HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2341 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:39

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:47

Ott van az, csak felénk nyúlik, és a kis mélységélesség miatt homályos.
Szerintem.

Bizony, bizony. Itt a másik csáp.  :)

Kép

De itt van egyben is.

Kép

Szerkesztette: Jóqtya 2006. 02. 05. 17:03 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#2342 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:33

Ha már így "bebogarasodtunk"  ;)  (Sajnos ekkor még nem volt makro-előtétem!)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 05. 17:42 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2343 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:59

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 16:33

(Sajnos ekkor még nem volt makro-előtétem!)

Pedig megnéztem volna ennek is a szemét.  :cool:
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#2344 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:17

Mit szólnátok, ha a következő téma az utcai életkép lenne?
Gondolok itt mindenfélére, ami az utcán zajlik :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2345 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:30

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:17

Hát azt nem lehet mondani, hogy túlságosan beszűkítetted volna a lehetséges témák körét... :D
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2346 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:48

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:17

Kicsit valóban tág témakör, de ez egyezik a játék céljával, meglátjuk, hogy kinek mi jut eszéba és hogy fogalmazza azt meg. Felvettem az albumok közé.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2347 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:07

Azért gondoltam, mert, ahogy elnéztem, elég kevés olyan kép készül, ahol szinte vad idegen emberek lennének (direkt) a képen... Az összes képen, házak, városok, tájak, esetleg állatok, növények, stb.
Szerintem nagyon jó, kifejező képek készíthetők egy kis odafigyeléssel.
Nem kell hozzá semmi speciális technika, csak el kell menni a városba :)

Szerkesztette: Dolfer 2006. 02. 05. 19:20 -kor

dolfer

#2348 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:28

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:07

Azért gondoltam, mert, ahogy elnéztem, elég kevés olyan kép készül, ahol szinte vad idegen emberek lennének (direkt) a képen... Az összes képen, házak, városok, tájak, esetleg állatok, növények, stb.
Szerintem nagyon jó, kifejező képek készíthetők egy kis odafigyeléssel.

És el kell felejteni a (nem rossz értelemben vett) kukkolástól való természetes (?) ódzkodást... ;)

#2349 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:37

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:28

És el kell felejteni a (nem rossz értelemben vett) kukkolástól való természetes (?) ódzkodást... ;)

Igen-igen!!
Szerintem jó kis gyakorlat lesz!
dolfer

#2350 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:37

Ez lehet, hogy genaság. Mert mi van akkor, ha ilyeneket csinálok?
(A NotreDame mellett)
Kép Kép

#2351 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:38

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:07

Háááát... min. 1000-es tele - ellenkező esetben nem árt, ha +120Kg vagy és három másik hasonló haverod kisér, zakó alól diszkréten kilógó kalasnyikovval... :(

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 05. 19:39 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:50

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:37

Ez lehet, hogy genaság. Mert mi van akkor, ha ilyeneket csinálok?
(A NotreDame mellett)
Kép Kép

Nem hiszem, hogy "genaság". ld. lejjebb 1-2 perc múlva.
Ha pedig ilyeneket csinálsz, akkor rád szólunk, hogy figyelj a kompozícióra, és arra, hogy valamivel (mélységélesség vagy utómunka) különítsd el a témát a háttértől. Így csak pillanatképek egy kirándulásról (bár tényleg jól elkapottak).

#2353 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:52

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:38

Háááát... min. 1000-es tele - ellenkező esetben nem árt, ha +120Kg vagy és három másik hasonló haverod kisér, zakó alól diszkréten kilógó kalasnyikovval... :(

Messze nem ilyen rossz a helyzet szerintem. Elég egy összetekintés, te a fényképező felé pillantasz, ő bólint. Ha előtte, akkor fennáll a pózolás veszélye. Ha utána, akkor megkaptad az engedélyt a kép megtartására (amire nyilván nincs szükséged, de: ) az érzékeny lelkiismereted is tiszta.

#2354 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:54

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:38

Ez szerintem teljesen rossz megközelítés... Én még kitobival is simán tudtam elfogadható képeket készíteni a városból. Senki, soha még nem jött oda cirkuszolni.
Illetve egyszer, mikor megvettem a 300-as telém és a Sárbogárdon a pályaudvaron átszállásra vártam, gondoltam, addig készítek egy-két képet az itt dolgozókról. Sokan tudomást sem vettek rólam, de volt, aki "személyiségi jogaira" hivatkozva szólt, hogy töröljem a képet. Töröltem, majd odébb álltam.

A hozzáállás, az, ami szerintem nagyon nehéz ilyenkor a gép innenső oldalán álló emberkének. Ha magabiztosan, nyugodtan, nem tolakodva fényképezel, nem hinném, hogy baj lenne.

Persze meg is lehet kérdezni, hogy zavarná, ha készítenél róla(róluk) egy-két képet.
dolfer

#2355 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 19:58

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:37

Kép
Várhattál volna még egy pár percet a kép elkészítése előtt. A fickó biztos nem ébredt volna fel, és valószínű, hogy kevésbé lett volna zavaros a kép...

Várhattál volna még egy pár percet a kép elkészítése előtt. A fickó biztos nem ébredt volna fel, és valószínű, hogy kevésbé lett volna zavaros a kép...
dolfer

#2356 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:02

Nagy kérés lenne, ha megkérnélek titeket, hogy véleményezzétek a képeim, amiket felraktam?
Annyit hozzáfűznék, hogy mostanában egyre jobban kezd érdekelni a fekete-fehér fotózás, és a zaj, ami a képen van, úgymond szándékos, nem csak kényszermegoldásként szerepel a képen :)

Kösz  ;)
dolfer

#2357 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:03

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 18:58

Az izgalom elrontott mindent. :cool:

Szerkesztette: Jóqtya 2006. 02. 05. 20:04 -kor

#2358 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:19

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:02

Nagy kérés lenne, ha megkérnélek titeket, hogy véleményezzétek a képeim, amiket felraktam?
Annyit hozzáfűznék, hogy mostanában egyre jobban kezd érdekelni a fekete-fehér fotózás, és a zaj, ami a képen van, úgymond szándékos, nem csak kényszermegoldásként szerepel a képen :)
Kösz  ;)

Szerintem nagyon nehéz dolog a zajt egy kép hasznára fordítani. Mindennek együtt kell lenni ahhoz, hogy a zaj a kép egyik lényeges eleme legyen, ne pedig "csak zaj". A téma, a színek, a fények, a kompozíció, bármi ha csak egy kicsit nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, a zaj csak zaj. Itt van jópár példa, jók is, rosszak is.
A konkrét képekről: a buborékosnál nem értem a zaj szerepét, én színesben tudnám elképzelni (tudom, az már egy másik kép más mondanivalóval, mégis). A vízcseppeknek érdekes hangulatot adott a finom zaj és az egész képre jellemző finom lágyság, valami miatt emlékezést sugall. Tetszik, csak a cseppek nem függőleges lánca zavaró.

#2359 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:50

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 20:19

A vízcseppeknek érdekes hangulatot adott a finom zaj és az egész képre jellemző finom lágyság, valami miatt emlékezést sugall. Tetszik, csak a cseppek nem függőleges lánca zavaró.

Próbáltam valami olyan képet készíteni, ami egy kicsit eltér az efféle vízcseppes képektől. Készítettem, vagy 3-400 képet, van köztük olyan is, amit mindenhol látni (azt csak azért próbáltam, hogy nekem is legyen ilyen képem)
Úgy gondolom, hogy a lágyan hullámzó felszínbe egy kis mozgást visznek a cseppek. S mivel nem függőlegesek, így olyan mintha egy kicsivel több mozgás, lendület lenne a képen. Ezt úgy értem, hogy pl. van egy vízesés, ha kevésbé folyik a víz, akkor függőlegesen csordogál, ám, ha gyorsabban érkezik, sebességéből adódóan, elmozdul a merőlegestől.

Idézet

a buborékosnál nem értem a zaj szerepét, én színesben tudnám elképzelni (tudom, az már egy másik kép más mondanivalóval, mégis).

Színesben nem volt több, egy buboréknál, amúgy sem volt sok szín az akváriumban :) Nekem így (fekete-fehérben), valamivelt többnek, másnak tűnt, így csak a fények játéka érvényesül. A zajban az tetszett, hogy jóformán csak a háttér zajos, a gomba a rengeteg csillogásával kitűnik a háttérből.

Én valami ilyesmire gondoltam :) Ha nem sikerült, hát nem sikerült. Jól elvoltam, azzal, amit szeretek csinálni :) Annak azért örülök, hogy valamelyest tetszenek.
dolfer

#2360 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:07

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:07

...Nem kell hozzá semmi speciális technika, csak el kell menni a városba :)

Az nem lesz 1*Ü, mert nem városban lakok. :(
Vagyis hogy városként van feltüntetve, de...izé...háát... ;)
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120