HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#701 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:34

Akkor viszont indokolt volna hidegíteni rajta.

Miért is ???
gubitibi

#702 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:46

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:38

Miért is ???

Visszább átszerkesztettem!

#703 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 28. 13:52

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:38

Miért is ???

Tulajdonképpen a párát kellene megpróbálni kifehéríteni, mert azt biztosan nem vörösesnek láttad.

#704 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 14:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:52

Tulajdonképpen a párát kellene megpróbálni kifehéríteni, mert azt biztosan nem vörösesnek láttad.

szerintem egy fotót nem a valósághűség tesz feltétlenül jóvá.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#705 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 28. 14:14

Idézet: kAy - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 15:01

szerintem egy fotót nem a valósághűség tesz feltétlenül jóvá.

Ha ég a fű vagy nád a felszálló füstöt látod vörösnek mert a láng megszínezi. Azt csak elfogadod hogy a hajnali párának ennél hidegebb színhatásúnak kell lenni, mert akkor nem lehet a kettő között különbséget tenni.

#706 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 14:20

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 15:14

Ha ég a fű vagy nád a felszálló füstöt látod vörösnek mert a láng megszínezi. Azt csak elfogadod hogy a hajnali párának ennél hidegebb színhatásúnak kell lenni, mert akkor nem lehet a kettő között különbséget tenni.

őszintén szólva én nem is akarok.

amikor megláttam a képet, nem az volt az első gondolatom, hogy az most tűz, vagy füst, vagy csak sima pára, sokkal inkább egy hangulat jött át, mintsem egy nyers tény.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#707 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:00

Két dolgot szeretnék megjegyezni:

-ez a topic a fotózásról szól, tehát fényképes mobilok, fényképezők, egyéb felszerelési tárgyak megvitatását légyszi ne itt, van külön topic ezekre.

-a másik EX képéhez kapcsolódik: az egyértelmű, hogy a jelenlegi gépek automatikája nem a tökéletes színvisszaadásra törekszik, gondolok itt a fehéregyensúlyra. De igazából ez nem is a lényeg, sokkal inkább az, hogy szép képek szülessenek és ez színkorrekciótól függetlenül nagyon megy EX-nek, gratula, csak így tovább :)

#708 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:39

Meg ha neki így tetszik, akkor így tetszik. (Emúgy sztem is ngyon jó kép).
És miért kéne neki változtatni a képen, mert valakinek nem tetszik?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#709 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 28. 16:50

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 17:39

Meg ha neki így tetszik, akkor így tetszik. (Emúgy sztem is ngyon jó kép).
És miért kéne neki változtatni a képen, mert valakinek nem tetszik?

Én nem mondtam hogy kell változtatni csak azt gondolom hogy azért tette fel hogy véleményt mondjanak róla.

#710 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:25

" Akkor viszont indokolt volna hidegíteni rajta."
Miért is lenne indokolt? Mert neked nem tetszik?

#711 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:47

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 18:25

" Akkor viszont indokolt volna hidegíteni rajta."
Miért is lenne indokolt? Mert neked nem tetszik?

Ja azt nem tudtam hogy itt nem lehet véleményt mondani.

#712 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 14:34

Akkor viszont indokolt volna hidegíteni rajta. Az alacsony nap miatt túlteng a vörös és a gép sem tudja korrigálni, csak arra kell vigyázni nehogy a zöld felé csússzon el. Gondold el van két kép ugyanarról a tájról egyik vöröses, másik kékes melyikre mondod hogy ez biztos hajnali felvétel.

Elnézést, hogy csak most válaszolok.

Hogy melyikre mondom, hogy ez biztos hajnali felvétel ?

Szerintem lehet mindkettőre mondani, hogy hajnali felvétel(vöröses vagy kékes). Mivel általában hajnalban járok fotózni, volt lehetőségem megtapasztalni mindkettőt. A különbség abban van, hogy a kékes árnyalatú képet még jóval napkelte előtt fotozták, a vöröses árnyalatú képet pedig napkelte után és ellenfényben.(A kettő között pedig szürkés árnyalatok uralkodak) A fentebb belinkelt képnél pont az utobbi érvényesül, ráadásul a párát szinte "körbezárja" a nádas és a lombkorona sötét(barnás) tónusai.

Ime egy napkelte utáni, nem ellenfényes felvétel(a naphoz képest kb 90°-kal jobbra fordulva):

Kép

Látható, hogy itt inkább a szürkés tónusok uralkodnak.

Szóval a fotó, ha nem is 100% de nagyon-nagyon valóságos színeket tükröz.

Köszönöm!

sean: Köszönöm!
gubitibi

#713 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 17:52

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 18:47

Természetesen lehet véleményt mondani, azért tettem fel a képet, hogy lehessen kritizálni, tanulni a hozzá fűzött véleményekből.
gubitibi

#714 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 19:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 17:47

Véleményt azt lehet.

#715 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:32

Igazából én azért kérdeztem, hogy volt e szín/fehéregyensúly változtatás, mert én is kiváncsi voltam nagyon, hogy a valóságban is így láttad te ezt a képet, vagy csak a képen lett ilyen. DE! Nekem is nagyon tetszik így, akik ismerik az én képeimet, azok tudják, hogy én aztán végképp nem arra törekszek, hogy egy képet úgy adjak vissza, ahogyan az a valóságban látszott. Szerintem sem ettől jó, vagy rossz egy kép, az dönti el, hogy a végeredmény tetszetős, hangulatos e, mindegy, hogy milyen módon, milyen utómunkával, vagy anélkül készült a kép. Nekem ez a véleményem :)

Szerkesztette: Joci 2005. 06. 28. 21:37 -kor

#716 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:53

Idézet: Joci - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:32

Igazából én azért kérdeztem, hogy volt e szín/fehéregyensúly változtatás, mert én is kiváncsi voltam nagyon, hogy a valóságban is így láttad te ezt a képet, vagy csak a képen lett ilyen. DE! Nekem is nagyon tetszik így, akik ismerik az én képeimet, azok tudják, hogy én aztán végképp nem arra törekszek, hogy egy képet úgy adjak vissza, ahogyan az a valóságban látszott. Szerintem sem ettől jó, vagy rossz egy kép, az dönti el, hogy a végeredmény tetszetős, hangulatos e, mindegy, hogy milyen módon, milyen utómunkával, vagy anélkül készült a kép. Nekem ez a véleményem :)

Én se vagyok ellene a módosításoknak, csak én a legritkább esetben szoktam alkalmazni. Ez általában akkor történik meg, ha önmagában a helyszínen nem tartalmaz a látvány semmi különlegeset, de esetleg valamilyen módosítással azzá lehet tenni.
Ez nálam, mint említettem igen ritka, mivel nincs meg az a látásmód, ha szabad ezt mondanom, hogy a helyszínen elképzeljem a már PS-el átalakított képet.
De remélem idővel, ez majd fejlődik, bár elég jól elvagyok a természet által kreált látvánnyal. :)
gubitibi

#717 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:00

Idézet: Joci - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:32

Igazából én azért kérdeztem, hogy volt e szín/fehéregyensúly változtatás, mert én is kiváncsi voltam nagyon, hogy a valóságban is így láttad te ezt a képet, vagy csak a képen lett ilyen.

Ezzel a kijelentéssel csak az a baj (fehéregyensúlyra gondolok), hogy eléggé valószínütlennek tartom, hogy EX megmérte volna a helyszínen az épp aktuális színhőmérsékletet és ezt pontosan beállította volna a gépen és úgy fotózott volna. Az automata mód meg gyakran téved, szóval az sem összehasonlítási alap.

#718 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:07

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 23:00

Ezzel a kijelentéssel csak az a baj (fehéregyensúlyra gondolok), hogy eléggé valószínütlennek tartom, hogy EX megmérte volna a helyszínen az épp aktuális színhőmérsékletet és ezt pontosan beállította volna a gépen és úgy fotózott volna. Az automata mód meg gyakran téved, szóval az sem összehasonlítási alap.

Fehér lapra nem lehet WB-t állítani? :think: Úgy kicsi az esélye a tévedésnek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#719 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 23:04

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#720 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 05:26

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:53

Én se vagyok ellene a módosításoknak, csak én a legritkább esetben szoktam alkalmazni. Ez általában akkor történik meg, ha önmagában a helyszínen nem tartalmaz a látvány semmi különlegeset, de esetleg valamilyen módosítással azzá lehet tenni.
Ez nálam, mint említettem igen ritka, mivel nincs meg az a látásmód, ha szabad ezt mondanom, hogy a helyszínen elképzeljem a már PS-el átalakított képet.
De remélem idővel, ez majd fejlődik, bár elég jól elvagyok a természet által kreált látvánnyal. :)

Nem is kell. Ugyanis szvsz az utólag PSP-vel v. Photoshop-pal megkozmetikázott kép már közel nem ugyanaz, mint volt. Ha én csinálok egy sz@r képet, de utána kicicomázom PSP-vel a számítógépen, akkor nem mutogathatom utána, mint az én képemet, max., mint a számítógép által "legyártott" képet, vagy valami hibrid dolgot, ami úm. nem az enyém:rolleyes: Szerintem. Én nagyon ellene vagyok az ilyesminek, szerintem abszolút nem szabadna utólagosan belepiszkálni a képekbe.  :(

Üdv: Bepe

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.