HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2821 Felhasználó inaktív   gyures001 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 22:06

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 17:16

Jobb esetben. A srácok viszont folyamatosan a Quanta gyártású FS-re és K-ra cuppannak rá. Akkor meg már jogos a kérdés, hogy megéri-e a lila szín azt a 50-100F forint felárat, nem beszélve a szopatos garancia ügyintézésről.

hello Mr........

Nagyon kivancsi lennek hogy te milyen Laptopot ajanlanal,mert nemnagyon lattam hogy valamelyiket dicserted volna ......
es kivancsi lennek arra is hogy neked milyen geped van....

Biztos valami jo Acer !!!!!!!!!

#2822 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:20

Idézet: gyures001 - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 21:47

hat en meg mindig a Sony mellett vagyok . Beleolvastam a cseh forumokba is ,mert naluk forgalmazzak a szeriat es ott jo viszhangja volt .
Nemtudom hogy te milyen szeriara gondolsz,de amit en szeretnek az

FS315E -Intel celeron M 380  1.6 GHz
             cache 1024 kB
             ram 512 MB
             hdd  80 GB
             Dvd Dual drive +-RW
             X-Black lcd 15.4 WXGA
             intel  GMA 900

es meg mindig ennel maradok egyenlore

es hogy ki gyartja a Sonyt mar nem is erdekel,mert utananeztem es vannak ott mas nagy nevek is mint pl.Toshiba,dell,Fusi..............

Igazából nem határoztad meg mire szeretnéd a laptopod használni. Amennyiben presztizs-beruházás lenne, akkor nyilván a dizájn sokat ér, egyébként kár megfizetni, hogy kapjál egy kék Asus-t, vagy zöld Quantát.

Az akksiról nem sok derül ki, csak annyit ír, hogy tud menni max 175percet. Lehet, ezt kikapcsolt kijelzővel mérték.
A celeron M ha jól emléxem nem nagyon tudja az akksi/220V használattól függően változtatni dinamikusan az órajelét.
A notesz 3 kg. 1 év gart adnak hozzá, ami valljuk meg nem túl bizalomgerjesztő.
Angliában nem tudom mi van, de itthon ilyesmi áron van már 2év garral is notesz.

A kijelző legalább wide felbontású (megint kérdés kell-e neked ilyen), talán ez az X-black valami alapnál jobbfélét jelöl, mint itthon a glaretype pölö.
A szoftverezettsége egész jó, kérdés, hogy mennyi ebből a trial, 30napos, stb. korlátozott verzió. Photoshop Elements, Works, Norton IS, Windvd... Ha ezek mind fullosak (már úgy értem, hogy korlátozás nélkül futkorásznak), akkor igen értékes szoftverpakkot kapsz.

Azt sem érdektelen megnézni, hogy egy másik akksi 135 és 270 font, ami nem éppen olcsó. 170ért vehetsz +2év gart. Egy táska/tok, egy egér, egy kis ez, egy kis az és könnyen 1000 fontnál találod magad :)

#2823 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 09:29

Idézet: gyures001 - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 21:47

FS315E -Intel celeron M 380  1.6 GHz
          cache 1024 kB
          ram 512 MB
          hdd  80 GB
          Dvd Dual drive +-RW
          X-Black lcd 15.4 WXGA
          intel  GMA 900

Ez a műszaki tartalom Magyarországon kb. 180-210eFt + adó, vagyis saccra 480-550 GBP + adó. Ami e fölött van, az a Sony név, a szép külső, és a plusz szoftverek. A notbook vásárlás mindig is szubjektív dolog volt. Aki ért hozzá, mind azt mondja, hogy kaphatsz jobb ár/érték arányú gépet is, ráadásol sok gondot, költséget veszel a nyakadba, ha később javíttatni kell a gépet. Ha úgy hiszed, ezzel leszel boldog, válaszd ezt, de 1 év garancia szinte semmi, minimum 2 évvel vedd meg. Ha nem nyüstölöd sokat, akkor különösen javasolt a három év, mert csak addigra jönnek elő a hibái.

#2824 Felhasználó inaktív   gyures001 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:52

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 0:20

Igazából nem határoztad meg mire szeretnéd a laptopod használni. Amennyiben presztizs-beruházás lenne, akkor nyilván a dizájn sokat ér, egyébként kár megfizetni, hogy kapjál egy kék Asus-t, vagy zöld Quantát.

Az akksiról nem sok derül ki, csak annyit ír, hogy tud menni max 175percet. Lehet, ezt kikapcsolt kijelzővel mérték.
A celeron M ha jól emléxem nem nagyon tudja az akksi/220V használattól függően változtatni dinamikusan az órajelét.
A notesz 3 kg. 1 év gart adnak hozzá, ami valljuk meg nem túl bizalomgerjesztő.
Angliában nem tudom mi van, de itthon ilyesmi áron van már 2év garral is notesz.

A kijelző legalább wide felbontású (megint kérdés kell-e neked ilyen), talán ez az X-black valami alapnál jobbfélét jelöl, mint itthon a glaretype pölö.
A szoftverezettsége egész jó, kérdés, hogy mennyi ebből a trial, 30napos, stb. korlátozott verzió. Photoshop Elements, Works, Norton IS, Windvd... Ha ezek mind fullosak (már úgy értem, hogy korlátozás nélkül futkorásznak), akkor igen értékes szoftverpakkot kapsz.

Azt sem érdektelen megnézni, hogy egy másik akksi 135 és 270 font, ami nem éppen olcsó. 170ért vehetsz +2év gart. Egy táska/tok, egy egér, egy kis ez, egy kis az és könnyen 1000 fontnál találod magad :)

csa !!!

Honnan szeded a kek vagy zold szineket ? Lehet valami 1990 es modellt lattal valahol,mert ezek ezust es fekete kombinalva....... Nemertem mirol beszelsz ... de mindegy .

A gepet csak alap aplikaciokra szeretnem hasznalni,semmi komoly jatek,Corel,Adobe Photoshop,es foleg Internet ,MSN,Skype ........ja es 99 % a halozatrol mennek. Csak azert valasztottam a laptop mellett ,hogy ha keszulok haza Angiabol akkor ne legyen gondom a nagy 19"tft meg a gepet haza cipelni......

De azert minden nap fogom gyurni az tuti,es arra voltam folegkivancsi hogy a billentyuk es a burkolas hopgy birja a strapat...........stb.....

Kar hogy olyan melyre belementunk ebbe a temaba a Tajvani gyarakkal......de mindegy ,legalabb okosabbak lettunk.....

#2825 Felhasználó inaktív   Blem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 12:03

e ketto kozul melyiket erdemes megvenni?

ACER Aspire 1651WLMi/ P-M 730/ 15.4" WXGA CB/ 512MB/ 80GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho

ACER TM4151LMi/ P-M 725/ 15" XGA/ 512MB/ 60GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho

#2826 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:52

Idézet: gyures001 - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 11:52

csa !!!

Honnan szeded a kek vagy zold szineket ? Lehet valami 1990 es modellt lattal valahol,mert ezek ezust es fekete kombinalva....... Nemertem mirol beszelsz ... de mindegy .

A gepet csak alap aplikaciokra szeretnem hasznalni,semmi komoly jatek,Corel,Adobe Photoshop,es foleg Internet ,MSN,Skype ........ja es 99 % a halozatrol mennek. Csak azert valasztottam a laptop mellett ,hogy ha keszulok haza Angiabol akkor ne legyen gondom a nagy 19"tft meg a gepet haza cipelni......

De azert minden nap fogom gyurni az tuti,es arra voltam folegkivancsi hogy a billentyuk es a burkolas hopgy birja a strapat...........stb.....

Kar hogy olyan melyre belementunk ebbe a temaba a Tajvani gyarakkal......de mindegy ,legalabb okosabbak lettunk.....

Ha az idézőjelek hiánya miatt nem volt érthető a kék Asus és zöld Quanta, akkor sorry. Annyit akartam mondani, hogy kapsz adott minőségű gépet szép ruhában, vaio felirattal.
A nemkomoly játékot is kizárja a vga szerintem, nem csak a komolyat. Ha egyébként szándékodban állt szoftverekkel felszerelni a gépet kemény pénzekért, akkor jó választás lehet, azonban mindenképpen a 2 év garkiterjesztéssel. Feltéve, ha nem akarod 5havonta cserélgetni a gépet.

A billentyűt praktikus lenne neked kipróbálni, mert fényképről elég nehéz eldönteni bármit is. Strapabírása meg annyi lesz, mint egy ennél olcsóbb hasonló tudású Quantának.

Azért kell belemenni, a ki gyártja témába, mert különben nem tudod őket összehasonlítani, max a "színük" alapján. Ebben a szegmensben nem tudsz márka alapján vásárolni, mert a legtöbbük egykutya. Ilyen árért egy nem neves gyártó noteszával feltehetően jobban jársz, mert vagy olcsóbban kapod meg ugyanazt a minőséget, vagy ennyi pénzért jobb cuccok lesznek benne.

#2827 Felhasználó inaktív   bansz0405 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 15:31

Üdv.

Szakértői véleményt szeretnék kérni, hogy melyik notebook éri meg jobban és MIÉRT?
Az acer üzemideje nem túl rövid?

http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/se...25_py421ea_new1

http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/ac...4061lmi_sulinet

http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/ac...4021lmi_sulinet

Ha esetleg hasonló árban valaki tud notebookot annak is örülnék. 

Előre is kösz.

#2828 Felhasználó inaktív   Skyner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 07:54

Idézet: carcass - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 10:44

Bakker, asszem tiéd a jó döntés, minél többet olvasok róla egyre inkább úgy gondolom az A6AV-Q034 a tuti befutó!! :up:

Pénteken megvettem az A6Va-Q034-et. Le vagyok nyűgözve, nekem nagyon bejön. Én aztán tényleg tartottam a wide kijelzőtől, de meg kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam benne. Szuper jó a képe és játékban is nagyon ott van. 3D játéknál bekapcsol a venti, de alig hallom és azonnal lekapcsol, ha kilépek a Windows-hoz. Néztem hőmérséklet adatokat is, HDD: 38 C, CPU: 55 fok 1 óra játék után. A gépet csak ajánlani tudom, megérte a közel 1 hónapos időráfordítást a fórumok böngészése és az egyéb utánajárás.  :cool:

#2829 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:39

Idézet: Blem - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 11:03

e ketto kozul melyiket erdemes megvenni?

ACER Aspire 1651WLMi/ P-M 730/ 15.4" WXGA CB/ 512MB/ 80GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho

ACER TM4151LMi/ P-M 725/ 15" XGA/ 512MB/ 60GB/ DVD±RW+DL/ WiFi/ XP Ho

Aspire never, TM inkább.

#2830 Felhasználó inaktív   Blem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 09:53

koszi

#2831 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:13

...

Szerkesztette: zsozso 2005. 12. 05. 10:14 -kor

#2832 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:33

Idézet: Skyner - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 8:54

Pénteken megvettem az A6Va-Q034-et. Le vagyok nyűgözve, nekem nagyon bejön. Én aztán tényleg tartottam a wide kijelzőtől, de meg kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam benne. Szuper jó a képe és játékban is nagyon ott van. 3D játéknál bekapcsol a venti, de alig hallom és azonnal lekapcsol, ha kilépek a Windows-hoz. Néztem hőmérséklet adatokat is, HDD: 38 C, CPU: 55 fok 1 óra játék után. A gépet csak ajánlani tudom, megérte a közel 1 hónapos időráfordítást a fórumok böngészése és az egyéb utánajárás.  :cool:

Szerintem jól döntöttél! :up: Hosszas nézelődés után asszem én is ezt fogom választani.Hol vetted?Várom a tapasztalataidat... :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2833 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:21

Idézet: gyures001 - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 21:06

hello Mr........

Nagyon kivancsi lennek hogy te milyen Laptopot ajanlanal,mert nemnagyon lattam hogy valamelyiket dicserted volna ......

Idézet

mert nemnagyon lattam hogy valamelyiket dicserted volna ......

Akkor goto (1). Kicsit unom újra és újra ismételni önmagam olyanoknak, akik max. 3 oldalt hajlandók visszaolvasni.

Idézet

Ezt is többször leírtam, meg még azt is, hogy min töröm a fejem és egyelőre miért hezitálok. Szóval még egyszer goto (1).

Idézet

nem nyert, harmadszor is goto (1).

#2834 Felhasználó inaktív   Pytyuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 05. 15:16

Sziasztok!

tudnátok nekem ajánlani egy jó notit amivel játszani is elfogadhatóan lehet, de általános dolgokra is jól használható kb. 220-250 környékén!

Előre is kössz!

#2835 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:55

Idézet: Pytyuka - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:16

...jó notit amivel játszani is elfogadhatóan lehet ... kb. 220-250 környékén...

Erre sajnos elég könnyű válaszolni: ennyi pénzért (már ha bruttó ár) nem igazán van frissebb 3D játékok élvezhető futtatására alkalmas gép. Nem integrált videókártyások olyan 320-tól fölfelé vannak. Ott is inkább GeForce GO6600 ill. Mobility Radeon X600/X700-tól fölfelé érdemes nézelődni. De majd a tájékozottabbak megmondják  :cool:

#2836 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:55

Idézet: Pytyuka - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:16

Sziasztok!

tudnátok nekem ajánlani egy jó notit amivel játszani is elfogadhatóan lehet, de általános dolgokra is jól használható kb. 220-250 környékén!

Előre is kössz!

Keress meg magánban!

#2837 Felhasználó inaktív   gyures001 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:39

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 12:21

Akkor goto (1). Kicsit unom újra és újra ismételni önmagam olyanoknak, akik max. 3 oldalt hajlandók visszaolvasni.

Ezt is többször leírtam, meg még azt is, hogy min töröm a fejem és egyelőre miért hezitálok. Szóval még egyszer goto (1).

nem nyert, harmadszor is goto (1).

Hello ZSOZSO  !!!!

Mar vasarnap reggel volt Goto .csak nemtudtam viszairni,mert nem ukodott az oldal...

meg is talaltam a geped honlapjat,de nemismerem,mivel nem vagyok profi laptop ugyben.

Bocsi  :respect:

es fejezzuk be a sony temat !!!!

Majd a jovoben kirukkolok valami massal....

csa

#2838 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 10:32

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 20:26

:offtopic:
Valaki mutassa már meg, hogyan megy a kádban noteszezés!  :D  Én zuhanyozni szoktam, csak azért kérdezem.

:respect:

Úgy határozottan nehezebb.
Egyébként létezik, hogy káb, melynél még a lcdteve helye is megvan.

#2839 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 10:48

Idézet: gyures001 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:39

Hello ZSOZSO  !!!!

Mar vasarnap reggel volt Goto .csak nemtudtam viszairni,mert nem ukodott az oldal...

meg is talaltam a geped honlapjat,de nemismerem,mivel nem vagyok profi laptop ugyben.

Bocsi  :respect:

es fejezzuk be a sony temat !!!!

Majd a jovoben kirukkolok valami massal....

csa

Ha még van egy kis időd, akkor kezd legelölről.

Milyen notebookot vegyek (1)

Aztán ha belejöttél:

Milyen notebookot vegyek (2)

Egyes részben hamar sikerélményed lesz, csak a fáziskésését okolhatod magad.

A SONY témára visszatérve: Nekem nem az a bajom, hogy a SONY szar, mert ez igy nem igaz. A gond az, hogy semmivel sem jobb, mint a többi. Akkor pedig azt kell mérlegelni, hogy megér-e a kétes imageelőny ill. a vitathatatlan esztétikai többlet a felárat. Ha csupán a minőségről beszélünk - már pedig ebben az esetben ez volt a kérdés -, akkor pénzkidobás.

A rossz hírt én hoztam. Lehetett volna haragudni a SONY-ra, hogy átkurja a márkahű vásárlóit, de mi még a sötét középkorban vagyunk, mert a rossz hír hozóját kezdtétek felkoncolni :D

#2840 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 13:15

Az ACER-eket is fel lehet osztani olyan kategoriakra mint az ibm-et? (t-x-r-g sorozat?)

jolsejtem hogy a Travelmate 81xx -es szeria szamit a jobb minosegnek (felso kategoria, ilyesmi)? :think:
  Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144