HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1761 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 21:50

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 21:48

Milyen géppel is? :think:

Canon PSA520.

Szerkesztette: AViD 2006. 01. 03. 21:53 -kor

#1762 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:09

Megvettem életem 1. állványát  :up:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1763 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:26

"kártyával fényképeztem, így az eredet képek is csak 2MP-s méretben készültek"

2Mp használatával vagy  2Mp-es fájlban, mert nem mindegy.

#1764 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:31

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:34

Ha Nikon géped van akkor azt jelenti a Cont, hogy folyamatosan keresi a fókuszt és követi is a témát, ha Single-re állítod akkor ha fókuszáláskor mozdulatlan volt a téma akkor ott marad a fókusz amíg lenyomvatartod a gombot, ha pedig mozgó témára fókuszáltál akkor követi.

A single AF nem követi a témát hiszen ezzel a móddal lehet rögzíteni a fókuszt.

#1765 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 03. 22:45

"mélységélesség), az objektív aktuális fókusztávolsága (egyenes arányosság áll fenn), "

Ezt egy ismeretterjesztő cikkben találtam jól mellényomtak. A fókusztávolság növekedésével a mélységélesség csökken, és ez fordított arányosság.

#1766 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 04. 08:35

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 21:32

Ezt kocsiból csináltam 110-es tempónál szélvédőn keresztül.
Link

Nekem nagyon bejön a hangulata amit az égbolt ad, érdemes lehet tovább dolgozni rajta.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1767 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:08

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 8:35

Nekem nagyon bejön a hangulata amit az égbolt ad, érdemes lehet tovább dolgozni rajta.

Hogy érted azt, hogy dolgozni rajta. Már elkészült a fotó :think:
Azt mondjuk észrevettem, hogy ha böngészővel nézem meg a képet(tehát ha csak rákattintok a linkre és megvárom míg betölti) akkor összepixelesíti a képet. Tehát nem tudom Te hol nézted meg a képet, de ajánlom, hogy töltsd le, és képnézegetővel nézd meg újra teljes képernyőre téve.

Vagy nem tudom mire gondolsz az alatt, hogy "érdemes lenne tovább dolgozni rajta."  :confused:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1768 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:09

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 23:31

A single AF nem követi a témát hiszen ezzel a móddal lehet rögzíteni a fókuszt.

Nikon gépeknél követi abban az esetben, ha a fókuszáláskor is mozgott a célpont.

#1769 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:19

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 8:08

...
Vagy nem tudom mire gondolsz az alatt, hogy "érdemes lenne tovább dolgozni rajta."  :confused:

Pl mindenképp egy vágás jót tenne neki első körben. Jó lenne valami viszonyítási alap a képben, hogy látható legyen, hogy a kép nem ferde, hanem a táj nem vízszintes (pl domb).
Szerintem nagyon szép hely, megérdemelné hogy megismételd a képet egy kicsit letisztultabb körülmények között (pl az új állvánnyal).

Csak egy utóirat: remélem nem te vezettél fényképezés közben!!!

#1770 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:20

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 9:08

Azt mondjuk észrevettem, hogy ha böngészővel nézem meg a képet(tehát ha csak rákattintok a linkre és megvárom míg betölti) akkor összepixelesíti a képet. Tehát nem tudom Te hol nézted meg a képet, de ajánlom, hogy töltsd le, és képnézegetővel nézd meg újra teljes képernyőre téve.

lekicsinyíti, hogy beleférjen a képbe, de ha rákattintasz egyet (ie esetén a kép valamelyik sarkában van erre egy ikon), akkor teljes méretű lesz. a befejezése alatt gondolom a horizont vízszintessé tételét értette :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1771 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:24

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 9:19

Csak egy utóirat: remélem nem te vezettél fényképezés közben!!!

:fear: :nevet2:
Dehogy :)

Sőt, a hátsó ülésről fotóztam.

Szerkesztette: Melorin 2006. 01. 04. 09:25 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1772 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 23:45

"mélységélesség), az objektív aktuális fókusztávolsága (egyenes arányosság áll fenn), "

Ezt egy ismeretterjesztő cikkben találtam jól mellényomtak. A fókusztávolság növekedésével a mélységélesség csökken, és ez fordított arányosság.

Mindkettő hibás, az objektív fókusztávolsága nem befolyásolja a mélységélességet. Ha egy témát egy nagylátószögű objektívvel és egy hosszú telével is úgy lefényképezel, hogy a téma pontosan ugyanakkora legyen mindkét képen, akkor a mélységélesség meg fog egyezni. Ami befolyásolja a mélységélességet az az objektív és a téma közötti távolság, ha közel van akkor kicsi lesz a mélységélesség, ha messze akkor nagy és ez nálam egyenes arányosság.

Szerkesztette: saen 2006. 01. 04. 09:27 -kor

#1773 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 09:36

Itt van a 2.0-ás változatom. Link

Nem tudom így gondoltátok-e.
Csak így az a baj, hogy 1-2 dolog nem fért el a képen.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1774 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:00

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 8:36

Nem olyannak kell lenni a képnek, amilyennek mi gondoljuk, hanem amilyennek te gondolod! Ez fontos!

Nem feltétlenül kell neki vízszintesnek lenni, ha az egy domb - vagy nem az, de úgy akarod beállítani, megteheted. Én a vágásnál arra gondoltam, hogy a kép tetejéből a képnek szinte az 1/4-ét vágnám. Az a rész szerintem már nem kell, ott színtelen a felhő. Ellensúlyozásképp az aljából is vágnék, egy keveset. Próbáld úgy, hogy a két tenyereddel takarod a monitoron a kép alját-tetejét (mit ad ki). Az a fontos, hogy neked úgy legyen tökéletes, nem kell a másoknak való tetszést hajszolni. Nem baj, ha valami nem lesz rajta a képen, aki látja, úgysem tudja majd, hogy mit hagytál le róla.

Egyébként hozzáteszem, hogy én pl nagyon nem szeretem vágni a képeimet, én is úgy szeretem, ha a gomb lenyomásakor van kész a kép. Nagyon szép fényeket sikerült megörökítened, én inkább azt javasolnám, hogy mutasd meg ezt a helyet, vagy hasonlót, egy állványról készített képpel is.
Milyen géppel készült egyébként? Tetszett rajta, hogy bár van nagyon világos részlete a képnek, nagyon ügyes a fénymérés, mert a földeken és a havon is van részlet. Nem lett túl sötét egy részlet se, és túl világos se (jól el lett találva).

#1775 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:00

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 8:36

Nem olyannak kell lenni a képnek, amilyennek mi gondoljuk, hanem amilyennek te gondolod! Ez fontos!

Nem feltétlenül kell neki vízszintesnek lenni, ha az egy domb - vagy nem az, de úgy akarod beállítani, megteheted. Én a vágásnál arra gondoltam, hogy a kép tetejéből a képnek szinte az 1/4-ét vágnám. Az a rész szerintem már nem kell, ott színtelen a felhő. Ellensúlyozásképp az aljából is vágnék, egy keveset. Próbáld úgy, hogy a két tenyereddel takarod a monitoron a kép alját-tetejét (mit ad ki). Az a fontos, hogy neked úgy legyen tökéletes, nem kell a másoknak való tetszést hajszolni. Nem baj, ha valami nem lesz rajta a képen, aki látja, úgysem tudja majd, hogy mit hagytál le róla.

Egyébként hozzáteszem, hogy én pl nagyon nem szeretem vágni a képeimet, én is úgy szeretem, ha a gomb lenyomásakor van kész a kép. Nagyon szép fényeket sikerült megörökítened, én inkább azt javasolnám, hogy mutasd meg ezt a helyet, vagy hasonlót, egy állványról készített képpel is.
Milyen géppel készült egyébként? Tetszett rajta, hogy bár van nagyon világos részlete a képnek, nagyon ügyes a fénymérés, mert a földeken és a havon is van részlet. Nem lett túl sötét egy részlet se, és túl világos se (jól el lett találva).

#1776 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:12

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 9:26

Mindkettő hibás, az objektív fókusztávolsága nem befolyásolja a mélységélességet. Ha egy témát egy nagylátószögű objektívvel és egy hosszú telével is úgy lefényképezel, hogy a téma pontosan ugyanakkora legyen mindkét képen, akkor a mélységélesség meg fog egyezni. Ami befolyásolja a mélységélességet az az objektív és a téma közötti távolság, ha közel van akkor kicsi lesz a mélységélesség, ha messze akkor nagy és ez nálam egyenes arányosság.

Még egy egyenes arányosság (ha kicsit erőltetett is): nagy f-stop, nagy mélységélesség.

#1777 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:27

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 9:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:00

Valahogy így gondoltam a tovább dolgozást. :) Személy szerint többet vágnék az aljából és kevesebbet a tetejéből, de mindez személyes ízlés kérdése. Valóban az a cél, hogy neked tetszen a fotó, önmagadnak visszaadd vele azt a látványt/érzést amit az elkészítése előtt éreztél.
Robogó autóból gondolom nem sok idő volt komponálni. A vágáson kívül talán megpróbálnék eljátszani az talaj és a hó részleteivel, ha komoly helyre kellene prezentálni.
Ne feledd, tetszik a kép. Ahogy nemrég mondta valaki itt: azért foglalkozunk vele, mert érdemes.

Szerkesztette: gazdi 2006. 01. 04. 11:28 -kor

#1778 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:59

Köszi, hogy foglalkoztok a képemmel és velem. ;)

Értem, hogy nekem kell hogy tetszen a kép, de azért Tőletek is megkérdeztem, mint tapasztaltabbaktól, hogy mire figyeljek oda legközelebb, és azt hiszem már ennyivel is segítettetek abban, hogyan komponáljam a további képeimet.

Lugosi: Egy Minolta Z20-as géppel csináltam

és igen, robogó autóból elég nehéz volt megcsinálni a képet, nemhogy még azon gondolkozni, hogy fog kinézni a kész kép. Nem is gondoltam, hogy meg fogom tartani a képet, azt hittem törlés lesz a sorsa.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1779 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:04

Most bajban vagyok, bár biztos, hogy ti örülnétek neki.
Az a lényeg, hogy mivel vettem a gépet, és utána az állványt, kaptam hozzájuk összesen 75db 10*13-as méretü papirkép-előhívást a Photo Hall-tól, viszont az a bökkenő, hogy Január 31-ig kell előhivatni, mert addig él a dolog.
És ilyen retkes-dzsuvás időben mit fényképezzek?  :reklamacio:
Pláne 75-öt  :eek:  :omg:

Ha nem tudom elhasználni mind a 75-öt pár nappal február elött, esetleg beválalnék egy pár képet részetekre. :)
Majd kiderül.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1780 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 12:17

családot
a jobban sikerült képeket több példányban
és kérdezd meg, beváltható-e nagyobb képekre is (volt már olyan akció, ahol igen, mert bónuszösszeget adtak)

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.