:25

ehh...úgy alakult,hogy el kell adnom néhány dolgot : van itt egy jó nagy radiátor,ez már volt többször linkelve,valaki jelezte is akkoriban,hogy érdekelné,ezenkívül egy zalman reserator -ezt pár napja vettem bolháról,kicsit zörög a pumpája,de müxik,van hozzá vga blokk is,ha érdekel valakit írjon emailt :D majd felrakom a bolhára is :D

#606 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:23

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 13:59

...A cuccosnak gyakorlatilag zaja nincs. Ezt úgy kell érteni, hogy közös tápfeszről működik a a ház oldalába épített ventilátorral, amit egy kapcsolóval le tudok kapcsolni...

Ahelyett, hogy manuálisan kapcsolgatod a ventilátorokat, inkább automatizáld működésüket.

Ha az alaplapra csatlakoznál velük - mondjuk például a CPUFAN1-re - akkor szoftveresen (hardveresen) vezérelhetővé vállnak. A legtöbb alaplaphoz még külön program sem kell, BIOS-ból is szabályozhatóak.

Ajánlom a SpeedFan (FREE) programot. Nagyon jól konfigurálható. Az én számítógépembe a vincseszterem fölé egy 12 cm-es ventilátort szereltem. A programot úgy állítottam be, hogy a venti akkor kezdje el a munkát, ha a vincseszter hőmérséklete eléri a 37 fokot. A program a ventilátor teljesítményét folyamatosan növeli, ha a vinyó hőmérséklete is növekszik. Beállítható az is, hogy a növekedés mértéke (lépésköz) mekkora legyen. Én a vincseszterem esetében ezt 25%-ra állítottam. Ezáltal kivédtem azt a helyzetet, hogy ne kapjon olyan alacsony feszültséget - kezdetben - a ventilátor amitől még nem kezdenek el forogni a lapátai.

Amúgy fajin lett a vízhűtésed. És viszonylag gyorsan össze is dobtad. Pedig te még a táp-ba is bevitted a vizet. Fogadd elismerésem!

A képeidet nézve azon tünődöm, vajon megtudnád-e még jobban húzni a bilincseidet...

#607 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 09:00

Sándor -P20- régi motoros a szaknában!
Azt becsülöm benne hogy korrektül,házilag megold mindent.
Sok szép ilusztrív képpel gazdagítja a fórumot sok kezdő építő örömére,hogy lássák házilag is lehet jót csinálni.Szerintem dacból se rakna bele gyári cuccot ;)
Rajtam kívül még sokan várják mit fog még alkotni Sándor -P20-. :respect:
Vinyóhűtőd van?
Hank

#608 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 10:15

Idézet: Hank - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 9:00

...

Khm...

#609 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:09

Miért köhécselsz PeppeR? Nem jöttem rá...

PeppeR! A fórum web-oldalának az alján van egy olyan gomb, hogy: "Szólj Hozzá!" (lásd: mellékelt kép). Ha hozzászóllásaidat e gomb segítségével terjeszted elő, akkor nem kell minden egyes alkalommal kitörölgetned a közvetlenül előtted szóló szavait az azt követő oldalon.

#610 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:01

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 12:09

...

Hank kerdezte Sandor -P20- -tol, hogy van-e vinyohutoje. Csak beszurtam azt a linket, ami arra a hozzaszolasra mutat, ahol Sandor -P20- publikalja a sajat vinyohutojet.
(Valoszinuleg az zavart meg, hogy nem vetted eszre a link mivoltat.)

Ha valakinek a hozzaszolasara reagalok, akkor vagy kipontozom az illeto hozzaszolasat, vagy kiemelem a kulcsfontossagu mondtato(ka)t. Foleg, ha terjedelmes a "szulo" hozzaszolas. A forrast fontosnak tartom megjelolni, mert elofordulhat, hogy beekelodik egy fuggetlen hozzaszolas.
Ha nem hozzaszolasra reagalok, akkor termeszetesen a "szolj hozza" gombot hasznalom.

Remelem kielegito valasz volt!

#611 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:37

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:23

Ahelyett, hogy manuálisan kapcsolgatod a ventilátorokat, inkább automatizáld működésüket.

Ha az alaplapra csatlakoznál velük - mondjuk például a CPUFAN1-re - akkor szoftveresen (hardveresen) vezérelhetővé vállnak. A legtöbb alaplaphoz még külön program sem kell, BIOS-ból is szabályozhatóak.

Ajánlom a SpeedFan (FREE) programot. Nagyon jól konfigurálható. Az én számítógépembe a vincseszterem fölé egy 12 cm-es ventilátort szereltem. A programot úgy állítottam be, hogy a venti akkor kezdje el a munkát, ha a vincseszter hőmérséklete eléri a 37 fokot. A program a ventilátor teljesítményét folyamatosan növeli, ha a vinyó hőmérséklete is növekszik. Beállítható az is, hogy a növekedés mértéke (lépésköz) mekkora legyen. Én a vincseszterem esetében ezt 25%-ra állítottam. Ezáltal kivédtem azt a helyzetet, hogy ne kapjon olyan alacsony feszültséget - kezdetben - a ventilátor amitől még nem kezdenek el forogni a lapátai.

Amúgy fajin lett a vízhűtésed. És viszonylag gyorsan össze is dobtad. Pedig te még a táp-ba is bevitted a vizet. Fogadd elismerésem!

A képeidet nézve azon tünődöm, vajon megtudnád-e még jobban húzni a bilincseidet...

Nem kapcsolgatom a ventiket mert nincs értelme. A kapcsolók azok a vizes cuccos előtti időkből maradtak a gépben, és minek szedjem ki belőle, amikor nem bántanak azok ott senkit??? :)
A kapcsolgatást csak példaként említettem... :)

Az alaplapi vezérléssel valami gondom van, mert a bios valami miatt nem érzékeli a ventik fordulatszámát. Viszont a ZixP alól minden teszt progi, és egyéb őrület simán kiolvassa az adatokat... a fene érti ezt.... :( Nos az alaplapi venti vezértő cuccos a fenti okok miatt nem megyen, és max kakaót nyomat a ventire, tehát ez az út is kilőve.. :( Ja, az alaplap egy ASUS A7N8X-deluxe

„SpeedFan (FREE)” köszi a tippet, ha lesz időm leszedem és kipróbálom.. :)

A vízhűtést kb fél éve építgetem, előtte közel ugyanannyi, ha nem több ideig a fórumokat és a netet böngésztem ötletek után...
Amúgy ez a fórum segített a legtöbbet... :)  :respect: :respect:

A bilincseken lehet még húzni, hiszen olyan csavar nem létezik amin ne lehetne még egy kicsit húzni... :) Az már más lapra tartozik, hogy kell-e, illetve érdemes-e? :)

#612 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:59

Idézet: Hank - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 10:00

Sándor -P20- régi motoros a szaknában!
Azt becsülöm benne hogy korrektül,házilag megold mindent.
Sok szép ilusztrív képpel gazdagítja a fórumot sok kezdő építő örömére,hogy lássák házilag is lehet jót csinálni.Szerintem dacból se rakna bele gyári cuccot ;)
Rajtam kívül még sokan várják mit fog még alkotni Sándor -P20-. :respect:
Vinyóhűtőd van?
Hank

A gyári cuccokkal egyetlen egy problémám van, hogy nem az én pénztárcámhoz vannak méretezve.. :)
Sajnos az is éppen elég, hogy egy viszonylag elfogadható masina ketyegjen az asztalon.
Ráadásul házilag is meg lehet a cuccosokat építeni, az viszont tény hogy sokkal kevésbé lesz a dolog dizájnos. Bár ha belegondolok az a homemade design :)

A következő ami megépül, az valószínűleg a vidzsuga memóriahűtő lesz, aminek az ötletét az előző oldalon láthatod.. :) :respect:

A winyóhűtőről pár képet a www.kep.tar.hu/sandor-p20 oldalon találsz.. Jelenleg a zajszigeteléssel kínlódok. :)

Az hogy mikor fog a dolog továbbépülni, sajnos még nem tudom.. A videó memória hűtés számomra annyira nem égető, mert nem igen játszom, illetve nem igazán vagyok egy vad tuninger..
A winyó a hungarocell dobozban is elfogadhatóan muzsikál, ráadásul nyáron a nyitott ablaknál az árokban paráználkodó békák hangja simán elnyomja a gép hangját.. :)
+ a motorom is most adta be az unalmast, és elég húzós lesz a gatyába rázása.

Azért köszi az elismerést, néha még nekem is jól esik... :)  :respect:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 05. 29. 14:05 -kor

#613 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:11

Uraim!
Egy gyors kérdés:
A KÉPEKEN látható vörösréz radiátortól, 5V-röl tekert ventikkel milyen hűtési telljesítmény várható el? :)
Thx

Relax..
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#614 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:17

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:01

Hank kerdezte Sandor -P20- -tol, hogy van-e vinyohutoje. Csak beszurtam azt a linket, ami arra a hozzaszolasra mutat, ahol Sandor -P20- publikalja a sajat vinyohutojet.
Észrevettem, hogy linkeskedsz. De nálam a hivatkozás egy olyan oldalra mutat ahol egyetlen hozzászólás sincs Sándortól.

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:01

A forrast fontosnak tartom megjelolni, mert elofordulhat, hogy beekelodik egy fuggetlen hozzaszolas.
Az ilyen esetek nem túl gyakoriak. Ha mégis megesik, az ritkán félrevezető. Ettől függetlenül elfogadom a döntésedet.

Idézet: Sándor -20- - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:37

Az alaplapi vezérléssel valami gondom van, mert a bios valami miatt nem érzékeli a ventik fordulatszámát. Viszont a ZixP alól minden teszt progi, és egyéb őrület simán kiolvassa az adatokat... a fene érti ezt....
Nekem egy AOpen AK79D-400VN alaplapom van. Szintén tapasztaltam ilyesmit. Van olyan ventilátorom aminek méri a fordulatszámát, van aminek nem. Szoftveresen viszont már nálam is megfelelően működiknek.

Idézet: Sándor -20- - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:37

A bilincseken lehet még húzni, hiszen olyan csavar nem létezik amin ne lehetne még egy kicsit húzni...
A képeiden én úgy látom, mintha ütközésig meg lennének húzva a bilincsek csavarjai.

#615 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:18

Idézet: therapy!? - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:11

...

Ez lenne az a bizonyos Gigahertz fele radiator? Szerintem a festes igy ranezesre tul vastagra sikerult, akarki is festette.
Keves adatot irtal amugy, igy nagyon nehez saccolni! Szobahomerseklet, pontos gep adatok, hutott alkatreszek. Ez mind szukseges meg.

#616 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:21

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:17

De nálam a hivatkozás egy olyan oldalra mutat ahol egyetlen hozzászólás sincs Sándortól.

Hmmm. Lehet, hogy a kulonbozo forumbeallitas az oka? Nalam 100 hozzaszolas/oldal-as a beallitas. De ha nem mutat pontosan a hozzaszolasra, akkor adott helyzetben hogyan tudatom egy moderatorral, hogy pl. "az" a hozzaszolas nem oda illo? Forum bug? :think:

#617 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:48

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:21

Hmmm. Lehet, hogy a kulonbozo forumbeallitas az oka? Nalam 100 hozzaszolas/oldal-as a beallitas. De ha nem mutat pontosan a hozzaszolasra, akkor adott helyzetben hogyan tudatom egy moderatorral, hogy pl. "az" a hozzaszolas nem oda illo? Forum bug? :think:

nem bug,csak tudni kell linkelni :D

rákattintasz a létrehozva-ra majd másolod a megjelenő linket :D mint ahogy Euro is mondja...

Szerkesztette: ABnormal 2005. 05. 29. 15:00 -kor

#618 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:55

[quote name='PeppeR' date='2005. máj. 29., vasárnap - 14:01'] Hank kerdezte Sandor -P20- -tol, hogy van-e vinyohutoje. Csak beszurtam azt a linket, ami arra a hozzaszolasra mutat, ahol Sandor -P20- publikalja a sajat vinyohutojet.

ezt akartad mutatni?

Szerkesztette: ABnormal 2005. 05. 29. 14:58 -kor

#619 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:57

Igen, valószínűleg az eltérő beállítások miatt tévedtem máshová. Én alapbeállítást használok, e szerint nálam oldalanként maximum 30 hozzászóllás jelenik meg.

PeppeR, azt a linket használtad, ami az egyes hozzászóllások fejlécében úgy van megjelenítve, hogy: Létrehozva: ?

#620 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:09

Ennyi elteres van ABnormal es az en linkem kozott:

[CODE]
index.php?showtopic=84224&st=400#entry2813710
index.php?showtopic=84224&st=400&#entry2813710
[CODE]

En ugy csinaltam, hogy az adott hozzaszolasnal a "jelzes" gombra kattintottam, majd a kovetkezo ablakban jobb kattintas a linken es "hivatkozas cimenek masolasa". Amit kimasolt a vagolapra azt illesztettem be. Leellenoriztem, nalam mukodott...
A "letrehozva" gombra kattintassal is mukodik, koszonom! Elnezest kerek a kis kellemetlenseg miatt!

Ha a jelzes gombbal kuldok egy linket, akkor a moderator hogyan talal oda?

Szerkesztette: PeppeR 2005. 05. 29. 15:11 -kor

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.