HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#981 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 20. 19:10

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 18:59

:respect: :up: Szerintem elégedett leszel vele, mith ahogy Satriani mondta, nem jó kis gép mindkettő! :)

Biztos, hogy elégedett leszek vele, de mit értesz azon, hogy nem jó kis kép mindkettő?  :think:

#982 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:49

Idézet: fender - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 20:10

Biztos, hogy elégedett leszek vele, de mit értesz azon, hogy nem jó kis kép mindkettő?  :think:

Vagy azt akarta írni, hogy "nem rossz választás egyik sem", vagy azt, hogy "jó kis gép mindkettő". Így is van, helyesen döntöttél, király géped van :up: Kicsit irígykedek is, az S1-emnek sosem lesz olyan szép képe, mint az 5060-nak :)

SZERK: jó utat fender! Persze ha már arra jársz, tessék lefényképezni azt a "csupa hangszerbolt és kocsma" utcát is! :cool:

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 21. 14:50 -kor

#983 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 14:49

Vagy azt akarta írni, hogy "nem rossz választás egyik sem", vagy azt, hogy "jó kis gép mindkettő". Így is van, helyesen döntöttél, király géped van :up: Kicsit irígykedek is, az S1-emnek sosem lesz olyan szép képe, mint az 5060-nak :)

SZERK: jó utat fender! Persze ha már arra jársz, tessék lefényképezni azt a "csupa hangszerbolt és kocsma" utcát is! :cool:

Feltétlenül lefényképezem, fel is rakom majd ide a fórumra! A nagylátószöggel még több is ráfér a képre  :) .Köszi mégegyszer a tanácsokat!

#984 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:01

Canon PowerShot S2 review
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#985 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 22. 07:34

Hello guruk

Elég rég jártam errefelé. Azóta, hogy annyit nyavajogtam a digimasina vásárláson sok víz lefolyt országunk folyóin. A BUX index is megjárta a hadak útját... :D
Már Lassan másfél hónapja, hogy összekötöttem az életemet egy Panasonic DMC-FZ20 géppel. Szeretnék venni ezt azt hozzá és ebben kérném a segítségeteket.
Terveim szerint beruháznék valami használható(bb) polárszűrőre. Egy 72 mm átmérőjű lineáris Raynox-ra gondoltam. (mivel 72 mm-es menete van) Valamint kellene egy külső vaku is. Mivel a gép központos papuccsal rendelkezik, nem akarok sok 10.000-t kidobni rá. Találtam egy árban jónak tűnőt. A Soligor 340AZ-t. Igaz, hogy nem tudja ágybahozni a kaját, de olcsó. Itt nálunk Kaposváron kb. 17.000 pénz. Ez központos és adnak mellé egy sínt is, amit az állványmenetbe kell csavarozni. Igy nemcsak a papucsról lehet használni.

Üdv.
Rámiusz
Nem akarok Windows-os lélegeztetőgépre kerülniii!!!!! Neeehhhhmmm...

#986 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 22. 07:52

Idézet: fender - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 20:10

:omg: Ez van, ha hat ablakban netezek, meg még mellé háromban MSN-en dumálok. Elnézést, természetesen azt akartam írni, hogy jó kis gép mindkettő, jó választás. :up:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#987 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:26

Valaki aki tud angolul megnézhetné hogy a belinkelt Canon Powershot S2 tesztben milyen negativumokat irnak
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

#988 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:36

Idézet: harman - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 8:26

Valaki aki tud angolul megnézhetné hogy a belinkelt Canon Powershot S2 tesztben milyen negativumokat irnak

PowerShot S2 teszt Dcresource
illetve Steaves Digicams

Szerkesztette: Savage 2005. 06. 22. 08:43 -kor

We're getting faster !
Alright !
FASTER !

#989 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:44

Idézet: harman - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 9:26

Időnként AF hiba a tele végnél alacsony fényben.
Lassú AF szintén a tele végnél, kevés fényben erőlködik (magyarul inkább az elmegy vadászni kifejezést használják a jelenségre)
ISO200 felett zajos. (200 felett már csak 400 van a gépen, de az melyik kompaktnál nem zajos?)
Nem újratölthető elemek. (Ezt hogy érti? Ceruzaakkuval megy?)
A kereső használata nehézséget okot nagyon magas, vagy alacsony fénynél
Magas fénynél a hátsó lcd-t is nehéz használni.
A képek kissé lágyak és túlélesítettek. (még így is lágyak? :think: )
Kromatikus aberráció (ez szinte minden kompaltnál van, nyilván itt jelentős)
Problémás az expozíció nagyon világos, kontrasztos helyen
Nincs RAW vagy TIFF mód
Nyitott blendénél korlátot jelent a legrövidebb záridő

Szerkesztette: Thrawn 2005. 06. 22. 09:12 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#990 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 08:55

Úgy tudtam S2 támogatja a RAW formátumot. Ezek szerint mégsem?

Erre valaki????

"Hello guruk

Elég rég jártam errefelé. Azóta, hogy annyit nyavajogtam a digimasina vásárláson sok víz lefolyt országunk folyóin. A BUX index is megjárta a hadak útját...
"

#991 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 09:01

+ ~150.000 Bruttó egyenlőre, ha emlékeim nem csalnak (S2)...

Szerkesztette: Savage 2005. 06. 22. 09:02 -kor

We're getting faster !
Alright !
FASTER !

#992 Felhasználó inaktív   harman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 09:10

kősz szépen a forditást mi a véleményetek erről a gépről/CanonPS S2IS/ megéri vagy inkább egy panasonic FZ5-ős ezt a két gépet néztem ki magamnak csak nem tudok dőnteni
CM Stacker ház//Chieftec 480w//Asus A8N-SLI//AMD A 64 3200+939//2X512 mb 3200/400 ddr kingston//MSI Geforce 6600GT//Pio 108-as DVD//Toshiba DVD-rom//Samsung 160gb //WD Raptor 74gb//AerogateII//Aerocool cool-panel

#993 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 09:19

Idézet: harman - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 10:10

kősz szépen a forditást mi a véleményetek erről a gépről/CanonPS S2IS/ megéri vagy inkább egy panasonic FZ5-ős ezt a két gépet néztem ki magamnak csak nem tudok dőnteni

Az e-bolt már ~130 ezerért adja, pedig van annál olcsóbb is (csak ott még nem árulják). De ha van ennyi pénzed, akkor már inkább az FZ20-al kellene versenyeztetni.

Szerk: nekem a Canon szimpatikusabb.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 06. 22. 09:34 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#994 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 13:30

Hi! Szerintetek melyik az a digit fenykepezo amit egy kezdonek erdemes megvenni hobbicelra fotozgatni? En most szeretnem kezdeni es nem nagyon ertek hozza. max 100e ft.
Koszi.

#995 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 17:50

Kozben nezegettem gepeket.  :)  Olympus camedia c-765? Nekem mondjuk egy ilyen megfelelne csak kivancsi lennek egyeb velemenyekre is. Ezzel mar lehet jokat fotozni? gondolok itt arra hogy hosszabb zarido stb.
Udv.

#996 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 19:19

Idézet: twelve - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 18:50

Kozben nezegettem gepeket.  :)  Olympus camedia c-765? Nekem mondjuk egy ilyen megfelelne csak kivancsi lennek egyeb velemenyekre is. Ezzel mar lehet jokat fotozni? gondolok itt arra hogy hosszabb zarido stb.
Udv.

Panasonic FZ-4 ?

Igaz, nem tudok róla személyes tapasztalatokkal szolgálni, de lassan tervezek cserélni Canon A60-ról...
Pana FZ-4/FZ-5 (FZ-20)... ezeket a gépeket néztem, tetszenek...  ;)
Szóba jöhetne még a Canon S2 is, de talán majd, ha lejjeb ment kicsit az ára... és az első tesztképek sem győztek meg nagyon...

üdv.: begbie

#997 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 19:57

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 9:44

Nem újratölthető elemek. (Ezt hogy érti? Ceruzaakkuval megy?)

"No rechargeable batteries supplied in the box" - tehát az a hátrány, h akkukat (és persze töltőt) még venni kell hozzá

Idézet

A képek kissé lágyak és túlélesítettek. (még így is lágyak? gondolkodik.gif )

igen: az optika lágy képet rajzol, amit az agresszív szoftveres élesítés próbál ellensúlyozni - de ettől természetesen nem lesz több részlet, sőt

#998 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 23:06

Idézet: begbie - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 19:19

Panasonic FZ-4 ?

Igaz, nem tudok róla személyes tapasztalatokkal szolgálni, de lassan tervezek cserélni Canon A60-ról...
Pana FZ-4/FZ-5 (FZ-20)... ezeket a gépeket néztem, tetszenek...  ;)
Szóba jöhetne még a Canon S2 is, de talán majd, ha lejjeb ment kicsit az ára... és az első tesztképek sem győztek meg nagyon...

Üdv!

Én tegnap vettem egy FZ4-est. Két hónapnyi kattogás után sikerült dönteni, no meg a pénztárcám is beleszólt.

Az FZ4-5-20 vonalból sztem a 4-est érdemes megvenni, mert egyrészt árban olcsóbb mint az 5-ös és a 20-as, de a legfontosabb az a 4M pixeles érzékelő miatti jelentősen kevesebb zaj, ami azért nem elhanyagolható a 20-as esetén. Az 5-ös már egy kicsit jobban csökkenti a zajt a képeken mint a 20-as, de összehasonlítva a 4 megás géppel, még mindig zajosabb az FZ20 és az FZ5 mint a 4-es. Úgy néz ki, hogy ebben az érzékelőméretben, ~1/2.5", a 3-4M az optimum ebből a szempontból.
A 20-assal szemben a 4-5 jóval újabb, ami újfent nem hátrány. Az FZ4-5-ben nincs manuális fókusz az FZ20-ban van. Igazából egy ilyen LCD-n vagy EVF-en nem biztos, hogy tökéletes eredményt ad. Akkor inkább már DSLR, ha annyira manuálfókusz kell. (Szívem szerint azt vettem volna, de a Pana 95k-ért nyújtja azt a funkcionalitást, természetesen kategóriával lejjebb, mint egy tükörreflexes gép, ami 4-500k, ha a egy alap obis géphez még vesz az ember egy, makró+képstabos tele obit, esetleg még vaku stb. Sajnos most nincs ilyenre keret.)
Az én 190cm-hez méretezett mancsomhoz is megfelelő a mérete, bár ez teljesen szubjektív. Meg kell tapogatni.
Képminőségre a Canon A85 és a Pentax OptioMX4-el rendelkező kollégáim, illetve vannak analóg SLR-el felszereltek is a melóhelyi "fotószakkörben", elismerően bólogatnak, szóval annyira nem lehet rossz ez a Leica optika, nekem tettszik a képe. Gyors, pontos, igaz a kevés fényt, mint a legtöbb ilyen gép nem szereti a fókuszáláskor. Ez leginkább hosszú fókusznál jelentkezik, ahol már nem talál elég kontrasztot a fókuszhoz. Ilyen szempontból egy SLR köröket ver rá, de milyen áron.
A képstab sokat segít, de nem csodaszer. Ezzel is lehet homályos képeket gyártani.
Aksi első töltésre ~250 képet bírt ki úgy (doksi 300-at ír vaku+zoom használattal, még igaz is lehet), hogy egész nap birizgáltuk melóhelyen (kb. 10-15 perceket egyszerre), majd most este még lőttem vele 150 képet. Vaku nem volt. Ez elég egy 512-es kártya megtöltéséhez (512MB~290 kép~16min videjó). Két óra alatt feltöltődik. Emiatt a pótaksi nem biztos, hogy szükséges, bár ezt még hosszabb távon tesztelni kell, hacsak nem mész a sivatagba, ahol nincs konektor.
Menü nekem tettszik, logikus, könnyen kezelhető, de ez megint szubjektív.

Egy mondatban összefoglalva, ezért az árért egy kitűnően használható jó kis gépet kapsz.

Érdemes megnézni: steves-digicams, dpreview

Itt kellően részletes tesztet/leírást lehet a gépekről olvasni. Ráadásul ugyanarról a témáról, közel azonos körülmények között készült tesztképek alapján a gépek összehasoníthatók (steves-digicams).
dpreview-n Canon S2 teszt, amelyben FZ5-el hasonlítják össze a képeit. Érdemes megnézni. Most látom már más is linkelte :)

Huh, egy szuszra ennyi. Remélem segítettem.

Üdv,
eddie

Ezt ma lőttem:
Kép

Szerkesztette: eddie 2005. 06. 22. 23:19 -kor

#999 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 00:28

Igen, elég sok tesztet olvastam, és mindenhol az FZ sorozatot dícsérik...
Ami a Canon mellett szólna az a kihajtható LCD, a videó, illetve az A60-hoz már vettem akksikat/töltőt...
Azt még nem tudom, hogy a Pana 8 másodperces leghosszabb zárideje nem kevés-e, én éjszakai képeknél elég sokszor használtam a Canon 15 másodpercét...
Olvastam az FZ-5 / S2 összehasomlítást is...jobban tetszik a Pana képe, pedig hát eddig Canonom volt...
Egyelőre még úgysincs meg rá a pénz, úgyhogy várok, hátha még mennek lejjebb az árak, de köszi az összefoglalót!

ja: FZ-4 is van feketében?

szerk: ahogy látom, nincs....

Szerkesztette: begbie 2005. 06. 23. 00:39 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   rámiusz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 06:58

Idézet: rámiusz - Dátum: 2005. jún. 22., szerda - 9:34

Hello guruk

Elég rég jártam errefelé. Azóta, hogy annyit nyavajogtam a digimasina vásárláson sok víz lefolyt országunk folyóin. A BUX index is megjárta a hadak útját... :D
Már Lassan másfél hónapja, hogy összekötöttem az életemet egy Panasonic DMC-FZ20 géppel. Szeretnék venni ezt azt hozzá és ebben kérném a segítségeteket.
Terveim szerint beruháznék valami használható(bb) polárszűrőre. Egy 72 mm átmérőjű lineáris Raynox-ra gondoltam. (mivel 72 mm-es menete van) Valamint kellene egy külső vaku is. Mivel a gép központos papuccsal rendelkezik, nem akarok sok 10.000-t kidobni rá. Találtam egy árban jónak tűnőt. A Soligor 340AZ-t. Igaz, hogy nem tudja ágybahozni a kaját, de olcsó. Itt nálunk Kaposváron kb. 17.000 pénz. Ez központos és adnak mellé egy sínt is, amit az állványmenetbe kell csavarozni. Igy nemcsak a papucsról lehet használni.

Megharagudtatok rám guruk???
Annyira égetően nem sürgős a vásárlás, de help me please.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.