Vízhűtés és rejtelmei # VI.

Elküldve: 2005. 05. 27. 14:30

Elküldve: 2005. 05. 28. 09:27

Elküldve: 2005. 05. 28. 10:17
Idézet: matyee - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 9:27
Erre nem tudok mit mondani! Arengedmenyt is adtam. Mivel en adok el, annyi azert jar, hogy nem viszem hazhoz.

Elküldve: 2005. 05. 28. 12:59
Ahogyan a házból látszik: Alul az új venti, a táp hátsó részén pedig a szívó venti nyílása befoltozva...

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ez a kép a ventilátoron keresztül készült a táp belsejéről.

Ezen photo, mint gondolom már rájöttetek, kívülről készült, a régi ventilátor hiányáról, és az alsó venti fölé beépített terelőlemezről ad némi információt....
A lemez ráfekszik a vizes blokkra, és így a levegőt a blokk és a tápegység hátsó fala közé kényszeríti, ahonnan az az alkatrészek között jut ki miközben magával hozza a vízzel nem hűtött elemek melegét...

A tapasztalatokról annyit, hogy a venti 5V-ról ketyeg, és szinte leheletnyi légáramlást kelt.
Azért elég izmos leheletet képzeljetek el..
A cuccosnak gyakorlatilag zaja nincs. Ezt úgy kell érteni, hogy közös tápfeszről működik a a ház oldalába épített ventilátorral, amit egy kapcsolóval le tudok kapcsolni.
Nos a gép előtt ülve a cuccos zajszintjére nincs hatással hogy bekapcsolom, vagy kikapcsolom a ventiket. Természetesen a fülemet a tápegységbe helyezve azért hallható a különbség...

Elküldve: 2005. 05. 28. 13:25

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:23
Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 13:59
Ahelyett, hogy manuálisan kapcsolgatod a ventilátorokat, inkább automatizáld működésüket.
Ha az alaplapra csatlakoznál velük - mondjuk például a CPUFAN1-re - akkor szoftveresen (hardveresen) vezérelhetővé vállnak. A legtöbb alaplaphoz még külön program sem kell, BIOS-ból is szabályozhatóak.
Ajánlom a SpeedFan (FREE) programot. Nagyon jól konfigurálható. Az én számítógépembe a vincseszterem fölé egy 12 cm-es ventilátort szereltem. A programot úgy állítottam be, hogy a venti akkor kezdje el a munkát, ha a vincseszter hőmérséklete eléri a 37 fokot. A program a ventilátor teljesítményét folyamatosan növeli, ha a vinyó hőmérséklete is növekszik. Beállítható az is, hogy a növekedés mértéke (lépésköz) mekkora legyen. Én a vincseszterem esetében ezt 25%-ra állítottam. Ezáltal kivédtem azt a helyzetet, hogy ne kapjon olyan alacsony feszültséget - kezdetben - a ventilátor amitől még nem kezdenek el forogni a lapátai.
Amúgy fajin lett a vízhűtésed. És viszonylag gyorsan össze is dobtad. Pedig te még a táp-ba is bevitted a vizet. Fogadd elismerésem!
A képeidet nézve azon tünődöm, vajon megtudnád-e még jobban húzni a bilincseidet...

Elküldve: 2005. 05. 29. 09:00
Azt becsülöm benne hogy korrektül,házilag megold mindent.
Sok szép ilusztrív képpel gazdagítja a fórumot sok kezdő építő örömére,hogy lássák házilag is lehet jót csinálni.Szerintem dacból se rakna bele gyári cuccot
Rajtam kívül még sokan várják mit fog még alkotni Sándor -P20-.
Vinyóhűtőd van?
Hank

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:09
PeppeR! A fórum web-oldalának az alján van egy olyan gomb, hogy: "Szólj Hozzá!" (lásd: mellékelt kép). Ha hozzászóllásaidat e gomb segítségével terjeszted elő, akkor nem kell minden egyes alkalommal kitörölgetned a közvetlenül előtted szóló szavait az azt követő oldalon.

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:01
Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 12:09
Hank kerdezte Sandor -P20- -tol, hogy van-e vinyohutoje. Csak beszurtam azt a linket, ami arra a hozzaszolasra mutat, ahol Sandor -P20- publikalja a sajat vinyohutojet.
(Valoszinuleg az zavart meg, hogy nem vetted eszre a link mivoltat.)
Ha valakinek a hozzaszolasara reagalok, akkor vagy kipontozom az illeto hozzaszolasat, vagy kiemelem a kulcsfontossagu mondtato(ka)t. Foleg, ha terjedelmes a "szulo" hozzaszolas. A forrast fontosnak tartom megjelolni, mert elofordulhat, hogy beekelodik egy fuggetlen hozzaszolas.
Ha nem hozzaszolasra reagalok, akkor termeszetesen a "szolj hozza" gombot hasznalom.
Remelem kielegito valasz volt!

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:37
Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:23
Ha az alaplapra csatlakoznál velük - mondjuk például a CPUFAN1-re - akkor szoftveresen (hardveresen) vezérelhetővé vállnak. A legtöbb alaplaphoz még külön program sem kell, BIOS-ból is szabályozhatóak.
Ajánlom a SpeedFan (FREE) programot. Nagyon jól konfigurálható. Az én számítógépembe a vincseszterem fölé egy 12 cm-es ventilátort szereltem. A programot úgy állítottam be, hogy a venti akkor kezdje el a munkát, ha a vincseszter hőmérséklete eléri a 37 fokot. A program a ventilátor teljesítményét folyamatosan növeli, ha a vinyó hőmérséklete is növekszik. Beállítható az is, hogy a növekedés mértéke (lépésköz) mekkora legyen. Én a vincseszterem esetében ezt 25%-ra állítottam. Ezáltal kivédtem azt a helyzetet, hogy ne kapjon olyan alacsony feszültséget - kezdetben - a ventilátor amitől még nem kezdenek el forogni a lapátai.
Amúgy fajin lett a vízhűtésed. És viszonylag gyorsan össze is dobtad. Pedig te még a táp-ba is bevitted a vizet. Fogadd elismerésem!
A képeidet nézve azon tünődöm, vajon megtudnád-e még jobban húzni a bilincseidet...
Nem kapcsolgatom a ventiket mert nincs értelme. A kapcsolók azok a vizes cuccos előtti időkből maradtak a gépben, és minek szedjem ki belőle, amikor nem bántanak azok ott senkit???
A kapcsolgatást csak példaként említettem...
Az alaplapi vezérléssel valami gondom van, mert a bios valami miatt nem érzékeli a ventik fordulatszámát. Viszont a ZixP alól minden teszt progi, és egyéb őrület simán kiolvassa az adatokat... a fene érti ezt....
„SpeedFan (FREE)” köszi a tippet, ha lesz időm leszedem és kipróbálom..
A vízhűtést kb fél éve építgetem, előtte közel ugyanannyi, ha nem több ideig a fórumokat és a netet böngésztem ötletek után...
Amúgy ez a fórum segített a legtöbbet...
A bilincseken lehet még húzni, hiszen olyan csavar nem létezik amin ne lehetne még egy kicsit húzni...

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:59
Idézet: Hank - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 10:00
Azt becsülöm benne hogy korrektül,házilag megold mindent.
Sok szép ilusztrív képpel gazdagítja a fórumot sok kezdő építő örömére,hogy lássák házilag is lehet jót csinálni.Szerintem dacból se rakna bele gyári cuccot
Rajtam kívül még sokan várják mit fog még alkotni Sándor -P20-.
Vinyóhűtőd van?
Hank
A gyári cuccokkal egyetlen egy problémám van, hogy nem az én pénztárcámhoz vannak méretezve..
Sajnos az is éppen elég, hogy egy viszonylag elfogadható masina ketyegjen az asztalon.
Ráadásul házilag is meg lehet a cuccosokat építeni, az viszont tény hogy sokkal kevésbé lesz a dolog dizájnos. Bár ha belegondolok az a homemade design
A következő ami megépül, az valószínűleg a vidzsuga memóriahűtő lesz, aminek az ötletét az előző oldalon láthatod..
A winyóhűtőről pár képet a www.kep.tar.hu/sandor-p20 oldalon találsz.. Jelenleg a zajszigeteléssel kínlódok.
Az hogy mikor fog a dolog továbbépülni, sajnos még nem tudom.. A videó memória hűtés számomra annyira nem égető, mert nem igen játszom, illetve nem igazán vagyok egy vad tuninger..
A winyó a hungarocell dobozban is elfogadhatóan muzsikál, ráadásul nyáron a nyitott ablaknál az árokban paráználkodó békák hangja simán elnyomja a gép hangját..
+ a motorom is most adta be az unalmast, és elég húzós lesz a gatyába rázása.
Azért köszi az elismerést, néha még nekem is jól esik...
Szerkesztette: Sándor -P20- 2005. 05. 29. 14:05 -kor

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:11
Egy gyors kérdés:
A KÉPEKEN látható vörösréz radiátortól, 5V-röl tekert ventikkel milyen hűtési telljesítmény várható el?
Thx
Relax..
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:17
Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:01
Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:01
Idézet: Sándor -20- - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:37
Idézet: Sándor -20- - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:37

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:18
Idézet: therapy!? - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:11
Ez lenne az a bizonyos Gigahertz fele radiator? Szerintem a festes igy ranezesre tul vastagra sikerult, akarki is festette.
Keves adatot irtal amugy, igy nagyon nehez saccolni! Szobahomerseklet, pontos gep adatok, hutott alkatreszek. Ez mind szukseges meg.

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:21
Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:17
Hmmm. Lehet, hogy a kulonbozo forumbeallitas az oka? Nalam 100 hozzaszolas/oldal-as a beallitas. De ha nem mutat pontosan a hozzaszolasra, akkor adott helyzetben hogyan tudatom egy moderatorral, hogy pl. "az" a hozzaszolas nem oda illo? Forum bug?

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:48
Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:21
nem bug,csak tudni kell linkelni
rákattintasz a létrehozva-ra majd másolod a megjelenő linket
Szerkesztette: ABnormal 2005. 05. 29. 15:00 -kor

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:55
ezt akartad mutatni?
Szerkesztette: ABnormal 2005. 05. 29. 14:58 -kor

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:57
PeppeR, azt a linket használtad, ami az egyes hozzászóllások fejlécében úgy van megjelenítve, hogy: Létrehozva: ?

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:09
[CODE]
index.php?showtopic=84224&st=400#entry2813710
index.php?showtopic=84224&st=400&#entry2813710
[CODE]
En ugy csinaltam, hogy az adott hozzaszolasnal a "jelzes" gombra kattintottam, majd a kovetkezo ablakban jobb kattintas a linken es "hivatkozas cimenek masolasa". Amit kimasolt a vagolapra azt illesztettem be. Leellenoriztem, nalam mukodott...
A "letrehozva" gombra kattintassal is mukodik, koszonom! Elnezest kerek a kis kellemetlenseg miatt!
Ha a jelzes gombbal kuldok egy linket, akkor a moderator hogyan talal oda?
Szerkesztette: PeppeR 2005. 05. 29. 15:11 -kor

Súgó

A téma zárva.