Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész
Elküldve: 2005. 03. 18. 21:04

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:04
Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:42
Ergo a bevett 3x full feltölt-kimerít típusú formázás szerintem nem tesz jót. A kimerítés miatt.
Igen, ezt én is így tudom. A formázás az NI-MH-s aksiknál fontos, liIon-t meg nem szabad hagyni lemerülni...
Szerintem...

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:24
Szokásos kérdésem lenne. Sürgősen szeretnék vásárolni laptopot és az elvárt paraméterek szerint a Toshiba Satellite L10-119-t néztem ki. Mi a véleményetek erről a gépről?
Elküldve: 2005. 03. 19. 02:56

Köszönöm mindenkinek a segítséget! A notebook.hu -nak és FőDudunak is. Végül találtam angol nyelvű T42-est, amit vétel elött meg is nézhettem. 1 db subpixelhiba, de a tökéletes panelről lemondtam a mai nap folyamán.
A notebook.hu -nál nagyon segítőkészek voltak, szerintem már rég kidobtam volna magamat az üzletből, őszintén sajnálom hogy az ottani notik nem feleltek meg nekem.
FőDudunak is köszönöm a felajánlott segítséget, de nekem igen fontos volt, hogy mielött kiadok ennyi pénzt, megnézhesem a notit.
Ja igen: khirály gépnek tűnik így 4-5 órás nyüstölés után, bár magyarul nem fogok rajta írni többet remélem soha, ha már sikerült végre angol billentyűzeteset találni

1 órás játék után kezdtem úgy érezni, hogy a másik gépemet el kellene adni, nem akarok már igazán azon dolgozni. Sajna nem valószínű hogy bárkit is meghatna egy Matrox G550 meg a Chieftec táp, a vége az lenne, hogy jóval érték alatt adnán el, úgyhogy marad pórfogónak.
Nehany reszlet:
A kijelzo azert nalam max fenyeron van, akarmit is mondanak a minosegerol, szerintem ez azert kell (persze szukseg eseten elviselheto lenne a sotetebb is).
Bluetooth ot mennyibe lenne beletenni?
A fene! Megint mellenyomtam a kurzorbillentyuknek es 2 oldallal visszabb talaltam magam. Meg van mit megszokni

Hangja nekem nagyon teccik! Ugy ertem amit a sajat kis hangszoroival muvel. Szep, tiszta, nem is kell tobb

Most epp izzasztom (foggalmam sincs hany fokos lehet), de maxon megy a proci meg ment fimecske is egy darabig. Mivel ez az elso notebookom, nem tudom mi szamit hangosnak, de azert amit eddig hallottam notikat azok ennel sokkal jobban tudtak zugni! Bar bekapcsolaskor 1 secre felfujja magat, nem tudom miert csinalja, de hogyha azt a hangerot tudja produkalni hasznalat kozben is, az azert kicsit mar hangos lenne.
Ha forgatom a notit kikapcsolt allapotban, akkor valami fura hangot ad nemely poziciokban. Olyan, mintha a giroszkopjanak a sulya mozogna

Kicsit neheznek tunik, de erre figyelmeztettek is a nayok, hogy 15 col, nem kell satobbi, de nekem erre szuksegem van, ugyhogy lenyelem azt a fel kilo pluszt

Tapitad es csiklo kell. Szinte semmi idombe nem telt es mindkettot hasznalom, mindig azt amelyik az adott muvelethez kenyelmesebb es megoldhato.
Mit irhatnek meg? Szerintem ha nem IBMet veszek, most nem orulnek ennyire. Valahogy emelett a tobbi noti nem tud megfogni. Vannak szep LGk, meg jo(nagy) ASUSok, meg mittomen, de ez valahogy olyan megfoghatatlanul minoseginek tunik. Nem tom miert.
Negativumokat is irok azert: most peldaul az jutott eszembe, hogy ugye a 2 USBbe meg kiegyezik az ember, de ha az egyikbe kicsit is vastagabb eszkoz kerul, akkor a masikba mar semmi, azaz a 2 neha 1. Az meg azert mar tenyleg keves. Most epp benne van a kulso eger es az USB Bluetooth, de az USB drivemmal eccerre ha valamit meg beteszek, akkor mar feszulnek, pedig azert nem a vastagabb fajta drivekbol valom van (kingston es szerintem kifejezetten vekony, nem olyan bumszli, mint sok noname).
Az ujjaim kicsit megereztek ezt a bilentyuezetet. Nem tom miert, de annak ellenere hogy konnyen jar, kicsit erzem az ujjizuleteimet. ??? Az y meg a t meg a z mintha kicsit tobb nyujtozast varna el az ujaimtol, es meg a tobbit is furcsanak erzem. Ha hosszu tavon nem oldodik meg, akkor marad a kulso bill vasar. Ami nem gond, ugyanis:
Az 1400*1050 szerintem kivaloan olvashto mindenfele betumeret varialas nelkul majdnem nyujtott karos gepelesi tavolsagbol is.
Na meg tudnek regelni sokat, de koranvan, es ma meg ugye munkanap. Hmmmm. most kiprobaltam es ha kicsit aktivabban mozgatom az alkaromat, akkor azert valamivel jobb a gepelesi kerdes, de erre hagyomanyosbillentyuzeteknel nincs szukseg. Meg nemjottem ra miert van ez, hiszen ez max kisebb lehet, nem nagyobb!
Ja: bill. vilagito is nagy otlet.
Fn key lehetne jobb helyen is, de meg lehet szokni szinte ennyi ido alatt is.
Mara legyen ennyi eleg. Menni kek aludni.
Elküldve: 2005. 03. 19. 03:11
particionalasnal meg lehet szivni valamivel? Nem akarom lepucolni a veget, meg az is jo lenne ha a win is felmenne utana a helyere. Az azert nem baro, hogy 1 particio az egesz. Ugyhogy mielott tovabblepek vele ujraparticionalnam. Mi erre a legegyszerubb, de tuti jo modszer?
Elküldve: 2005. 03. 19. 06:57
Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 19:58
Rosszul tudom, hogy a LiIon aksikat nem kell formazni?
Gyárilag formázzák őket. Ha nagyon jó akarsz lenni vele, akkor elsőre töltöd jó pár órát, úgysem tudja túltölteni magát, majd nem hagyod lemerülni.

Gabi
Elküldve: 2005. 03. 19. 08:10
Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 3:11
particionalasnal meg lehet szivni valamivel? Nem akarom lepucolni a veget, meg az is jo lenne ha a win is felmenne utana a helyere. Az azert nem baro, hogy 1 particio az egesz. Ugyhogy mielott tovabblepek vele ujraparticionalnam. Mi erre a legegyszerubb, de tuti jo modszer?
Kifinomult partícionáló program. De, meg lehet szívni, pl. letörölsz egy olyan partíciót, amelyet nem akartál. Vannak partícionáló programok, ha ingyeneset és jól használhatót találtál szólj, én már többet kipróbáltam, de eddig egyikkel sem tudtam már lakott merevlemezt átpofozni. Az egyetlen, amelyik tudom, hogy tudná, az a PowerQuest Partition Magic.
Elküldve: 2005. 03. 19. 08:54
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 7:57

Azt nem értem, hogy a HP 500 notebook-nak van saját akksi-learningelő szoftvere, boot után rögtön F6, és az full lemerítette, majd feltöltötte az aksit. Pedig az is Li-Ion...

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:36
Amit en korbeolvastam a Li-ion aksikrol az nagyvonalakban ennyi:
- nem ajanlott lemeriteni teljesen
- nem ajanlott kicsit ratolteni(5-10%), hanem legalabb egy 30-40%-ot mindig
- 90-95% toltottseg eseten inkabb ne toltsd(ez mondjuk az elozobol kovetkezik is)
- hutolada nem segit
- evente ha fejreallsz is legalabb 10-20%-ot veszit a max kapacitasabol(oregedes)
- minden toltore dugassal/toltessel csokken a max kapacitas, ezert ha hosszabb ideig biztos konnektor kozeleben vagy, akkor erdemes kivenni az aksit es taprol jaratni
Azt viszont hozza kell tennem, hogy a fentieknek nemileg ellentmondani latszik az en aksim, ami a sajat(ill. a mobilemeter) bevallasa szerint meg 0% wearlevel-u(azaz meg mindig ugyanannyit tud, mint amire terveztek), annak ellenere, hogy mar elmult 1 eves.

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:24

Egy év használat után fizikai (vagy kémiai?) képtelenség, hogy az akku eredeti gyári kapacitással üzemeljen.
üdv
R.
Elküldve: 2005. 03. 19. 10:27
Idézet: special - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 7:10
Ezzel en is igy vagyok, de nekem valamikor a PArtition Magic is csinalt fura dolgokat, igy azt is kerulnem amikor tetje van a dolognak (a T42 spec. particiojat nem szeretnem elvesziteni). Emiatt csinalom azt, hogy meg nem is lottem be a gepet rendesen, mivel ugyis lepuculos particionalas lesz belole. A kerdes az, hogy a hagyomanyos particionalgatasokkal el lehet-e veletlenul cseszni ezt a dolgot? Gondolom nem, de azert ki tudja milyen buktatoi lehetnek. En nem, mivel ez azert nem a PCm, amire cdrol nyomom fel a wint miutan kiszorakoztam magam a particioival.
Ami a fulljo megoldas lenne, ha BIOSban be lehetne allitani, hogy azt a particiot nem lassa senki

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:25
Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 3:56

Köszönöm mindenkinek a segítséget! A notebook.hu -nak és FőDudunak is. Végül találtam angol nyelvű T42-est, amit vétel elött meg is nézhettem. 1 db subpixelhiba, de a tökéletes panelről lemondtam a mai nap folyamán.
A notebook.hu -nál nagyon segítőkészek voltak, szerintem már rég kidobtam volna magamat az üzletből, őszintén sajnálom hogy az ottani notik nem feleltek meg nekem.
FőDudunak is köszönöm a felajánlott segítséget, de nekem igen fontos volt, hogy mielött kiadok ennyi pénzt, megnézhesem a notit.
Ja igen: khirály gépnek tűnik így 4-5 órás nyüstölés után, bár magyarul nem fogok rajta írni többet remélem soha, ha már sikerült végre angol billentyűzeteset találni

1 órás játék után kezdtem úgy érezni, hogy a másik gépemet el kellene adni, nem akarok már igazán azon dolgozni. Sajna nem valószínű hogy bárkit is meghatna egy Matrox G550 meg a Chieftec táp, a vége az lenne, hogy jóval érték alatt adnán el, úgyhogy marad pórfogónak.
Nehany reszlet:
A kijelzo azert nalam max fenyeron van, akarmit is mondanak a minosegerol, szerintem ez azert kell (persze szukseg eseten elviselheto lenne a sotetebb is).
Bluetooth ot mennyibe lenne beletenni?
A fene! Megint mellenyomtam a kurzorbillentyuknek es 2 oldallal visszabb talaltam magam. Meg van mit megszokni

Hangja nekem nagyon teccik! Ugy ertem amit a sajat kis hangszoroival muvel. Szep, tiszta, nem is kell tobb

Most epp izzasztom (foggalmam sincs hany fokos lehet), de maxon megy a proci meg ment fimecske is egy darabig. Mivel ez az elso notebookom, nem tudom mi szamit hangosnak, de azert amit eddig hallottam notikat azok ennel sokkal jobban tudtak zugni! Bar bekapcsolaskor 1 secre felfujja magat, nem tudom miert csinalja, de hogyha azt a hangerot tudja produkalni hasznalat kozben is, az azert kicsit mar hangos lenne.
Ha forgatom a notit kikapcsolt allapotban, akkor valami fura hangot ad nemely poziciokban. Olyan, mintha a giroszkopjanak a sulya mozogna

Kicsit neheznek tunik, de erre figyelmeztettek is a nayok, hogy 15 col, nem kell satobbi, de nekem erre szuksegem van, ugyhogy lenyelem azt a fel kilo pluszt

Tapitad es csiklo kell. Szinte semmi idombe nem telt es mindkettot hasznalom, mindig azt amelyik az adott muvelethez kenyelmesebb es megoldhato.
Mit irhatnek meg? Szerintem ha nem IBMet veszek, most nem orulnek ennyire. Valahogy emelett a tobbi noti nem tud megfogni. Vannak szep LGk, meg jo(nagy) ASUSok, meg mittomen, de ez valahogy olyan megfoghatatlanul minoseginek tunik. Nem tom miert.
Negativumokat is irok azert: most peldaul az jutott eszembe, hogy ugye a 2 USBbe meg kiegyezik az ember, de ha az egyikbe kicsit is vastagabb eszkoz kerul, akkor a masikba mar semmi, azaz a 2 neha 1. Az meg azert mar tenyleg keves. Most epp benne van a kulso eger es az USB Bluetooth, de az USB drivemmal eccerre ha valamit meg beteszek, akkor mar feszulnek, pedig azert nem a vastagabb fajta drivekbol valom van (kingston es szerintem kifejezetten vekony, nem olyan bumszli, mint sok noname).
Az ujjaim kicsit megereztek ezt a bilentyuezetet. Nem tom miert, de annak ellenere hogy konnyen jar, kicsit erzem az ujjizuleteimet. ??? Az y meg a t meg a z mintha kicsit tobb nyujtozast varna el az ujaimtol, es meg a tobbit is furcsanak erzem. Ha hosszu tavon nem oldodik meg, akkor marad a kulso bill vasar. Ami nem gond, ugyanis:
Az 1400*1050 szerintem kivaloan olvashto mindenfele betumeret varialas nelkul majdnem nyujtott karos gepelesi tavolsagbol is.
Na meg tudnek regelni sokat, de koranvan, es ma meg ugye munkanap. Hmmmm. most kiprobaltam es ha kicsit aktivabban mozgatom az alkaromat, akkor azert valamivel jobb a gepelesi kerdes, de erre hagyomanyosbillentyuzeteknel nincs szukseg. Meg nemjottem ra miert van ez, hiszen ez max kisebb lehet, nem nagyobb!
Ja: bill. vilagito is nagy otlet.
Fn key lehetne jobb helyen is, de meg lehet szokni szinte ennyi ido alatt is.
Mara legyen ennyi eleg. Menni kek aludni.
Hi E!
Érdekelnének a géped paraméterei pontosan ugyanis én is nemsokára tervezek venni egy notit ami hasonló lenne, ami szóba jöhet az az Asus,Ibm,Lg,Toshi, ebben a sorrendben.Az Ibm-mel az a gondom hogy nincs benne dvd író és annyira nem tetszik,de vonz benne azaz elpusztíthatatlanság érzet meg a minőség meg a 3év gari.
más:
Kedden készülök felmenni Pestre vidékről és érdekelne hogy ki melyik notis üzletet ajánlaná ahol jobban meg lehet nézni, kipróbálni, megtapizni a fent említett gépeket. A kiszemelt célpontjaim: notebookworld(asus miatt) és notebook.hu illetve még esetleg a notebookstore.
válaszokat előre is köszönöm!
Szerkesztette: jani0625 2005. 03. 19. 11:26 -kor
Elküldve: 2005. 03. 19. 12:15
Idézet: jani0625 - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:25
Érdekelnének a géped paraméterei pontosan ugyanis én is nemsokára tervezek venni egy notit ami hasonló lenne, ami szóba jöhet az az Asus,Ibm,Lg,Toshi, ebben a sorrendben.Az Ibm-mel az a gondom hogy nincs benne dvd író és annyira nem tetszik,de vonz benne azaz elpusztíthatatlanság érzet meg a minőség meg a 3év gari.
más:
Kedden készülök felmenni Pestre vidékről és érdekelne hogy ki melyik notis üzletet ajánlaná ahol jobban meg lehet nézni, kipróbálni, megtapizni a fent említett gépeket. A kiszemelt célpontjaim: notebookworld(asus miatt) és notebook.hu illetve még esetleg a notebookstore.
válaszokat előre is köszönöm!
http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf...xx?OpenDocument
En eddig 1 nagy negativumat lattam az IBMnek: a 2 usb. Ha ez nem zavar, akkor szerintem egyertelmu a dontes. Megneztem hasonlo tudasu LG, ASUS es CLEVO gepeket. Kb 50-100e HUFfal voltak olcsobbak. Szerintem lazan meger ennyi pluszkiadast, es nem a nev miatt.
Nekem meg az is jaccott mondjuk, hogy legalis win amugy is kellett igy nem zavar hogy adjak melle es azt is fizetem kotelezoen. Esetleg meg a DVD iro kovetelmenyed miatt jatszhat a tobbi.
notebook.hu -nal van sok noti kiallitva, de ha elindulsz a nyugatitol oktogon iranayba, akkor 5 villamosmegallonyi seta alatt vagy 5 uzletben nyomogathatsz meg notikat

OFF:
OEM Office jar memoriahoz is?

Elküldve: 2005. 03. 19. 13:15
Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 12:21
31mm vastag az. Törődj bele!
Én többek között ezért váltottam vékonyabbra.
Bumszli szar.

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:46
Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 14:47
Mindegyik márkának vannak nagyon jó és kevésbé jó (szar) termékei...a Dell-nek is...de még a nagy IBM-nek is

Elküldve: 2005. 03. 19. 18:10
Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 12:47
miért, az asztali gépek között megbízható?